Doktor sayımız az, yatağımız var ama. Felç olan İtalya da bızım üç katımız sağlık çalışanı varmış
Hamile sağlık çalışanları hala çalışıyor mu bilenler var mı?
Çok minnoş minnoş yazıyorsunuz:))) herkes herkese kefil vs burası siyaset hani tırnaklar
Yerken bildiriyorum, gece yemek yemek iyi değildir
Bizi ancak biz kurtarabiliriz, bunu yapabilirsek, sıkıntıyı büyük oranda çözeceğiz.İstatistikleri bulursam atacağım oranları. Keşke dediğin gibi olsa , her şeyi zaman gösterecek filmdelisi. En iyisini umalım.elden temenniden de başka şey gelemiyor.
Ailesinde sağlık çalışanı olanlar gelin dertleşelim birbirimize destek olalim :(
Merhabalar kızlar.. Bu gece ilk kez buraya konu açacak kadar dertliyim :KK43: annem hemşire ve kronik kalp hastası o yüzden süreci başından beri büyük bi gerginlikle takip ediyoruz ailecek :KK43: ve son olarak bugün annemin çalıştığı hastane karantina hastanesine çevrildi ve tüm hemşireler...www.kadinlarkulubu.com
Kronık hastalara izin verilmemiş
Asistan = köle şeklinde çalışıyor sıstem. Kışla gıbı hiyerarşik ve cıddı usta kalfa ilişkısı olan bır alan tıp. Ama ezbere dayalı turkıye de tıp eğitimi, ciddi klinik deneyim oluyor,ama teorik ve literatür eksikliği var yoğun çalışmaktan. Deney yapamıyorlar,sürekli case study şeklinde ilerlıyor. Bunlar uzun vadeli sıkıntı. Bence Amerikan sıstemıne geçmeliler. İyi temel bılımler egıtımı alanlar, dört yıl sonda tıp fakültesine sonra uzmanlığa geçiş için ilerleyecekler . Hem ne istediklerını de anlamış olurlar. Gencecık çocuklar aıle baskısı ve maddi kaygı ıle tıp seçiyor ülkede, hastayı sevmıyor mesleği sevmiyor, aldığı eğitim surecınde eızlıyor rencıde edılıyor uzar gıder liste...Türkiye de doktorlar zaten ölüm grubundan çıkıyor uzmanlik yaparken
Muhtemelen böyle bu farkın ekmegini yiyecegiz.
dahiliye uzmanları, günde 90+
hasta baktığı olur
Uzmanlik yaparken Ilk senelerinde ayda 10-12 nöbete kalıyorlar.
Üstüne de baskı altinda calisiyorlar
Avrupada eğitim alan yada calisan bir doktor aydınlatsa ne güzel olur, onlarda nasılmış
sehir hastanelerini kast etti ve acilisi falan yapilmis zaten gerisini dinlemedim basim agirmaya basladi ustene dinlerken istemsizde dişlerimi sıktıgım icin hem disim hemde sakak agrım bonus oldu thenksss emegi geçenlere bu veballerle ne yapacaklar acabaBugün imandan ibana hızlı geçiş yapılan Ulusa sesleniş konuşmasında yeni hastahane yaptık gibi birşey dedi sanki.Tam dinlemediğimden yanlış mı anladım acaba
Çaktırmayın zalim bir müdüre olarak gaz veriyorum, bu bölümde siyasi polemik serbest zaten de hani belki banlayacak bir şeyler çıkar diye yapıyorum şiiii :)))Aman Mune hanım, banlamayın beni.Ben ortamı yumuşatmak isteyen gariban bir kızım.
Bizi ancak biz kurtarabiliriz, bunu yapabilirsek, sıkıntıyı büyük oranda çözeceğiz.
Birçok avantajımız var virüse karşı savaşta, diğer ülkelerde olmayan.
Tedbir, bilinç, nitelikli sağlık çalışanları, donanımlı hastaneler, temizliğe düşkünlüğümüz, çekirdek aile yaşantımız, sosyalliğimizin haftasonuna indirgenmesi, basının aşırı ilgisi, geç gelme sebebiyle tanı testleri süre kısalımı, ilaç tedavileri geliştirilmesi ve daha sayamadığım avantajlar.
Bunlara rağmen zaten İtalya gibi oluyorsak, kökten denilen gibi çıkıp tükürelim ülkece, bitsin bu mesele.
Su tweet i yeni gordum. Geniz akıntısı yok deniyordu. Birebir yasadim bunlari bogaz kaşıntısi ile birlikte ama o kaşıntı oyle boyle degildi. Şubatta ve uc hafta sürdü.
Asistan = köle şeklinde çalışıyor sıstem. Kışla gıbı hiyerarşik ve cıddı usta kalfa ilişkısı olan bır alan tıp. Ama ezbere dayalı turkıye de tıp eğitimi, ciddi klinik deneyim oluyor, teorik ve literatür eksikliği var yoğun çalışmaktan. Deney yapamıyorlar,sürekli case study şeklinde ilerlıyor. Bunlar uzun vadeli sıkıntı. Bence Amerikan sıstemıne geçmeliler. İyi temel bılımler egıtımı alanlar, dört yıl sonda tıp fakültesine sonra uzmanlığa geçmiş için ılerlecekler. Hem ne şstediklerını de anlamış olurlar. Gencecık çocuklar aıle baskısı ve maddi kaygı ıle tıp seçiyor ülkede, hastayı sevmıyor mesleği sevmiyor, aldığı eğitim surecınde eızlıyor rencıde edılıyor uar gıder liste...
Bunların hepsi üsye belirtisi zaten, ilerlerse ciğere iner ve bronşit ya da bronşiolite döner.Su tweet i yeni gordum. Geniz akıntısı yok deniyordu. Birebir yasadim bunlari bogaz kaşıntısi ile birlikte ama o kaşıntı oyle boyle degildi. Şubatta ve uc hafta sürdü.
Belirtiler cok kafa karıştirici. Dilek hemşiremize Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsin
O konuda sınıfta kalabilirler :)))Aslında bunu değiştirecek olan yine hocalar ama onlarda da biraz ego one geçiyor.
Cunku kendisi bu sistemden geçerek iyi bir doktor oldu :)
Dolayısı ile aynı sisteme devam
Saydığın handikaplar uzun vadede bizi aşağı çeker ama muhtemelen bugün kurtaracak.
Benim en son duydugum, kadariyla tani testi, kiti, lab ı beklemeden, klinik muayene+akciger goruntulemesi ile koyuyorlar.
Burada hekimin saha tecrübesi önemli oluyor.
Zaten yoğun çalışmaya alışkınlar.
izolasyon konusunda nasıllar merak ediyorum.
Pratiklik, hızlı karar verme ve dayanıklılık konularında güvenim tamken protokollere uyma konusunda soru işaretlerim var.
Diyelim ki akcigere inmedi ve zatürreye cevirmedi. Bu tekrar karsilasirsak yeniden yakalanacaginiz anlamina mi gelir?Bunların hepsi üsye belirtisi zaten, ilerlerse ciğere iner ve bronşit ya da bronşiolite döner.
Buradaki en önemli fark ateş deniyordu, dünyada %30 yanılmıyorsam ateş belirtisi olmamış.
Ama ciğer testi önemli.
O öksürük krizi geldi mi kusmaya kadar gidiyor, kesilmiyor.
Bronşitte bile böyle, koronada ise nefessizlik, ciğerlerinde su dolu ya da hacim yokmuş gibi bir hal oluyormuş.
Kese kağıdında nefes almaya benziyor, deniyor.
En ayırt edici durum bu.
Bununla alakalı bir veri yok ama kendi bilgilerime dayanarak evet diyorum.Diyelim ki akcigere inmedi ve zatürreye cevirmedi. Bu tekrar karsilasirsak yeniden yakalanacaginiz anlamina mi gelir?
Arkadaş koca devlet bir Elazığ da olan depremde bile yardım iter mi demek istemiş.Pardon da burda derdiniz korona hakkında bilgi edinmek konuşmak sorunlarınizi paylaşmak mi!! nüfusu kaç ki diye dile getirdiginiz ELAZIĞ'DA bir çok insan yaşıyor ve bir çoğu küçümseyerek gördüğünüz şehirde deprem sebebiyle can verdi bende ELAZİĞ'LİYİM önemli olan bir şehrin büyüklüğü veya küçüklüğü degildir orada yaşayan insanlar ve canlaridir. Ama siz yapılan yardımları uğraşları bile gereksiz goruyorsunuz.
Maymunlarda bir çalışma yapılmış galiba. Tekrar yakalanmamislar ama insanlar üzerinde böyle bir calisma yok.Bununla alakalı bir veri yok ama kendi bilgilerime dayanarak evet diyorum.
Ama bu sürede bağışıklık sistemimiz onu alt edebildiği için, ilkinden daha az hasarla geçirilir.
Çoğu virütik hastalıklar böyle oluyor, mantığımı oradan kurdum:)
Zatürre zaten alt solunum yolu enfeksiyonu.Maymunlarda bir çalışma yapılmış galiba. Tekrar yakalanmamislar ama insanlar üzerinde böyle bir calisma yok.
Ben de tekrar yakalanmayacagimizi düşünenenlerdenim ama tabi ki virüsun mutasyona ugramadigini goz onunde bulundurarak.
Yalniz virus geldi alt solunum yolu enfeksiyonu yaratamadi. Tekrar misafirlige ugrar mi diye düşünmüyor degilim. Ana amaci akcigere tutunmak degil mi?
Ben iste ilk seferde zatürre olmadan kurtarirsak diye merak ettim. Sanirim bu konu da göreceli tek doğru yok ve biz de uzman değiliz.Zatürre zaten alt solunum yolu enfeksiyonu.
Diyorum ya kendi bilgi ve tecrübelerimden çıkarak, virüs kaynaklı bir hastalığa tekrar yakalanmak olasıdır, hatta bayağı mümkündür.
Çocuklarım bile 1 yaşında olduğu hastalığa 6 ay sonra tekrar aynı tepkiyi vermiyor vücut olarak.
Bit kadar çocukta durum böyleyse, bizlerde de öyle olması gerekir.
Virüse ve mutasyona göre değişiklik gösterebilir tabi, sars geçiren biri koronayı nasıl atlatmış, bunu izlemek lazım aslında.
Akciğerin kendini yenileyen bir organ olmaması sebebiyle belki de ikinci kere geçirilse daha ağır da seyredebilir.
Maymunlarda bir çalışma yapılmış galiba. Tekrar yakalanmamislar ama insanlar üzerinde böyle bir calisma yok.
Ben de tekrar yakalanmayacagimizi düşünenenlerdenim ama tabi ki virüsun mutasyona ugramadigini goz onunde bulundurarak.
Yalniz virus geldi alt solunum yolu enfeksiyonu yaratamadi. Tekrar misafirlige ugrar mi diye düşünmüyor degilim. Ana amaci akcigere tutunmak degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?