bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Türkiye de doktorlar zaten ölüm grubundan çıkıyor uzmanlik yaparken
Muhtemelen böyle bu farkın ekmegini yiyecegiz.
dahiliye uzmanları, günde 90+
hasta baktığı olur
Uzmanlik yaparken Ilk senelerinde ayda 10-12 nöbete kalıyorlar.
Üstüne de baskı altinda calisiyorlar
Avrupada eğitim alan yada calisan bir doktor aydınlatsa ne güzel olur, onlarda nasılmış

Kronık hastalara izin verilmemiş

İstatistikleri bulursam atacağım oranları. Keşke dediğin gibi olsa , her şeyi zaman gösterecek filmdelisi. En iyisini umalım.elden temenniden de başka şey gelemiyor.
Bizi ancak biz kurtarabiliriz, bunu yapabilirsek, sıkıntıyı büyük oranda çözeceğiz.
Birçok avantajımız var virüse karşı savaşta, diğer ülkelerde olmayan.
Tedbir, bilinç, nitelikli sağlık çalışanları, donanımlı hastaneler, temizliğe düşkünlüğümüz, çekirdek aile yaşantımız, sosyalliğimizin haftasonuna indirgenmesi, basının aşırı ilgisi, geç gelme sebebiyle tanı testleri süre kısalımı, ilaç tedavileri geliştirilmesi ve daha sayamadığım avantajlar.

Bunlara rağmen zaten İtalya gibi oluyorsak, kökten denilen gibi çıkıp tükürelim ülkece, bitsin bu mesele.

Kurum amiri ile ilgili sanırım. Personel sayısı yetersiz olursa diye birilerinin insafına bırakılmış..

Asistan = köle şeklinde çalışıyor sıstem. Kışla gıbı hiyerarşik ve cıddı usta kalfa ilişkısı olan bır alan tıp. Ama ezbere dayalı turkıye de tıp eğitimi, ciddi klinik deneyim oluyor,ama teorik ve literatür eksikliği var yoğun çalışmaktan. Deney yapamıyorlar,sürekli case study şeklinde ilerlıyor. Bunlar uzun vadeli sıkıntı. Bence Amerikan sıstemıne geçmeliler. İyi temel bılımler egıtımı alanlar, dört yıl sonda tıp fakültesine sonra uzmanlığa geçiş için ilerleyecekler . Hem ne istediklerını de anlamış olurlar. Gencecık çocuklar aıle baskısı ve maddi kaygı ıle tıp seçiyor ülkede, hastayı sevmıyor mesleği sevmiyor, aldığı eğitim surecınde eızlıyor rencıde edılıyor uzar gıder liste...

Son düzenleme:
Bugün imandan ibana hızlı geçiş yapılan Ulusa sesleniş konuşmasında yeni hastahane yaptık gibi birşey dedi sanki.Tam dinlemediğimden yanlış mı anladım acaba
sehir hastanelerini kast etti ve acilisi falan yapilmis zaten gerisini dinlemedim basim agirmaya basladi ustene dinlerken istemsizde dişlerimi sıktıgım icin hem disim hemde sakak agrım bonus oldu thenksss emegi geçenlere bu veballerle ne yapacaklar acaba

Aman Mune hanım, banlamayın beni. Ben ortamı yumuşatmak isteyen gariban bir kızım.
Çaktırmayın zalim bir müdüre olarak gaz veriyorum, bu bölümde siyasi polemik serbest zaten de hani belki banlayacak bir şeyler çıkar diye yapıyorum şiiii :)))
Ay espri yapıyorum ciddiye almayın sakın, banlanmayın hiçbiriniz, murphy bizimle yine ondan bu hallerim :))) süpürge bozuldu eşimin süpürge krizi tuttu gece gece süpürge sipariş etti, aksi olduğumu söylemiş miydimneredeyse her ay bir cihazım bozuluyor bu yüzden

Film delimiz katılmıyorum yazdıklarına ama detaylı yazacak enerjım kalmadı,ama eklemeden geçemeyecegım yurtdısındakı ülke basınlarının olaya ılgısını bılmen laızm kı bıızim basın fazla ilgili diyebilesin. Bu veri yok elinde.

Her ülke bu virüsle yatıp kalkıyor İnan, Güney yarımküre bile üstelik ki kışa hazırlık modundalar, virüs buradalardan oraya geçecek.

Çekirdek aile yaşantımız yok tipik akdenız ailesiyiz. Hala aile apartmanları kavramı var. Hatta italyanlardan daha sıkı fıkıyız
Avantajımız ise, ülke geniş ve belli sehırler dışındaki nüfus yoğunluğu düşük.

Ben üst kattakileri boğmaya gidiyorum , kucaklandınız. Yarın üçüncü sayfada görürsünüz benı.

Son düzenleme:

Aslında bunu değiştirecek olan yine hocalar ama onlarda da biraz ego one geçiyor.
Cunku kendisi bu sistemden geçerek iyi bir doktor oldu :)
Dolayısı ile aynı sisteme devam
Saydığın handikaplar uzun vadede bizi aşağı çeker ama muhtemelen bugün kurtaracak.
Benim en son duydugum, kadariyla tani testi, kiti, lab ı beklemeden, klinik muayene+akciger goruntulemesi ile koyuyorlar.
Burada hekimin saha tecrübesi önemli oluyor.
Zaten yoğun çalışmaya alışkınlar.
izolasyon konusunda nasıllar merak ediyorum.
Pratiklik, hızlı karar verme ve dayanıklılık konularında güvenim tamken protokollere uyma konusunda soru işaretlerim var.

Bunların hepsi üsye belirtisi zaten, ilerlerse ciğere iner ve bronşit ya da bronşiolite döner.
Buradaki en önemli fark ateş deniyordu, dünyada %30 yanılmıyorsam ateş belirtisi olmamış.
Ama ciğer testi önemli.
O öksürük krizi geldi mi kusmaya kadar gidiyor, kesilmiyor.
Bronşitte bile böyle, koronada ise nefessizlik, ciğerlerinde su dolu ya da hacim yokmuş gibi bir hal oluyormuş.
Kese kağıdında nefes almaya benziyor, deniyor.
En ayırt edici durum bu.

O konuda sınıfta kalabilirler :)))

Yalnız " onlar alışık vurun kırbacı " gıbı olmuş :) vuruyorlar zaten :))))

Diyelim ki akcigere inmedi ve zatürreye cevirmedi. Bu tekrar karsilasirsak yeniden yakalanacaginiz anlamina mi gelir?

Diyelim ki akcigere inmedi ve zatürreye cevirmedi. Bu tekrar karsilasirsak yeniden yakalanacaginiz anlamina mi gelir?
Bununla alakalı bir veri yok ama kendi bilgilerime dayanarak evet diyorum.
Ama bu sürede bağışıklık sistemimiz onu alt edebildiği için, ilkinden daha az hasarla geçirilir.
Çoğu virütik hastalıklar böyle oluyor, mantığımı oradan kurdum:)

Arkadaş koca devlet bir Elazığ da olan depremde bile yardım iter mi demek istemiş.

Maymunlarda bir çalışma yapılmış galiba. Tekrar yakalanmamislar ama insanlar üzerinde böyle bir calisma yok.
Ben de tekrar yakalanmayacagimizi düşünenenlerdenim ama tabi ki virüsun mutasyona ugramadigini goz onunde bulundurarak.

Yalniz virus geldi alt solunum yolu enfeksiyonu yaratamadi. Tekrar misafirlige ugrar mi diye düşünmüyor degilim. Ana amaci akcigere tutunmak degil mi?

Zatürre zaten alt solunum yolu enfeksiyonu.
Diyorum ya kendi bilgi ve tecrübelerimden çıkarak, virüs kaynaklı bir hastalığa tekrar yakalanmak olasıdır, hatta bayağı mümkündür.
Çocuklarım bile 1 yaşında olduğu hastalığa 6 ay sonra tekrar aynı tepkiyi vermiyor vücut olarak.
Bit kadar çocukta durum böyleyse, bizlerde de öyle olması gerekir.
Virüse ve mutasyona göre değişiklik gösterebilir tabi, sars geçiren biri koronayı nasıl atlatmış, bunu izlemek lazım aslında.
Akciğerin kendini yenileyen bir organ olmaması sebebiyle belki de ikinci kere geçirilse daha ağır da seyredebilir.

Ben iste ilk seferde zatürre olmadan kurtarirsak diye merak ettim. Sanirim bu konu da göreceli tek doğru yok ve biz de uzman değiliz.

Çok hayal meyal hatırlıyorum. 46 yaşında bir kadının 2. Kere yakalandığı yazıyordu ama bu bir tweet bilgisi.
Güvenilirliğine sen karar ver :)

Virüsün öldürücülügü zamanla azalacak, tezi var bir de.
Konak canlıyı virüs şu an tanımıyor,
Konak canlıyı öldürürse, kendi de ölüyor.
Dolayısı ile yaşamak isteyecek ve mutasyon bizim için avantajlı yönde gerçekleşecek diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…