bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
3nity sence virüs dünyada ne gibi değişimlere gebe olacak?
Daha sol daha halkçı politikalar mı talep edilecek ve benimsenecek? Özellikle sağlık konusunda
Ciddi bir geçiş evresine tanıklık ediyoruz. Tüm dünya büyük değişimlere gebe olacak gibi. Okuduğum her şey aynı konu üzerine vurgu yapıyor. Bir iki sene sonrasını görebilmeyi isterdim açıkçası

Ben iste ilk seferde zatürre olmadan kurtarirsak diye merak ettim. Sanirim bu konu da göreceli tek doğru yok ve biz de uzman değiliz.
Maalesef öyle.
İlkinde ciğere inmeden atlatılırsa, ikincide ciğere inme olasılığı daha az olur ama inerse de tahribatı daha fazla, çünkü sistem onu tanımıyor.

Doktor olsaydım dediğim anlardan biri daha ama asla olamam

Alerji ve kalp kapakçığı sorunları da risk grubunda oluyor mu acaba ? Bide çocukken geçirilmiş bronşit var . Eşim mecbur ise gidiyor gidince ve gelince çok dikkat ediyor ama malesef toplu taşıma kulandığı için tedirginim

Muhtemelen sağlık hizmeti daha ulaşılabilir olacak.
Amerika da corona tanısı ile tedavi gorup iyilesen bir hastanin 40 bin dolardi ,yanlis hatirlamiyorsam, hastane faturası konuşuldu.
orada çok vahşi sağlık hizmeti
saglik sektoru en azindan daha insancil hale gelecektir diye umuyorum.
Turkiye de ne degisir?
Doktorların itibarları bir parça kurtulmuş olur.
Sanırım bununla kalir.
Aslında nasil sonuçlanacağına bağlı.
Italya, ispanya gibi olursa, epey bir sey degisir
Ama atiyirum, ki benim tahminim bu yonde, fransa gibi, daha duzenli bir artisla giderse, sayi cok olsa bile altindan kalkılır.
Bu da her şey yolunda, kayıplarımız oldu ama dünyadan iyi durumdayız a Getirilir.

Esas merak ettiğim 3 konu,

1) avrupa birliğinin durumu ne olacak
Salgın sonrasında da şimdi can derdine düştükleri gibi kendilerini kurtarma derdine düşecekler mi?
Zaten catlaklar vardi, bence epey genişledi.
Italya bu yalniz birakilmanin acisini cikarir

2) insanların nasıl normale döneceği.
Mesela tamam artık kuaförler açılabilir dendiginde kaç kisi gidecek?
Gerçi okullar kapatıldığında öğrenciler kafelere akin etti ama cekinirler mi baslangicta? eskisi gibi olması ne kadar sürer?

3) ekonomi.
bu karantina yaza sarkarsa gıda fiyatları ne olur? Hele ki kısa doğru?
Bu kadar kapanan iş yeri, çıkarılan işçi, nasıl toparlanır

Aslında 4 te de eğitim var ama ondan ben çoktan vazgeçmişim
Bari çocukların can sağlığını korusunlar

Ek olarak, her şeyde olduğu gibi bunlara da geç kalmasınlar inşallah
Herkes biraz egosunu kenara bıraksa, bilirkişilerden bir kurul olusturulsa da düzgün önlemler alinsa
Is ehline verilse
Her şey hala plansız gibi geliyor.
Daha yolun basinda ve belliki ekonomik olarak zayifiz
Bir kere de böyle savrula savrula gitmeden güvende hissetmek istiyorum.

daha kati bir kapitalizmin ortasında bulabiliriz kendimizi.
Ekonomik olarak toparlanacagiz derken sartlar halk icin agirlasacak.
Ve dediğin gibi talepler can yandikca ona gore sekillenecek olabilir.
Seçimlerle de sonuclar sola kayabilir.
Türkiye nin dinamigi farklı ama.
Söylemesi zor :)

Maskesiz toplu taşıma kullanmasın. Hoş bence artık herkes kendini potansiyel hastaymış gibi düşünerek dışarı çıktığında maske takmalı. Çünkü semptom göstermeden hastalığı yayan bir taşıyıcı olma ihtimali hepimiz için geçerli. İş yerinde de sosyal mesafeye ve el yıkamaya çok dikkat etsin.

Bu arada evde kendime maske dikebilirim diyenler için bu videoyu da paylaşıyorum. Filtre olarak elektrik süpürgesi torbalarının filtresi iş görüyor. Kumaş olarak da bildiğim kadarıyla şu mutfak kurulama bezleri maske olmaya en yatkını.

İnsanlar daha ne kadar evde kalabilir ki havalar ısınınca insanlar çıkmak isteyecek daha şimdiden çok sıkıldık..whatsaap dan komşumla konuşurken şöyle birşey dedi "" ben daha fazla sabredemiycem virüsü kaparım atlatirsam ne ala hem bağışıklık kazanmış olurum aman virüs kapıycam stresi olmaz hem istediğim gibi gezerim dedi yok ölürsem de sıkıntıdan patliycagima ölürüm diyo birde herkes bu virüsle tanışacak nasıl olsa ha şimdi kapmışım ha 2 ay sonra "" diyor..

Rahatsiz olan benim eşim değil bana buluşturacak diye korkuyorum
Is yerinde tek başına zaten . Üniversite de olduğu için okullar kapalı personelde sıra ile bir gün gidip bir gün gitmiyor eşim ise gidip oturuyor sadece . Keşke bu şekilde gidenlere tamamen izin verseler nasılsa çalışmıyorlar zaten

ay nolur bu cümle gerçek olmasın ya gerçekten dedi mi

bu arkadaşlarda hayata tutunmak isteyen canlılar. o yüzden insanlar öldükçe onlar için de yaşam şansı azalıyor. haliyle insan vücuduna adapta olmak ve önümüzdeki yüzyılları beraber mutlu mesut yaşayarak geçirmek istiyorlar. bu nedenle de mutasyona uğrayıp insanda zarar vermeden yaşayacakları bir forma gelmeleri lazım.
lise biyoloji bilgimden aklımda kalanlar bunlar.

işte bu yüzden diyorlar hep, eninde sonunda hepimize bulaşacak ama önemli geç olması diye.
bu aynı zamanda şu an daha fazla insanın hastanelere yüklenmemesi için de önemli tabi ki.

Bir cumle okumustum.. evde sıkılmak, hastanede sıkılmaktan iyidir diyordu

Bir cumle okumustum.. evde sıkılmak, hastanede sıkılmaktan iyidir diyordu

eheh evet bi sürü böyle cümler var, geçen bir doktorda yoğun bakımda tavanı izlemek evde tv izlemekten sıkıcıdır demişti.
ben seneler evvel bir böbrek rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda kaldım 15 gün. gerçekten allah yaşatmasın.

Bu kafa bazen bana da geliyor

ben çocugumdan kismis vergi odemisim ağaoğluna gitmiş hemi o paralar

her ay brütten nete düşelim diye binlerce lira kesiliyor benden ve benim gibi beyazyakalılardan. güya işsizlik ödeneği. neredeler, kimi yedirip içiriyolar meraktayım şu an.
hani deselerdi ki o sizin maaşlarınızdan kestiğimiz vergiyle işsiz kalanlara para vereceğiz, kalkıp göbek atardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…