bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Konfüçyüs'ün çok güzel bir sözü vardır,hatta imazada atmışımdır bunu.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir der.
Bunlarınki de bu hesap maalesef.

"Her şeyi höt zötle yaptıran devletimiz, söz konusu karantina ve virüs önlemleri olunca 'gönüllülük' esasını benimsedi" demişti Fatih Altaylı çok doğru.Bu iş rica minnetle olacak iş değildi ama ipin ucu kaçtı zaten.Cumhurbaşkanının dünkü konuşması bağış istemek dışında farklı bir mesaj daha veriyordu.Sokağa çıkma yasağı istemeyin çünkü devlette para yok!Altını vatan,millet,birlik,beraberlik laflarıyla doldurunca çok az sayıda insan neden devlette para yok? diye sorgulayabilecek akıla sahip.Daha önce de yazmıştım.Keşke bu virüs akıl seviyesine göre yayılsa en azından bu dönem aklını kullanabilen insanlar rahat ederdi.

1 nisanda ne desekte insanlara saka yapsak Allahim yaa korono morono bir şakaydıııı

Ne yazık ki 'anlatılanı anlama kapasitemiz' konusunda size üzülerek katılıyorum.
Mart ayı başında 2020-2021 eğitim öğretim yılı erken kayıt dönemini başlattık ve bunun için velilerimize bir yazı gönderdik.
Yazı o kadar ayrıntılı,o kadar açık ki...
8 kişilik yönetim ekibinin onayından geçti.
ertesi gün velilerden gelen sorulara inanamazsınız, bildiğiniz dumur oldum.
2.dönem için zam mı yapıyorsunuz? diye soranlar mı ararsınız,
benim hiç borcum yok, bu yıl tamamını peşin ödedim niye bana kağıt gönderip para istiyorsunuz diye soran mı?
velhasılıkelam ben o gün bazılarımızdan umudumu kestim.

Yok arkadaş anlamıyor, bazılarında kapasite yetersiz.
Üstelik bunların içerisinde, adı sanı duyulmuş bir firmanın yöneticisi de var.
Kendi şirketini nasıl yönetiyor acaba? sorusu günlerce beynimin içinde döndü durdu.

İkinci şok dalgasını da okullara zorunlu ara verildikten sonra, nisan-mayıs-haziran ödemeleri ve kayıt iptali ilgili gönderdiğimiz yazıdan sonra yaşadım.
Yazıyı gönderdikten sonra tam üç gün evet
üç gün, mesaj ve telefon yoluyla yazının içeriğini izah etmek durumunda kaldım.
inanılır gibi değil di mi?
eşime dedim ki bunun da altından kalkarsam ve velilere laf anlatabilirsem, beni artık hayatta hiçbir şey yıkamaz.

İngiltere başaramadı değil sonradan bu sistemi uygulamaktan vazgeçti.Bizde fasfakir bir ülke olduğumuz için ihale bize kaldı.Neden fasfakir bir ülke olduk o konulara hiç girmeyeyimEşinizle daha çok bol bol kutlamalı sağlıklı,uzun,mutlu bir ömür dilerim size

Benim bir velim 23 Nisan gösterisi yapılacak mı diye sordu 30 nisana kadar okul olmadığına göre sizce olur mu bir düşünün bakalım dedim , tamam dedi

Benim bir velim 23 Nisan gösterisi yapılacak mı diye sordu 30 nisana kadar okul olmadığına göre sizce olur mu bir düşünün bakalım dedim , tamam dedi
Yaa yine aklıma denizde bulaşır mı?diye soran arkadaş geldiSizin Veli’nin sorusu da onunla yarışır

Aynen çocuklara coronavirus modelinde kostüm yaptırmaya başlayın, sokak sokak gezdireceğiz deseydiniz keşke

Hocam zorunlu ara verildikten sonra bana gelen sorular:
23 Nisan kutlaması yapılmayacak mı?
Yıl sonu gösterisi nolacak?
Uzaktan eğitime niye branş öğretmenleri de katılmıyor, katılsınlar.
Yaz okulunda yüzme olacak yine değil mi?
Telafi eğitimi olursa eğitim günlük 16 saat mi olacak? Ki benim favorim bu.
Epey kafa yordum buna, bulduğum çözüm; herhalde yatılı eğitime geçiriyor veli bizi,
ne de olsa yoruldu tüm gün çocuklarıyla uğraşmaktan.
Okullar açıldığında çocuğunu bize bırakıp hafta sonu alırım siz gece-gündüz eğitim yapın diyecek.

Ya Hu! Hiçbirimizin can güvenliği garanti değil siz neyin derdinseniz? Demek istiyorum da demiyorum tabii.
Tüm sakinliğimle minnoş minnoş anlatıyorum ki corona tehlikesi geçtiğinde dönecek bir işim olsun.

Buradan sayın cumhurbaşkanıma sesleniyorum; nasılsın başkanım ıban atsana ajsjsj. Tamam cıvıklaştım afedersiniz. Sayın başkanım, biz para istemiyoruz. Yardım da istemiyoruz. Sadece bir ay boyunca hiçbir şekilde bizden vergi almayın. Maaşlar brüt olarak yatsın. Vallahi geçiniriz, billahi geçiniriz. Faturalar vergisiz olsun. Sadece bir aycık. Yeminle o vakit biz kendimize yeteriz. Ne yardıma gerek kalır ne Bağışa. Bir ay vergi alma, ülke insanını kurtar başkanım. Emine başkanıma selam. Aeo.

Oğlanın öğretmeni video gönderiyor. Sıfatındaki "Allah canımı alsa da kurtulsam, karantinada bile rahat yok" ifadesini görünce "hocam bırak eğitimi bırak yaptırmıyorum ben zaten" diyorum. Allah benim gibi veli nasip etsin hepsine ajjajs.

İşte şu kuluçka muhabbeti olmasa veya 2-3 gün bir şey olsa işimiz daha kolay olurdu. 14 gün boyunca insanın kendini sağlıklı olarak baz alması ve gezmesi yayılımı arttırıyor. O yüzden bakanın da dediği gibi, herkes kendini virüslü olarak düşünmeli ve öyle davranmalı bu dönemde.

Maaş deyince aklıma geldi, patron dün dedi ki bu ay maaşlar ya parça parça ödenecek ya da ödenemeyecek. Devletin bizim sektöre hiçbir desteği yok. Kısa çalışma ödeneği için de bu şartı sağlamayan arkadaşlar var. Biraz idare edin dedi :) buyur buradan yak

Sana para verecekler sanki

Muhtmelen bizimkiler de öyle diyecek. Kalan son üç bileziğime göz diktim ben. Oğlana saklamıştım. Bileziği bile olmayan insanlar için üzülüyorum sadece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…