O yüzden totomu kurtarmaya çalışıyorum. Küfür etmek yasaktı değil mi?
bence bu kadar ciddi bir konuyu insanların tercihine bırakmak, gönüllü karantina zırvalıkları falan çok ama çok yanlış. bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelse de işe yaramaz diye düşünüyorum zira yayılan yayıldı zaten. bu yasağı getirmeyecekleri çok belli.
hanımlar ben sosyal medya uzmanıyım, işim, firmaların sosyal medya hesaplarını yönetmek. bu işin içinde, firmaların sosyal medya hesaplarına gelen mesaj ve yorumlarla ilgilenmek, onlara cevap vermek yani bir nevi insanlara laf anlatabilmek de dahil. ve çok sayıda marka ile çalışıyorum, müşterilerim arasında büyük alışveriş merkezleri de var. özellikle alışveriş merkezlerine gelen soruları görseniz ya delirirsiniz ya da deliye vurup dalga geçersiniz. halka hakaret gibi algılamayın lütfen ama o kadar cahil, o kadar böyle okuduğu en basit şeyi bile anlamaktan aciz, saçma sapan insanlarımız var ki ağlarsınız ülkenin haline. gencinden yaşlısına zeka sorunu olan insanımız çok. hani bazen öyle saçma diyaloglar kurmak zorunda kalıyorum ki, konuştuğum insanın o yaşa kadar nasıl geldiğini, nasıl evlenip çoluk çocuk yetiştirebildiğini merak ediyorum. en ufak şeyi bile akıl etmekten aciz olabilir mi bir toplum yahu? e şimdi gelin bu insanlara virüsün ciddiyetini anlatın. tabii ki anlamazlar. avm'lerin kapatılması için sosyal medyadan mantıklı çok sayıda tepki geldi, kapatıldılar. fakat şimdi de insanlardan, yazıklar olsun neden kapattınız, siz halka hizmet etmiyorsunuz diye yorumlar geliyor. avm'ler kapanalı 2 hafta oldu, virüsün hali ortada, hala daha ne zaman açacaksınız diye soru geliyor. yemek katını açın diyorlar. x mağazası açık mı diyorlar. yani açık olsa aptal gibi gelip alışveriş yapmaktan çekinmeyecek adam. iki gram zeka belirtisi göstermekten aciz sorular geliyor. türkçe, gayet basit ve net bir cümleyi anlayamıyorlar. bu hastalık sayesinde halkı da tanıyoruz daha derinden. yani bu halk mı karantinaya uyacak? bu halk mı evinde oturacak? normal zeka seviyesindeki bir insan şunu sormaz mı mesela: ya hastalık almış başını gitmiş, bu adamların mağdur vatandaşına maddi yardım yapması gerekirken kalkmış kredi dağıtıyor bakın kredi. borç yani. bağış kampanyası falan açıyorlar. bağışını yapma demiyorum yap ama koskoca devlet üzerine düşeni yapsın ondan sonra bağış kampanyası da başlat, kime ne? insanları sorgulaması gereken çok fazla konu varken hala daha en basit cümleyi bile anlayamıyor olması beni karamsarlığa itiyor.
O yüzden totomu kurtarmaya çalışıyorum. Küfür etmek yasaktı değil mi?
3m maskeler lazim filtreli korunmak icin öyle düz bez maske ne ise yararKazen bey anketinize bir şık daha ekleye bilirmisiniz?
-Maske takma zorunluluğu
Bence herkes maskeyle ve mesafeli dişariya ciksa önleyebiliriz ,durdura biliriz.
Yeterlice maske yok piyasada diyenlere ,bizim hanimlar çok becerikli .Youtub ta bir sürü anlatim var .
Yada türkiyede textil üreten çok sayida şirkelterimiz var ,onlar üretime gece bilirler .
Saf beyaz kumaş sıcak suyla ve bulaşik deterjanla yikandimi tamam .
Ne dersiniz?
Sizlerin fikirlerini merak ediyorum
Benim beklediğim bir şeydi. Evden çalışmaya imkan veren bir iş zaten ağustostan beri evden çalışma düzenindeyiz. Önümüzdeki üç ay çok sıkıntılı, belirsiz. Normal şartlar altında maaş ödenmeyecek lafını duyduğum an başka iş arardım ama şu an ne dışarı çıkabilirim ne de krize girmeyen firma kaldı bizim sektörde. Şu dönem resmen para almadan, ama evde zaman geçsin diye çalışacağım. Allah'tan iş için herhangi bir masraf yapmıyorum zaman ayırmak dışında. E zaman da bol. Umarım toparlar kendini eğer toparlamazsa hadiii baştan başka iş bak, kalan paranı almaya çalış falan derken hayat zehir olacak bana. Umarım kısa sürede atlatırız toplum olarak ne diyeyim. 10 yıldır bu işi yapıyorum, zorluk gördüm ama böylesini görmedim dedi patron dün. Şu an bu durumdan etkilenmeyen firma var mı merak ediyorum.Muhtmelen bizimkiler de öyle diyecek. Kalan son üç bileziğime göz diktim ben. Oğlana saklamıştım. Bileziği bile olmayan insanlar için üzülüyorum sadece...
Yasak canım, yasak kuzum
Kazen bey anketinize bir şık daha ekleye bilirmisiniz?
-Maske takma zorunluluğu
Bence herkes maskeyle ve mesafeli dişariya ciksa önleyebiliriz ,durdura biliriz.
Yeterlice maske yok piyasada diyenlere ,bizim hanimlar çok becerikli .Youtub ta bir sürü anlatim var .
Yada türkiyede textil üreten çok sayida şirkelterimiz var ,onlar üretime gece bilirler .
Saf beyaz kumaş sıcak suyla ve bulaşik deterjanla yikandimi tamam .
Ne dersiniz?
Sizlerin fikirlerini merak ediyorum
Yasak idrakcım,ama içinden gönlünden geçeni diyebiliyorsun ben öyle yapıyorum.
Kesinlikle, uzaktan bilmeyene basit gibi görünen ama içine girince zor olduğu anlaşılan işlerden, durumlardan.Umarım neler yaşadığımızı anlamışsınızdır...
Kesinlikle, uzaktan bilmeyene basit gibi görünen ama içine girince zor olduğu anlaşılan işlerden, durumlardan.
teşekkür ederim :)İngiltere başaramadı değil sonradan bu sistemi uygulamaktan vazgeçti.Bizde fasfakir bir ülke olduğumuz için ihale bize kaldı.Neden fasfakir bir ülke olduk o konulara hiç girmeyeyimEşinizle daha çok bol bol kutlamalı sağlıklı,uzun,mutlu bir ömür dilerim size❤
ay yemin ediyorum bende hayretler içindeyim bu insanlar hayatlarina nasil devam edebiliyorlar ben yine sizin kadar olmasada böyle insanlara çokça maruz kaliyorum da deliriyorum bizim ulkede cahil cok dedigim dedik cok bana bir sey olmazcilar ön safada sayelerinde her yere bulasti aynen dediginiz gibu bu saaten sonra karantina hic bir sey fark ettirmeyecek.Kaldiki diger ülkeler bizim yarı sayımızdayken karantinadaydi biz psikolojik sınırıda geçtik.Kimse milletini vatandaşını düşünmüyor bunlar varken bize her şey müstahakbence bu kadar ciddi bir konuyu insanların tercihine bırakmak, gönüllü karantina zırvalıkları falan çok ama çok yanlış. bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelse de işe yaramaz diye düşünüyorum zira yayılan yayıldı zaten. bu yasağı getirmeyecekleri çok belli.
hanımlar ben sosyal medya uzmanıyım, işim, firmaların sosyal medya hesaplarını yönetmek. bu işin içinde, firmaların sosyal medya hesaplarına gelen mesaj ve yorumlarla ilgilenmek, onlara cevap vermek yani bir nevi insanlara laf anlatabilmek de dahil. ve çok sayıda marka ile çalışıyorum, müşterilerim arasında büyük alışveriş merkezleri de var. özellikle alışveriş merkezlerine gelen soruları görseniz ya delirirsiniz ya da deliye vurup dalga geçersiniz. halka hakaret gibi algılamayın lütfen ama o kadar cahil, o kadar böyle okuduğu en basit şeyi bile anlamaktan aciz, saçma sapan insanlarımız var ki ağlarsınız ülkenin haline. gencinden yaşlısına zeka sorunu olan insanımız çok. hani bazen öyle saçma diyaloglar kurmak zorunda kalıyorum ki, konuştuğum insanın o yaşa kadar nasıl geldiğini, nasıl evlenip çoluk çocuk yetiştirebildiğini merak ediyorum. en ufak şeyi bile akıl etmekten aciz olabilir mi bir toplum yahu? e şimdi gelin bu insanlara virüsün ciddiyetini anlatın. tabii ki anlamazlar. avm'lerin kapatılması için sosyal medyadan mantıklı çok sayıda tepki geldi, kapatıldılar. fakat şimdi de insanlardan, yazıklar olsun neden kapattınız, siz halka hizmet etmiyorsunuz diye yorumlar geliyor. avm'ler kapanalı 2 hafta oldu, virüsün hali ortada, hala daha ne zaman açacaksınız diye soru geliyor. yemek katını açın diyorlar. x mağazası açık mı diyorlar. yani açık olsa aptal gibi gelip alışveriş yapmaktan çekinmeyecek adam. iki gram zeka belirtisi göstermekten aciz sorular geliyor. türkçe, gayet basit ve net bir cümleyi anlayamıyorlar. bu hastalık sayesinde halkı da tanıyoruz daha derinden. yani bu halk mı karantinaya uyacak? bu halk mı evinde oturacak? normal zeka seviyesindeki bir insan şunu sormaz mı mesela: ya hastalık almış başını gitmiş, bu adamların mağdur vatandaşına maddi yardım yapması gerekirken kalkmış kredi dağıtıyor bakın kredi. borç yani. bağış kampanyası falan açıyorlar. bağışını yapma demiyorum yap ama koskoca devlet üzerine düşeni yapsın ondan sonra bağış kampanyası da başlat, kime ne? insanları sorgulaması gereken çok fazla konu varken hala daha en basit cümleyi bile anlayamıyor olması beni karamsarlığa itiyor.
Benim beklediğim bir şeydi. Evden çalışmaya imkan veren bir iş zaten ağustostan beri evden çalışma düzenindeyiz. Önümüzdeki üç ay çok sıkıntılı, belirsiz. Normal şartlar altında maaş ödenmeyecek lafını duyduğum an başka iş arardım ama şu an ne dışarı çıkabilirim ne de krize girmeyen firma kaldı bizim sektörde. Şu dönem resmen para almadan, ama evde zaman geçsin diye çalışacağım. Allah'tan iş için herhangi bir masraf yapmıyorum zaman ayırmak dışında. E zaman da bol. Umarım toparlar kendini eğer toparlamazsa hadiii baştan başka iş bak, kalan paranı almaya çalış falan derken hayat zehir olacak bana. Umarım kısa sürede atlatırız toplum olarak ne diyeyim. 10 yıldır bu işi yapıyorum, zorluk gördüm ama böylesini görmedim dedi patron dün. Şu an bu durumdan etkilenmeyen firma var mı merak ediyorum.
Ne yazık ki 'anlatılanı anlama kapasitemiz' konusunda size üzülerek katılıyorum.
Mart ayı başında 2020-2021 eğitim öğretim yılı erken kayıt dönemini başlattık ve bunun için velilerimize bir yazı gönderdik.
Yazı o kadar ayrıntılı,o kadar açık ki...
8 kişilik yönetim ekibinin onayından geçti.
ertesi gün velilerden gelen sorulara inanamazsınız, bildiğiniz dumur oldum.
2.dönem için zam mı yapıyorsunuz? diye soranlar mı ararsınız,
benim hiç borcum yok, bu yıl tamamını peşin ödedim niye bana kağıt gönderip para istiyorsunuz diye soran mı?
velhasılıkelam ben o gün bazılarımızdan umudumu kestim.
Yok arkadaş anlamıyor, bazılarında kapasite yetersiz.
Üstelik bunların içerisinde, adı sanı duyulmuş bir firmanın yöneticisi de var.
Kendi şirketini nasıl yönetiyor acaba? sorusu günlerce beynimin içinde döndü durdu.
İkinci şok dalgasını da okullara zorunlu ara verildikten sonra, nisan-mayıs-haziran ödemeleri ve kayıt iptali ilgili gönderdiğimiz yazıdan sonra yaşadım.
Yazıyı gönderdikten sonra tam üç gün evet
üç gün, mesaj ve telefon yoluyla yazının içeriğini izah etmek durumunda kaldım.
inanılır gibi değil di mi?
eşime dedim ki bunun da altından kalkarsam ve velilere laf anlatabilirsem, beni artık hayatta hiçbir şey yıkamaz.
Yazık evlatlara. Nasıl boktan bir dünyaya doğdular. Biz en azından yokluk gördük ama mutluyduk çocuklukta. İkinci çocuk için emin değildim ama artık asla ürememeye karar verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?