maskenin şöyle bir artısı da var, sizde maske gören yanınıza pek yanaşmıyor :) markette falan. hani hep sosyal mesafe diyoruz ya, maskeyle insanları bizden uzak durmaya teşvik edebiliriz.Sorsan kimse hasta değil, bu durumda herkesin takması daha mantıklı gibi..
ben de belki seminer falan yaparsam ileride, beyin yakan saçma sorular diye bir bölüm koymak istiyorum :)gelen soruları saklıyorum 2. kitapta içerik bu olacak 7-8 bin mail geldi akıl kaçırtan sorular
İnşallah teşekkür ederimHer şey güzel olacak hayat bu bazen kötü şeyler olacak ama sonu güzel olacak. Güzel düşün fazla araştırma herkesi dinleme.. Kendi kendine ilaç ol insanlar enerji sömürücü hep Bi karanlık tablo çizerler oyüzden sen kendi tablonu aydınlık çiz
Kesinlikle, uzaktan bilmeyene basit gibi görünen ama içine girince zor olduğu anlaşılan işlerden, durumlardan.
kesinlikle öyleler. bizim müşterilerin neredeyse hepsi adı sanı duyulmuş markalar, küçük marka pek yok yani ve ben zamanında küçük markalarla da çalıştım. ikisini kıyaslayabiliyorum.Ne yazık ki 'anlatılanı anlama kapasitemiz' konusunda size üzülerek katılıyorum.
Mart ayı başında 2020-2021 eğitim öğretim yılı erken kayıt dönemini başlattık ve bunun için velilerimize bir yazı gönderdik.
Yazı o kadar ayrıntılı,o kadar açık ki...
8 kişilik yönetim ekibinin onayından geçti.
ertesi gün velilerden gelen sorulara inanamazsınız, bildiğiniz dumur oldum.
2.dönem için zam mı yapıyorsunuz? diye soranlar mı ararsınız,
benim hiç borcum yok, bu yıl tamamını peşin ödedim niye bana kağıt gönderip para istiyorsunuz diye soran mı?
velhasılıkelam ben o gün bazılarımızdan umudumu kestim.
Yok arkadaş anlamıyor, bazılarında kapasite yetersiz.
Üstelik bunların içerisinde, adı sanı duyulmuş bir firmanın yöneticisi de var.
Kendi şirketini nasıl yönetiyor acaba? sorusu günlerce beynimin içinde döndü durdu.
İkinci şok dalgasını da okullara zorunlu ara verildikten sonra, nisan-mayıs-haziran ödemeleri ve kayıt iptali ilgili gönderdiğimiz yazıdan sonra yaşadım.
Yazıyı gönderdikten sonra tam üç gün evet
üç gün, mesaj ve telefon yoluyla yazının içeriğini izah etmek durumunda kaldım.
inanılır gibi değil di mi?
eşime dedim ki bunun da altından kalkarsam ve velilere laf anlatabilirsem, beni artık hayatta hiçbir şey yıkamaz.
Evet o da mantıklı :) Zaten bizde var mı yok mu ondan da emin olamayız ki.. Evde maske kalmadı o ayrı :/maskenin şöyle bir artısı da var, sizde maske gören yanınıza pek yanaşmıyor :) markette falan. hani hep sosyal mesafe diyoruz ya, maskeyle insanları bizden uzak durmaya teşvik edebiliriz.
Kocaeli nin Kartepe ilçesinde 8 aylık hamile kadın eşiyle beraber Koronaya yakalandığı için tedavi altına alinmiş. Beraberinde şeker ve astım olduğu için hanımefendi hayatini kaybetmiş bebeği dünyaya gelmiş ve sağ..
Niye biz mi ölelim???artik yolda cocuk gorunce korkmak lazim malum super tasiyicilarmisaman onlara birsey olmasinda tasisinlar napalim:))
Bence yine oyle bir kadin.. ama ne kadar o yapmaz o örnek insan desekte. Neticede bir insan. Vallahi ben migren baş agrilarimla neler diyorum bazen sonra bunu benmi dedim diyorum.. keske yayina cikmasa madem biraz uzak olsa dinlense evinde.. migren kotu bir ilet..Bugün sahip olduğu medyatik pozisyonu kullanarak, sırf kendisinin acil olmayan (öldürmeyen) bir sağlık sorunu uğruna zaten stres altında olan sağlık çalışanlarına karşı kabul edilemez derecede kötü bir tutum sergiledi. Hiç yakıştıramadım, eğitimli, donanımlı bir kadın olarak biliyordum kendisini.
kesinlikle öyleler. bizim müşterilerin neredeyse hepsi adı sanı duyulmuş markalar, küçük marka pek yok yani ve ben zamanında küçük markalarla da çalıştım. ikisini kıyaslayabiliyorum.
koskoca avm yöneticisi, cümle kurmaktan, anlatılanı anlamaktan aciz. derdini anlatamıyor kadın üstelik 30'lu yaşlarda, evli ve çocuklu. bu yaşa nasıl geldi? merak konusu.
yine ülkemizin en ünlü markalarından birinin başındakiler, bizimle muhatap olanlar net geri zekalı.
gelelim sıradan vatandaşın sorularına...
avm'yi 2 hafta önce kapatıp açıklayıcı bir yazı yayınladık. gelen soru şu:
-tamam avm kapalı ama içindeki mağazalar açık mı?
-ne zaman açılacak?
-yemek katı açık mı?
-mart sonundaki çocuk etkinliği de iptal mi?
-(x bir etkinliği ileri tarihe erteledik, tarih belirsiz çünkü ülkedeki her şey belirsiz, corona bitmeden bu etkinlik yapılamaz ve bunu da duyuru ile paylaştık, gelen soru) x etkinliği hangi tarihe ertelendi?
-(avmde konser yapılacaktı, te şubat başında duyurmuştuk ama genelgeyle zaten konserler de ertelendi, gelen soru) konser iptal mi?
çok daha fazlası kafayı yediğim anlarda bende saklı :)
Eşin mutlaka rapor alsın,sağlığından daha önemli iş durumu..
Ben sağlık bakanını eleştiremiyorum. Bence iki arada bir derede kalmış. Aslında her bir şeyin farkında, ne de olsa bir doktor, ama yetkisi veya inisiyatifi sınırlı bir şekilde.Konuya yeni anket eklendi !
bence bu kadar ciddi bir konuyu insanların tercihine bırakmak, gönüllü karantina zırvalıkları falan çok ama çok yanlış. bu saatten sonra sokağa çıkma yasağı gelse de işe yaramaz diye düşünüyorum zira yayılan yayıldı zaten. bu yasağı getirmeyecekleri çok belli.
hanımlar ben sosyal medya uzmanıyım, işim, firmaların sosyal medya hesaplarını yönetmek. bu işin içinde, firmaların sosyal medya hesaplarına gelen mesaj ve yorumlarla ilgilenmek, onlara cevap vermek yani bir nevi insanlara laf anlatabilmek de dahil. ve çok sayıda marka ile çalışıyorum, müşterilerim arasında büyük alışveriş merkezleri de var. özellikle alışveriş merkezlerine gelen soruları görseniz ya delirirsiniz ya da deliye vurup dalga geçersiniz. halka hakaret gibi algılamayın lütfen ama o kadar cahil, o kadar böyle okuduğu en basit şeyi bile anlamaktan aciz, saçma sapan insanlarımız var ki ağlarsınız ülkenin haline. gencinden yaşlısına zeka sorunu olan insanımız çok. hani bazen öyle saçma diyaloglar kurmak zorunda kalıyorum ki, konuştuğum insanın o yaşa kadar nasıl geldiğini, nasıl evlenip çoluk çocuk yetiştirebildiğini merak ediyorum. en ufak şeyi bile akıl etmekten aciz olabilir mi bir toplum yahu? e şimdi gelin bu insanlara virüsün ciddiyetini anlatın. tabii ki anlamazlar. avm'lerin kapatılması için sosyal medyadan mantıklı çok sayıda tepki geldi, kapatıldılar. fakat şimdi de insanlardan, yazıklar olsun neden kapattınız, siz halka hizmet etmiyorsunuz diye yorumlar geliyor. avm'ler kapanalı 2 hafta oldu, virüsün hali ortada, hala daha ne zaman açacaksınız diye soru geliyor. yemek katını açın diyorlar. x mağazası açık mı diyorlar. yani açık olsa aptal gibi gelip alışveriş yapmaktan çekinmeyecek adam. iki gram zeka belirtisi göstermekten aciz sorular geliyor. türkçe, gayet basit ve net bir cümleyi anlayamıyorlar. bu hastalık sayesinde halkı da tanıyoruz daha derinden. yani bu halk mı karantinaya uyacak? bu halk mı evinde oturacak? normal zeka seviyesindeki bir insan şunu sormaz mı mesela: ya hastalık almış başını gitmiş, bu adamların mağdur vatandaşına maddi yardım yapması gerekirken kalkmış kredi dağıtıyor bakın kredi. borç yani. bağış kampanyası falan açıyorlar. bağışını yapma demiyorum yap ama koskoca devlet üzerine düşeni yapsın ondan sonra bağış kampanyası da başlat, kime ne? insanları sorgulaması gereken çok fazla konu varken hala daha en basit cümleyi bile anlayamıyor olması beni karamsarlığa itiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?