bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Canim cok sıkkın. Annem bankaya gitmis.. Maske, eldiven takiyor,dezenfektan var yaninda ama gitme dedim ona kac kere. Tek tek aliyorlar subeye yoksa girmezdim dedi. Insallah birsey olmaz ya Yaninda olsam izin vermezdim ama binlerce km uzaktan dinletemiyorum kendimi.
Sigara iciyor ve bir suru kronik rahatsizligi var. Allahim sabir

Abim desen Turkiye'nin bir ucuna cenaze icin gitti. Esi ve iki cocuguyla. Gitmeyin dedim dinletemedim. Ucaklari defalarca iptal oldu. Araba kiralamislar oyle donecekler. Gelirken de yengemin abisine ugramislar bu gece orada kalacaklarmis. Allahim Kafami duvarlara vurasim geliyor sinirden.

Bizim burda 1988 vaka var ve biz evden cikmiyoruz neredeyse. Ne bu rahatlik anlamiyorum neyine guveniyor bunlar boyle..

Koruma kılıfı altında bilgi gizleme yapıyorlar. Bir bunlar akıllı, bütün dünya halkına düşman an be an, şehir, cinsiyet hastalık geçmişi paylaşıyorken bizler karanlıkta fili tanımlamaya çalışıyoruz. Şehirler arası yolculuk nerdeyse imkansız artık. Açıklayın artık vakalar kimdir nedir, nereden bulaşmış, hastalık geçmişleri yaşları. Bir de ölenler yaşlı diyorlar, açıklamayı yapan da en az 60 yaşında ! Hayatını kaybeden hasta yaşlı zaten önemsiz gibi bir havayla vefat haberi veriliyor, şaka mısınız, dalga mı geçiyorsunuz. Bütün Meclis yaşlı neredeyse, yaşlı diyip geçelim mi biri vefat ederse!

Geçen bahsettiğim kadını eve yollamışlardı, tekrar Kanuni devlet hastanesine gitmiş 70 yaşına yakın hasta, kusuyor Kanuni'de, bakmıyorlar çünkü yer yok! Her yer tıklım tıklım.

Şimdi bir de bölgeleri kanatinaya almışlar, karantinaya alacağın yer özellikle İstanbul -Bursa arası ama dünyanın en büyük üretimini yapan 14 yerinden 7. Cisi bu bölge , ne sokağa çıkma yasağı ne başka şey yapabılıyorlar çünkü kasada para yok! Bütün ülkenin yükü neredeyse bu bölgede!

aaaa burda da bebekte annede ıyi dendi hatta virusude belediye otobüsünde biri ensesine doğru hapşırmış ondan kapmış dendi

Son düzenleyen: Moderatör:
aklımda deli sorular

RTE "suriyeliler için gerekirse 40 milyar dolar daha harcarız" demişti.

O parayı şimdi kullansak olmaz mı ? Sadece tavsiye de bulunuyorum lütfen yanlış anlamayın.

O parayi Ankara anlasmasiyla suriyelilerin/gocmenlerin geri kabul anlasmasi dahilinde ab den garantiledi,keyfi kullanamaz diye dusunuyorum.
O yuzden gocmenlere a ile baslayan marketler zincirinden aylik 1200 lira gida yardimi yapip saglik vs heryerde sinirsiz hizmet sunabildi.
Turk halkina gelince herkes kendi ohalini ilan etsin
Bu ne demek biliyor musunuz?
Arkanizda duramayiz, basinizin caresine bakin.
Suan bursadayim, trafik felc, atilan fotolara inanamiyorum.

Öyle bir para yok, iç politikaya oynama rakamları onlar " bakın biz nasıl merhametli, ekonomik olarak güçlü bir ülkeyiz , dünya lideriyiz" gibi altı boş söylemlerin kreması o. Dün bile hala bilmem ne yaptık, İtalya'ya yardım ettik diye söyleyip en son para istediler! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Modern kölelik sistemi cöküste.
Devletler ve onlara bagli kisiler halkdan caldiklarini halka geri veriyor.

Cok güzel gelismeler bunlar :)

Kimse anlamiyor veya inanmak istemiyor hatta bunlar vergilerle bize geri dönecek saniyor ama öyle olmayacak. Almanyada ki insanlar dahi inanmiyor vergilerle geri dönecek diyorlar. Nasil birden bukadar para basabiliyoruz diye saskinlar.

inanmamakla hakli cogu kisi. ama o günler geride kaldi. erdogan bagis istemiyor bu arada.. halktan caldigini halka geri vermek zorunda. onun gibi olanlari da buna cagirdi :)
tabisi diyemez geri vermek zorundayiz vsvs diye.. oyuna uygun oynuyor napsin

Arkadaslar bu konudan sag cikacagiz büyük cogunlukla.. belki topal ama sag.
Korkmayin ve nefret yaymayin yeterki.
Önlemlerinizi alin almaya devam edin ama yüreginizi ferah tutun.

Olmayan seyleri kafanizda kurarak kendinizi hirpalamayin simdilik.
Ortada cok bilgi kirliligi var. Herseye inanmayin.

Önlemlerinizi alin rahat olun ve cekirdek ailenize odaklanin bagisiklik sisteminizi yüksek tutun.
Güzel enerjiler yayin etrafiniza.

Sokagi cikma yasagini beklemeyin. Yeni büyük uygulamalarda beklemeyin suanlik kurallar belirlendi genel anlamda. Zaten sinirlamalar getirildi.

Hazirana kadar büyük cogunlukla yerine oturacak hersey.

Yardimlar gelecek söke söke mecburlar cunki.

Size de gelecek arkadaslar.. fazla cimbizlamayin laflari.. inanmasi zor biliyorum onca yil devletler tarafindan sömürüldükten sonra ama öyle olacak.

Siz yeterki panik yapmayin sagliginiza dikkat edin.
Nefret yaymayin nefret icinde olmayin.
Yeni birseyin olmasi icin eski düzen yikilmali. Bu sürece güvenin. Suan kötü görünse dahi iyiye gidecek ben buna inaniyorum.

Durumlar nasıl arkadaşlar , ben çok sıkılmaya başladım.
Sabahın köründe tek basıma işe gidiyorum.
Her taraf ıssız.
Öğlen yiyecek yemek için açık yer bile bulamıyorum.
Kimse yok ses yok Seda yok.
Ölüm haberleri de açıklanmıyor zaten.
Bence daha fazla ölü ama söylenmiyor.
Ya da hasta sayısı.
Ne olacak böyle

Italya’ya da maas bagislamis olabilirler

Çalışmak zorunda olduğunuz için üzgünüm, evden bişeyler götürün dışarıdan bişey almayın zaten.. benim oturduğum yer oldukça ıssız hava iyi olursa kapının önüne çıkarıyorum çocukları 1 saat, bugün hava iyiydi indik hava aldık..

Artık hava almaya bile korkuyorum.
Sadece insandan insana mı geçiyor havadan da geçiyor mu bilmiyorum.
Güvenmiyorum hiçbir söylenene.

Nerde yasiyorsunuz? Her tarafin issiz olmasi iyi bi sey su anki durum icin.Benim de esim calisiyor .ben evdeyim.calusmak zorunda olmayanlar en sansli kesim.Tabii market ,alisveris vs cok dikkatli olmal lazim.

Bu konudan gelip biraz bilgi aliyordum
Sosyal medya kullanmiyorum
Tv da izlemek istemiyorum
Burasida siyaset bölümüne taşınmış

Insan gibi siyaset karıştırmadan konuşan bi' millet olamiyacağız asla.
Keşke bu konu da konusmak yerine yeni bi konu açıp orda siyaset yapsaydı o hanımlar

Nerde yasiyorsunuz? Her tarafin issiz olmasi iyi bi sey su anki durum icin.Benim de esim calisiyor .ben evdeyim.calusmak zorunda olmayanlar en sansli kesim.Tabii market ,alisveris vs cok dikkatli olmal lazim.
İstanbul
Malesef dışarı çıkmak bile zor
Yani savaş zamanında gibiyiz sanki

13 martan beri dışarı çıkmadık çocuğumda bende, esim ise gidiyor bu hafta 1 kere gidecek, evden tek o çıkıyor , şöyle arabayla gezmeye bile korkuyorum , bizim tayinimiz vardi mayists aciklanacikti o ne olacak insallah şu durumda birde onu yapmazlar

aklıma çok güzel bir uygulama geldi .... Siz sorularınızı sorun bunları bir havuz yapıp orada toparlıyalım.

Mesela,

Havadan bulaşır mı ?
Hayır bulaşmaz AMA
o ortamda biri hapşurmuş ise havada 2 saat askıda kalabilen bu virüsün bulaşma ihtimali var.

Gelen kargolardan bulaşır mı?
Hayır kargo içeriği giyim, eşya vb ise size bulaşmaz AMA
kargoyu getiren kargocunun kutuya teması var ve onda virüs var ise bu virüsün bulaşma ihtimali var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…