- 20 Temmuz 2019
- 1.580
- 2.896
- 133
- 38
Evet. O hasta sayısı fazlalığı beni korkutuyor. Burda yazmıştım . yoğun bakım kapasitemizi aşarsak. Yatak , solunum cihazı kalmazsa ( diğer ülkelerde bu sorun oldu. Çok üzücü şeyler yaşandı ) aslında hayatta kalabilecek hastalar tıbbi destek alamadıkları için ölürse.Ben de cok sıkılıyorum. Doktorlar sokaga cikma yasagi onerirken... Alinan onlemler taksit taksit. Ne sağladı bize. Entube ve yoğun bakımdaki hasta sayısi fazla. Allah onların ve bizim yardımcımız olsun.
Japonya Asya kültürüne sahip. Onlarda maske kültürü var. Bunun çok faydası oldu onlara. ayrıntı gibi gelebilir ama bazen ufak ayrıntılar oyunun kurallarını değiştiriyor.japonyada doktorluk yapan turk'un eksi sozluge yazdiklarindan bir kisim..
- önemli bir kısmımız, birkaç aya kadar bir şekilde normal hayatlarımıza geri dönebileceğiz.
- şirketler ve üniversiteler etkili, seri ve ucuz serolojik testler geliştirecekler.
- serolojisi pozitif çıkan insanlar hastalığa karşı korunmuş olacaklar.
- kişisel fikrim: hastalığın ölümcüllük oranı dolayısıyla, nüfusumuzun önemli bir kısmı olarak doğal yollardan aşılanabileceğiz gibi duruyor...
Bu kanalın hesabı ne kadar doğru acaba
Pandemilerde pik süresi normal şartlarda 8 haftadır zaten virüsün bize geç gelmesi önlemler vs derken çok felaket senaryoları yazmaya gerek yok aslında. Kimse dışarı çıkmasa çok daha erken biter zaten. İtalyayla falan kıyaslamayı bırakın artıkOyleysw italya Iran neden Hala bitmedi turkiye nasil iki UC haftada pik yapsn ki
Inşallah inşallahYok ya bence iki üç hafta sonra pik olup düşmeye başlayacak diye düşünüyorum ben
Japonya Asya kültürüne sahip. Onlarda maske kültürü var. Bunun çok faydası oldu onlara. ayrıntı gibi gelebilir ama bazen ufak ayrıntılar oyunun kurallarını değiştiriyor.
bir de tıbbı gelişmiş.
Virüsün geç gelmedi pik süresini etkiler mi ,yani kısaltır miPandemilerde pik süresi normal şartlarda 8 haftadır zaten virüsün bize geç gelmesi önlemler vs derken çok felaket senaryoları yazmaya gerek yok aslında. Kimse dışarı çıkmasa çok daha erken biter zaten. İtalyayla falan kıyaslamayı bırakın artık
Öff böyle herşeyden de birsey cıkarmasanız bir laf sokmasanız öleceksiniz ha. 81 ilde var mı yok. Herkes kendi ilindeki vakaları cevresınden duyup öğreniyor. Şu kk yı cok seviyorum ama senin gibi her şeyin altından bisey cıkaran laf sokmaya calisan şahsiyetler yuzunden valla giresim gelmiyor. He kendince bozdun benı ne oldu rahatladın mıÜlkemizin heryerinde var neyi saklayacaklar
Evet etkiler hazırlıksız yakalanmak daha hızlı yayılım yapar. Çünkü ilk kuluçka süresinde virüsten habersiz olunuyor. Bizdeki sorumluluk bilinci daha iyi olsaydı şuan çok iyi durumda olurduk inankiVirüsün geç gelmedi pik süresini etkiler mi ,yani kısaltır mi
Pandemilerde pik süresi normal şartlarda 8 haftadır zaten virüsün bize geç gelmesi önlemler vs derken çok felaket senaryoları yazmaya gerek yok aslında. Kimse dışarı çıkmasa çok daha erken biter zaten. İtalyayla falan kıyaslamayı bırakın artık
[/QUOTE
Bas ustune hanimefendi. Valah sizin sinirlerm gerilmis sanirim :)
Uzman konusuyorEvet etkiler hazırlıksız yakalanmak daha hızlı yayılım yapar. Çünkü ilk kuluçka süresinde virüsten habersiz olunuyor. Bizdeki sorumluluk bilinci daha iyi olsaydı şuan çok iyi durumda olurduk inanki
Japonya’da bir birey ufak Bir grip bile geçirse kişi toplum kültürü olarak maske takıyor. Yeni değil yıllardır. O yüzden daha ülkelerinde yokken maske takmaya başladılar. Alışkın oldukları için .Herkese maske kampanyasına ben de katılıyorum ancak sağlık çalışanlarının stoklarını da eritmemeliyiz. Ya devlet herkese maske dağıtmalı (ki şimdilik zor bu) ya maske fiyatları sabitlenmeli ve seri üretime geçilmeli ya da herkes kendi maskesini kendi dikmeli (bunu da herkes yapamaz).
Hesap yapmanıza gerek yok cumhurbaşkanlığının yayınladığı sitede bu şekilde grafik oluşturup karşılaştırabiliyorsunuz. Ben bu video çıkmadan önce merak edip yapmıştım, gerçekten böyle gözüküyor Türkiye.
Bu kanalın hesabı ne kadar doğru acaba
Şuraya üç beş felaket senaryosu yazsam daha mı çok mutlu olursunuz? Amacınız ne?Uzman konusuyor
Allah razı olsun sizden. Böyle yazılar görmek inanın hayat ışığı oluyor bana. Hiç dışarı çıkmadım markete gidip hastalığı kaptım diyenler var. O kadar korkuyorum ki. Umutsuzluğa kapılıyorum. Çok mutsuzum. Allah merhametiyle muamele etsin bizlere.Ben de çok üzülüyorum. korkuyorum. Risk gurubundayım. Sevdiklerim için daha çok telaşlanıyorum. sizi anlıyorum.
Ama güçlü kalmaya çalışın. Ölüm oranı düşük blr virüs 7 ay sürse bile birsüre kişi hayatta kalacaktır. Ekonomi , sosyal psikoloji dünya ne durumda olur Bilemem .
ama atlatıp hayatta kalma oranı yüksek.
bazı ülkelerde yeni ölüm haberleri gelmiyor. Yeni vakalar da yok.
çok kısa sürede soruna çözüm bulan ülkeler oldu. Çok üzücü tabiki birsürü kayıp verdiler ama yeni vakalar yok. Bazı ülkelerde sokağa çıkma yasakları kaldırıldı. Hayat normale dönüyor.
o ülkeler başardı.hatta kısa sürede başardılar. Kalanlar da başaracağız. Elbette bitecek.
Öff böyle herşeyden de birsey cıkarmasanız bir laf sokmasanız öleceksiniz ha. 81 ilde var mı yok. Herkes kendi ilindeki vakaları cevresınden duyup öğreniyor. Şu kk yı cok seviyorum ama senin gibi her şeyin altından bisey cıkaran laf sokmaya calisan şahsiyetler yuzunden valla giresim gelmiyor. He kendince bozdun benı ne oldu rahatladın mı
Sizinle daha viris yokken konuşmuş siz beni felaket telalı olmakla suçlamıştınızPandemilerde pik süresi normal şartlarda 8 haftadır zaten virüsün bize geç gelmesi önlemler vs derken çok felaket senaryoları yazmaya gerek yok aslında. Kimse dışarı çıkmasa çok daha erken biter zaten. İtalyayla falan kıyaslamayı bırakın artık
Hayir byle bir ortamda bile bagirir gibi tersler gibi konusmani guzel bir dille umarim oyle olmaz iyi olacagz desenz yetio Ben guzel konusanlara zaten Allah razi olsun diyorm bakin inanin ki olum var kalp kirmaya degmezzz hatta Ben donup kirdgm insan varsa herkesten ozur diliyorm bu coronovirus bana cok set ogretti umarim sizede sakinligi ogretir guzel diliŞuraya üç beş felaket senaryosu yazsam daha mı çok mutlu olursunuz? Amacınız ne?
Olabilir valla. Tek umudum pik durumunda İtalya gibi günde 800 900 tane can kaybı vermememiz.Daha büyük facia engellendi bence yinede umarım artmadan biter ki pike çok yaklaştık bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?