bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben de cok sıkılıyorum. Doktorlar sokaga cikma yasagi onerirken... Alinan onlemler taksit taksit. Ne sağladı bize. Entube ve yoğun bakımdaki hasta sayısi fazla. Allah onların ve bizim yardımcımız olsun.
Evet. O hasta sayısı fazlalığı beni korkutuyor. Burda yazmıştım . yoğun bakım kapasitemizi aşarsak. Yatak , solunum cihazı kalmazsa ( diğer ülkelerde bu sorun oldu. Çok üzücü şeyler yaşandı ) aslında hayatta kalabilecek hastalar tıbbi destek alamadıkları için ölürse.
Bu beni en çok panikleten, korkutan şeylerden biri.

Japonya Asya kültürüne sahip. Onlarda maske kültürü var. Bunun çok faydası oldu onlara. ayrıntı gibi gelebilir ama bazen ufak ayrıntılar oyunun kurallarını değiştiriyor.
bir de tıbbı gelişmiş.

Oyleysw italya Iran neden Hala bitmedi turkiye nasil iki UC haftada pik yapsn ki
Pandemilerde pik süresi normal şartlarda 8 haftadır zaten virüsün bize geç gelmesi önlemler vs derken çok felaket senaryoları yazmaya gerek yok aslında. Kimse dışarı çıkmasa çok daha erken biter zaten. İtalyayla falan kıyaslamayı bırakın artık

Herkese maske kampanyasına ben de katılıyorum ancak sağlık çalışanlarının stoklarını da eritmemeliyiz. Ya devlet herkese maske dağıtmalı (ki şimdilik zor bu) ya maske fiyatları sabitlenmeli ve seri üretime geçilmeli ya da herkes kendi maskesini kendi dikmeli (bunu da herkes yapamaz).

Virüsün geç gelmedi pik süresini etkiler mi ,yani kısaltır mi

Ülkemizin heryerinde var neyi saklayacaklar
Öff böyle herşeyden de birsey cıkarmasanız bir laf sokmasanız öleceksiniz ha. 81 ilde var mı yok. Herkes kendi ilindeki vakaları cevresınden duyup öğreniyor. Şu kk yı cok seviyorum ama senin gibi her şeyin altından bisey cıkaran laf sokmaya calisan şahsiyetler yuzunden valla giresim gelmiyor. He kendince bozdun benı ne oldu rahatladın mı

Virüsün geç gelmedi pik süresini etkiler mi ,yani kısaltır mi
Evet etkiler hazırlıksız yakalanmak daha hızlı yayılım yapar. Çünkü ilk kuluçka süresinde virüsten habersiz olunuyor. Bizdeki sorumluluk bilinci daha iyi olsaydı şuan çok iyi durumda olurduk inanki

Japonya’da bir birey ufak Bir grip bile geçirse kişi toplum kültürü olarak maske takıyor. Yeni değil yıllardır. O yüzden daha ülkelerinde yokken maske takmaya başladılar. Alışkın oldukları için .
Yoksa bizler öyle blr stok sahibi değiliz. Ülkece Maskemiz yok. Takmaya alışkın blr toplum yok. O yüzden bizde maske işi çok zorlu.

Allah razı olsun sizden. Böyle yazılar görmek inanın hayat ışığı oluyor bana. Hiç dışarı çıkmadım markete gidip hastalığı kaptım diyenler var. O kadar korkuyorum ki. Umutsuzluğa kapılıyorum. Çok mutsuzum. Allah merhametiyle muamele etsin bizlere.

ne alaka yahu niye bozayım sizi niye böyle çabaya gireyim ki gerçekten hemen hemen her yerde virüs var
Kırdıysam özür dilerim

Sizinle daha viris yokken konuşmuş siz beni felaket telalı olmakla suçlamıştınız
Bakın ülkede birden bire bu kadar vakka olması sizede tuaf gelmiyor mu
Öyleki yayışma hızı en fazla olan ülkeyiz belkide değiliz
Olay şöylede gerçekleşmiş olabilir
Daha öncesi ülkede corona vakkası vardı
Yaygın test yapılmadığı için bilinmiyor zatüre denilip geçiliyordu
İhmal edildiği için ülkede yayıldı ve birden bu kadar vakka ortaya çıktı
Ki ben hala bile bu testlerin yeterince yaygın olduğunu düşünmüyorum
Bunun adı felaket tellallığı değil gerçekçiliktir

Şuraya üç beş felaket senaryosu yazsam daha mı çok mutlu olursunuz? Amacınız ne?
Hayir byle bir ortamda bile bagirir gibi tersler gibi konusmani guzel bir dille umarim oyle olmaz iyi olacagz desenz yetio Ben guzel konusanlara zaten Allah razi olsun diyorm bakin inanin ki olum var kalp kirmaya degmezzz hatta Ben donup kirdgm insan varsa herkesten ozur diliyorm bu coronovirus bana cok set ogretti umarim sizede sakinligi ogretir guzel dili

2 hafta once umreden gelen bir vatandas dugune gidiyor. Dugunde berber hastalaniyor. Berber yogun bakimda. Aile hekimine gidiyor. Aile hekimi kapiyor. Toplam 5 hekimden 3 u pozitif. Ve 2 haftadir hasta bakiyorlar.
2 hafta once kulagim agriyor diye gitmistim. Saglam kalanlardan biri benim doktorum. Git bidaha gelme biseyin yok dedi kovaladi.
3 doktordan 2 si yogun bakimda. 3. Belirti yok ama cigerler bitik ve alkolik dr.
Isler karmakarisik ilerliyor saka gibi kabus gibi.
Haftada 1 gun ise gidiyorum 1 gun evde calisiyorum tum gunler takip ettigim 2 is var.
Bu hafta artik gitmicem ama haftaya gitmeye korkuyorum. Ve bunca olaydan sonra hala sarilip opusen insanlar goruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…