Ben maalesef vefat sayısının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Kasti olarak eksik verildiğini ima etmiyorum ama tüm vefatlar resmi kayıtlara yansımıyor, teşhis edilen ama test sonucu kesinleşmediği için ölüm raporlarına yazılamayanlar en azından onlar varkim görecek bakayım diyordum ve iyileşen sayısı ölü sayısını geçti bu da güzel haber...
Halk egitimler ve meslek liseleri ogretmenleri maske dikimi yapiyorlar su an.. hemen hemen her ilde varHerkese maske kampanyasına ben de katılıyorum ancak sağlık çalışanlarının stoklarını da eritmemeliyiz. Ya devlet herkese maske dağıtmalı (ki şimdilik zor bu) ya maske fiyatları sabitlenmeli ve seri üretime geçilmeli ya da herkes kendi maskesini kendi dikmeli (bunu da herkes yapamaz).
iyileşenler sevindirici tabi ki.kim görecek bakayım diyordum ve iyileşen sayısı ölü sayısını geçti bu da güzel haber...
Geçmiş olsun. Uzmanların çok büyük bir çoğunluğu, 14 gün içinde çıkar diyor .Merhaba,
Cok sayfa var okumak imkansiz ve diger mecralarda da net bilgi bulamadim, bir sey sormak istiyorum.
Biz esimle 14 Martta yurtdisina ciktik, ucus yasaklari baslayinca 17 sindeki son ucakla geri donduk ve ayin 17 sinden beri evimizde karantinadayiz(havaalaninda ates olcup form imzalatip eve gonderdiler, aile hekimi sadece 1 kez aradı) karantinamiz yarin bitiyor.Bu 14 gun icinde esim ve ben ates, oksuruk gibi hicbir belirti gostermedik, sadece 5. veya 6. gunde benim gogus bolgemde hafif agrilar ve bas agrisi vardi( normalde migrenim oldugu icin cok ciddiye almadim) duzenli ates olctum ve D vitamini, propolis kullandim, devam da ediyorum.
Hastaligin kulucka suresi 14 gun deniyor ama genel ortalamanin 5,5 gun oldugu da soyleniyor.Yani hasta olmussam da ben ayakta atlattim sanirim.Aile hekimini test icin aradigimda atesiniz yoksa hastaneye gitmeyin dediler, gitmedik.
Sorum su, artik hasta olma ihtimalim var mi sizce, yani 14 gunde cikmayan semptomlar cikar mi? Biraz tedirginim acikcasi.
Tesekkur ederim.
Ben mi sizi kırmışım? Mesajlarımı okursanız yeterince iyi dileklerde bulunduğumu okursunuz hatta olumlu mesajlarıma uzman konuşuyor diyerek dalga geçen sizsiniz en sevmediğim şeydir iyi yazsanda alınan çıkıyor hayret yaniHayir byle bir ortamda bile bagirir gibi tersler gibi konusmani guzel bir dille umarim oyle olmaz iyi olacagz desenz yetio Ben guzel konusanlara zaten Allah razi olsun diyorm bakin inanin ki olum var kalp kirmaya degmezzz hatta Ben donup kirdgm insan varsa herkesten ozur diliyorm bu coronovirus bana cok set ogretti umarim sizede sakinligi ogretir guzel dili
özel araçla gidebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla ama bence gitmeseniz daha iyi. Şu an sizde olmasa dahi yollarda bulaş riski var. gittiğiniz yerde de bulaş riski olabilir.Kızlar merhaba. Birşey sorabilir miyim?
Bu iller arası seyahat kuralları nedir?
Şahsi arabamızla ya da araba kiralayarak gitme şansımız var mı?
İzin vs gerekiyor mu?
Annemle kardeşimi kasabadaki eve göndermek istiyorum. kendimde sevgilimin memleketindeki eve gideceğim.
Nasıl gitmeyeceksiniz ?2 hafta once umreden gelen bir vatandas dugune gidiyor. Dugunde berber hastalaniyor. Berber yogun bakimda. Aile hekimine gidiyor. Aile hekimi kapiyor. Toplam 5 hekimden 3 u pozitif. Ve 2 haftadir hasta bakiyorlar.
2 hafta once kulagim agriyor diye gitmistim. Saglam kalanlardan biri benim doktorum. Git bidaha gelme biseyin yok dedi kovaladi.
3 doktordan 2 si yogun bakimda. 3. Belirti yok ama cigerler bitik ve alkolik dr.
Isler karmakarisik ilerliyor saka gibi kabus gibi.
Haftada 1 gun ise gidiyorum 1 gun evde calisiyorum tum gunler takip ettigim 2 is var.
Bu hafta artik gitmicem ama haftaya gitmeye korkuyorum. Ve bunca olaydan sonra hala sarilip opusen insanlar goruyorum.
214 doğru sayı olduğunu hiç sanmıyorum.Olabilir valla. Tek umudum pik durumunda İtalya gibi günde 800 900 tane can kaybı vermememiz.
uzatildigi falan yok arkadasim dagitilmaya basladilarUzatıldı karantina süresi cunku 14 gun sonunda testi pozitif cıkanlar var
Birden bire olmasının sebebi sizinde dediğiniz gibi ihmal eden insanlarımız. Öpüşmeyi sarılmayı el öpmeyi ev ziyaretlerini çok seven bir milletiz. Bugün bile hala kaldırıma oturup çay partisi yapan ev hanımı grubu var. Ben daha ne diyeyim.Sizinle daha viris yokken konuşmuş siz beni felaket telalı olmakla suçlamıştınız
Bakın ülkede birden bire bu kadar vakka olması sizede tuaf gelmiyor mu
Öyleki yayışma hızı en fazla olan ülkeyiz belkide değiliz
Olay şöylede gerçekleşmiş olabilir
Daha öncesi ülkede corona vakkası vardı
Yaygın test yapılmadığı için bilinmiyor zatüre denilip geçiliyordu
İhmal edildiği için ülkede yayıldı ve birden bu kadar vakka ortaya çıktı
Ki ben hala bile bu testlerin yeterince yaygın olduğunu düşünmüyorum
Bunun adı felaket tellallığı değil gerçekçiliktir
Gölbaşında yurtta kalanlar geri donderildi, haber sitelerinde vardi .uzatildigi falan yok arkadasim dagitilmaya basladilar
bunlarda onlar isteGölbaşında yurtta kalanlar geri donderildi, haber sitelerinde vardi .
Ya gözümüzü seveyim biraz muhasebe yapınBirden bire olmasının sebebi sizinde dediğiniz gibi ihmal eden insanlarımız. Öpüşmeyi sarılmayı el öpmeyi ev ziyaretlerini çok seven bir milletiz. Bugün bile hala kaldırıma oturup çay partisi yapan ev hanımı grubu var. Ben daha ne diyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?