bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Halk egitimler ve meslek liseleri ogretmenleri maske dikimi yapiyorlar su an.. hemen hemen her ilde var

Evet haberim var çok da güzel. Ama sağlık çalışanlarına yapılıyor sanırım, yani herkes için seri üretime geçilmeli diye düşünüyorum. Fiyatlar da sabitlenmeli böylece karaborsanın da önüne geçilir.

Moralim bozuldu gene , Londra da 13 yaşında bir oğlan çocuğu korona virüsünden ölmüs . Kronik rahatsızlığı yokmuş .Öncesinde sağlık sorunu yokmuş.
Kafam karıştı gene , kronik hastalığı olanlar , 65 yaş üstü riskli diyorlardı .Birde hiç belirtisi olmayan hafif atlatan gizli taşıyıcılar var. Çocuklar risk grubunda değildi . Bu ne şimdi . Sağlıklı çocuklar da riskde o zaman .

Benim anlamadığım bir şey var. Pozitif çıkanları karantinaya alın kendinizi deyip bırakıyorlar diye eleştiri çok yapılıyor. Ne yapacaklar başka. Hafif atlatanlar evde geçirecek bu süreci çünkü zaten belli bir ilacı yok bu hastalığın. Diğer ülkelerde aynı şekilde. O kadar insanı nerde saklasınlar. İnsanlar da bir zahmet kendilerini karantinaya alsınlar.

maalesef gencı yaslısı yok
yas olarak daha ılerı olanların rıskı evet daha yuksek dogru ama sadece yaslılar gıbı yanlıs anlasılma oldu aslında
olenlerın hepsı yaslı degıldı

Bilinen bi rahatsızlığı olmaması aslında içte olmadığını göstermez. Zaten açıklama yapmışlardı bununla alakalı. Altta yatan gizli hastalıkları çıkarıyor bu nedenle tehlikeli diye. Ayrıca hasta olmaması bağışıklığının güçlü olduğunu göstermez. Belki çok düşük bi bağışıklığı olabilir. Yada bilinmeyen bi hastalığı olabilir. Hiç bişeyi olmayadabilir. Ama öyle olsa yakalanan herkes ölürdü galiba muhtemelen vardır bi sorunu. Bizlerinde bilmediğimiz bişeylerimiz olabilir ama kesin değil.

Canım yanlışlıkla , %20 yazmışsın %80 olacaktı. Bir de küçük is yerlerine £25.000ine kadar kredi verilecekmiş . Ama su anda başvurular icin, ıkı haftadır telefonlara kesinlikle bakmıyorlarmıs. Çalışmayan işi olmayan bireylere de hafta da £ 100 sterlin verilecekmiş .

maalesef gencı yaslısı yok
yas olarak daha ılerı olanların rıskı evet daha yuksek dogru ama sadece yaslılar gıbı yanlıs anlasılma oldu aslında
olenlerın hepsı yaslı degıldı
Evet zamanla ortaya çıkıyor . Genci yaşlısı yokmuş . Tabi ki yaşlı kesim içinde çok üzülüyoruz ama hiç değilse çocuklarımız risk altında değil diye bir nebze rahatlıyorduk .

55 yasinda kulak burun bogaz doktoru da ölmüş. Yine İngiltere de.

Yas siniri yok yani. Vucudun bir adaptasyon durumu var. Adapte olmayan

Biz de hala 10 tl sms lerle kurtaracağız saniyoruz.

Doğru söylüyorsunuz . Bağışıklığı çok düsük olabilir ya da şimdiye kadar çıkmamış bir hastalığı olabilir .Benim de çocuklarımdan birinde sürekli dudağında ucuk çıkıyor . Bu bagısklıgı dusuk anlamına mı geliyor acaba ?

Elbette ki istemesek de covid 19 dan kayıplar olacak ama elimizden geleni yapip en az vakayla durumu atlatmak var, bir de taksit taksit onlem alip salginin yayılma hızını artirmak var.

Hala gezelim, mecbur olmadığımiz halde çıkalım, parti yapalım. Polisin isi sizi uyarmak zaten. Beynine oksijen gitmeyen kesim olarak hatirlanacaklar. Türkiye'nin utanc tablosu.

Son düzenleme:

Olabilir de olmayabilirde.
Dünya nüfüsünu düsürmeye calisan da olabilir olmayabilirde.

Sonuc olarak bunu bilmek pek isimize yaramayacak bence. Korku ve nefret yayacak etrafa bunlari düsünmek.

Öleceksek zaten birkere ölecegiz. Ölene kadar daha ölmemisken bin defa ölmeye gerek yok kizlar bence..
Rahat olun.

Düsünsenize bu isin sonunda atlatacaksiniz herseyi ama sürec icinde kendi psikolojinizi bozmus olacak, nefret kusmus olarak gecirmis olmak istermisiniz?
Sonradan pismanlik duymamak adina sakin kalalim.
Kafamiz dolu iken korku senaryolari üreterek ataga gecip etrafimizi yakip yikmayalim.

Millet panikten almanyada tuvalet kagidi hirsizligi yapiyor yahu.. cinde de böyle sacmaliklar yapildi neoldu hersey normale döndü. yani dünyada onca nimet bolluk var iken kendi kendimizi yanlislara sürüklemeyelim hicbir acidan. En azindan baskalarina örnek olalim sakin kalalim.
Herkes panik yaparsa hic iyi olmaz cunki.

Önlemlerinizi aldiysaniz rahat olun. Ölüm zaten yazili. Kacis yok. Virusu atlatirsin kafana tas düser yine ölürsün. Bence bu zamanlarin hediyelerini görelim.
Ölüm burnumuzun herdaim dibindeydi zaten ama yok saydik. Simdi sayilari görünce mi hatirladik diye kendimize soralim.

55 yasinda kulak burun bogaz doktoru da ölmüş. Yine İngiltere de.

Yas siniri yok yani. Vucudun bir adaptasyon durumu var. Adapte olmayan

Biz de hala 10 tl sms lerle kurtaracağız saniyoruz.
Evet sınır yok artık zamanla anladık ne yazık ki. Artık bagısıklık sistemini toparlayacagımız kadar toparlayıp , önlemlerimizi alıp Allah’a sığınmaktan yapacak birseyimiz yok .

Evet sınır yok artık zamanla anladık ne yazık ki. Artık bagısıklık sistemini toparlayacagımız kadar toparlayıp , önlemlerimizi alıp Allah’a sığınmaktan yapacak birseyimiz yok .
Bu salgın gerçekten dunyanin düzenini degistirecek.

Oyle komplo teorisine inanmiyorum ama buyuk değişim bekliyor bizi.

Bir de en tehlikelisi , gizli taşıyıcılık. Ben en çok bundan korkuyorum . Mesela bizim evde ya da sizlerin evlerinde herhangi birimiz gizli taşıyıcı olsak nasıl anlayacağız bunu . Hiç belirti vermeyen gizli tasıyıcalardan bahsediyorum .

özel araçla gidebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla ama bence gitmeseniz daha iyi. Şu an sizde olmasa dahi yollarda bulaş riski var. gittiğiniz yerde de bulaş riski olabilir.
Issız köy evine gitmeyi planlıyoruz. Annemde bizim köyümüze gidecek.
Mecburuz yani, annemde kardeşimde kronik hasta, sevgilimin başında da kist var. Burada durmamız çok tehlikeli.

Bu salgın gerçekten dunyanin düzenini degistirecek.

Oyle komplo teorisine inanmiyorum ama buyuk değişim bekliyor bizi.
Şimdiden değişti bile , artık ne yazık ki hiç bir şey eskisi gibi olamayacak . Ben de ara ara komplo teorilerine inanıyorum sonra başka bilgiler haberler okuyorum dinliyorum . Tamamen fikrim değişiyor . Insanların kafası çok karışık aslında su anda .

Biz 15 gündür yazlık evimizdeyiz ama muhtara bildirmeyi akıl edemedik. Yarın hemen bildireceğim ama bizim beyanımızı kabul ederler mi yoksa süreyi bildirme tarihimizden mi başlatırlar?

Bir şey sormak istiyorum. Bunu çok yerde araştırdım ama net bir Bilgi bulamadım.

şimdi hastalığın kuluçka süresi 14 gün deniyor ya, bir de 1.gün 2.gün 10.gün semptonları falan var.

14 gün bittikten sonraki ilk gün mü 1.gün
semptonları kendini gösterir yoksa bulaşıdan sonraki günleri mi ifade ediyor bu?

Eğer 14 günden sonraki gün ilk gün oluyor ise öyleyse 14 gün karantinada kalınması demek çok yanlış değil mi? Daha 14 günden sonra en az bir 5-6 gün daha kalmalı ki semptonları farkedebilsin?

bu konuda net bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi?

Kizlar annemle babam 65 yaş üstü oldukları için eve hapsettik desem yeridir. Market pazar alışverişlerini yapıyorum bırakıyorum ağzımı tülbentle kapatarak yanlarında biraz oturup kalkıyorum Temas etmek kesinlikle yok zaten Bebeğim var onu iki haftadır götürmüyoruz annemlere ve bebegi özlemekten bı hal.oldular Sürekli kendimizi taşıyıcı gibi düşünüyorum Annemde bir de hipertansiyon var

Bugün yine pazar yaptım annemlere. Arabadan indim ne göreyim karşı komşularının evinin önünde 15-20 kişi çoluk çocuk yaşlı oturmuş yufka açıyor.
Beni de çağırdılar pek yaklaşmadan lafladik biraz ama dikkat etmeymiş sosyal mesafe hiçbir şey yok Kendimi uzaylı gibi hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…