Halk egitimler ve meslek liseleri ogretmenleri maske dikimi yapiyorlar su an.. hemen hemen her ilde var
maalesef gencı yaslısı yokMoralim bozuldu gene , Londra da 13 yaşında bir oğlan çocuğu korona virüsünden ölmüs . Kronik rahatsızlığı yokmuş .Öncesinde sağlık sorunu yokmuş.
Kafam karıştı gene , kronik hastalığı olanlar , 65 yaş üstü riskli diyorlardı .Birde hiç belirtisi olmayan hafif atlatan gizli taşıyıcılar var. Çocuklar risk grubunda değildi . Bu ne şimdi . Sağlıklı çocuklar da riskde o zaman .
Bilinen bi rahatsızlığı olmaması aslında içte olmadığını göstermez. Zaten açıklama yapmışlardı bununla alakalı. Altta yatan gizli hastalıkları çıkarıyor bu nedenle tehlikeli diye. Ayrıca hasta olmaması bağışıklığının güçlü olduğunu göstermez. Belki çok düşük bi bağışıklığı olabilir. Yada bilinmeyen bi hastalığı olabilir. Hiç bişeyi olmayadabilir. Ama öyle olsa yakalanan herkes ölürdü galiba muhtemelen vardır bi sorunu. Bizlerinde bilmediğimiz bişeylerimiz olabilir ama kesin değil.Moralim bozuldu gene , Londra da 13 yaşında bir oğlan çocuğu korona virüsünden ölmüs . Kronik rahatsızlığı yokmuş .Öncesinde sağlık sorunu yokmuş.
Kafam karıştı gene , kronik hastalığı olanlar , 65 yaş üstü riskli diyorlardı .Birde hiç belirtisi olmayan hafif atlatan gizli taşıyıcılar var. Çocuklar risk grubunda değildi . Bu ne şimdi . Sağlıklı çocuklar da riskde o zaman .
Canım yanlışlıkla , %20 yazmışsın %80 olacaktı. Bir de küçük is yerlerine £25.000ine kadar kredi verilecekmiş . Ama su anda başvurular icin, ıkı haftadır telefonlara kesinlikle bakmıyorlarmıs. Çalışmayan işi olmayan bireylere de hafta da £ 100 sterlin verilecekmiş .Ben biraz bahsedeyim..Ingilterede iş verenler işçilerin maaşını odeyemediginde her işçi için maaşın %20 sini hükümet karşılıyor. Elektrik,şu,doğalgaz gibi giderlerin ödemesi ertelendi. Faizler düştü. Kredi ödemeleri ertelendi.su an için en azından bunlar biraz rahatlattı herkesi.
Ben açıkçası bu güne kadar hükümeti destekliyordum. Ama gördüm ki halk en zor gününde devletinden destek bekliyor ve karşılık verilmiyor.
Üstelik bu desteği alabilmek için insanlar yıllardır vergiler ödemiş..böyle günler için degil se ne zaman için kullanılacak o vergiler?
Hani çok iyiydi ekonomi?
Hani Suriyelilere bile harcayabilecegimiz kadar çok para vardi devletin kasasında?
Böylesine zor günler yaşarken halkına destek vermeyen hükümet birdaha asla kendisi için oy istemesin..hangi yüzle isteyecek? Ne hakla isteyecek? Artık üstüne para verseler bir kez daha desteklemem. Bitti nokta.
Evet zamanla ortaya çıkıyor . Genci yaşlısı yokmuş . Tabi ki yaşlı kesim içinde çok üzülüyoruz ama hiç değilse çocuklarımız risk altında değil diye bir nebze rahatlıyorduk .maalesef gencı yaslısı yok
yas olarak daha ılerı olanların rıskı evet daha yuksek dogru ama sadece yaslılar gıbı yanlıs anlasılma oldu aslında
olenlerın hepsı yaslı degıldı
55 yasinda kulak burun bogaz doktoru da ölmüş. Yine İngiltere de.Moralim bozuldu gene , Londra da 13 yaşında bir oğlan çocuğu korona virüsünden ölmüs . Kronik rahatsızlığı yokmuş .Öncesinde sağlık sorunu yokmuş.
Doğru söylüyorsunuz . Bağışıklığı çok düsük olabilir ya da şimdiye kadar çıkmamış bir hastalığı olabilir .Benim de çocuklarımdan birinde sürekli dudağında ucuk çıkıyor . Bu bagısklıgı dusuk anlamına mı geliyor acaba ?Bilinen bi rahatsızlığı olmaması aslında içte olmadığını göstermez. Zaten açıklama yapmışlardı bununla alakalı. Altta yatan gizli hastalıkları çıkarıyor bu nedenle tehlikeli diye. Ayrıca hasta olmaması bağışıklığının güçlü olduğunu göstermez. Belki çok düşük bi bağışıklığı olabilir. Yada bilinmeyen bi hastalığı olabilir. Hiç bişeyi olmayadabilir. Ama öyle olsa yakalanan herkes ölürdü galiba muhtemelen vardır bi sorunu. Bizlerinde bilmediğimiz bişeylerimiz olabilir ama kesin değil.
Paylasmiyim paylasmiyim dedim ama bir suredir kendi sosyal medyamda paylastim...
Belki sadece tesaduftur.ama kendi adima biseyler oturuyor.su haber kupuru surada dursun.bir cok kisi unutmustur muhtemelen...belki alakasi yoktur yoktur ama bir ilgisi alakasi olabilir diye paylasiyorum...
Eki Görüntüle 2612061
Evet sınır yok artık zamanla anladık ne yazık ki. Artık bagısıklık sistemini toparlayacagımız kadar toparlayıp , önlemlerimizi alıp Allah’a sığınmaktan yapacak birseyimiz yok .55 yasinda kulak burun bogaz doktoru da ölmüş. Yine İngiltere de.
Yas siniri yok yani. Vucudun bir adaptasyon durumu var. Adapte olmayan
Biz de hala 10 tl sms lerle kurtaracağız saniyoruz.
Bu salgın gerçekten dunyanin düzenini degistirecek.Evet sınır yok artık zamanla anladık ne yazık ki. Artık bagısıklık sistemini toparlayacagımız kadar toparlayıp , önlemlerimizi alıp Allah’a sığınmaktan yapacak birseyimiz yok .
Issız köy evine gitmeyi planlıyoruz. Annemde bizim köyümüze gidecek.özel araçla gidebiliyorsunuz bildiğim kadarıyla ama bence gitmeseniz daha iyi. Şu an sizde olmasa dahi yollarda bulaş riski var. gittiğiniz yerde de bulaş riski olabilir.
O konuda yorum yapmak istemiyorum. :/214 doğru sayı olduğunu hiç sanmıyorum.
Daha fazladır da açıklanmıyordur
Şimdiden değişti bile , artık ne yazık ki hiç bir şey eskisi gibi olamayacak . Ben de ara ara komplo teorilerine inanıyorum sonra başka bilgiler haberler okuyorum dinliyorum . Tamamen fikrim değişiyor . Insanların kafası çok karışık aslında su anda .Bu salgın gerçekten dunyanin düzenini degistirecek.
Oyle komplo teorisine inanmiyorum ama buyuk değişim bekliyor bizi.
Biz 15 gündür yazlık evimizdeyiz ama muhtara bildirmeyi akıl edemedik. Yarın hemen bildireceğim ama bizim beyanımızı kabul ederler mi yoksa süreyi bildirme tarihimizden mi başlatırlar?Şehirden çıkma koşullarını bilmiyorum ama ola ki şehir dışına çıkarsanız gittiğiniz yerin muhtarlığına adınızı soyadınızı yazdırıp geliş tarihinizi bildirmek ve 14 gün evde karantina altında kalmak zorundasınız, bu şartlara uymaz evde 14 gün karantinada kalmazsanız cezai işlem uygulanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?