bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
B
Hohoho gercekten hoho ho
Ho ho ho cok rahatiz peki e devlette kizimin yaklasik 10 gun onceki bronkobyolosik ciger rontgenine niye ulasiyamiyorum ben.5 sene onceki niye duruyor obur cocugumun..2 hafta onceki diger cocugumun niye goremiyorum....

Benim bildiğim virüse yakalan kişide 5-5.5 günde semptomlar en erken çıkış gunlerı . 14 gün karantinada kaldıktan sonra tehlike yok demektir .

B

Hohoho gercekten hoho ho

Ho ho ho cok rahatiz peki e devlette kizimin yaklasik 10 gun onceki bronkobyolosik ciger rontgenine niye ulasiyamiyorum ben.5 sene onceki niye duruyor obur cocugumun..2 hafta onceki diger cocugumun niye goremiyorum....
Yarin ariyip cok ciddi gorusucez.benim cocucumun ciger goruntuleri niye e devlette yok mus ogrenicem.

B

Hohoho gercekten hoho ho

Hmm ilginc. Bunu bilemem tabiki.
Sizde varsayimlarla vakit kaybetmek yerine pesine düsün bu isin neyin nesiymis diye ozaman.

Evet atlattik ama pesine dusucem!!!

Düsün tabiki. Ama sakin olun. Sakinlikle pesine düsün.
Bakin ben avrupadayim ve muayene dahi edilmedim doktora gittigim halde ve bukadar stresli degilim.
Sizin cocuklariniz varmis anne olarak insan daha hassas oluyor tabiki ama kendinizi yipratmak birseye yaramaz bu durumda. Psikolojinizi bozmayin. Cocuklariniz saglikli ve yaninizda ise sükredin. Geri kalan konuyu halleder ögrenirsiniz elbette.

Ben insanlardan nefret etmeye başladım cunku su an birilerinin ihmali yuzunden birilerinin yakını öldü ve son kez bile göremeden. Agliyorlardir binbir soru sorarak. Acaba ben mi bulaştırdım, acaba tedavi icin gec mi kalındı, acaba su acaba bu.

Olenler insan ve tv de sadece sayilardan bahsediyoruz. Simdi bugünkü icin rakam o kadar da kotu degil, daha cok olabilirdi denebilir mi?

Artik salgının yayilimini önlemek zor, doktorlar mal mi can mi derken biz ekonomist degiliz ama bizim icin esas olan insan hayati dediler ama dinlemesi gerekenler dinlemedi.

Zamaninda evden cikma yasağı olsaydı,bu surec de bu kafar uzamazdi. Bu kadar insan kaybedilmezdi. Bunu anlamak icin deha olmaya gerek yok azicik bir zeka kırıntısı yetiyor. bağış adi altında yardım başlatılsin ama uzerine belediyelere gelen yardimlari durdurarak degil.

Neyse işimiz coronanin mutasyon gecirmesine kaldi.

İnşallah öyledir bişey olsa hastaneye gidilecek gibi değil ki ortam bu ürkütüyor beni
Şimdi calpol verdim inşallah inatçı ateşle karşılaşmam
çok geçmiş olsun. Olumlu düşünün. paniğe kapılmayın. Biz de eşimle evelsi gün bahçeeye çıktık ama biraz serin esiyordu, "üşütmeyelim yoksa evhamlanırız" dedim. Belki normal bir ateştir, ateş düsüşürücü ile düşer. Tekrar geçmiş olsun.

Salgının ne kadar süreceğiyle alakalı bir bilgi var mı?
7 8 ayı bulabilir deniyor. :/
Bir de dünya genelinde vakalar çok hızlı artmıyor mu?
maalesef daha dünya piki görmedi henüz gibime geliyor; bilmiyorum bunu yorumlayan uzmanlar vardır.

B

Hohoho gercekten hoho ho

Her röntgenin kaydı tutulmuyor ki.. Bu salgından önce de böyleydi. Ben sık sık bakarım e sağlıkta geçmişime, oradan biliyorum. Misal benim de bebeğimin ultrason görüntülerinin hepsi kayıtlı değil, bazen kaydolmuş bazen kaydolmamış. Aynı şekilde geçen sene elimle ilgili çok defa röntgen çektirdim ama hepsi yok.

Bizim insanlarımız , ciddiye almadılar . Zaten ülke olarak çok esprili neşeliyiz ,
öncesinde ne şarkılar turkuler ne komik videolar çıktı . Şimdi sanki biraz daha farkındalar ama is işten geçti.
Hala icin ciddiyetini anlamayan vatandaşlar var ama devletın de artık karşı konulamaz yasaklar getirmesi gerek artık .
Geçen haftalarda İngiltere de günlük ölüm sayısı aynı sımdi Tr de ki gibiydi . Bugün burda 400 kişi öldü bir günde .Her geçen gün katlanıyor .Artık her birey devlet yasak koymasada kendi koyacak yasaklarını .Bazı kesimler hala bilinçli olmadığı icin bu işi devletin yapması lazım . Hala ne bekliyorlar bilmiyoruz . Hakkımızda hayırlısı. Dediğin gibi corona eğer artık bizlere acır da iyiye doğru mutasyon geçiştirse ne ala . Artık coronanın insiyatifine kaldık :)

Arkadaşlar hastane randevularınızı ne yapıyorsunuz meselâ psikiyatr gibi? Benim kontrolüm var, ilacım da bitiyor, randevum var ama korkuyorum da hastaneye gitmeye, naapmalı ki

Yenidoğanlar, küçük bebekler, küçük çocuklara da hastalık bulaşıyor bizzat kadın doğumda hemşirelik yapan arkadaşım söyledi ben 8 aylık hamile ve iki buçuk ve üç buçuk yaşında iki küçük çocuk sahibi bir anne olduğum için sıkı sıkı tembihledi beni asla ama asla dışarı çıkma asla ailecek kimseyle görüşmeyin diye

Sadece yaşlılar hastalık kapıyormuş gibi bir algı yaratıldı bu algının değişmesi lazım insanların çocuklarını bebeklerini koruması lazım

Arkadaşlar hastane randevularınızı ne yapıyorsunuz meselâ psikiyatr gibi? Benim kontrolüm var, ilacım da bitiyor, randevum var ama korkuyorum da hastaneye gitmeye, naapmalı ki
Ben gidiyorum mecbur kadın doğuma.. Özel hastane benimki, en son geçen hafta çarşamba gittim. Personel harici sanırım 5 kişiden fazla görmemişizdir hastanede ki normalde epey insan oluyordu. Her katta her masada dezenfektan vardı. Girişte de ateş ölçüyorlardı.

maalesef daha dünya piki görmedi henüz gibime geliyor; bilmiyorum bunu yorumlayan uzmanlar vardır.
Bence pike yaklaşıyoruz, çünkü ilk 100bine 67 günde ulaşıldı diğerlerine ise çok daha kısa bir sürede.
Umarım yaşanır ve biter ama dünya düzeni değişecek diyorlar. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…