bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Benimki devlet, ateş ölçmeyle, dezenfektanla falan karşılanacağımı hiç sanmıyorum, gerçi maske, eldiven takacağım, temas etmemeye çalışacağım hiç birşeyle falan ama bilmiyorum yani. Kendim için değil anneme, babama bulaştırmaktan korkuyorum.

Ben türkiyeden umutluyum. Bir yorumda bos bir sokak paylasti bir üyemiz sonucta. Daha cok da vardir öyle sokaklar.

Insanlar bilemedi bence. Daha önce hicbirimiz yasamadik ve beklemedik de büyük cogunlukla.
Ki emin olun avrupada dahi cogu insanlar sonradan anladi. Herkes elinden geleni yapiyor suan az cok.

Türkiyede bircok bilincli gencimiz ailelerini ve yasini almis aile üylerini dahi eve kapattilar.

Söylenseydi bir ay sonra hayatiniz alt üst olacak virus gelecek daha önce önlemler alirdik.

Herkes korkuyor, üzülüyor ve korku nefrete dönüsüyor sonra biryerden cikarmak istiyor insanlar ama yapmayin bence. Hic isimize yarayacak hisler degil suanda bunlar. Üzüntümüzü nefrete dönüstürmeyelim.
Kendi kendimize en kötüsünü düsünerek de iyice bogulmayalim psikolojimizi bozmayalim.

Biz almanyada da bekledik tamamen sokaga cikma yasagi gelsin diye sinirlamalar haric ama gelmedi.
Bende sinirlenmistim yalan yok ama durumumuz bu.
Ki sinirlamalar ise yariyor zaten sokaga cikma yasagi olarak sayabiliriz.
Cogu kiside dinliyor artik.
Türkiyede de dinleyen var. Sizden okuduklarim olsun akrabalarimdan duyduklarim olsun.
Daha da azalacak bosalacak sokaklar. Herkes birden olayi kavramiyor adapte olamiyor veya inanamiyor.

ah söylenseydi bir ay önceden düğünümü yapardım ya

Devletse kalabalık olabilir hiç bilmiyorum. Benim hastanede de covidli hastalar yatıyormuş ama kalabalık sıfıra yakındı. Doktor çağırıyor mecbur gidiyoruz, inşallah bir şey olmaz.

Dinlemesi gereken kesim dinlemiyor sorun orada. Gencler hafif atlatiyor evet ama taşıyıcı da oluyorlar. Dikkatli davranmasi gereken mecbur olmadikca cikmamasi gerekenler onlar. En cok o gruba kızgınım zaten. Kimi spor yapar, kimi baliga çıkar, kimi parti yapar.

Ben beklerim de virus bekler mi?

Bişey soru cam ben hiç arabadan inmeden camlar kapalı bi tur atıp geldim 2 defa falan sakıncalı olurmu
Kafayı yiyecem yoksa

Uzatıldı karantina süresi cunku 14 gun sonunda testi pozitif cıkanlar var
şimdi aklımda deli bir sorular var? karantina da mı kaptılar? bilinen kuluçka süresi mi daha uzun? yoksa önceden kapanlar nedeniyle negatifler emniyet için mi tutuluyorlar?
Virüsün geç gelmedi pik süresini etkiler mi ,yani kısaltır mi
Geç gelmesi değil de geç tespit edilmesi (yani 11 marttan önce var idiyse) kısaltabilir ama unutmamak lazım ki her çıkışın bir inişi var. Pike kadar vaka sayıları artacak sonra yeni vakalar yine görülecek ama azalarak. Tamamen bitmesi ise süre alır. Önlemler gevşetilirse ikinci bir patlama yaşanabilir, benim bu konuda da korkum var, ramazan ayı geliyor, toplu iftarlar, bayramlaşmalar vs.. İnşallah öyle bir şey olmaz. Allah hepimizi korusun.

Geçenlerde doktorumla konuşuyodum bu koronayla alakalı işte tedavi uygulanır mı mesela hamile olduğum için filan diye. Şey dedi o sırada virüsün yarattığı hastalıkların direk bi ilacı yok sadece alternatif tedaviler ve ilaçlar var. Tek virüs ilacı uçuk için var. Her insanda uçuk var bağışıklık düştüğü zaman ortaya çıkar filan dedi. Sebebi bağışıklık olabilir demekki. Kaç yaşında çocuğunuz ? Vitamin filan kullansanız aslında bol bol. Probiyotik kullanın mesela. Propoliste iyi ama ben tam emin olacağım marka bulamadım propoliste o yüzden kullanmıyorum. Bol bol meyve yediriyorum güzel yendiği günler herhangi bi takviye vermiyorum probiyotik dışında. Onu koronadan öncede veriyodum zaten. Ama eğer yemesi güzel değilse multivitamin veriyorum. Normalde de bağışıklığı çok düşük değil gibi benimde düşük değildir ama hiç belli olmaz valla. Hastalanmaz hastalanmaz bu çok etkiler. En son kan değerlerine bakılmıştı mükemmel değildi çünkü. Şimdi ne durumda bilmiyoruz tabiki belki düzelmiştir. Ama sizde vitamini eksik etmeyin. Bol bol tarhana çorbası içirin,kivi,yeşil biber,portakal,sarımsak yedirin en azından. Ben öyle yapmaya çalışıyorum inşallah bi etkisi olur

Bişey soru cam ben hiç arabadan inmeden camlar kapalı bi tur atıp geldim 2 defa falan sakıncalı olurmu
Kafayı yiyecem yoksa
Yok yahu ne olacak izole şekilde gidiyorsunuz sonuçta. Abartmayalım o kadar psikolojimiz bozulur. Markete de gidiyoruz sonuçta

şimdi aklımda deli bir sorular var? karantina da mı kaptılar? bilinen kuluçka süresi mi daha uzun? yoksa önceden kapanlar nedeniyle negatifler emniyet için mi tutuluyorlar?
Nadiren bir aya kadar cikabiliyormus. Herkes 2-14 gun araliginda pozitif çıkmiyor yani.

Ben ne zaman dengesiz beslensem uyumasam uçuk çıkarırım, sanırım bağışıklıkla alakalı bir durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten birazda olumlu bakmalısınız. Kimse ülkeye virüs girmeyeceğinin garantisini vermedi insanlar uyarıldı ama kimse uymadı. Umreden gelen insanlar cuma okumaları yaptılar yayıla yayıla. Ne bekliyorduk ki? Saklanıyor bilmem be denilen zamanlarda salgın yoktu eğer öyle olsaydı şuan gidecek bir tane hastane kalmazdı bizim ülkemizde şartlar belli profil belli. Çok hızlı artması pike çabuk ulaşılacağını gösterir önlemlerde yok değil. Pandemilerde süre 8 haftadır diyorum birisi ordan uzman konuşuyor diye atlıyor. Bunu bilim kurulu söylüyor italya bile mayıs ortasında sıfır vaka bildireceğiz diye açıkladı. Zaman lazım herşey için zaman

Biz 15 gündür yazlık evimizdeyiz ama muhtara bildirmeyi akıl edemedik. Yarın hemen bildireceğim ama bizim beyanımızı kabul ederler mi yoksa süreyi bildirme tarihimizden mi başlatırlar?
Bence siz şehirler arası seyahat yasağı çıkmadan önce gittiğiniz için bildirmeseniz de birşey olmaz sanki. Bilemiyorum tabi sadece fikir yürüttüm.

Evet canım doğru %80 olacaktı yanlışlıkla yazmışım.Sukur yinede en azından biraz da olsa faydası olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…