ilk vaka, resmi olarak tespit edilen ve resmi kayıtlara geçen ilk vaka. Yoksa gerçekten ülkeye ne zaman girdi ile ilgili yüzde yüz kesin bir şey söylenemez. Çindeki ilk vaka, yani ilk hastalanan kişi de kesin olarak tespit edilebilmiş değil, Kasım olduğu tahmin ediliyormuş.Ya gözümüzü seveyim biraz muhasebe yapın
İranı kırıp geçiyor corona
Ve irandan türkiyeye çol fazla turist var
Avrupada vakalar ölümler gerçekleşmiş 2 3 haftadır ve avrupa burnumuzun dibi
Gelenler gidenler var
Umrecileride hesapla
Ve ülkemizde yok
E vallahi yalan
Bizim toplumumuzda bir iran bir avrupa gibi 3 aşağı 5 yukarı
Ülkede vardı ve kimse beni ikna edemez bakanın açıkladığı vakka ilk vakkka olduğuna
Ha nedir siyasi otoritedir veriler resmidir bu geçer kayıtlara
Ya bu dün ölen 13 yaşında ki çocuk baya canımi sıktı..kronik hicbir rahatsızlığı yokmuş yazık yavrum tek başına öldüBizim insanlarımız , ciddiye almadılar . Zaten ülke olarak çok esprili neşeliyiz ,
öncesinde ne şarkılar turkuler ne komik videolar çıktı . Şimdi sanki biraz daha farkındalar ama is işten geçti.
Hala icin ciddiyetini anlamayan vatandaşlar var ama devletın de artık karşı konulamaz yasaklar getirmesi gerek artık .
Geçen haftalarda İngiltere de günlük ölüm sayısı aynı sımdi Tr de ki gibiydi . Bugün burda 400 kişi öldü bir günde .Her geçen gün katlanıyor .Artık her birey devlet yasak koymasada kendi koyacak yasaklarını .Bazı kesimler hala bilinçli olmadığı icin bu işi devletin yapması lazım . Hala ne bekliyorlar bilmiyoruz . Hakkımızda hayırlısı. Dediğin gibi corona eğer artık bizlere acır da iyiye doğru mutasyon geçiştirse ne ala . Artık coronanın insiyatifine kaldık :)
65 yaş üstü yine riskli ama onlar dışında kimse ölmeyecek diye bir şey yok. Bu çocuğun Allah rahmet eylesin, daha önce daha önce herhangi bir rahatsızlığı tespit edilmemiş olabilir ama belki bünyesi zayıftır ya da bir komplikasyın olmuştur, bunlar bilinmiyor sadece genel istatistiklere bakınca 65 yaş üstünde ölün oranları daha yüksek iken genç yaşlarda ve çocukarda ölüm ve ağır vaka sayısı daha az.Moralim bozuldu gene , Londra da 13 yaşında bir oğlan çocuğu korona virüsünden ölmüs . Kronik rahatsızlığı yokmuş .Öncesinde sağlık sorunu yokmuş.
Kafam karıştı gene , kronik hastalığı olanlar , 65 yaş üstü riskli diyorlardı .Birde hiç belirtisi olmayan hafif atlatan gizli taşıyıcılar var. Çocuklar risk grubunda değildi . Bu ne şimdi . Sağlıklı çocuklar da riskde o zaman .
Türkiye ile çin kıyaslanamazilk vaka, resmi olarak tespit edilen ve resmi kayıtlara geçen ilk vaka. Yoksa gerçekten ülkeye ne zaman girdi ile ilgili yüzde yüz kesin bir şey söylenemez. Çindeki ilk vaka, yani ilk hastalanan kişi de kesin olarak tespit edilebilmiş değil, Kasım olduğu tahmin ediliyormuş.
Insan vücudu çok mükemmel bir yapı bir o kadar da karmaşık. Belki o çocuğa tedavi esnasında verilen bir ilaç bile ani organ yetmezliği yapmış olabilir, belki bir alerjik reaksiyon vs...herşey olabilir. O yüzden böyle bilinmedik bir virüste hiçbir yaş grubunun garantisi yok bence. O yüzden risk grubunda olsun olmasın, genc yaşlı herkes dikkatli olmalı ve ciddiye almalı.Ya bu dün ölen 13 yaşında ki çocuk baya canımi sıktı..kronik hicbir rahatsızlığı yokmuş yazık yavrum tek başına öldü
Kesinlikle aynı fikirdeyim..herkesin çok çok dikkat etmesi gerekiyor. Allah yardımcımiz olsun inşallahInsan vücudu çok mükemmel bir yapı bir o kadar da karmaşık. Belki o çocuğa tedavi esnasında verilen bir ilaç bile ani organ yetmezliği yapmış olabilir, belki bir alerjik reaksiyon vs...herşey olabilir. O yüzden böyle bilinmedik bir virüste hiçbir yaş grubunun garantisi yok bence. O yüzden risk grubunda olsun olmasın, genc yaşlı herkes dikkatli olmalı ve ciddiye almalı.
doğru söylüyorsunuz.en basitinden hastalığın 14 güne uzayabilen bir kuluçka süresi var. Bu "ilk vaka" adı üstünde "tespit edilen ilk resmi vaka" bu çok açık bir ifade. bu konuda öfkelenip sabrımızı törpületmeyelim o sabra çok çok ihtiyacımız var daha bu günlerdeTürkiye ile çin kıyaslanamaz
Çin ne ile karşı larşıya olduğunu bilmiyordu
İlk vakka belkide çok daha önce vardı lakin türkiye bütün dünyada yaşananlardan haberdardı
Türkiyeye ilk vakkanın girişi tespitti zaten zor ben bu konuda diretemem
Ama
İran kasıp kavrulurken bizde yok demek çok saçmaydı
Avrupa ülkelerinin
Çoğunluğunda varken bizde yok
Biz şanslıyız biz temiziz bizim genlerimiz corana virüsü için elverişli değil
Hatta çine aşçı bile gönderiyordu birileri
Türk mutfağındaki mucizeyi görsünler diye
Bu gözler neler okudu
Yahu neredeyse düşman ilan edildim
Sonra kendi kendine düşündüğümde ya olaki ben yanlışım dediğim bile oldu
Şimdi anlıyorum ki virüs ülkede vardı
Bunun en büyük ispatı ise birden bire patlayan vakka sayısı
Virüs olsa bilirdik diyordu biri
Nasıl bileceksin test yapmadan bere uyanık
Neyse biraz bu konuda öfkeliyim sanırım
AynenBaştan deseydinizbiz minnoş olmak istemiyoruz tırnak çıkaracağız deseydiniz:)))
Yineliyorum bu bölüme özel siyasi polemik serbest ama bu bölüme özel bunun altını çizeyim, burada polemikten banlanmazsınız ama hakaret, küfür yallah yullah şuraya gidin, buraya gidin yazıları olursa oradan buradan alıntılı hakaretli küfürlü paylaşımlar olursa ya da devletin herhangi bir kurumuna, Cumhurbaşkanı, vekiller, bakanlar vb ve şu topikte yer alan kanunlara aykırı bir yazı, banlanırsınız.
Yasalara göre suç kapsamına giren haller...
ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENEN SUÇLAR HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 5816 Kabul Tarihi : 25/7/1951 Resmî Gazete : 31.07.1951/ 7872 Madde 1 - Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk'ü temsil eden...www.kadinlarkulubu.com
11 yaşında bir de ikizi var . Ama genelde onda daha çok oluyor diğerine de ondan geçiyor sanıyorum .Geçenlerde doktorumla konuşuyodum bu koronayla alakalı işte tedavi uygulanır mı mesela hamile olduğum için filan diye. Şey dedi o sırada virüsün yarattığı hastalıkların direk bi ilacı yok sadece alternatif tedaviler ve ilaçlar var. Tek virüs ilacı uçuk için var. Her insanda uçuk var bağışıklık düştüğü zaman ortaya çıkar filan dedi. Sebebi bağışıklık olabilir demekki. Kaç yaşında çocuğunuz ? Vitamin filan kullansanız aslında bol bol. Probiyotik kullanın mesela. Propoliste iyi ama ben tam emin olacağım marka bulamadım propoliste o yüzden kullanmıyorum. Bol bol meyve yediriyorum güzel yendiği günler herhangi bi takviye vermiyorum probiyotik dışında. Onu koronadan öncede veriyodum zaten. Ama eğer yemesi güzel değilse multivitamin veriyorum. Normalde de bağışıklığı çok düşük değil gibi benimde düşük değildir ama hiç belli olmaz valla. Hastalanmaz hastalanmaz bu çok etkiler. En son kan değerlerine bakılmıştı mükemmel değildi çünkü. Şimdi ne durumda bilmiyoruz tabiki belki düzelmiştir. Ama sizde vitamini eksik etmeyin. Bol bol tarhana çorbası içirin,kivi,yeşil biber,portakal,sarımsak yedirin en azından. Ben öyle yapmaya çalışıyorum inşallah bi etkisi olur
YanlışGerçekten birazda olumlu bakmalısınız. Kimse ülkeye virüs girmeyeceğinin garantisini vermedi insanlar uyarıldı ama kimse uymadı. Umreden gelen insanlar cuma okumaları yaptılar yayıla yayıla. Ne bekliyorduk ki? Saklanıyor bilmem be denilen zamanlarda salgın yoktu eğer öyle olsaydı şuan gidecek bir tane hastane kalmazdı bizim ülkemizde şartlar belli profil belli. Çok hızlı artması pike çabuk ulaşılacağını gösterir önlemlerde yok değil. Pandemilerde süre 8 haftadır diyorum birisi ordan uzman konuşuyor diye atlıyor. Bunu bilim kurulu söylüyor italya bile mayıs ortasında sıfır vaka bildireceğiz diye açıkladı. Zaman lazım herşey için zaman
Ben ne zaman dengesiz beslensem uyumasam uçuk çıkarırım, sanırım bağışıklıkla alakalı bir durum.
[/QUOT
Şimdi siz söyleyince aklıma geldi , dediğim gibi beslemesi iyi ama uyku düzenleri bozuldu geç uyuyorlar okulllar tatil olduğundan beri . Onları yatırıp uyuyorum ama iki afacan beni uyutup tv izliyorlar geç saatlere kadar bikac kez yakaladım insallah bu yüzdendir .
Evet canım , en azından su kötü günlerde faydası olacak ama insallah sağlık yönünden de faydalı bide şeyler yaparlar .Evet canım doğru %80 olacaktı yanlışlıkla yazmışım.Sukur yinede en azından biraz da olsa faydası olacak
Diyelim ki X kişisi virüs taşıyor ve siz X kişisi ile temas ettiniz ve bulaştı kuluçka süresi 14 gün ise 14 gün içerisinde ilk belirti çıkar; genelde 5. ya da 6. günde çıkıyormuş. O belirtinin ilk çıktığı gün hastalığın ilk günü sayılıyor, sonra semptomlar falan. Eğer x kişisi ile temastan sonra o kişiyi bir daha hiç görmediyseniz 14 gün içerisinde de hiç bir belirti çıkmamışsa siz X kişisinden kapmadınız demek oluyor. Diyelim ki kaptınız ve 13 gün sonra ilk belirti sizde çıktı o ana kadar siz o 13 gün boyunca bilmeden başkalarına da bulaştırabiliyorsunuz bu yüzden 14 gün karantinaya alınıyorsunuz.Bir şey sormak istiyorum. Bunu çok yerde araştırdım ama net bir Bilgi bulamadım.
şimdi hastalığın kuluçka süresi 14 gün deniyor ya, bir de 1.gün 2.gün 10.gün semptonları falan var.
14 gün bittikten sonraki ilk gün mü 1.gün
semptonları kendini gösterir yoksa bulaşıdan sonraki günleri mi ifade ediyor bu?
Eğer 14 günden sonraki gün ilk gün oluyor ise öyleyse 14 gün karantinada kalınması demek çok yanlış değil mi? Daha 14 günden sonra en az bir 5-6 gün daha kalmalı ki semptonları farkedebilsin?
bu konuda net bilgisi olan beni bilgilendirebilir mi?
Evet tek basına ölmüs . Rahatsızlığı yokmuş diyorlar ama nefernefertiti arkadaşın dediği gibi daha önce ortaya çıkmamış bir hastalığı olabilir.Ya bu dün ölen 13 yaşında ki çocuk baya canımi sıktı..kronik hicbir rahatsızlığı yokmuş yazık yavrum tek başına öldü
Evet daha az insallah ilerde bu sayılar artmaz . Aslında korkum virüsün kötü yönde mutasyona uğraması . Yoksa bu tür vakalar da az da olsa gerçekleşebilir .65 yaş üstü yine riskli ama onlar dışında kimse ölmeyecek diye bir şey yok. Bu çocuğun Allah rahmet eylesin, daha önce daha önce herhangi bir rahatsızlığı tespit edilmemiş olabilir ama belki bünyesi zayıftır ya da bir komplikasyın olmuştur, bunlar bilinmiyor sadece genel istatistiklere bakınca 65 yaş üstünde ölün oranları daha yüksek iken genç yaşlarda ve çocukarda ölüm ve ağır vaka sayısı daha az.
Corona da bize değil kendine acıyacak. O da bizim sırtımızdan geçinmek için mutasyona uğrayacak.Bizim insanlarımız , ciddiye almadılar . Zaten ülke olarak çok esprili neşeliyiz ,
öncesinde ne şarkılar turkuler ne komik videolar çıktı . Şimdi sanki biraz daha farkındalar ama is işten geçti.
Hala icin ciddiyetini anlamayan vatandaşlar var ama devletın de artık karşı konulamaz yasaklar getirmesi gerek artık .
Geçen haftalarda İngiltere de günlük ölüm sayısı aynı sımdi Tr de ki gibiydi . Bugün burda 400 kişi öldü bir günde .Her geçen gün katlanıyor .Artık her birey devlet yasak koymasada kendi koyacak yasaklarını .Bazı kesimler hala bilinçli olmadığı icin bu işi devletin yapması lazım . Hala ne bekliyorlar bilmiyoruz . Hakkımızda hayırlısı. Dediğin gibi corona eğer artık bizlere acır da iyiye doğru mutasyon geçiştirse ne ala . Artık coronanın insiyatifine kaldık :)
bir görüşün belki reçeteyi yazıp online gönderirler ya da barkodunu atabilirler mi bir ihtimal sorun.Arkadaşlar hastane randevularınızı ne yapıyorsunuz meselâ psikiyatr gibi? Benim kontrolüm var, ilacım da bitiyor, randevum var ama korkuyorum da hastaneye gitmeye, naapmalı ki
Yani ölmemek için bizi de öldürmeyecek .Corona da bize değil kendine acıyacak. O da bizim sırtımızdan geçinmek için mutasyona uğrayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?