bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ilk vaka, resmi olarak tespit edilen ve resmi kayıtlara geçen ilk vaka. Yoksa gerçekten ülkeye ne zaman girdi ile ilgili yüzde yüz kesin bir şey söylenemez. Çindeki ilk vaka, yani ilk hastalanan kişi de kesin olarak tespit edilebilmiş değil, Kasım olduğu tahmin ediliyormuş.

Ya bu dün ölen 13 yaşında ki çocuk baya canımi sıktı..kronik hicbir rahatsızlığı yokmuş yazık yavrum tek başına öldü

65 yaş üstü yine riskli ama onlar dışında kimse ölmeyecek diye bir şey yok. Bu çocuğun Allah rahmet eylesin, daha önce daha önce herhangi bir rahatsızlığı tespit edilmemiş olabilir ama belki bünyesi zayıftır ya da bir komplikasyın olmuştur, bunlar bilinmiyor sadece genel istatistiklere bakınca 65 yaş üstünde ölün oranları daha yüksek iken genç yaşlarda ve çocukarda ölüm ve ağır vaka sayısı daha az.

Türkiye ile çin kıyaslanamaz
Çin ne ile karşı larşıya olduğunu bilmiyordu
İlk vakka belkide çok daha önce vardı lakin türkiye bütün dünyada yaşananlardan haberdardı
Türkiyeye ilk vakkanın girişi tespitti zaten zor ben bu konuda diretemem
Ama
İran kasıp kavrulurken bizde yok demek çok saçmaydı
Avrupa ülkelerinin
Çoğunluğunda varken bizde yok
Biz şanslıyız biz temiziz bizim genlerimiz corana virüsü için elverişli değil
Hatta çine aşçı bile gönderiyordu birileri
Türk mutfağındaki mucizeyi görsünler diye
Bu gözler neler okudu
Yahu neredeyse düşman ilan edildim
Sonra kendi kendine düşündüğümde ya olaki ben yanlışım dediğim bile oldu
Şimdi anlıyorum ki virüs ülkede vardı
Bunun en büyük ispatı ise birden bire patlayan vakka sayısı
Virüs olsa bilirdik diyordu biri
Nasıl bileceksin test yapmadan bere uyanık
Neyse biraz bu konuda öfkeliyim sanırım

Ya bu dün ölen 13 yaşında ki çocuk baya canımi sıktı..kronik hicbir rahatsızlığı yokmuş yazık yavrum tek başına öldü
Insan vücudu çok mükemmel bir yapı bir o kadar da karmaşık. Belki o çocuğa tedavi esnasında verilen bir ilaç bile ani organ yetmezliği yapmış olabilir, belki bir alerjik reaksiyon vs...herşey olabilir. O yüzden böyle bilinmedik bir virüste hiçbir yaş grubunun garantisi yok bence. O yüzden risk grubunda olsun olmasın, genc yaşlı herkes dikkatli olmalı ve ciddiye almalı.

Kesinlikle aynı fikirdeyim..herkesin çok çok dikkat etmesi gerekiyor. Allah yardımcımiz olsun inşallah

doğru söylüyorsunuz.en basitinden hastalığın 14 güne uzayabilen bir kuluçka süresi var. Bu "ilk vaka" adı üstünde "tespit edilen ilk resmi vaka" bu çok açık bir ifade. bu konuda öfkelenip sabrımızı törpületmeyelim o sabra çok çok ihtiyacımız var daha bu günlerde

Aynen

11 yaşında bir de ikizi var . Ama genelde onda daha çok oluyor diğerine de ondan geçiyor sanıyorum .
Aslında iyi besleniyorlar her sebzeyi zorlada olsa yediriyorum. Balık haftada iki gün yiyorlar özellikle salmonu.Biraz meyve sevmiyor ama zorlayarak yediriyorum .Multivitamin aldım bu hafta gelirse onları vereceğim .Son iki haftadır üstüste çıkınca endişelendim bu virüse bağladım . Genellikle hasta olmaya yakın çıkarır eğer ateşlenmezse . Birde manuka balı yediriyorum her gün ki o bal çok faydalı bağışıklığı güçlendiriyor .Bakalım insallah bu virüsle ilgili değildir .

Yanlış
Olumlu olmal başka gerçekçi olmak başka birşeydir
Mesala ben virüsün yakın zamanda tedavisinin bulunacağına inanıyorum
Bu olumlu bir bakış açısıdır
Bizdeki rahatlık ve genişlik bu kaçınılmazdı
İran sınır kapıları biz iranda virüsü öğrendikten çok sonra kapandı
İranın objektifliği konusunda konuşmaya bile gerek yok
Ama
Biz öğrenmeden çok önce ülke istihbaratları birçok şeyden çoktan haberdar oluyorlar
Yani türkiye iranın durumunu biz bilmeden çok önce biliyordu
Öteyandan
Gözümün önünde genç bir kadına zatüre teşhisi kondu
Bu kadına test yapıldımı ki ne olduğu belli olsun
Hayır size katılmıyorum hastahaneler o günden bugüne ancak bu kadar dolardı
Yani her vakka korona diye karantinaya alınmıyorduki
Hastahanelerde yer kalmasın
Ve belki şanslı olduğumuz nokta genç nüfuzun fazla olması

Son düzenleme:

Diyelim ki X kişisi virüs taşıyor ve siz X kişisi ile temas ettiniz ve bulaştı kuluçka süresi 14 gün ise 14 gün içerisinde ilk belirti çıkar; genelde 5. ya da 6. günde çıkıyormuş. O belirtinin ilk çıktığı gün hastalığın ilk günü sayılıyor, sonra semptomlar falan. Eğer x kişisi ile temastan sonra o kişiyi bir daha hiç görmediyseniz 14 gün içerisinde de hiç bir belirti çıkmamışsa siz X kişisinden kapmadınız demek oluyor. Diyelim ki kaptınız ve 13 gün sonra ilk belirti sizde çıktı o ana kadar siz o 13 gün boyunca bilmeden başkalarına da bulaştırabiliyorsunuz bu yüzden 14 gün karantinaya alınıyorsunuz.

Evet tek basına ölmüs . Rahatsızlığı yokmuş diyorlar ama nefernefertiti arkadaşın dediği gibi daha önce ortaya çıkmamış bir hastalığı olabilir.

Evet daha az insallah ilerde bu sayılar artmaz . Aslında korkum virüsün kötü yönde mutasyona uğraması . Yoksa bu tür vakalar da az da olsa gerçekleşebilir .

Corona da bize değil kendine acıyacak. O da bizim sırtımızdan geçinmek için mutasyona uğrayacak.

Arkadaşlar hastane randevularınızı ne yapıyorsunuz meselâ psikiyatr gibi? Benim kontrolüm var, ilacım da bitiyor, randevum var ama korkuyorum da hastaneye gitmeye, naapmalı ki
bir görüşün belki reçeteyi yazıp online gönderirler ya da barkodunu atabilirler mi bir ihtimal sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…