Şu tarz cümleleri kurmasak mı artık ya. Resmen son yıllarda insanların eğlenmek için de olsa bu tarz cümleleri aşırı kurduğunu görüyorum zaten. Mevlananın da dediği gibi ne düşünürsek o oluyoruz işte. Böyle böyle söyleyerek resmen çekiyoruz. Herkes istisnasız böyle söylüyor. Yapmayın lütfen ya. Pollyanna olalım demiyorum ama sürekli bir mahvolucaz biticez demek o kadar yanlış ki. Olumlu düşünemiyorsak bile zihnimizin bu olumsuz cümleleri kurmasına izin vermememiz gerekiyor.Malesef daha kötü günler göreceğiz
Benim anneminde sadece korktugu zaman (uykuda) dudaginda ucuk cikiyor. Bende hic cikmadi. Biraz arastirinca nasil bulastiginida ogrendim ayni bardagi kullanmak ayni ruju sürmek filan..Ben ne zaman dengesiz beslensem uyumasam uçuk çıkarırım, sanırım bağışıklıkla alakalı bir durum.
Şu tarz cümleleri kurmasak mı artık ya. Resmen son yıllarda insanların eğlenmek için de olsa bu tarz cümleleri aşırı kurduğunu görüyorum zaten. Mevlananın da dediği gibi ne düşünürsek o oluyoruz işte. Böyle böyle söyleyerek resmen çekiyoruz. Herkes istisnasız böyle söylüyor. Yapmayın lütfen ya. Pollyanna olalım demiyorum ama sürekli bir mahvolucaz biticez demek o kadar yanlış ki. Olumlu düşünemiyorsak bile zihnimizin bu olumsuz cümleleri kurmasına izin vermememiz gerekiyor.
Ay çok kötü ya. Kimin aklına gelirdi uçuk virüsünün alzheimera yol açacağı. :/Benim anneminde sadece korktugu zaman (uykuda) dudaginda ucuk cikiyor. Bende hic cikmadi. Biraz arastirinca nasil bulastiginida ogrendim ayni bardagi kullanmak ayni ruju sürmek filan..
Buda üzücü .. alzheimer olmamak için bazi önlemler var saniyorum. Basit egzersiz türü vsHaberler Kötü: Uçuk Virüsüne Sahip Olanların Alzheimer'a Yakalanma Olasılığı Daha Yüksek
Uçuk bir kez vücuda yerleşti mi, asla kurtulamadığımız kötü bir virüs hastalığı. Yapılan son araştırmalar uçuk virüsünün sadece can sıkıcı uçuklara ve bağışı...onedio.com
apartmanda yaşıyorsanız daire kapısından çıktığınız an ortak alan bile riskli. Bunu bilip iyi önlem almak gerekiyor. Arabalarda 21 gün etkisini sürdüren bir dezenfektan varmış bir taksi şoförü arkadaşımız söyledi, Taksilere zorunlu olarak yapılıyormuş sanırım. Şimdi bu sorunun cevabı soruyu cevaplayan kişinin ne kadar paranoyak olduğuna da bağlı mesela benim gibi kafayı kırmış biri ise o ilaçlamayı yaptıracaksınız yaptırırken insanlarla temas etmeniz gerekecek, arabaya gidene kadar yerde birisinin tükürüğüne mi bastınız acaba, çantanız bir yere mi değdi. falan filan...bana sormayın ben pas diyorum :)Bişey soru cam ben hiç arabadan inmeden camlar kapalı bi tur atıp geldim 2 defa falan sakıncalı olurmu
Kafayı yiyecem yoksa
bir görüşün belki reçeteyi yazıp online gönderirler ya da barkodunu atabilirler mi bir ihtimal sorun.
Bir süre önce bırakmıştık multivitamini . Şimdi gene başlayacağım . Evet meyveli kefir dediğiniz küçük şişelerde meyveli yoğurtlar d ve b vitaminli bağışık sistemini güçlendiren , içecek onları çok severek içiyorlar . Bakalım insallah uyku düzensizligindendir .İnşallah başka bir durum yoktur. Multivitamin kullanıyor musunuz? Tavsiye ederim eczacınıza bir sorun derim. Bir de minikler için meyveli kefir falan süper. Ben kardeşime sürekli bunları yedirip içiriyorum.
Kötüye yormayın, eğer içiniz rahat etmezse internetten doktorsitesi ya da instagram üzerinden bir doktora sorun. Biraz düzene girerlerse toparlarlar. Geçmiş olsun :)Bir süre önce bırakmıştık multivitamini . Şimdi gene başlayacağım . Evet meyveli kefir dediğiniz küçük şişelerde meyveli yoğurtlar d ve b vitaminli bağışık sistemini güçlendiren , içecek onları çok severek içiyorlar . Bakalım insallah uyku düzensizligindendir .
Aslında bu ucuk virüsü ben de vardı ve ben çocuklara geçirdim en azından birine , diğeride öbürüne .Siz de öyle olmuş olmalı .Ay çok kötü ya. Kimin aklına gelirdi uçuk virüsünün alzheimera yol açacağı. :/
Bilmiyorum ben hep uykusuz olduğumda, dengesiz beslenmeye başladığımda çıkarıyorum. Demek ki bu virüs vücudumuzda var.
sağolun yanıtınız için. Yok burası ilçe yani şehir değiştirmedik ama ikametimiz burada değil, şehirde. İlçe belediyesi Yeni gelenlerin muhtarlığa bilgi vermesi konusunda bir karar yayınlamış, hangi tarihte bilmiyorum benim yeni haberim oldu. Müne Hanım da yazınca bir sorayım dedim. Yazlıkçılara da gelmeyin diyorlar zaten ama burası bizim evimiz, yani biz çoğunlukla burada oturuyoruz ama şehirdeki adrese gelen resmi kağıtlar ve yazışmalar vb olduğu için ikametimizi taşıyamadık.Bence siz şehirler arası seyahat yasağı çıkmadan önce gittiğiniz için bildirmeseniz de birşey olmaz sanki. Bilemiyorum tabi sadece fikir yürüttüm.
Kötüye yormayın, eğer içiniz rahat etmezse internetten doktorsitesi ya da instagram üzerinden bir doktora sorun. Biraz düzene girerlerse toparlarlar. Geçmiş olsun :)
[/QUOTE
Sağolun , aslında doktora götürüp sormuştum daha önce ,önemli bir şey yok dedi vitamine bile gerek görmedi . Ama tabi buranın sağlık sistemi ne kadar iyi tartışılır :)
Demek ki bağışıklık düşünce ya da sağlıksız yaşam tarzına geçince ortaya çıkıyor. Özellikle bu dönemde dikkat etmek gerek. Bilgileriniz için teşekkür ederim umarım yakın zamanda çıkarmam böyle bir uçuk. :/Aslında bu ucuk virüsü ben de vardı ve ben çocuklara geçirdim en azından birine , diğeride öbürüne .Siz de öyle olmuş olmalı .
Bu virüs de çık tehlikeli yeni doğan bebeklerde çöl dikkat edilmeli ölümcül tehlikesi olabiliyor .
Dediğim gibi bence sorun olmaz ama yine de siz bir bildirin. Sonuçta orası sizin eviniz ve bu bildiriden çok önce gitmişsiniz. Hakkımızda hayırlısı olsun, bende gidince bildireyim bari.sağolun yanıtınız için. Yok burası ilçe yani şehir değiştirmedik ama ikametimiz burada değil, şehirde. İlçe belediyesi Yeni gelenlerin muhtarlığa bilgi vermesi konusunda bir karar yayınlamış, hangi tarihte bilmiyorum benim yeni haberim oldu. Müne Hanım da yazınca bir sorayım dedim. Yazlıkçılara da gelmeyin diyorlar zaten ama burası bizim evimiz, yani biz çoğunlukla burada oturuyoruz ama şehirdeki adrese gelen resmi kağıtlar ve yazışmalar vb olduğu için ikametimizi taşıyamadık.
Bahsettiğim şey salt olumlu düşünmek değil. Tabiki gerçekçi de olucaz tedbirimizi alıcaz fakat benim demek istediğim insanların dilinde devamlı bir biticez mahvolucaz cümleleri. Bu bana yanlış geliyor. Sürekli böyle karamsar olup olumsuz olacağını söylersek zaten oraya doğru çekiliriz . Olan kötü evet. Fakat gaybı biz bilemeyiz . Bilemediğimiz bir durum için olumsuzunu dillendirmek bize kazandırmayacağı gibi kaybettiredebilir. Demek istediğim bu. Olumluyu söyleyelim illa demiyorum olumsuzu söylemekten kaçınalım diyorum. Sadece bir tavsiye.Anlıyorum olumlu düşünelim diyorsun ama gerçekçi olmakta fayda var bence. Çünkü bu gerçekçi olmama halinden biz çok geç tedbirler aldık. Düşünsene TV.lerde yok Türk genine işlemiyor yok tuvaletten sonra elini yıkayan millet olduğumuz için bize işlemiyor muhabbetleri dönüyordu. Bir gün bir vaka olduğu haberi açıklandı ve her şey hızla gelişti. Kim derdi ki ülkede tüm dünyada hayat duracak bu şekilde?
Aynı fikirdeyim..insan nasıl düşünürse onu yaşıyor farkına bile varmadan bilinçaltına gonderdigimiz düşünceler hayatımızı kontrol ediyor..ben mesela kaç gündür "migren krizi yaşamadım hayret neden acaba bu kadar ara vermezdi"diye söylenip durdum bugün bir anda migrenim tuttu..kotu düşünmeyelimŞu tarz cümleleri kurmasak mı artık ya. Resmen son yıllarda insanların eğlenmek için de olsa bu tarz cümleleri aşırı kurduğunu görüyorum zaten. Mevlananın da dediği gibi ne düşünürsek o oluyoruz işte. Böyle böyle söyleyerek resmen çekiyoruz. Herkes istisnasız böyle söylüyor. Yapmayın lütfen ya. Pollyanna olalım demiyorum ama sürekli bir mahvolucaz biticez demek o kadar yanlış ki. Olumlu düşünemiyorsak bile zihnimizin bu olumsuz cümleleri kurmasına izin vermememiz gerekiyor.
Geçmiş olsun.Kardeşim iş yerinde bazen telefonda yazdırıyor.Doktorun anlayışına kalmış.Bende psikiatri hastasıyım.Psikiatri kardeşi olduk.Arkadaşlar hastane randevularınızı ne yapıyorsunuz meselâ psikiyatr gibi? Benim kontrolüm var, ilacım da bitiyor, randevum var ama korkuyorum da hastaneye gitmeye, naapmalı ki
Tanırsa verir belki.Bizim buraya yeni bir eczane açıldı.İçtiğim ilaçları görüyorlar ya.Devletin ödediğinde ilaç açığım var.Günü gelmeden bitecek ilacım.Kullandığınızı biliyoruz veririz dedi ama yeşil reçete falan değil yoksa vermezlerPsikiyatr ilacını verir mi ki eczane? Öyle çok yakın ilişki içinde olduğum eczacım yok maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?