- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.833
- 63
- 28
Kizlaaar yürüyüşe çıkmak tehlikeli mi ne düşünüyorsunuz? Mesela üç günde bir.Kimsenin olmadığı bazı sokaklar var burda ne zaman gitsem boş oluyor oralarda yürümek sakıncalı mıdır?
onumde hemen yuruyus alani ve park var bende oglumu cikartmayi dusunuyorum kimse yokken 10 dakikalik bir yuruyuse dun baktim amcalar ciftertli eller arkada baya baya guzel geziyorduaslında ingilterede buna izin veriyorlar ama evin çok çok yakınında.
yani maksimum 1er sokak önü arkası gibi sanırım.
Eskiden boş tenha sokaklarda yürürken korkarken; şimdi kalabalık sokaklardan korkuyoruz.Kizlaaar yürüyüşe çıkmak tehlikeli mi ne düşünüyorsunuz? Mesela üç günde bir.Kimsenin olmadığı bazı sokaklar var burda ne zaman gitsem boş oluyor oralarda yürümek sakıncalı mıdır?
Aslında yaşlılara değil gençlere yasak konmalı. Gençler fıldır fıldır yedi mahalle geziyorlar virüsü bulup eve geliyorlar. Sonra annesine babasına dedelere nenelere bulaştırıyorlar.onumde hemen yuruyus alani ve park var bende oglumu cikartmayi dusunuyorum kimse yokken 10 dakikalik bir yuruyuse dun baktim amcalar ciftertli eller arkada baya baya guzel geziyordu
onumde hemen yuruyus alani ve park var bende oglumu cikartmayi dusunuyorum kimse yokken 10 dakikalik bir yuruyuse dun baktim amcalar ciftertli eller arkada baya baya guzel geziyordu
Aslında yaşlılara değil gençlere yasak konmalı. Gençler fıldır fıldır yedi mahalle geziyorlar virüsü bulup eve geliyorlar. Sonra annesine babasına dedelere nenelere bulaştırıyorlar.
Hlbuki yaşlılar çıksa ne kadar gezecekler? 10 dk yürüüp yorulup eve gelirler.
biryere dokunmadan kucuk bir yuruyus belki dedim duruma gore artik..evde 65 yas ustu kisiler olunca insan daha tedirgin olur evet o konuda haklisinizay bilemedim. ben cesaret edemiyorum. evden çalışıyorum 16 günde 2 kez çıktım. birinde sokağın başındaki eczaneye gittim, mecburdum rutin ilaçları almak için. diğerinde sokağın öbür başındaki atm ye gittim. onun dışında çıkmadım. evde biri 66 diğeri 90 iki kişi var. korkuyorum açıkçası
cocuklarda cikiyor evet aileler laf dinletemiyormu umurlarindami degil anlamadimAslında yaşlılara değil gençlere yasak konmalı. Gençler fıldır fıldır yedi mahalle geziyorlar virüsü bulup eve geliyorlar. Sonra annesine babasına dedelere nenelere bulaştırıyorlar.
Hlbuki yaşlılar çıksa ne kadar gezecekler? 10 dk yürüüp yorulup eve gelirler.
biryere dokunmadan kucuk bir yuruyus belki dedim duruma gore artik..evde 65 yas ustu kisiler olunca insan daha tedirgin olur evet o konuda haklisiniz
Bunu hükümetin yapması lazımdı. Yani sağlık bakanlığı gençlerin daha bulaştırıcı olabileceği ihtimalini göze almalıydı.bizim evin arkasında okul var. iki gün önce hava güzeldi ya, baktım 5-6 genç basket oynuyor. haliyle dipdibeler.
bugün belediyeye şikayet edeceğim. gençlerin taşıyıcı olduğu ve evdekiler için risk oluşturduğunu bangır bangır her yerde anlatıyorlar. anlıyorum ergenlikte eve tıkılmak zor ama bu bilinci edinmek zorundalar.
Bunu hükümetin yapması lazımdı. Yani sağlık bakanlığı gençlerin daha bulaştırıcı olabileceği ihtimalini göze almalıydı.
Camilerin kapatılmasına çok sevindim. Adam şadırvanda abdesti alıyor çıkardığı çorabı ıslak ayağına yeniden giyiyor; mikrobu canlandırıyor. Giryor camiye ıslak çorapla fıldır fıldır yürüyüp mikrbu dağıtıyor, en öne geçecem diye ona buna dirsek atarak gidiyor. Onun ayaklarının değdiği yere de birisi ağzını yüzünü sürüyor.
Ama camilerin kapatılması teklifini CHP yapsaydı kıyametler koparılırdı.
hastaliklari olmamasi avantaj.. anneanne 90 yasinda boyleyse maasallah:) bu yaslarda olup atlatanlarin haberleride cikti tabi bulasmasin Allah korusun ama 90 yasinda hareket halinde olmasi bagisikligida olumlu etkiliyordur muhakkakaynen öyle. benden çok onlar riskte. gerçi şükür onların kronik hastalıkları yok, şeker vs gibi. ama insan gene de korkuyor. yani yaşıtlarına göre ikisi de sağlıklı cidden. anneannem 90 yaşında ama hala yemek yapma işini kimseye bırakmıyor, oturursam ayaklarım tutulur, kanapeye hapsolurum diyip sürekli hareket halinde ve benden zayıf :)
nolursa olsun yaşı ve vücudun belli bir yorgunluğu var ama. eğer bulaştırırsam çok üzülürüm.
Teknolojinin içeriğini tam bilmiyorum. Sadece yüzeysel biliyorum.Şöyle bişey var Wuhan da bu sistem kapatılmış şuan ve istemeyen bir çok ülke var bunu.Bilim adamları falanda kesinlikle karşı bu teknolojiye.
hastaliklari olmamasi avantaj.. anneanne 90 yasinda boyleyse maasallah:) bu yaslarda olup atlatanlarin haberleride cikti tabi bulasmasin Allah korusun ama 90 yasinda hareket halinde olmasi bagisikligida olumlu etkiliyordur muhakkak
Aslında söyledikleriniz çok doğru, virüs böyle de yayıldı. Ama köyüne gitmek isteyen, orada kendini psikolojik olarak daha iyi hissedecek olan bir sevdiğinize bunu söylemek çok zor. Kimse virüsü taşıyıp taşımadığına %100 emin olamıyor maalesef. Biz de şehirden yazlığımıza geldik mesela. 15 gün geçti ancak şimdi şehirden taşımadığımıza eminiz. Şimdi bir 7 gün daha geçsin buradaki marketten kapmadığımıza da emin olabileceğiz, henüz değiliz. Burada da geçen hafta iki pozitif vaka çıktı (bunlar bizim bildiklerimiz) nereden geldi? tabi ki dışarıdan geldi. Şimdi insanların bilinçsizlikleri sözkonusu tabi ki örneğin buraya yurt dışından gelen bir kadın muhtarlığa da bildirerek 14 gün evinde karantinada kaldığı süreç. boyunca kocası fıldır fıldır çarşıda sokakta gezdi durdu ama buradaki marketler de dışarıdan sevkıyat yapıyor vs, yani en ücra köyün bile tamamen izole kalması mümkün değil, her yerde risk söz konusu ama mobilizasyon artıkça bulaş riski ve bulaşlar da artıyor/ artacak. Herkes aslında olduğu yerde kalmalı.Yazlıklarınıza, köylerdeki evlerinize gitmemelisiniz. Çok tehlikeli. Virüs bazı ülkelerde bu şekilde yayıldı. Herkes bende virüs yok başkasında var bana geçmesin mantığında ama kimse taşıyıp taşımadığından şu durumda emin olamaz. Lütfen özel araçlarınızla dahi olsa virüsü taşımayın. Bu çok önemli. Zaten normal şartlar altında belki asla gidemeyeceği ücra köşelere kadar taşımayı başardı halkımız. Biraz bilinçlenelim artık!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?