Ben o sokakta, parkta, cafede yediklerinin çöpünü ortada bırakan, yere, ve bunları temizleme görevinin orada çalışanlara ait olduğunu düşünenlere şunu soruyorum "sen kendi evinde de annem temizlesin/ eşim temizlesin diye kendi yediğin portakalın da kabuklarını solunun ortasına mı atıyorsun?" Ama kalıbımı basarım ki o kişi bunu kendi evinde yapmıyorsa sırf zılgıt yiyeceği içindir yoksa kendisine saygısı olmayan insanın ne kendi annesine, ne sokaktaki insana ne de çevresine ve doğaya saygısı olur. İnsan müsveddeleri. Siz yazmıştınız galiba bir postunuzda yanlış hatırlamıyorsam siz miydiniz? adamın biri doktora soruyormuş "ne zaman bitecek bu el yıkama işi?" diye. Şaka gibi ama gerçek olan normal zamanda bile kendi elini yıkamayan insan "taşıyıcı olmayım, başkalarına bulaştırmayım" şeklinde bir toplum bilincine sahip olabilir mi?Cunku onlari atanlar, nasilsa vergi veriyorum temizlesin devlet diyor. Olay devletin onu temizlemesi degilde simdi, adamdaki kafa yapisina bak. Asosyal bunlar
12 gun sonra Turkiyeye bi sekilde ilac asi biseyler gelecek deniyor.. geri sayiyorum bakalim insallah dogrudur
Sokağa çıkma yasağı gelmeyecek gibi duruyor. İl il karantina uygulaması yapılıyor en fazla. Yine de aylar sürecek gibi..%60ın istanbulda olduğu söylenir. istanbul'da sokağa çıkma yasağı olmadan zor bana göre.
Ben de online denemiştim olmamıştı . Sadece yaşlılar ıcın olduğunu bilmiyordum . Bizde eşim çıkıyor zaten çalıştığı icin gelirken alıyor. Sabahları ve öğlenleri kuyruk oluyormus az kişi aldıkları icin . Akşam 5 den sonra daha iyi oluyor .Ay az önce çıkıp risk almayayım online market alışverişi yapayım dedim olmadi sadece yaşlılar için yapılıyormuş artıkberatti mecburen çıkıcaz
bazen gec cikabiliyor hele bu donemde yuklenmesi daha bir imkansiz sanirim o goruntulerinB
Hohoho gercekten hoho ho
Ho ho ho cok rahatizpeki e devlette kizimin yaklasik 10 gun onceki bronkobyolosik ciger rontgenine niye ulasiyamiyorum ben.5 sene onceki niye duruyor obur cocugumun..2 hafta onceki diger cocugumun niye goremiyorum....
Eşim ben ayni isyerinde ve ilaç sektöründe çalışıyoruz.sokaga çıkma yasağı olsa bile full-time çalışacağız.cumhurbaskaninkn dediği gibi esnek çalışma minimum personel durumu da yok.bildiguniz 8.39-18:30 çalışıyoruz.kizim var küçük annem ve babam bakıyor.kendimden korkmuyorum onlara birşey olmasından korkuyorum.cunku akşamları mecburen bir aradayız.Allah hepimizi korusun su zor gunlerden sağ salim çıkalım.insallahDurumlar nasıl arkadaşlar , ben çok sıkılmaya başladım.
Sabahın köründe tek basıma işe gidiyorum.
Her taraf ıssız.
Öğlen yiyecek yemek için açık yer bile bulamıyorum.
Kimse yok ses yok Seda yok.
Ölüm haberleri de açıklanmıyor zaten.
Bence daha fazla ölü ama söylenmiyor.
Ya da hasta sayısı.
Ne olacak böyle
Ben dört gün önce grip oldum. Başım çok ağrıyordu hapşırıyordum ve burnum akıyordu biraz. Birden tat ve koku kaybı yaşadım hala daha düzelmedi. Virüs kapmış olabilir miyim?. Koku alma duyum düzelir mi yardım edinnnnn
Ben yazmstim evet. Insanimiz cok sorumsuz yani baska aciklamasi yok bununBen o sokakta, parkta, cafede yediklerinin çöpünü ortada bırakan, yere, ve bunları temizleme görevinin orada çalışanlara ait olduğunu düşünenlere şunu soruyorum "sen kendi evinde de annem temizlesin/ eşim temizlesin diye kendi yediğin portakalın da kabuklarını solunun ortasına mı atıyorsun?" Ama kalıbımı basarım ki o kişi bunu kendi evinde yapmıyorsa sırf zılgıt yiyeceği içindir yoksa kendisine saygısı olmayan insanın ne kendi annesine, ne sokaktaki insana ne de çevresine ve doğaya saygısı olur. İnsan müsveddeleri. Siz yazmıştınız galiba bir postunuzda yanlış hatırlamıyorsam siz miydiniz? adamın biri doktora soruyormuş "ne zaman bitecek bu el yıkama işi?" diye. Şaka gibi ama gerçek olan normal zamanda bile kendi elini yıkamayan insan "taşıyıcı olmayım, başkalarına bulaştırmayım" şeklinde bir toplum bilincine sahip olabilir mi?
Birileri soruyordu burda Turkiye neden kendisi asi uretmiyor diye.. cevabini vermistik sayende onlarda cevaplarini aldilar. Tesekkur ederizşu an türkiye de bir grup bilim insanı da aşı için çalışmaya başladı. linkedin de paylaşıyorlar durumu. umarım başarılı olurlar. keza normalde bizlerin maruz kalıp hastalanacağı miktarda virüsün milyonlarca katı ile başbaşa kalacaklar. 45 gün çalışmak üzere karantinaya girdiler.
Ben bu sabah İtalya’da yaşayan Ferzan Özpetek’i dinledim. Yaşlıları öldürüyor diyorlar ya ona sakın inanmayın diyor, doktor arkadaşım aradı nolur çok çok dikkat et bugün 26 yaşında bi çocuk geldi nefes alamıyorum diye diye gözümün önünde gitti dedi diyor. İtalya da başta ciddiye almıyordu ne zaman tv lerde hastane görüntülerini göstermeye başladılar işte o zaman herkes ciddiye aldı diyor. Bizimkiler hala ev partisi derdinde. Maalesef işin ciddiyeti hala anlaşılmadı Türkiye’de.Moralim bozuldu gene , Londra da 13 yaşında bir oğlan çocuğu korona virüsünden ölmüs . Kronik rahatsızlığı yokmuş .Öncesinde sağlık sorunu yokmuş.
Kafam karıştı gene , kronik hastalığı olanlar , 65 yaş üstü riskli diyorlardı .Birde hiç belirtisi olmayan hafif atlatan gizli taşıyıcılar var. Çocuklar risk grubunda değildi . Bu ne şimdi . Sağlıklı çocuklar da riskde o zaman .
Birileri soruyordu burda Turkiye neden kendisi asi uretmiyor diye.. cevabini vermistik sayende onlarda cevaplarini aldilar. Tesekkur ederiz
Ben bu sabah İtalya’da yaşayan Ferzan Özpetek’i dinledim. Yaşlıları öldürüyor diyorlar ya ona sakın inanmayın diyor, doktor arkadaşım aradı nolur çok çok dikkat et bugün 26 yaşında bi çocuk geldi nefes alamıyorum diye diye gözümün önünde gitti dedi diyor. İtalya da başta ciddiye almıyordu ne zaman tv lerde hastane görüntülerini göstermeye başladılar işte o zaman herkes ciddiye aldı diyor. Bizimkiler hala ev partisi derdinde. Maalesef işin ciddiyeti hala anlaşılmadı Türkiye’de.
Gerçekten ihtiyacı olanlar varken onlar eğlence malzemesi haline getirmişler. Kul hakkıdır, devlet hakkıdır.. çıkar bi günBirde dalga geçer gibi koruyucu kıyafetleri giyip çokmuşlar,beter olsunlar ne diyim.
Gerçekten ihtiyacı olanlar varken onlar eğlence malzemesi haline getirmişler. Kul hakkıdır, devlet hakkıdır.. çıkar bi gün
Birileri soruyordu burda Turkiye neden kendisi asi uretmiyor diye.. cevabini vermistik sayende onlarda cevaplarini aldilar. Tesekkur ederiz
Haklisin.. asi uretim tesisleri faaliyetlerini mesut yilmaz varken 1997 de durdurdu. 99 yilinda bulent ecevit varkende asi uretim tesisleri kapandi..Hıfzısıha kapatılırsa böyle olur işte,şimdide aşı üretme derdindeler.
Olan bir kurum kapatılırsa ne beklersin ki.
Ben bu sabah İtalya’da yaşayan Ferzan Özpetek’i dinledim. Yaşlıları öldürüyor diyorlar ya ona sakın inanmayın diyor, doktor arkadaşım aradı nolur çok çok dikkat et bugün 26 yaşında bi çocuk geldi nefes alamıyorum diye diye gözümün önünde gitti dedi diyor. İtalya da başta ciddiye almıyordu ne zaman tv lerde hastane görüntülerini göstermeye başladılar işte o zaman herkes ciddiye aldı diyor. Bizimkiler hala ev partisi derdinde. Maalesef işin ciddiyeti hala anlaşılmadı Türkiye’de.
Haklisin.. asi uretim tesisleri faaliyetlerini mesut yilmaz varken 1997 de durdurdu. 99 yilinda bulent ecevit varkende asi uretim tesisleri kapandi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?