- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.833
- 63
- 28
Hakikaten yaaEskiden boş tenha sokaklarda yürürken korkarken; şimdi kalabalık sokaklardan korkuyoruz.
Birde kaldırımlarda yürürken yerlerde maske ve eldiven görüyorum. Ne kadar düşüncesizlik ve cahillik.
Bugün cikicam artık yakınlarda biraz dolanır gelirim napayim.Normalde hergun iki saate yakın yürüyüş yapardım hem ruhsal hem fiziksel çok iyi geliyordu günlerdir evdeyim duvarlar üstüme üstüme geliyoraslında ingilterede buna izin veriyorlar ama evin çok çok yakınında.
yani maksimum 1er sokak önü arkası gibi sanırım.
canım her yerde her zaman tehlike var. ortak alan olan, yani bir homo sapiens'in geçmiş olabileceği her yerde risk vardır, az ya da çok, daire kapınızın önü bile. Evet maalesef ki markete veya çok zorunlu hallerde mecburen çıkılıyor ama bilinçli olmak lazım. Benim düzenli kullandığım tiroid ilacım var, az kalmış ben bu sabah biterse çıkıp almalı mıyım almamalı mıyım diye düşündüm. Sonuçta içmezsem ölmem, hipotioit belirtilerim artar, uzun vadede sağlığıma zarar ama öte yandan çıkarsam anında virüs kapma, virüs taşıma riski mevcut, onun muhasebesini yapıyorum. Evi kurcalayacağım bugün belki yedek ilacım vardır inşallah bir yerlerde.Kizlaaar yürüyüşe çıkmak tehlikeli mi ne düşünüyorsunuz? Mesela üç günde bir.Kimsenin olmadığı bazı sokaklar var burda ne zaman gitsem boş oluyor oralarda yürümek sakıncalı mıdır?
sonrasan cikan bir haber varmi bilmiyorum baktim ama goremedimO zaman haberler dogruları yansıtmıyor
Cunku onlari atanlar, nasilsa vergi veriyorum temizlesin devlet diyor. Olay devletin onu temizlemesi degilde simdi, adamdaki kafa yapisina bak. Asosyal bunlarEskiden boş tenha sokaklarda yürürken korkarken; şimdi kalabalık sokaklardan korkuyoruz.
Birde kaldırımlarda yürürken yerlerde maske ve eldiven görüyorum. Ne kadar düşüncesizlik ve cahillik.
Almaz ki
45 yaşında akıllanmamış bir idealist o
Zatürreyi askerde geçirmiş, pülümürde -15 derecede nöbet tutarken
Soğuktan ön dişleri kırılmış yine tutmuş o nöbeti, sonunda zartürre olmuşta öyle bırakmış, terhis etmek istemişler komutanına vururum kendimi askerden kaçtı dedirtmem demiş, 26 ay askerlik yapmış öyle bir adam, laz anlatamıyorsun dümdüz laz
Şimdi de resmi bir kurumda çalışıyor, aç insanlar var diyor, yardım bekleyen, ilgi bekleyen ben akşam sıcak evime dönüyorum insanlar ayazda kulübelerde yaşıyor nasıl bekliyorlar bir yardım eli, ben nasıl gitmem dedi bir şey diyemedim...
Vergi veriyorsan yere atamazsın ki. Avrupa da at bakalım ne oluyor? O zaman her adamın arkasına bir çöpçü lazım. Birde attığın nükleer madde kadar tehlikeli. Yere tüküreni mi ararsın kanlı pamuk atanı mı ararsın?Cunku onlari atanlar, nasilsa vergi veriyorum temizlesin devlet diyor. Olay devletin onu temizlemesi degilde simdi, adamdaki kafa yapisina bak. Asosyal bunlar
Ben de bunu düşünüyorum ya. Şimdi ne olacak bir gün "tamam tehlike geçti sokağa çıkabilirsiniz" mi denecek? Nasıl olacak. Böyle bir şey deseler bile ben yine çıkmaya korkarım. Hayaller kuruyorum böyle bir iki sene sonra da ben hala maske eldivenle, elimde kolonya ile dolaşıyor muşum, kimseye dokunmuyor, insanlardan 1.5 metre uzağa kaçıyorum insanlar da bana garip garip bakıyorlarBen artik baya skldm: ( bazen sabahlari uyanmak bile istemiyorum. Psikolojim bazen super bazen berbat..resmi islerim vardi yapamiyorum.. seyahat etmek istiyorum olmuyor.. kafa dinleyim diyorum hic olmuyor...acaba bunlar kotu gunlerdide daha kotusu mu gelecek? Diyelim virus bitti denecek, gercekten bitmis mi olacak? Mart ayi cidden 1 sene gibi gecti..
Evet evet hatırladımŞu vefatlarla alakalı bir konu açılmıştı tam hatırlamıyorum. :/
birden olmasada bence nisan sonuna dogru eski hayatimiza yavas yavas donmeye basliycaz mayis haziran ayinda artik virus etkisini yitirir nisan ayinda zaten ilaclar denenecekti bence yaza eski hayatimiza donmus olucaz iyi dusunelim iyi olsunBen artik baya skldm: ( bazen sabahlari uyanmak bile istemiyorum. Psikolojim bazen super bazen berbat..resmi islerim vardi yapamiyorum.. seyahat etmek istiyorum olmuyor.. kafa dinleyim diyorum hic olmuyor...acaba bunlar kotu gunlerdide daha kotusu mu gelecek? Diyelim virus bitti denecek, gercekten bitmis mi olacak? Mart ayi cidden 1 sene gibi gecti..
Vay be sosyal devlet demek bu demek işteCanım yanlışlıkla , %20 yazmışsın %80 olacaktı. Bir de küçük is yerlerine £25.000ine kadar kredi verilecekmiş . Ama su anda başvurular icin, ıkı haftadır telefonlara kesinlikle bakmıyorlarmıs. Çalışmayan işi olmayan bireylere de hafta da £ 100 sterlin verilecekmiş .
Insan cabuk adapte olurda o duruma.. kaygi bozuklugu olacagi kesin hepimizdeBen de bunu düşünüyorum ya. Şimdi ne olacak bir gün "tamam tehlike geçti sokağa çıkabilirsiniz" mi denecek? Nasıl olacak. Böyle bir şey deseler bile ben yine çıkmaya korkarım. Hayaller kuruyorum böyle bir iki sene sonra da ben hala maske eldivenle, elimde kolonya ile dolaşıyor muşum, kimseye dokunmuyor, insanlardan 1.5 metre uzağa kaçıyorum insanlar da bana garip garip bakıyorlar
Hay agzin bal yesin ❤ 1 ay evet uzun ama keske bu kadarla kalsa raziyiz.. gerci kalmasada razi olacagiz care yok baska..ama 1 ay o kdr kisa geliyorki, dunya tuhaf bir hal aldi bu sebepten, 1 aya sigar mi?birden olmasada bence nisan sonuna dogru eski hayatimiza yavas yavas donmeye basliycaz mayis haziran ayinda artik virus etkisini yitirir nisan ayinda zaten ilaclar denenecekti bence yaza eski hayatimiza donmus olucaz iyi dusunelim iyi olsun
tiroit ilacinizi birakmayin tiroitler cok onemli ve bagisikliginizi cokertebilir.canım her yerde her zaman tehlike var. ortak alan olan, yani bir homo sapiens'in geçmiş olabileceği her yerde risk vardır, az ya da çok, daire kapınızın önü bile. Evet maalesef ki markete veya çok zorunlu hallerde mecburen çıkılıyor ama bilinçli olmak lazım. Benim düzenli kullandığım tiroid ilacım var, az kalmış ben bu sabah biterse çıkıp almalı mıyım almamalı mıyım diye düşündüm. Sonuçta içmezsem ölmem, hipotioit belirtilerim artar, uzun vadede sağlığıma zarar ama öte yandan çıkarsam anında virüs kapma, virüs taşıma riski mevcut, onun muhasebesini yapıyorum. Evi kurcalayacağım bugün belki yedek ilacım vardır inşallah bir yerlerde.
Zaten bu virüsü çıkaranların amacı o. Artık herşey değişecek. Mesela bayram ziyaretleri bile yakında tedavülden kalkacak. Sonra kağıt para metal para kalkacak. Seni gözünden tanıyan pos cihazı türü cihazlar çıkacak. vs. vsBen de bunu düşünüyorum ya. Şimdi ne olacak bir gün "tamam tehlike geçti sokağa çıkabilirsiniz" mi denecek? Nasıl olacak. Böyle bir şey deseler bile ben yine çıkmaya korkarım. Hayaller kuruyorum böyle bir iki sene sonra da ben hala maske eldivenle, elimde kolonya ile dolaşıyor muşum, kimseye dokunmuyor, insanlardan 1.5 metre uzağa kaçıyorum insanlar da bana garip garip bakıyorlar
sehir degistirdiginizde 2 hafta zorunlu karantina veriliyor gittiginiz evdeki herkese.
disari cikmak ya da baskasinin eve girmesi yasak. izinsiz yolculuk veya karantinayi delmek 3 bin kusur cezaya sebep olabilir.
Bu sabah 6 da kalktım
Eşimi işe yolladım, dün rapor almasını istedim, önceden geçirdiği zartürre sebebiyle ciğerlerinde tahribat var, rapor alabiliyor istese, çalıştığı kurumun yarısından fazlası kronik hastalıkları sebebi ile izinli (yersen) , alamam rapor bu zamanda çalışmamız lazım bizim işimiz amme hizmeti dedi, hiç bir şey diyemedim....
6 dan beri gözümün yaşı dinmedi, öyle bakakaldım ardından pencerede, yediğim yemekten, içtiğim sudan utandım, on ay önce benim alerjim var hasta oluyorum diye işi bıraktırdı bana, sana bir şey olursa ne yaparım dedi, şimdi ona bir şey olursa ben ne yapacağım....
O saatten beri namaz kıldım, kuran okudum, dikiş diktim oyalanmaya çalışıyorum ama içimde isyan eden bir ses var, durduramıyorum kendimi, sinirlerim laçka oldu, kendime hakim olamıyorum
Devleti, politikası, ekonomisi batsın diye çığlık atasım var, bu kadar ucuz insan canı, kimse memleket birlik beraberlik kasmasın, candan can gittiği zaman sadece vah vah diyor herkes hepsi bu....
Hayatımda ilk kez çocuğum olmadığı için mutluyum, herkes zorla şartları tedaviyle olur dedi, yapmadım iyi ki yapmamışım, hiçe sayılacak bir canım daha olacaktı çocuğum olsaydı....
Çok doluyum, çok şey söyleyesim var, içimden taşıyor bugün üzüntüm ne olacak bilmiyorum ne olacak.... yine size geldim yani kk kadınları biri bana geçecek desin lütfen, hiç bir şey olmadan geçip gidecek....
Almaz ki
45 yaşında akıllanmamış bir idealist o
Zatürreyi askerde geçirmiş, pülümürde -15 derecede nöbet tutarken
Soğuktan ön dişleri kırılmış yine tutmuş o nöbeti, sonunda zartürre olmuşta öyle bırakmış, terhis etmek istemişler komutanına vururum kendimi askerden kaçtı dedirtmem demiş, 26 ay askerlik yapmış öyle bir adam, laz anlatamıyorsun dümdüz laz
Şimdi de resmi bir kurumda çalışıyor, aç insanlar var diyor, yardım bekleyen, ilgi bekleyen ben akşam sıcak evime dönüyorum insanlar ayazda kulübelerde yaşıyor nasıl bekliyorlar bir yardım eli, ben nasıl gitmem dedi bir şey diyemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?