bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
lütfen kimseyle temas etmeyin. e
Birde dalga geçer gibi koruyucu kıyafetleri giyip çokmuşlar,beter olsunlar ne diyim.
hastanelerde deli gibi ihtiyaç olan o malzemeleri giyip parti yapmak nasıl bir vicdandır
o önlüklerin eldivenlerin 1 tanesi bile ne kadar kıymetli şuan

Bu altını çizdiğim kısım çok önemli, dahası oraya giden kişi kendisi de gereken sağlık hizmetini alamayabilir.

Sagol canisi haklisin. Allahtan umit kesilmez tabii. Insaniz iste.

lütfen kimseyle temas etmeyin. e

hastanelerde deli gibi ihtiyaç olan o malzemeleri giyip parti yapmak nasıl bir vicdandır
o önlüklerin eldivenlerin 1 tanesi bile ne kadar kıymetli şuan

gençliğin bu hali covid'den sonraki hayatlarımız için beni endişelendiriyor. ülkemizin gençliğe emanet edilmesini, 70li yıllarda gençler ilke ve inkılaplara uymak, bilimi doğru anlamak ve uygulamak olarak algılarken şimdiki nesilde korkunç bir bencillik var.
allahtan aralarından çok başarılı bilim insanları da çıkıyor, umudumu tamamen kaybetmiyorum.

Ben buraya açılan bazı konuları okuyorum herkes bir yerlere gidiyor keyfi ya da değil bana göre şuan iş dışında ( o da mecburen) ve gıda dışında yapılan her şey keyfidir

%100 izole olmazsak bu iş 8 ay sürer rahat sen bana sabır ver allahım ya çıldırıcam
Koskoca yurt bize umreciler gelmemişti bu arada normal öğrenci var kendini karantinaya almış abi giriş çıkışlar yasak

ama aileler daha küçük gruplar olmasına rağmen bunu yapamıyor
Hayır ülkenin bu kesımı herkesi etkılıyor kendılerını etkılese zerre umrumda değil

biz evde hepımız ayrı odalarda kalıyoruz adamlara bak sen ya
Ülkede tarama testi yapacak kadar para olmadıgından hepımız kendisini taşıyıcı gibi düşünsün

İngiltere ya da abd y di sanırım 13 yaşındaki
Çocuk ölmüş daha nasıl anlatılabilir 101 yaşındaki kadın da iyileşmiş

her şey o kadar belirsiz ki
Maske takmak aslında yanlış hareket onların yuzeyınde kalan virüs illaki var
Ama yine ancakkj semptom gosterenlere yapıldıgı için test yine bilmiyoruz

Belki hepsi gecirdi haberiniz yok
Olabilir. Doktorlar da söylüyor zaten, farkında olmadan atlatanlar da çok diye. İmkansız değil yani. Hele farklı tipte mutasyonları olduğu düşünülürse herkesin aynı ağırlıkta atlatmıyor oluşu mantıklı.

Düzelir mi yat ve koku kaybım onu merak ediyorum başka hiç bir belirtim yok

bence iyileştikçe düzelir. ama bu durum covid mi yoksa sıradan grip mi yada başka birşey mi bilemiyoruz şu an. en doğru tanıyı doktor koyar ama bu durumda doktora gitmek ne derece doğru olur bilemedim başka nasıl rahatsızlıklarınız var ?

Ben de evden çalışıyorum şu anda. Ben de istiyorum yazlığa gideyim ordan çalışayım veya aylardır kardeşimi görmedim ona gideyim. Ben de isterim yani şu süreci bağda bahçede geçirmeyi. Ama evden çıkmıyorum. Buna borçlu hissediyorum kendimi bu ülkeye.

Bugün 18. gün.
Evde 3 küçük çocuğa neden ev hapsinde olduğumuzu anlatamam belki.
Anlaşılan bazı yetişkinler de bu kadar anlatılmasına rağmen anlamıyor.
sıkıldım, e ne olacak 2 dakika komşuya gittim, bir sigara icip geldim, biraz hava aldım, gibi keyfi bahanelerle sokağa çıkanlar, gerçekten kaç kişinin hakkına giriyor bir düşünsün.
Bu sorumsuzluk yüzünden 1 gün bile fazla evde kalacaksam, asla hakkımı helal etmiyorum
Nasıl olsa yırtarız diye düşünen genç, yığılma olursa, bir başkasının katili olacak
Bu daha nasıl anlatılır, bilmiyorum ki..

kesinlikle öyle.
ya işin özeti: BU YAŞADIĞIMIZ ZOR DÖNEMİN BİRAN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORSAK EVDEN ÇIKMAYACAĞIZ.
HER ÇIKIŞIMIZ, HER KEYFİ HAREKETİMİZ BU SÜRECİN UZAMASINA, KÖTÜYE GİTMESİNE SEBEPTİR.
HEPİMİZ DELİ GİBİ ESKİ HAYATIMIZA ÖZGÜR GÜNLERİMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ. BUNUN İÇİN DE TEK YAPMAMIZ GEREKEN EVDEN ÇIKMAMAK. EVDE HER EKSİLEN ŞEY İÇİN O GÜN MARKETE GİDEYİM DE ALIP GELEYİM HEMEN DEMEMEK. İDARE EDEBİLDİĞİN KADAR EDİP ERTELEYEBİLDİĞİN KADAR ERTELEMEK.

aynen bizde evde genelde ayrı odalardayız. aynı oda da olursak da uzak uçlardayız. hepimiz büyük olduğumuzdan bu bizi psikolojik olarak etkilemiyor.
bundan önce zaten ya mesaim olur ya gezer geç gelirdim eve. annem ve babam da ayrı odalarda kendi sevdikleri programları izliyorlar rutinde de. haliyle çok değişen bir düzen olmadı.

Never canım ben yurda gidip ders notlarımı almak istiyorum sınav olacakmış ama bana dedıkı kadın gelmeyin bak

bu zorunlu olan bir iş ve yapamıyorum ki kadına şu teklıfı sundum gelmemek için kargo teklıfını
Yok abi bak aslında benımki zorunlu iş yapamıyorum

Bu kesım butun işimizi etkılıyor

Eğer bir suçlu arıyorsanız hiçbirşey tek taraflı değildir. İrana gelene kadar tvlerde internetlerde durum gözler önündeydi herkesin herşeyden haberi vardı sosyal medyayı aktif kullanan bir ülkeyiz pekibizim milletimiz ne yaptı? Zaar gibi sokaklarda gezdi. Acillere gitmeyin denildi inadına acillere gelindi. Şimdi bile heryer kapanmasaydı normal yaşama devam ederlerdi. Ben şu yok saklandı yok bilmem ne olayını anlamıyorum ülkede sağlıkçıların bile büyük çoğunluğu kronik hasta emin olun salgın gizlenmiş olsa şuan tedavi verecek sağlık çalışanıda bulamazdınız. Bende diyabeti olan bir hemşireyim. Gerçekçi olmayın demiyorum zira polyannacılığı hiç sevmem. Normal zamanda da gripten zatürreden ölen kaç kişi var bir araştırın derim. Şunu da söyleyeyim bu hızlı tanı kitleri olmadan önce doktorlar toraks bt ile tanı koyuyorlardı test laboratuvarı vardı büyük illerde zaten araştırılmıyor değildi ki tanıdığınızın teşhisi konulmuştur çoktan. Rahatlık genişlik derken dönüp insanlarımıza bakın. Yaşlılar ölüyormuş diyip onları gözden çıkaranda bizim vatandaşımız. Sokağa çıkıcam diye polislere bıçak çekende. Ve hala kısıtlama gelmeseydi asker eğlenceleri düğünler bebek mevlitleri vs yapacak olanda. Açın bdvyi okuyun hala evde nişan yapsak mı diye soranlar var.

Iste bu yuzden insan korkuyo zaten.. ya bende varsa diye dusunuyosun yani bi yere cikmiyoruz mumkun mertebe ama ya markettr bulasirsa vs. Olan olmayanne varsa geliyo insanin aklina

Onu biliyorum. Faaliyeti yoktu. Neden kapatan kadar isleri durduranlara bisey demezsin?
Ne zaman faaliyeti durduğu ile ilgili bir bilgim olmadığı için bir şey demiyorum ama hükumet bunu kapatacağına tekrar faaliyete geçirseydi "çok iyi yaptı" derdim.

mutasyona uğradıkça insan vücuduna uyumlu hale gelecek ve daha kolay atlatılacak. ama halen o noktada olduğunu sanmıyorum ben yani o hale gelmesi belki de 1-2 yılı bulur, bilemedim. okuduklarımdan vardığım sonuç bu.

Bu altını çizdiğim kısım çok önemli, dahası oraya giden kişi kendisi de gereken sağlık hizmetini alamayabilir.

Yani evet herkes için tehlike. Ama beni ilgilendirmez o kısmı gittiğine göre kendisi için olan kısmı göze almış, ama başka insanların hakkına mani olacağı yerde herkes dur demeyi bilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…