lütfen kimseyle temas etmeyin. eBen dört gün önce grip oldum. Başım çok ağrıyordu hapşırıyordum ve burnum akıyordu biraz. Birden tat ve koku kaybı yaşadım hala daha düzelmedi. Virüs kapmış olabilir miyim?. Koku alma duyum düzelir mi yardım edinnnnn
hastanelerde deli gibi ihtiyaç olan o malzemeleri giyip parti yapmak nasıl bir vicdandırBirde dalga geçer gibi koruyucu kıyafetleri giyip çokmuşlar,beter olsunlar ne diyim.
Belki hepsi gecirdi haberiniz yokBasit bi enfeksiyon gibi değildi. Kızarıklık dışında grip belirtileri de vardı. Yurtdışından gelen tanıdığımızda oldu ilk sonra bütün aileye bulaştı. Bilmiyoruz ne olduğunu.
Neyse ki özveri ile çalışan bilim insanlarımız var yine de.
Bu altını çizdiğim kısım çok önemli, dahası oraya giden kişi kendisi de gereken sağlık hizmetini alamayabilir.Anlayamadığın şu ki senin yaptığın da çok doğru birşey değil. Annen hala çalışıyor izin almadığınıza göre henüz, öyle anladım. Allah korusun ama taşıyıcı olabilir, siz gidene kadar farketmeden kapıp kuluçka süresince bunu anlamayabilirsiniz.
"Şehir değiştirmeyin, yazlıklara gitmeyin" denmesinin bir sebebi de her yerleşim yerinin nüfusuna göre sağlık hizmeti olması. Siz 10 hanelik bir köye kafanıza göre bencilce gittiğinizde belki orada yaşayan köy halkından birinin sağlık hizmeti almasına engel olacaksınız.
Köye ıvır zıvır alırken bir yerden virüsü kapıp gideceğin yere götürmediğinden emin olabilir misin? Gencecik kızsın belki sen anlamayacaksın bile hasta olduğunu ama gittiğin yerde birinin ölümüne sebep olacaksın. Kusura bakma ama bu hem bilinçsizlik hem de bencilliktir.
Sagol canisi haklisin. Allahtan umit kesilmez tabii. Insaniz iste.ekim ayina kdr virus ayni etkiyle devam edermi zaten sicaklar gelince etkisini azaltacagini soyleyen doktorlar var devamli karamsar olmaninda faydasi yok zaten iyilesen sayisinda artis var hesapliyorum suan yogun bakim entube ve vefat sayisi 1600 lerde toplam 12.000 civarida muhtemelen durumu iyi seyredenler dun baktik ki tam anlamiyla iyilesen sayisi 243 u bulmus vefat sayisini gecti ilac calismalari basladi hatta denemeye baslanacak öldük bittik moduna girmek istemiyorum bu yuzden Allah yardimcimiz olsun moral bozmayalim gecicek illaki
lütfen kimseyle temas etmeyin. e
hastanelerde deli gibi ihtiyaç olan o malzemeleri giyip parti yapmak nasıl bir vicdandır
o önlüklerin eldivenlerin 1 tanesi bile ne kadar kıymetli şuan
Olabilir. Doktorlar da söylüyor zaten, farkında olmadan atlatanlar da çok diye. İmkansız değil yani. Hele farklı tipte mutasyonları olduğu düşünülürse herkesin aynı ağırlıkta atlatmıyor oluşu mantıklı.Belki hepsi gecirdi haberiniz yok
Düzelir mi yat ve koku kaybım onu merak ediyorum başka hiç bir belirtim yok
Ben de evden çalışıyorum şu anda. Ben de istiyorum yazlığa gideyim ordan çalışayım veya aylardır kardeşimi görmedim ona gideyim. Ben de isterim yani şu süreci bağda bahçede geçirmeyi. Ama evden çıkmıyorum. Buna borçlu hissediyorum kendimi bu ülkeye.Ben buraya açılan bazı konuları okuyorum herkes bir yerlere gidiyor keyfi ya da değil bana göre şuan iş dışında ( o da mecburen) ve gıda dışında yapılan her şey keyfidir
%100 izole olmazsak bu iş 8 ay sürer rahat sen bana sabır ver allahım ya çıldırıcam
Koskoca yurt bize umreciler gelmemişti bu arada normal öğrenci var kendini karantinaya almış abi giriş çıkışlar yasak
ama aileler daha küçük gruplar olmasına rağmen bunu yapamıyor
Hayır ülkenin bu kesımı herkesi etkılıyor kendılerını etkılese zerre umrumda değil
biz evde hepımız ayrı odalarda kalıyoruz adamlara bak sen ya
Ülkede tarama testi yapacak kadar para olmadıgından hepımız kendisini taşıyıcı gibi düşünsün
İngiltere ya da abd y di sanırım 13 yaşındaki
Çocuk ölmüş daha nasıl anlatılabilir 101 yaşındaki kadın da iyileşmiş
her şey o kadar belirsiz ki
Maske takmak aslında yanlış hareket onların yuzeyınde kalan virüs illaki var
Ama yine ancakkj semptom gosterenlere yapıldıgı için test yine bilmiyoruz
kesinlikle öyle.Ben buraya açılan bazı konuları okuyorum herkes bir yerlere gidiyor keyfi ya da değil bana göre şuan iş dışında ( o da mecburen) ve gıda dışında yapılan her şey keyfidir
%100 izole olmazsak bu iş 8 ay sürer rahat sen bana sabır ver allahım ya çıldırıcam
Koskoca yurt bize umreciler gelmemişti bu arada normal öğrenci var kendini karantinaya almış abi giriş çıkışlar yasak
Hayır ülkenin bu kesımı herkesi etkılıyor kendılerını etkılese zerre umrumda değil
Ülkede tarama testi yapacak kadar para olmadıgından hepımız kendisini taşıyıcı gibi düşünsün
Ben buraya açılan bazı konuları okuyorum herkes bir yerlere gidiyor keyfi ya da değil bana göre şuan iş dışında ( o da mecburen) ve gıda dışında yapılan her şey keyfidir
Never canım ben yurda gidip ders notlarımı almak istiyorum sınav olacakmış ama bana dedıkı kadın gelmeyin bakBen de evden çalışıyorum şu anda. Ben de istiyorum yazlığa gideyim ordan çalışayım veya aylardır kardeşimi görmedim ona gideyim. Ben de isterim yani şu süreci bağda bahçede geçirmeyi. Ama evden çıkmıyorum. Buna borçlu hissediyorum kendimi bu ülkeye.
Eğer bir suçlu arıyorsanız hiçbirşey tek taraflı değildir. İrana gelene kadar tvlerde internetlerde durum gözler önündeydi herkesin herşeyden haberi vardı sosyal medyayı aktif kullanan bir ülkeyiz pekibizim milletimiz ne yaptı? Zaar gibi sokaklarda gezdi. Acillere gitmeyin denildi inadına acillere gelindi. Şimdi bile heryer kapanmasaydı normal yaşama devam ederlerdi. Ben şu yok saklandı yok bilmem ne olayını anlamıyorum ülkede sağlıkçıların bile büyük çoğunluğu kronik hasta emin olun salgın gizlenmiş olsa şuan tedavi verecek sağlık çalışanıda bulamazdınız. Bende diyabeti olan bir hemşireyim. Gerçekçi olmayın demiyorum zira polyannacılığı hiç sevmem. Normal zamanda da gripten zatürreden ölen kaç kişi var bir araştırın derim. Şunu da söyleyeyim bu hızlı tanı kitleri olmadan önce doktorlar toraks bt ile tanı koyuyorlardı test laboratuvarı vardı büyük illerde zaten araştırılmıyor değildi ki tanıdığınızın teşhisi konulmuştur çoktan. Rahatlık genişlik derken dönüp insanlarımıza bakın. Yaşlılar ölüyormuş diyip onları gözden çıkaranda bizim vatandaşımız. Sokağa çıkıcam diye polislere bıçak çekende. Ve hala kısıtlama gelmeseydi asker eğlenceleri düğünler bebek mevlitleri vs yapacak olanda. Açın bdvyi okuyun hala evde nişan yapsak mı diye soranlar var.Yanlış
Olumlu olmal başka gerçekçi olmak başka birşeydir
Mesala ben virüsün yakın zamanda tedavisinin bulunacağına inanıyorum
Bu olumlu bir bakış açısıdır
Bizdeki rahatlık ve genişlik bu kaçınılmazdı
İran sınır kapıları biz iranda virüsü öğrendikten çok sonra kapandı
İranın objektifliği konusunda konuşmaya bile gerek yok
Ama
Biz öğrenmeden çok önce ülke istihbaratları birçok şeyden çoktan haberdar oluyorlar
Yani türkiye iranın durumunu biz bilmeden çok önce biliyordu
Öteyandan
Gözümün önünde genç bir kadına zatüre teşhisi kondu
Bu kadına test yapıldımı ki ne olduğu belli olsun
Hayır size katılmıyorum hastahaneler o günden bugüne ancak bu kadar dolardı
Yani her vakka korona diye karantinaya alınmıyorduki
Hastahanelerde yer kalmasın
Ve belki şanslı olduğumuz nokta genç nüfuzun fazla olması
Iste bu yuzden insan korkuyo zaten.. ya bende varsa diye dusunuyosunOlabilir. Doktorlar da söylüyor zaten, farkında olmadan atlatanlar da çok diye. İmkansız değil yani. Hele farklı tipte mutasyonları olduğu düşünülürse herkesin aynı ağırlıkta atlatmıyor oluşu mantıklı.
Ne zaman faaliyeti durduğu ile ilgili bir bilgim olmadığı için bir şey demiyorum ama hükumet bunu kapatacağına tekrar faaliyete geçirseydi "çok iyi yaptı" derdim.Onu biliyorum. Faaliyeti yoktu. Neden kapatan kadar isleri durduranlara bisey demezsin?
Olabilir. Doktorlar da söylüyor zaten, farkında olmadan atlatanlar da çok diye. İmkansız değil yani. Hele farklı tipte mutasyonları olduğu düşünülürse herkesin aynı ağırlıkta atlatmıyor oluşu mantıklı.
Bu altını çizdiğim kısım çok önemli, dahası oraya giden kişi kendisi de gereken sağlık hizmetini alamayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?