Muhtemelen 1 hafta. Mutasyona uğramak için konak içinde olması gerek diye düşünüyorum. Şu an öldürücülük ortalaması da 1 hafta. Konağı ölmeden mutasyon geçirmiş olması gerekiyor. Bu benim yorumum tabi.Evet etrafımda sağlıkçılar var hep bunu söylüyorlar. Virüsler çok hızlı bir sürede mutasyona uğruyormuş. "Peki ne kadar sürede?" diyorum "çok kısa bir sürede" diyorlar iyi de o "kısa süre" ne kadar? cevap yok. yani ben alamadım alan var mı?
cidden sadece bizim evde oturdugumuzu dusunuyorum. arkadaslarimin cogu her gece bilkent veya beysu tepede arabalari cekip alkol aliyorlar. haftasonu bag evinde parti veren oldu. savunmalari da “biz birbirimizden baska kimseyle gorusmuyoruz ki” gibi seyler.
biz de bu surecte yazliga gitmeyi dusunmedik desem yalan olur ama babamdan hayatimin en sert fircasini yedim oturdum. isler bu boyuta gelince ve babam yakalaninca da zaten dusundugumun bile ne kadar yanlis oldugunu anladim. burada hala bu fikri savunan var cok sasiriyorum.
havalar duzelince denize acilabiliriz bilmiyorum ama onun icin de sirf bizim keyfimiz icin baska insanlar tehlikeye girecegi icin tercih etmeyiz. kendi ailemiz disindakileri de dusunmek zorundayiz. online alisveris bile yaparken iki kez dusunmek lazim o kargoculari, calisanlari vs. bencilligin luzumu yok yani.
Özel araçla yer değiştirmek zararlı mı ki mesela ben şimdi evimde karintanadayım ama sıkıldım başka bi ildeki evime gidip orda karantinaya devam etmek istiyorum özel aracımla temassız gitsem taşır mıyım ki virüsüİnsanlar çok bencil. sözde kendini kurtarıyor ya yazlığına çekilerek, diğerleri ne yaparsa yapsın.
Başkasının aracına binmem mümkün değil Bende aracın her yerini dezenfekte ettim ayrıca karantina dan beri kimseyi almadım aracaapartmanda yaşıyorsanız daire kapısından çıktığınız an ortak alan bile riskli. Bunu bilip iyi önlem almak gerekiyor. Arabalarda 21 gün etkisini sürdüren bir dezenfektan varmış bir taksi şoförü arkadaşımız söyledi, Taksilere zorunlu olarak yapılıyormuş sanırım. Şimdi bu sorunun cevabı soruyu cevaplayan kişinin ne kadar paranoyak olduğuna da bağlı mesela benim gibi kafayı kırmış biri ise o ilaçlamayı yaptıracaksınız yaptırırken insanlarla temas etmeniz gerekecek, arabaya gidene kadar yerde birisinin tükürüğüne mi bastınız acaba, çantanız bir yere mi değdi. falan filan...bana sormayın ben pas diyorum :)
Hapsırıyorsan ve burnun akıyırsa grıp olmussun bu donemde de grıp olmak kolay hava degısımı var bazen kendımızı kaptırıp cam pencere acıyoruz. Kuru öksürük nefer dargılı en buyuk belırtı grıp olunca da tat kaybı oluyor.Ben dört gün önce grip oldum. Başım çok ağrıyordu hapşırıyordum ve burnum akıyordu biraz. Birden tat ve koku kaybı yaşadım hala daha düzelmedi. Virüs kapmış olabilir miyim?. Koku alma duyum düzelir mi yardım edinnnnn
Yolda kontrol amaçlı durdurulabilirsiniz. Eğer taşıyıcıysanız sizi durduran polise jandarmaya eğer yeterli önlem almamışsa bulaştırabilirsiniz. Bilmiyorum her türlü riskli eğer riskse bulunur yani bir türlü. Ha ama hala otobüsle yolculuklar devam ediyor valilikten izinle de olsa. Tabi çok geçerli bi sebepleri olması gerek.Özel araçla yer değiştirmek zararlı mı ki mesela ben şimdi evimde karintanadayım ama sıkıldım başka bi ildeki evime gidip orda karantinaya devam etmek istiyorum özel aracımla temassız gitsem taşır mıyım ki virüsü
Babacığın nasıl iyimi şu anda durumu nasıl,çok geçmişler olsun.
Laboratuvar bile yazmayı bilmeden hangi bilimsel bilginize dayanarak bunun labratuar çıkışlı olduğunu düşünüyorsunuz acaba?amin.. evet oyle derdimde.. labratuar cikisli bi virus olmasaydi..
Yolda kontrol amaçlı durdurulabilirsiniz. Eğer taşıyıcıysanız sizi durduran polise jandarmaya eğer yeterli önlem almamışsa bulaştırabilirsiniz. Bilmiyorum her türlü riskli eğer riskse bulunur yani bir türlü. Ha ama hala otobüsle yolculuklar devam ediyor valilikten izinle de olsa. Tabi çok geçerli bi sebepleri olması gerek.
cok tesekkur ederim. ogleden sonra eve gelecek buyuk ihtimalle. cok sukur durumu iyi sadece yasindan dolayi cok yorgun, evde dinlenecek.
evet taşıyabilirsiniz.çünkü belki pozitifisiniz ama belirtiniz yok hafif geçiriyorsunuz diyelim, gittiğiniz yerde illa ki toplumla temasınız olacak, markete gideceksiniz. yolda bir yerde mola verip girdiğiniz bir mekan olacak belki. benzin alacaksınız ordaki benzinci marketinden belki abur cubur alırken oradaki kasiyere bulaştıracaksınız. kasiyer akşam evine gidecek evdekilere bulaştıracak derken...işte böyle çığ gibi büyüyor salgınlar.Özel araçla yer değiştirmek zararlı mı ki mesela ben şimdi evimde karintanadayım ama sıkıldım başka bi ildeki evime gidip orda karantinaya devam etmek istiyorum özel aracımla temassız gitsem taşır mıyım ki virüsü
Cidden nasil yazacagimi bilmiyordum iyi oldu duzeltmenLaboratuvar bile yazmayı bilmeden hangi bilimsel bilginize dayanarak bunun labratuar çıkışlı olduğunu düşünüyorsunuz acaba?
Virüsler dünyanın başlangıcından beri vardı ve bu salgın olayı dindiğinde belki 10 belki 100 yıl sonra benzeri tekrar yaşanacak.
İnsanlar doğayı katlettikçe, hızlı bir şekilde üremeye devam edip her yere yayıldıkça daha önce karşılaşmadığı virüslerle karşılaşacak ve yine yayılacak
Sıcaklıklar uzaktan yakından alakası yok diyorlar şu an. Havaların ısınmasıyla azalacağı sadece bir temenni. Şu an sıcak yerlerde de var netiecede.Bir de diğer coronalarla bizim kovid farklı özellik gosterıyor abisi sarstan bile aslında farklı baya ondan dolayı sarsın gösterdıgı sıcaklık durumunu kovid gösterır mi bilinmez
Ben bir yerde 70 derecede öldüklerini okumustum ama bu konuda çok bilgi kirliliği varSıcaklıklar uzaktan yakından alakası yok diyorlar şu an. Havaların ısınmasıyla azalacağı sadece bir temenni. Şu an sıcak yerlerde de var netiecede.
70 derecede biz de ölürüzBen bir yerde 70 derecede öldüklerini okumustum ama bu konuda çok bilgi kirliliği var
Balkonum yok malesef.direk balkona da koyabilirsin balkonun var ise. orada havalanır kalırlar. sende sonrasında ellerini yıkarsın
Evet, genç ve çocuk yaşlı herkes risk altındaymıs . Bunu sonradan öğrendik ne yazık kiBen bu sabah İtalya’da yaşayan Ferzan Özpetek’i dinledim. Yaşlıları öldürüyor diyorlar ya ona sakın inanmayın diyor, doktor arkadaşım aradı nolur çok çok dikkat et bugün 26 yaşında bi çocuk geldi nefes alamıyorum diye diye gözümün önünde gitti dedi diyor. İtalya da başta ciddiye almıyordu ne zaman tv lerde hastane görüntülerini göstermeye başladılar işte o zaman herkes ciddiye aldı diyor. Bizimkiler hala ev partisi derdinde. Maalesef işin ciddiyeti hala anlaşılmadı Türkiye’de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?