bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aynı zamanda bu insanlara tedavi verilmemeli bence turuncu abla
Çünkü adam intihar ediyor zaten

kusura bakma çok doluyum kalpsizce gelmiş olabilir

küççük bebekler bile evde

Ne zaman faaliyeti durduğu ile ilgili bir bilgim olmadığı için bir şey demiyorum ama hükumet bunu kapatacağına tekrar faaliyete geçirseydi "çok iyi yaptı" derdim.
Hersey halk sagligi kurumuna devredilmis kapatilinca. Bence manevi acidan kapatilmasa iyiydi. Icerik olarak bakilirsa faaliyet devam etmedikten sonra bi onemi yok. Haklisin ama.

Öyle besleniyolar demek
Böyle uyduranların tedavi edilmesi lazım ya gerçekten neyinden beslenir insan böyle birşeyin
Sayfalarında paylaşım & yorum sayısını artırıp reklam alma peşindeler o kadar saçma, polemik yaratacak görseller dönüyor ki sosyal medyada.. maksat milletin duygularını coşturup bol bol yorum yazdırmak..
Internette dolaşan bilgi kirliliği inanılmaz boyutta..

NeverOne kadir has ünisinin rektörü korona olmuştu ya onlar ailecek korona olmuşlar ama 22 yaşındaki oğulları semptom gostermemiş

durum bu aşı üretimi okey o aşı üretilecek denenecek 82 milyona yetecek mutasyona uğrayacak vs vs ee

bu adamların zaman kazanması lazım da

Dün kızım artık ıslak mendil pakedinin üstündeki bebek resmini sevip öpüyor sarılıyordu ya. 20 gün oldu neredeyse dışarıya çıkmadık kimseyi görmedik. Hadi bizi geçtim 1. 5 yaşındaki bebek bile insana ihtiyaç duyuyor yine de oturuyoruz evimizde. Ailelerimiz memlekette çağırıyorlar yine de gitmiyoruz çünkü taşıyıcı olmak istemiyoruz. Ama bir kesime anlatamıyorsun. Bodrum Belediye Başkanı açık açık söyledi yazlıkçılar gelmeyin, hasta olursanız size sağlık hizmeti veremeyiz diye.

Ya ben bir de maalesef bu anlamda en şanssız şehirlerden birinde yaşıyorum. Tatil oldu(!) diye belki de sevinerek, virüsten kaçmak için (o nasıl olacaksa) okullarda örgün eğitime ara verilir verilmez öğrenciler, öğretmenler, bir sürü çalışmayan insan akın etti buraya. Bu şehirde hiç mi trafik kazası olmayacak, hiç mi kalp krizi olmayacak, hiç mi kanser hastası, beyin kanaması, ne bileyim kolunu bacağını kıran olmayacak? Ya zaten anca kendine kadar yeten sağlık imkanları var her şehrin, buraları gereksiz doldurup ne amaçlıyorlar kafaları nasıl çalışıyor hiç anlamıyorum. Bazı forumlarda sosyal medyada falan görüyorum bazen öğretmeniz tatil diye memlekete gelmiştik yasak çıktı şimdi eve nasıl döneceğiz diyor. Tatil diyor ya tatil diyor. Uzaktan çalışma gelen kamu özel çalışanı da aynı. Millet nereye gidiyor bu kadar anlamıyorum kafayı yiyeceğim. Ben aylardır annemi babamı görmedim. Bizim canımız yok mu?

Sen azicik evin onune cikar bence nefes alsin. Kimseyle muhatap olmayin ama.. ben cocuklari 15-20 dk kimsenin olmadigi yerde cikariyorum.

yanlis mi yapiyorum

Ay neverrr ben de her akşam acaba anneme bir şey oldu mu acaba gelen hastalardan ne kadar pozitif gelecek

belirti falan arıyorum en azından erken teşhis olur gibisinden
Çıktım bipolar oldum resmen

syy umarım annenleri goreceksın

Tedavi hakkı elinen alınamaz belki ama sıralamada en sona atılabilirler diye düşünüyorum. Ben psikolojimin bozulması pahasına evde kalıyorsam ve sen keyfe keder dışarı çıkıp gezebiliyorsan ölmeyi de göze almışsın demektir.

Bu konuda haklısın zaten belli yerden sonra bu gerekecek yığılmadan sonra böyle insanlar sona atılabilir ama çok sonaaa

İnsanlar çok bencil. sözde kendini kurtarıyor ya yazlığına çekilerek, diğerleri ne yaparsa yapsın.

O zaman cok haklisin.. pencereden havaya devam

Evet hava güzel oldukça balkona çıkıyoruz balkonda oynuyoruz, serin bile olsa üstünü giydirip 15 20 dakika da olsa hava almasını sağlıyorum. Ama dışarı çıkartmam şuan sokağa ambulans gelip duruyor, belki coronavirus vakası var emin değilim o yüzden riske atmamak en iyisi. Bir de bebek malum her yeri ellemek istiyor yeterince iyi dezenfekte de edemiyorsun.

Evet etrafımda sağlıkçılar var hep bunu söylüyorlar. Virüsler çok hızlı bir sürede mutasyona uğruyormuş. "Peki ne kadar sürede?" diyorum "çok kısa bir sürede" diyorlar iyi de o "kısa süre" ne kadar? cevap yok. yani ben alamadım alan var mı?

Allah bizi cezalandırıyor gibi geliyor bana Allah merhamet etsin bize hak ettik ama bağışlasın bizleri

Haklisin canim...
Allah bizi cezalandırıyor gibi geliyor bana Allah merhamet etsin bize hak ettik ama bağışlasın bizleri
amin.. evet oyle derdimde.. labratuar cikisli bi virus olmasaydi..

cidden sadece bizim evde oturdugumuzu dusunuyorum. arkadaslarimin cogu her gece bilkent veya beysu tepede arabalari cekip alkol aliyorlar. haftasonu bag evinde parti veren oldu. savunmalari da “biz birbirimizden baska kimseyle gorusmuyoruz ki” gibi seyler.

biz de bu surecte yazliga gitmeyi dusunmedik desem yalan olur ama babamdan hayatimin en sert fircasini yedim oturdum. isler bu boyuta gelince ve babam yakalaninca da zaten dusundugumun bile ne kadar yanlis oldugunu anladim. burada hala bu fikri savunan var cok sasiriyorum.

havalar duzelince denize acilabiliriz bilmiyorum ama onun icin de sirf bizim keyfimiz icin baska insanlar tehlikeye girecegi icin tercih etmeyiz. kendi ailemiz disindakileri de dusunmek zorundayiz. online alisveris bile yaparken iki kez dusunmek lazim o kargoculari, calisanlari vs. bencilligin luzumu yok yani.

[/QUOTE]

Hazır yazdık yazalım madem
Hatta başka bilgilendirme yapmak isteyen, doktor, öğretmen, çocuk gelişimci, psikolog arkadaşlar da yazsa hepimize faydası olur

Ben fizyoterapistim. 3 çocuğum var, çok hasta olmadıkça doğduklarından beri neredeyse her gün dışarı çıktılar
Cünkü çocukların gelişimleri için fiziksel deneyim önemlidir. Parkta, disarida yaltigi fiziksel aktivite kadar onemlidir, farklı yüzeylerde yürüme, farklı yükseklikler, önlerine çıkan engel, rüzgâr, dokunduğu soğuk demir, ıslandığı yağmur, dokundugu kedi-kopek gibi deneyimler.
Evde bunların alternatiflerini oluşturmaya çalıştık.
Terasta saksı toprak, giydirip her gün 15 dakika havalandırmaya çıkan mahkum gibi çıkarıyorum cocukları..
Imkani olan balkona çıkarsın.
En olmadı cama çıkarsın.
Evde ara ara halıları kaldırın, ara ara katlayın. Ara ara yastıkları serin, yumuşak yüzeyde yürütün.
Banyolarını uzun tutun, su ile oynatın .
Her gün en az en en en az yarim saat dans edin.
Tv, bilgisayar karşısında vakit gecirirken oturma pozisyonlarına dikkat edin
Özellikle 8+ yaş kız çocuğu olan anneler
Evde eğitim goren çocukların bilgisayar goz mesafesi, oturma yüksekliği gibi şeyleri dikkate alın.

Şuraya evde çalışanlar için de faydalı olduğunu düşündüğüm videoyu bırakıyorum.

Normal zamanda çocuklarımızın fiziksel aktivitesi evdeki hareketsizliği tolere eder.
Şimdi etmiyor.
Ergen anneleri de çocukları evde egzersiz videolarına teşvik edebilir.
Lütfen dikkat edelim.
Bundan 3-4 sene sonra şu dönem uzarsa, omurga hastalıkları ile bize başvuran gençler daha çok olacak.
Bugün yaşadığımız 3-5 aylık sonuç değil.
Herkes uzun vadeli dusunsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…