bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kontrol altına alabilmek için çalışanlar dışındakilerin sokağa çıkmasını engellemek gerekli.Bu durumda nasıl kontrol altına alınabilir?Ben sabrederim,sen sabredersin ama etmeyenler oldukça sonuç değişmez.

çalışanlar için de her iş yeri gerekli önlemleri alsa keşke. ne yazık ki çevremde dipdibe çalışmak zorunda kalanları duyuyorum

bizim burada ileriki sitede oturan 65 yaş üstü ve annemiz babamız gibi çok sevdiğimiz komşularımız var. şimdi onlar aradılar. kredi kartı borcu ödenmesi gerekiyormuş "biz çıkamıyoruz kartı size getirsek siz öder misiniz?" diyor. İnternet bankacılıkları da yok tabi yaşlılar. Ben "siz whatsaptan kartın fotosunu çekip bize gönderin biz bir şekilde öderiz" dedim adam bozuldu. "e parasını bizim hesaptan ödemeniz lazım atm'den" diyor "parası önemli değil siz foto atın, sonra hesaplaşırız üzülmeyin" dedim. Ne var ki adam yaşlı beceremiyor whatsappı falan, tarif ediyoruz falan ama yapamıyor "ben size getireyim kapıdan vereyim" diye arayıp duruyor. Ah diyemiyorum ki anlatamıyorum ki ben kafayı yedim, şu an sıfır temas istiyorum eşim KOAH hastası. Daha geçen gün bu yaşlı amcamız face'de foto paylaşmış (bir tek face'de foto paylaşmayı öğrenmiş sadece, whatsappı bilmiyor, face'de messengerı da bilmiyor). Polisler alışverişini yapmış, iki polis memurunun arasına girmiş yan yana duruyorlar yani üçü de temas halinde selfi çekmiş "polislerimiz bize çok yardımcı oluyor sağ olsunlar var olsunlar" diye. Polislerin birinde eldiven var diğerinde ne eldiven ne maske var. Şu anda ben bunu yazarken bir daha aradı, "beceremedim ben bunu" diye sesi falan bozuktu. Ah ne zor ya, kendimi hem suçlu hissediyorum hem üzülüyorum hem korkuyorum. Off offf.

İnternet bankacılığında başkasına ait kredi kartı borcu ödeme sekmesi var. Size kart üzerindeki numarayı foto değil de yazsa ya da telefonda söylese öyle yapsanız.

bende her paketi suyla falan yikiyordumda su sadece yeterli degil sanirim bende yikayip bekletmeye basladim 3 gün bekletiyorum her yerde farklı aciklamalar var neye güveneceğiz

Su bence de yeterli degil. herkes farkli birsey soyluyor gercekten. Kime inanacagimizi sasirdik.

Ben de kilerde bekletiyordum. Bazi seyleri de kullanirken yikiyor ya da alkolle siliyorum.Ama sonra 17 gun yasayabilecegini okudum. Ve cok dikkat edip yine de yakalanan insanlar olmasi beni tedirgin etti. Dun ne var ne yok hepsini indirdim. Aynen sizin de dediginiz gibi camasir suyu ve bulasik deterjaniyla tum paketleri, raflari vs. Sildim.
Sebzeler icin de bir arkadas buzdolabi poseti demisti gelir gelmez buzdolabi posetine koyacagim ben de.. oyle dolaba yerlestirecegim. Yerken de allah kerim. Pisenlerde sikinti olmuyor ama salata vs. Yapiyoruz ben soyulabileceklerin mutlaka kabuklarini soyuyorum. Ama yesillikler

2 saat açık havada bekletmek yeterli. İçinize sinmiyorsa sabunlu suyla paketleri silip ayrı kaplara boşaltabilirsiniz. Sonra ellerinizi yıkarsınız, poşetleri de atarsınız.
Balkonum yok malesef
Bir de bu princess diamond gemisindeki hasta kisilerin odalarinda inceleme yapmislar. Odalar bosaldiktan 17 gun sonra bile yuzeylerde canli virus bulmus arastirmacilar.
Offf off bende aynen öyle diyorum... sürekli ambulans seslerim duyuyorum yaaa psikoljim mahvoldu

Allah hepimizin yardimcisi olsun

Ben kullanacagim zaman mumkunse bazen alkolle siliyordum. Bazisini da yikiyordum. Bekleyince öluyor falan diyorlardi diye marketten gelince dezenfekte isine kalkismiyordum..

Zaten birkac gun yerlestirmiyordum.. Marketten gelince bekletiyordum posetlerde tum alisverisi. Ama sonra 17 gun falan canli kaldigini okudum.

Pakete dokun, kilerin kapisina dokun, tezgaha koy her yerle temas etmis oluyor paket. Birsey varsa uzerinde her yere bulasiyor.
Ellerimi yikamaktan derisi soyulacak yakinda. Insan boyle kafayi yer. Indirdim herseyi hepsini camasir suyuyla ve bulasik deterjaniyla sildim. Kilerin raflarini da sildim simdi kafam rahat.

Bundan sonra da silmeden eve sokmayacagim paketleri. Once siler sonra 2 gun bekletirim kafam rahat olur.

İnternet bankacılığında başkasına ait kredi kartı borcu ödeme sekmesi var. Size kart üzerindeki numarayı foto değil de yazsa ya da telefonda söylese öyle yapsanız.
okuyamıyorum diyor adam ya, yanlış söylerim rakamları diyo. çok üzülüyorum

Kiyamam ya. Ama korunmak icin markete gitmeyipte yan yana selfi cekince yine ayni riski almis oluyor amca.
Arkadasin da dedigi gibi yazsin kart numarasini, o sekilde olur.

çalışanlar için de her iş yeri gerekli önlemleri alsa keşke. ne yazık ki çevremde dipdibe çalışmak zorunda kalanları duyuyorum
Fabrika ve üretim yapan yerlerde zaten o iş çok zor.İnşallah hala aynı yemekhanede yemiyorlardır.Emniyet ve jandarma teşkilatında da vakalar varmış kalabalık ortamlarda ekstra dikkat gerekli.

Kiyamam ya. Ama korunmak icin markete gitmeyipte yan yana selfi cekince yine ayni riski almis oluyor amca.
Arkadasin da dedigi gibi yazsin kart numarasini, o sekilde olur.

teşekkür ederim arkadaşlar. Sonunda başardı whatsapptan gönderdi geldi kredikartı fotoları. Bir şekilde halledeceğiz şimdi biz inşallah.

Kıvanç Tatlıtuğ da coronavirus şüphesiyle hastanedeymiş, test sonucunu bekliyormuş.
Söylediğine göre 15 gündür evden hiç çıkmamışlar eşi de kendisi de, internetten yapılan alışverişte de poşetlere çok dikkat etmek gerekiyor sanırım.

Bencillik olduğunu bende biliyorum. Ama kesinlikle bilinçsiz olduğumu kabul etmiyorum. Çünkü değilim.
Ama annem düşüncesiz bir kadın değil, izinli olduğu müddetçe hazırlık dahi yaparken dışarı çıkmaz, kendisi ağır rahatsızlık sahibi olduğu için sürekli maske eldiven kullanarak iş yapıyor, çünkü ağır hasta. Anlatabiliyor muyum? Ağır hasta. Ağır. Ayrıca kronik rahatsızlığı var, kronik. Normal zamanda dahi yemek yediğinde bile öksürükten gözleri yaşarıyor kadının, ciğerlerine ağır problem var. Hani geceleri boğulurmuş gibi oluyor. Anlatabildim mi? Ben bu durumda ne yapayım? Oturup virüs kapmasını mı izleyeyim? Ya da hastalıktan nefes darlığı çekmesini? Ne yapayım ya ne yapayım sen söyle?
Buradaki insanlar neye göre eksiledi, kafalarında ne canlandı bilmiyorum, köy dediğimiz toplasan 10 tane köy. Ama normal zamanda dahi akrabalarımız olduğu için annem dışarı çık mı yor. Markete, manava, bakkala dahi gitmiyor. Zaten uzak uzak. Kafanızda ne canlanıyor inanın bilmiyorum, burada haksızlığı her zaman savunan birisi oldum. Burada da devletin yasağını çiğneyip gideceğimi söylemedim. Gerekli izinleri alırsak gideceğimizi söyledim. Zaten birimizde hadi virüs belirtileri olsa gitmeyiz değil mi? Ya da (teste ulaşmak kolay mı bilmiyorum, gerekirse parasıyla) test yaptırır gideriz. Öyle salak cahil cühala insanlar değiliz merak etmeyin. Evler iç içe olsa ya da diğer çevre köylere yakın olsa zaten göndermem. Ha benim fikrim, benim yorumum, benim nereye gideceğim yine devleti ilgilendirir. İzin alamazsam, mazeretim gerekli görülmezse zaten gidemeyiz. Keşke bu muhabbeti günlerdir evinden çıkmayan bana değil de cafeler kapalı olduğu halde cafelerin önünde pinekleyen, parklarda bahçelerde aval aval gezip sosyal mesafeye uymayan, hem yaşlıları hemde kendini tehlikeye atan gereksiz insanlara söyleseniz. Ben onlardan değilim üzgünüm.

Sultanahmet’te dilenip Ayasofya’da sadaka vermek.
Insanin bu durumlar karsisinda akil sagligini korumasi mumkun degil. Dun tanidik bana bir gorsel atti bununla ilgili. Ispanyaya, italyaya malzeme yollayana kadar Asmlere gonderselermis. Malzeme eksikligi yuzunden bir suru doktor enfekte olmus dedim. Yalan diyor Din dusmanlari uyduruyormus bu haberleri. Allahim sabir..

Fabrika ve üretim yapan yerlerde zaten o iş çok zor.İnşallah hala aynı yemekhanede yemiyorlardır.Emniyet ve jandarma teşkilatında da vakalar varmış kalabalık ortamlarda ekstra dikkat gerekli.

bizim fabrika çalışmak zorunda, yemekhane sırası şeritlerle ayrılmış, 1.5 metre ile. dipdibe beklememeleri için. yemek saatleri de bölündü, herkes aynı anda çıkamıyor. bir masada bir kişi oturacak şekilde ayarlamışlar. IKcılar yemek boyunca bekliyorlar, kontrol ediyorlar.
yemekhanede de su dahil artık sürahide değil. bu tip şeylerin hepsi tek kullanımlık olmuş.

sehir degistirdiginizde 2 hafta zorunlu karantina veriliyor gittiginiz evdeki herkese.
disari cikmak ya da baskasinin eve girmesi yasak. izinsiz yolculuk veya karantinayi delmek 3 bin kusur cezaya sebep olabilir.
Ben zaten yasağı deleceğim demedim.
Yazdığım anlaşılmıyor sanırım, gerekli izinleri alacağız, gerekli olan prosedürü uygulayacağız. Ne başkasının ne de ailemin canını tehlikeye atmam. Zira ailedeki herkesin kronik rahatsızlığı var annem normalde de nefes problemi yaşayan bir insan. Annemin birini eve alması demek, potansiyel hasta birinden eve virüs almak demek. Annemde bunun bilincinde olan bir kadın olduğu için güvenim tam, gerekirse bende orada kalabilirim bilmiyorum.
Zaten çıkacak bir yerimiz yok, buradaykende annem hariç günlerdir dışarı çıkmıyoruz. zorunlu karantinayı buradan öğrendim, dediğim gibi prosedür ne ise o uygulanacak. Onu uygulayacağız merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…