Kontrol altına alabilmek için çalışanlar dışındakilerin sokağa çıkmasını engellemek gerekli.Bu durumda nasıl kontrol altına alınabilir?Ben sabrederim,sen sabredersin ama etmeyenler oldukça sonuç değişmez.ankara üniv. ve ibni sinadan 2 tane prof demiş ki: nisan ayını atlatırsak italya gibi olmayız.
bugün 1 nisan biraz daha sabredelim dikkat edelim.4 hafta nedir ki. yeter ki kontrol altına alınsın.
italya kıyaslamasını ben de sevmiyorum ama ,mecbur yapılıyor .
Kontrol altına alabilmek için çalışanlar dışındakilerin sokağa çıkmasını engellemek gerekli.Bu durumda nasıl kontrol altına alınabilir?Ben sabrederim,sen sabredersin ama etmeyenler oldukça sonuç değişmez.
İnternet bankacılığında başkasına ait kredi kartı borcu ödeme sekmesi var. Size kart üzerindeki numarayı foto değil de yazsa ya da telefonda söylese öyle yapsanız.bizim burada ileriki sitede oturan 65 yaş üstü ve annemiz babamız gibi çok sevdiğimiz komşularımız var. şimdi onlar aradılar. kredi kartı borcu ödenmesi gerekiyormuş "biz çıkamıyoruz kartı size getirsek siz öder misiniz?" diyor. İnternet bankacılıkları da yok tabi yaşlılar. Ben "siz whatsaptan kartın fotosunu çekip bize gönderin biz bir şekilde öderiz" dedim adam bozuldu. "e parasını bizim hesaptan ödemeniz lazım atm'den" diyor "parası önemli değil siz foto atın, sonra hesaplaşırız üzülmeyin" dedim. Ne var ki adam yaşlı beceremiyor whatsappı falan, tarif ediyoruz falan ama yapamıyor "ben size getireyim kapıdan vereyim" diye arayıp duruyor. Ah diyemiyorum ki anlatamıyorum ki ben kafayı yedim, şu an sıfır temas istiyorum eşim KOAH hastası. Daha geçen gün bu yaşlı amcamız face'de foto paylaşmış (bir tek face'de foto paylaşmayı öğrenmiş sadece, whatsappı bilmiyor, face'de messengerı da bilmiyor). Polisler alışverişini yapmış, iki polis memurunun arasına girmiş yan yana duruyorlar yani üçü de temas halinde selfi çekmiş "polislerimiz bize çok yardımcı oluyor sağ olsunlar var olsunlar" diye. Polislerin birinde eldiven var diğerinde ne eldiven ne maske var. Şu anda ben bunu yazarken bir daha aradı, "beceremedim ben bunu" diye sesi falan bozuktu. Ah ne zor ya, kendimi hem suçlu hissediyorum hem üzülüyorum hem korkuyorum. Off offf.
bende her paketi suyla falan yikiyordumda su sadece yeterli degil sanirim bende yikayip bekletmeye basladim 3 gün bekletiyorum her yerde farklı aciklamalar var neye güveneceğiz
Ben de kilerde bekletiyordum. Bazi seyleri de kullanirken yikiyor ya da alkolle siliyorum.Ama sonra 17 gun yasayabilecegini okudum. Ve cok dikkat edip yine de yakalanan insanlar olmasi beni tedirgin etti. Dun ne var ne yok hepsini indirdim. Aynen sizin de dediginiz gibi camasir suyu ve bulasik deterjaniyla tum paketleri, raflari vs. Sildim.Paketli gıdaları direk yıkıyorum
Biraz bulaşık deterjanı biraz çamaşır suyu tamam. İlk başlarda kilerde bekletiyordum ama sonra içime sinmedi, direk yıkayıp sonra lavaboyu dezenfekte ediyorum temizleniyordur inş.
Ekmek almayı da bıraktım evde yapıyorum artık çünkü onu temizleme şansı yok, paketli bile olsa biri onu pakete koyuyor güvenemiyorum
En çok sebzelerden korkuyorum çünkü sirke çözüm değil, aklımı zorluyor sebzeler
Balkonum yok malesef2 saat açık havada bekletmek yeterli. İçinize sinmiyorsa sabunlu suyla paketleri silip ayrı kaplara boşaltabilirsiniz. Sonra ellerinizi yıkarsınız, poşetleri de atarsınız.
Offf off bende aynen öyle diyorum... sürekli ambulans seslerim duyuyorum yaaa psikoljim mahvoldu
sizi anlıyorum insan çok fena bunalıyor. Kileri neden boşaltıyorsunuz? Kilerdekileri kullanacağınız zaman paketini dezenfekte edin. ellerinizi yıkayın, bekleyin kurusun sonra öyle açın. İnsan hepsini bir anda yapmaya kalkınca kafayı yiyor. Zaten çoğuna sıra gelene kadar da zaman geçmiş olur. Bir sonraki alışverişinizi için de dediğiniz gibi yaparsınız. 17 gün lafını icad edeni... Ben de onu duyunca kafayı yedim ama kayınpederimin dedği gibi yüzeyde 17 gün yaşasa o zaman ortada insan kalmazdı diye düşünüyorum.
okuyamıyorum diyor adam ya, yanlış söylerim rakamları diyo. çok üzülüyorumİnternet bankacılığında başkasına ait kredi kartı borcu ödeme sekmesi var. Size kart üzerindeki numarayı foto değil de yazsa ya da telefonda söylese öyle yapsanız.
Kiyamam ya. Ama korunmak icin markete gitmeyipte yan yana selfi cekince yine ayni riski almis oluyor amca.bizim burada ileriki sitede oturan 65 yaş üstü ve annemiz babamız gibi çok sevdiğimiz komşularımız var. şimdi onlar aradılar. kredi kartı borcu ödenmesi gerekiyormuş "biz çıkamıyoruz kartı size getirsek siz öder misiniz?" diyor. İnternet bankacılıkları da yok tabi yaşlılar. Ben "siz whatsaptan kartın fotosunu çekip bize gönderin biz bir şekilde öderiz" dedim adam bozuldu. "e parasını bizim hesaptan ödemeniz lazım atm'den" diyor "parası önemli değil siz foto atın, sonra hesaplaşırız üzülmeyin" dedim. Ne var ki adam yaşlı beceremiyor whatsappı falan, tarif ediyoruz falan ama yapamıyor "ben size getireyim kapıdan vereyim" diye arayıp duruyor. Ah diyemiyorum ki anlatamıyorum ki ben kafayı yedim, şu an sıfır temas istiyorum eşim KOAH hastası. Daha geçen gün bu yaşlı amcamız face'de foto paylaşmış (bir tek face'de foto paylaşmayı öğrenmiş sadece, whatsappı bilmiyor, face'de messengerı da bilmiyor). Polisler alışverişini yapmış, iki polis memurunun arasına girmiş yan yana duruyorlar yani üçü de temas halinde selfi çekmiş "polislerimiz bize çok yardımcı oluyor sağ olsunlar var olsunlar" diye. Polislerin birinde eldiven var diğerinde ne eldiven ne maske var. Şu anda ben bunu yazarken bir daha aradı, "beceremedim ben bunu" diye sesi falan bozuktu. Ah ne zor ya, kendimi hem suçlu hissediyorum hem üzülüyorum hem korkuyorum. Off offf.
Sultanahmet’te dilenip Ayasofya’da sadaka vermek.Yazmaya yoruldum artik.
Karti getirse siz hic elinize almasaniz.. Kart onun elindeyken fotografini cekseniz 0 temas olmus olur.okuyamıyorum diyor adam ya, yanlış söylerim rakamları diyo. çok üzülüyorum
Fabrika ve üretim yapan yerlerde zaten o iş çok zor.İnşallah hala aynı yemekhanede yemiyorlardır.Emniyet ve jandarma teşkilatında da vakalar varmış kalabalık ortamlarda ekstra dikkat gerekli.çalışanlar için de her iş yeri gerekli önlemleri alsa keşke. ne yazık ki çevremde dipdibe çalışmak zorunda kalanları duyuyorum
Kiyamam ya. Ama korunmak icin markete gitmeyipte yan yana selfi cekince yine ayni riski almis oluyor amca.
Arkadasin da dedigi gibi yazsin kart numarasini, o sekilde olur.
İnternet bankacılığında başkasına ait kredi kartı borcu ödeme sekmesi var. Size kart üzerindeki numarayı foto değil de yazsa ya da telefonda söylese öyle yapsanız.
sağolun geldi foto hallediyoruz şimdiKarti getirse siz hic elinize almasaniz.. Kart onun elindeyken fotografini cekseniz 0 temas olmus olur.olmaz mi oyle
Bencillik olduğunu bende biliyorum. Ama kesinlikle bilinçsiz olduğumu kabul etmiyorum. Çünkü değilim.Anlayamadığın şu ki senin yaptığın da çok doğru birşey değil. Annen hala çalışıyor izin almadığınıza göre henüz, öyle anladım. Allah korusun ama taşıyıcı olabilir, siz gidene kadar farketmeden kapıp kuluçka süresince bunu anlamayabilirsiniz.
"Şehir değiştirmeyin, yazlıklara gitmeyin" denmesinin bir sebebi de her yerleşim yerinin nüfusuna göre sağlık hizmeti olması. Siz 10 hanelik bir köye kafanıza göre bencilce gittiğinizde belki orada yaşayan köy halkından birinin sağlık hizmeti almasına engel olacaksınız.
Köye ıvır zıvır alırken bir yerden virüsü kapıp gideceğin yere götürmediğinden emin olabilir misin? Gencecik kızsın belki sen anlamayacaksın bile hasta olduğunu ama gittiğin yerde birinin ölümüne sebep olacaksın. Kusura bakma ama bu hem bilinçsizlik hem de bencilliktir.
Insanin bu durumlar karsisinda akil sagligini korumasi mumkun degil. Dun tanidik bana bir gorsel atti bununla ilgili. Ispanyaya, italyaya malzeme yollayana kadar Asmlere gonderselermis. Malzeme eksikligi yuzunden bir suru doktor enfekte olmus dedim. Yalan diyorSultanahmet’te dilenip Ayasofya’da sadaka vermek.
Fabrika ve üretim yapan yerlerde zaten o iş çok zor.İnşallah hala aynı yemekhanede yemiyorlardır.Emniyet ve jandarma teşkilatında da vakalar varmış kalabalık ortamlarda ekstra dikkat gerekli.
Sevindimsağolun geldi foto hallediyoruz şimdi
Ben zaten yasağı deleceğim demedim.sehir degistirdiginizde 2 hafta zorunlu karantina veriliyor gittiginiz evdeki herkese.
disari cikmak ya da baskasinin eve girmesi yasak. izinsiz yolculuk veya karantinayi delmek 3 bin kusur cezaya sebep olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?