bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Çok üzgünüm

Allah yardım etsin herkese.
Maskeler asıl sağlık çalışanları ve kronik hastalığı olanlar için gerekli ama ne yazık ki piyasada yok galiba, olan da fahiş fiyatlara satılıyor, annem birkaç hafta önce 5 liralık maskeyi 22 liraya bulmuş mesela.
Otobüs biletleri de uçuk rakamlara satılıyormuş, bu fırsatçıları Allah bildiği gibi yapsın, bir lafım da bazı pazarcılara hala semt pazarları kuruluyormuş ama sebze meyve poşetlenmek zorunda olduğundan halka çürük çarık meyve sebzeleri satan pazar esnafı varmış, yazık sizlere, insanda biraz vicdan olmalı, böyle zamanlarda da vicdanımızın gözü kör kulağa sağır olacaksa biriz milletiz demeyelim

Suriye sınırında yaşayan biri olarak 2. soruya cevap vereyim.
Suriye'deki askerlerimiz iyi durumda,
Eğer aksi olsaydı tepemizde ambulans helikopterler uçardı.
Asayiş Berkemal...

Yahu binlerce maske üretiliyor deniyor da nerede bu maskeler? Biz neden ulaşamıyoruz? Neden hala fiyatları uçuk bunların?
Maske stoklari bitti insanlar fazla fazla satın aldi çünkü bencillikten.
Su anda da halk egitimlerdeki usta öğreticilerin çoğu dikiyor, dikimler devam ediyor bazıları günde 100 dikerken bazilari 30 dikebiliyor her insanin hızı farklı bu insanlar takdir ederseniz ki maske dikiminde ilk tecrübeyi yaşıyorlar. Belli süreleri var belli sayılar istendi MEB tarafından yetiştirme çabasındalar ve öncelik elbette sağlikcilarin.Hastanelere verilmeye başlandı hatta toplaniyor bazen.Oturdugumuz yerden ahkam kesmek her zaman kolay nerde bu millet nerde bu devlet nidaları yine yükselişte, Newyork bu haldeyken Istanbul bence çok çok iyi durumda. Bakan ağladı bugün konuşurken topa tutulmaktan belli ki bunalmış hiçbir yapılanı begenmeyen bir kesim bir yanda bir yanda da cahilce sokakta gezen tedbirsiz kesim Allah sabır versin adama.

Yok ortaya çıkmasını demiyorum. Pozitif çıkanı eve yolluyorlarmış ya hani, o kişi tamamen iyileştğini nasıl bilecek? Belki semptomlar bitti ama hala bulaşıcılığı devam ediyorsa 14 gün sonra?

Bildiğim kadarıyla öyle bir şey olmaz pozitif çıkan hastalığı geçiriyor ve bitiriyor..

Anketlere cevaplarda bile siyasi endişe ile organize olma var. Hala bir çok şey yetersiz, sağlıkçıların malzemesi yok, oraya buraya yardım yapılıyor. Hemşirelere sadece günde bşr kez kullansın diye ameliyat maskesi, doktorlara 5 adet ameliyat maskesi ve imza karşılığı verildiğini biliyoruz. TV’lerde hastaneye bağlanıp sorulmasının mantığı nedir?

Amerika’da aynı mantıkla, özel hastane mantığı ile çalışıyor. Dünya’nın sallamadığı Taiwan, Güney Kore ve Kazakistan gayet güzel durumu temizledi, düzenledi. Bizde hala insanlar sokakta, çalışamazsa ne yapacağını bilmiyor. Dehşet verici. Bunu hükümet, muhalafet demeden, her şeyi bırakıp nasıl düzeltiriz diye birlikte hareket etmeleri lazım. Amerika bile böyle biz ne yapalım dememek lazım. Durum daha da kötüleşebilir.

Eldiven var ama ne kadar idare eder billmiyorum 100 tane var ...eşimle ben kullanıyoruz sadece mecbur Kalınca ... yanımızda sürekli ıslak mendil ve kolonya oluyor markete pazara çıktığımızda :/

Eşim asker yenı gelen askerler rütbeliler yurda yerlestırıyorlar 14 gun karantına. Karacılar fılan esnek calısıyorlar jandarma suan is basında. Surıya hakkında bılgım yok orda da tetbır alınmıstır.

99 depreminde yaşanılanları hatırlamak bile istemiyorum.
Hemde ne faydalanmak..
Daha Elazığ depremi yeni oldu kiraların artışı vs....

Allah korusun sizleri

Biz ilk onda illerden birindeyiz halkin arasinda da vaka var daha yeni yeni cikiyor 2 hastahane devrede birinde arkadasim var baslarindaki doktor bu bize gelecek diye malzemesini hazid etmis tum malzemeler olmasi gerektigi kadar olmasi gereken sure kullaniliyormus. En azindan bazi yerler boyle diye icim rahatladi aferim o doktora. 3. Hastahanede bosaltilmaya baslandi randevular iptal edilmis yeni yapilan bir Hastahane acilacak. Durumu iyi hastalar yurtlara gonderilip takip ediliyor.ilcelerdeki saglikcilari cagiriyorlar..

Bende koruyucu hiç birşey yok kolonya çamaşır suyu dışında hiç stok yapmadım yapmiycamda. Bizim insanlarimiz bir tuhaf herşeye zam getirdiler bununda sebebi stokcular bana kalsa alışveriş dahi yapmam.. protesto ediyorum fırsatçı ları da Hükümeti de.. yazık olan fakir e oluyor. İşçi kesimine oluyor Rabbim sorsun hesabını tez vakitte zalimin zulmu dur bu Suriyeli kardeşlerimize göster ilen nezaket maalesef bize gösterilmedi. Biz Türk milleti hep öksüz hep yetim hep gariban..

Bir de tekrar haşarat hayvanat yemeye baslayanlara bassalar sopayi
gecen bi profil mesajina da yazmistim burayada yazayim. sokakta yine muhtelif hayvanların etini satan bir sokak saticisina sormuşlar niye hala bu etleri satıyorsunuz?
adam demiş virüs artık avrupanın problemi. bundan sonra yine çinde karada masadan başka 4 ayaklı herşey, denizde gemiden başka yüzen herşey ve havada da uçaktan baska uçan herşey yenilmeye devam edilecek demiş..

Otobüs %99 azaldı
Uçaklar bi kaç sefere düştü
Özel araçlar için farklı tedbirler alacağız gerekirse
Otobüs azaldı ama işe gidenler zor durumda kaldı. Eşim, akşam yeğenini aradı. Akşam 6'da işten çıkmış, saat 8 olmuş hala otobüsteyim diyordu. Otobüsler almamış yoğun olmaması için, bayağı bir otobüs beklemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…