bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
99 depreminde yaşanılanları hatırlamak bile istemiyorum.
Hemde ne faydalanmak..
Daha Elazığ depremi yeni oldu kiraların artışı vs....
Hem de nasildi ya:/
Devlet(o zamanki parayla) 100bin tl yardim yapinca 50bin tl olan kiralar 2 misli artirilmisti.

15 20 gün sonra işe başlamam lazım, bebeğime kayınvalidem bakacak. Hem işe gitmek istiyorum hem korkuyorum eve getirirsem ve kayınvalideme bulaşmasına sebep olursam diye, çünkü risk grubunda, çünkü yaşı ileri. Hoş ben de sigara içiyorum yakalanırsam kesin kurtulurum diyemiyorum. Ne olacağız, ne yapacağız, bu süreç daha ne kadar devam edecek bilen yok. Çaresizlikten başka birşey hissetmiyorum. En başından beri gayet sakin bekleyen ben bugün sağlık çalışanlarının haberini aldıktan sonra ilk defa ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ne olacak sonumuz?

Hani fiyatlar denetlenecekti onu diyorum ben.. Şu an maskeye ulaşamıyorum, hastaneye gitmek zorundayım kontrollerime, maskesiz gideceğim mecburen..

Fazla alisveris yapmasak bugün her gün dışarı çıkmam gerekirdi bunu da düşünün bence hergun ekmek almaktansa dört beş paket un alıp ekmegimi kendim yapıyorum
Eri

Bende de bısey yok camasırsuyum bıtmıstı esıme dedım alır mısın yıyecek ıcecekte gerektıgı gıbı alıyoruz. En az ıkı yıl uretım yapmasa depolar doludur suan buna gerek yok bence ayrıca aclıktan öleceksek ıkı gun sonra olmenın anlamı yok. Nasıbınde yoksa aldıgını bıle yıyemezsın.

Zikkimin kokunu yesinler,de onlara etki etmez bunca pislikten sonra:/

Fiyat fırsatçılığı gördüğünüz yerleri tüketici haklarına şikayet edin
Hani fiyatlar denetlenecekti onu diyorum ben.. Şu an maskeye ulaşamıyorum, hastaneye gitmek zorundayım kontrollerime, maskesiz gideceğim mecburen..

Benim 50 tane eldiven ve 50 tane maskem var daha önce aldigim. Saglik problemim nedeniyle almistim. Birde el dezenfektanim var. Simdiki fiyatlara bakinca alamazdim diye düsünüyorum.

Zikkimin kokunu yesinler,de onlara etki etmez bunca pislikten sonra:/
çinde yapılan araştırmalara göre pangolin denilen bir hayvanda 2 tip yeni korona virüs tespit edilmiş. şimdi o virüs araştırılıyormuş. bulaşıcı falan mı diye.

Amin tez zamanda bu durumdan tüm insanlık olarak kurtulalım inş. Bugün bir Doktorumuzun sözü içime oturdu. Bir imza işi vardı yanına gittim benden uzaklaş diyor covit kısmından yeni döndüm diyor. Sana bulaşmasın diyor. Hastaneler içler acısı, herkes korkuyor birbirinden uzak duruyor.

Herkes bizim gibi davransa fırsatçılar haksız kazanç elde edemeyecek. Gönüllü karantina dayız ama daha fazla dayanamayiz çalışmak zorundayız son 1 hafta daha ondan sonra çalışmam lazım. Nasil olacak bilmiyorum

Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?

çinde yapılan araştırmalara göre pangolin denilen bir hayvanda 2 tip yeni korona virüs tespit edilmiş. şimdi o virüs araştırılıyormuş. bulaşıcı falan mı diye.
Yaw bi de bunlar ne menem bir hayvan kendi habitatları yok mudur, böyle hayvanlardan da kendimize virüs bulaştırmayı beceriyoruz ya bravo biz insanoğluna

Yaw bi de bunlar ne menem bir hayvan kendi habitatları yok mudur, böyle hayvanlardan da kendimize virüs bulaştırmayı beceriyoruz ya bravo biz insanoğluna
yabani hayvanlarla çok haşırneşirlerde ondan. hem yiyip hemde ticaretini yapıyorlar. bu hayvanlarinda salgı ve atıklarından bulaşıyor işte. hayvanlara yaşayacak alan mı bıraktık. yabani vahşi hayvanlarla iç içe yaşıyoruz artık.

Sorun olacağını hiç zannetmiyorum sevgili arkadaşım, kimsenin umurunda olduğunu takip edildiğini de zannetmiyorum. İnsanlar günübirlik gezmelere gidiyor şehir değiştiriyorlar hala, hiç kafanıza takmayın. Hiç dışarı çıkmayın, size bulaşmaması için ne gerekirse yapın yeter

Sağlık çalışanlarının işi gerçekten çok zor, hepsi risk altında, ki epey enfekte olan hemşire doktor vb varmış
Başka zamanlarda dilediğimiz kadar benmerkezci olabiliriz ama şimdi herkes herkesi düşünerek hareket etmeli.
Doğrusu doktorun yaptığı, umarım hepsi hastalanmadan atlatır bu salgın günlerini, hepsinin halka emeği çok, fedakarlıkları asla unutulmamalı, unutmamalıyız bence.

Bence sorun olmaz sonuçta kendi eviniz değil mi sıkıntı çıkmaz bundan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…