- 13 Eylül 2015
- 21.920
- 68.886
- 798
Hem de nasildi ya:/99 depreminde yaşanılanları hatırlamak bile istemiyorum.
Hemde ne faydalanmak..
Daha Elazığ depremi yeni oldu kiraların artışı vs....
Hani fiyatlar denetlenecekti onu diyorum ben.. Şu an maskeye ulaşamıyorum, hastaneye gitmek zorundayım kontrollerime, maskesiz gideceğim mecburen..Maske stoklari bitti insanlar fazla fazla satın aldi çünkü bencillikten.
Su anda da halk egitimlerdeki usta öğreticilerin çoğu dikiyor, dikimler devam ediyor bazıları günde 100 dikerken bazilari 30 dikebiliyor her insanin hızı farklı bu insanlar takdir ederseniz ki maske dikiminde ilk tecrübeyi yaşıyorlar. Belli süreleri var belli sayılar istendi MEB tarafından yetiştirme çabasındalar ve öncelik elbette sağlikcilarin.Hastanelere verilmeye başlandı hatta toplaniyor bazen.Oturdugumuz yerden ahkam kesmek her zaman kolay nerde bu millet nerde bu devlet nidaları yine yükselişte, Newyork bu haldeyken Istanbul bence çok çok iyi durumda. Bakan ağladı bugün konuşurken topa tutulmaktan belli ki bunalmış hiçbir yapılanı begenmeyen bir kesim bir yanda bir yanda da cahilce sokakta gezen tedbirsiz kesim Allah sabır versin adama.
EriBende koruyucu hiç birşey yok kolonya çamaşır suyu dışında hiç stok yapmadım yapmiycamda. Bizim insanlarimiz bir tuhaf herşeye zam getirdiler bununda sebebi stokcular bana kalsa alışveriş dahi yapmam.. protesto ediyorum fırsatçı ları da Hükümeti de.. yazık olan fakir e oluyor. İşçi kesimine oluyor Rabbim sorsun hesabını tez vakitte zalimin zulmu dur bu Suriyeli kardeşlerimize göster ilen nezaket maalesef bize gösterilmedi. Biz Türk milleti hep öksüz hep yetim hep gariban..
Bende de bısey yok camasırsuyum bıtmıstı esıme dedım alır mısın yıyecek ıcecekte gerektıgı gıbı alıyoruz. En az ıkı yıl uretım yapmasa depolar doludur suan buna gerek yok bence ayrıca aclıktan öleceksek ıkı gun sonra olmenın anlamı yok. Nasıbınde yoksa aldıgını bıle yıyemezsın.Bende koruyucu hiç birşey yok kolonya çamaşır suyu dışında hiç stok yapmadım yapmiycamda. Bizim insanlarimiz bir tuhaf herşeye zam getirdiler bununda sebebi stokcular bana kalsa alışveriş dahi yapmam.. protesto ediyorum fırsatçı ları da Hükümeti de.. yazık olan fakir e oluyor. İşçi kesimine oluyor Rabbim sorsun hesabını tez vakitte zalimin zulmu dur bu Suriyeli kardeşlerimize göster ilen nezaket maalesef bize gösterilmedi. Biz Türk milleti hep öksüz hep yetim hep gariban..
Zikkimin kokunu yesinler,de onlara etki etmez bunca pislikten sonra:/gecen bi profil mesajina da yazmistim burayada yazayim. sokakta yine muhtelif hayvanların etini satan bir sokak saticisina sormuşlar niye hala bu etleri satıyorsunuz?
adam demiş virüs artık avrupanın problemi. bundan sonra yine çinde karada masadan başka 4 ayaklı herşey, denizde gemiden başka yüzen herşey ve havada da uçaktan baska uçan herşey yenilmeye devam edilecek demiş..
Hani fiyatlar denetlenecekti onu diyorum ben.. Şu an maskeye ulaşamıyorum, hastaneye gitmek zorundayım kontrollerime, maskesiz gideceğim mecburen..
Taburcular olacaktır, tedbiri elden bırakmazsak, herkes ciddiye alırsa, endise etmemiz gerekmeyecek.İstanbuldaki yatakların yüzde 58i dolmuş. Daha şimdiden?
çinde yapılan araştırmalara göre pangolin denilen bir hayvanda 2 tip yeni korona virüs tespit edilmiş. şimdi o virüs araştırılıyormuş. bulaşıcı falan mı diye.Zikkimin kokunu yesinler,de onlara etki etmez bunca pislikten sonra:/
Allah yardım etsin herkese.
Maskeler asıl sağlık çalışanları ve kronik hastalığı olanlar için gerekli ama ne yazık ki piyasada yok galiba, olan da fahiş fiyatlara satılıyor, annem birkaç hafta önce 5 liralık maskeyi 22 liraya bulmuş mesela.
Otobüs biletleri de uçuk rakamlara satılıyormuş, bu fırsatçıları Allah bildiği gibi yapsın, bir lafım da bazı pazarcılara hala semt pazarları kuruluyormuş ama sebze meyve poşetlenmek zorunda olduğundan halka çürük çarık meyve sebzeleri satan pazar esnafı varmış, yazık sizlere, insanda biraz vicdan olmalı, böyle zamanlarda da vicdanımızın gözü kör kulağa sağır olacaksa biriz milletiz demeyelim
Amin cümlemizi korusun. Tedbirimizi alıp bugünleri geçireceğiz başka yolu yok, ben hemen havlu atma demoralize olma taraftarı değilim. Salgın bir yana Allahım bu günlerde maddi olarak zora düşenlerin de yardımcısı olsun inşallah.Allah korusun sizleri
Herkes bizim gibi davransa fırsatçılar haksız kazanç elde edemeyecek. Gönüllü karantina dayız ama daha fazla dayanamayiz çalışmak zorundayız son 1 hafta daha ondan sonra çalışmam lazım. Nasil olacak bilmiyorumBende de bısey yok camasırsuyum bıtmıstı esıme dedım alır mısın yıyecek ıcecekte gerektıgı gıbı alıyoruz. En az ıkı yıl uretım yapmasa depolar doludur suan buna gerek yok bence ayrıca aclıktan öleceksek ıkı gun sonra olmenın anlamı yok. Nasıbınde yoksa aldıgını bıle yıyemezsın.
Yaw bi de bunlar ne menem bir hayvan kendi habitatları yok mudur, böyle hayvanlardan da kendimize virüs bulaştırmayı beceriyoruz ya bravo biz insanoğlunaçinde yapılan araştırmalara göre pangolin denilen bir hayvanda 2 tip yeni korona virüs tespit edilmiş. şimdi o virüs araştırılıyormuş. bulaşıcı falan mı diye.
yabani hayvanlarla çok haşırneşirlerde ondan. hem yiyip hemde ticaretini yapıyorlar. bu hayvanlarinda salgı ve atıklarından bulaşıyor işte. hayvanlara yaşayacak alan mı bıraktık. yabani vahşi hayvanlarla iç içe yaşıyoruz artık.Yaw bi de bunlar ne menem bir hayvan kendi habitatları yok mudur, böyle hayvanlardan da kendimize virüs bulaştırmayı beceriyoruz ya bravo biz insanoğluna
Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
Sağlık çalışanlarının işi gerçekten çok zor, hepsi risk altında, ki epey enfekte olan hemşire doktor vb varmışAmin tez zamanda bu durumdan tüm insanlık olarak kurtulalım inş. Bugün bir Doktorumuzun sözü içime oturdu. Bir imza işi vardı yanına gittim benden uzaklaş diyor covit kısmından yeni döndüm diyor. Sana bulaşmasın diyor. Hastaneler içler acısı, herkes korkuyor birbirinden uzak duruyor.
Bence sorun olmaz sonuçta kendi eviniz değil mi sıkıntı çıkmaz bundanSevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?