bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
çinde yapılan araştırmalara göre pangolin denilen bir hayvanda 2 tip yeni korona virüs tespit edilmiş. şimdi o virüs araştırılıyormuş. bulaşıcı falan mı diye.

Valla butun ulkeler birlesip çine bu konuda saglam bir dayatma yapacaklar baska care yok.yada bombaliyacaklar pazarlarini
acimiyorum artik bunca ölüme ragmen zehir zıkkım yesinler.

Ailem şehir merkezine yakın bir köyde yaşıyor, benim ikametim şehir merkezinde ama normalde de haftanın yarısı köyde yarısı şehirdeyim, işe bazen buradan giderim bazen şehirdeki evimden. Geçen haftadan itibaren köydeyim mesela bildirim falan yapmadım :/ yapsam da muhtar amcamız sizinkine benzer bir tepki verir. Şimdilik bi yaptırımı olacağını sanmıyorum çünkü henüz sokağa çıkma, şehir içi seyahat yasağı vs yok. Bugün işten eve dönerken şehir merkezi çıkışında polis durdurup nereye gittiğimi sordu, 20 km ötede köyümüz var ailemin yanına dedim iyi yolculuklar dedi sadece.

Zannetmem otobusle gıdecek olanlar ıcındır muhtara bılgı verme mesela ıstanbulda bu adrese gıdıyorum ne zaman doneceksın vs. Suan sızlık bır durum yok bence. Ayrıca yerını terkedenler akıllıca davranıp özel araclarıyla dırek evlerıne gıtseler yıne yayılmaz temassız ızole etseler gıttıklerı yerde de 15 gun evden cıkmasalar sorun yok zaten. Bıxımkıler gıdıyor koylere yazlıga mılletle cay ıcıp türkü soyluyor.

Alisveris te disari cikmak ta buyuk bir problem haline geldi gercekten. Yarin markete gidecegiz suyumuz ve yumurtamiz bitti ama gidesim yok. Eskiden ne cok severdim markete gitmeyi ahh ahh

Kesinlikle bana da yeni aliskanliklar kazandirdi bu salgin... Hersey normale donse bile bir daha asla disaridayken yuzume dokunacagimi sanmiyorum.
Muhtemelen bundan sonra grip mevsiminde kalabalik ortamlarda da maske takarim.

Ben de hafta sonu ekmek yapmayi deneyecegim.. insallah basarili olurum.
Biz cok fazla ekmek tuketmesekte arada aliyorduk. Salgin yuzunden coook uzun suredir almadik.. Resmen ekmegi ozledim..

Zikkimin kokunu yesinler,de onlara etki etmez bunca pislikten sonra:/
Bu olay şunu yedi bunu yedi olayından farklı bir olay. Yarasa yemişler de olayını aşıyor. Çünkü bu adamlar 3-5 bin yıl öncesi tarihi kayıtlarında da yarasa yendiği yazmakta. Nitekim Türkiye de ıspanak pırasa veya koyun etinden de çıkabilirdi. Burda örtülü bir saldırı var.

Ayrıca Türkiye ve diğer ülkeler hemen karantina işlemlerini uygulayamadı. Hava hattını hemen kapatmak lazımdı kapatılmadı. İtalya nın durumunu görüyoruz.

Birden fazla malzeme var ama bu benim tercihim değil. İş gereği.

Mune en çok neyi özledim, en çok şikayet ettiğim sabah erken uyanmaktı :) biraz daha uyuyayım diye şimdi o günleri arıyorum, hele mesai arası arkadaşlarımla kahve içmeyi özledim. Korkmadan yanyana olmayı, yakın temasta sohbet etmeyi özledim. Aslında özgürlük ne kıymetli şeymiş , sağlıklı olmak , korkmadan yaşamak ne özel şeymiş. Diğer şeyler hep geçiciymiş. Evde fazladan kaldığım her gün beni mutlu etmiyor aksine üzülüyorum. Şikayet ettiğim ne varsa şu an hasretim. Bu salgın herkese bir şeyler öğretecek mutlaka.

Çok zor gerçekten

Yaaa ne tatlısınız Millet pozitifli haliyle karantinadan kaçıyor sizde ki hassasiyete bak ❤❤

O özür dilerim ama muhtarın lakaytlığı, hükümet şehirlerarası gidiş geliş kısıtlaması açıklaması yaptığı günden beri burada camiden bangır bangır duyuru yapılıyor, Kaymakamlıklara emir gitmiş, Corona virüs kapsamında başka yerlerden gelen kişiler mutlaka muhtara isim soyad adres ve geliş tarihini bildirmek zorunda duyurusu yapıyorlar bizde, siz 15 gün evden çıkmadıysanız sorun olmaz sanırım, ki bundan sonrada aynı biz yerleşiklerin yaptığı gibi zaruri bir ihtiyacınız olmadan dışarı çıkmayın çünkü açıklandığı üzere virüs her yerde, bulaşmayan görülmeyen il/ilçe/kasaba/köy kalmadı ve bu virüsün kimden bulaşacağı meçhul.

Valla butun ulkeler birlesip çine bu konuda saglam bir dayatma yapacaklar baska care yok.yada bombaliyacaklar pazarlarini
acimiyorum artik bunca ölüme ragmen zehir zıkkım yesinler.
dünyanın tümörüler resmen. dünyanın en pis ülkesi hindistanla beraber.

Bana felaket tellağı komplo teoristyeni derler. Varsın desinler. Neler neler değişmeyecek. Kağıtve madeni para, akşam ev oturmaları, sanal camiler, bayram ziyaretleri, iftar davetleri hepsi bitecek. En kötüsü de üretim artık komple değişecek.

Muhtarlığı numarası bellidir, arayıp haber verdiğinize dair bir kanıt olabilir arama kaydı.

[QUOTE
Hani fiyatlar denetlenecekti onu diyorum ben.. Şu an maskeye ulaşamıyorum, hastaneye gitmek zorundayım kontrollerime, maskesiz gideceğim mecburen..
Ya cnm Allah aşkına profilini değiştir vallaha takılıp kalıyorum yorumlardan bişi anlamıyorum göğüste göğüs değil mübarek kadın halimle töbe töbe

1 kişi 30 kişiye bulaştırmış.
o bilinen sayı yani o 30 kişide kimbilir kimlere...
aha patladık hiper tansiyon ! ilk sırada
onu örnek olarak verdi bence ve yanlış anlaşıldı. İlk sırada diyabet, kronik kalp ve akciğer hastalıkları. Bunlara hipertansiyon da eşlik ediyor gerçi ama yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden korkuyorum "benim tansiyonum yok bana bişey olmaz" gibisinden.

hiertansiyon sahibi hastalar da ölum oranı diyabete gore daha yuksek.

Sağlık çalışanları ile ilgili hassasiyetimi sosyal çevremden de abartılı bulanlar oluyor
Ama bu sürecin altından kalkacaksak, onlar sayesinde kalkacağız.
Defalarca buraya da yazdım
Italya, ispanya, amerika dan farkımız, donanimli ve sahada tecrübeli sağlık çalışanlarımız.
Türkiye de hekim kalitesi belki akademik anlamda çok yayın çıkarıp araştırma yapmadıkları için geri planda gözüküyor ama sahada çok çok iyiler.
Hepsi baskı altında çalışmayı da, günde 90 hasta bakmayı da, ayda 12 nöbete kalmayı da biliyor.
Personel pratik, hasta yatışları hızlı.
Prosedürler konusunda normalde zayıflar, bizim millete özgü bir esnek davranma durumları olurdu ama şimdi eminim herkes ciddiyetin farkında.
Bir çoğu evinde kalmamaya başladı, aileleri artık risk altında olmasın diye.
Hakları ödenmez, inşallah bundan sonra kıymetleri bilinir

Bende dediğiniz gibi anladım... az korku iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…