çinde yapılan araştırmalara göre pangolin denilen bir hayvanda 2 tip yeni korona virüs tespit edilmiş. şimdi o virüs araştırılıyormuş. bulaşıcı falan mı diye.
Ailem şehir merkezine yakın bir köyde yaşıyor, benim ikametim şehir merkezinde ama normalde de haftanın yarısı köyde yarısı şehirdeyim, işe bazen buradan giderim bazen şehirdeki evimden. Geçen haftadan itibaren köydeyim mesela bildirim falan yapmadım :/ yapsam da muhtar amcamız sizinkine benzer bir tepki verir. Şimdilik bi yaptırımı olacağını sanmıyorum çünkü henüz sokağa çıkma, şehir içi seyahat yasağı vs yok. Bugün işten eve dönerken şehir merkezi çıkışında polis durdurup nereye gittiğimi sordu, 20 km ötede köyümüz var ailemin yanına dedim iyi yolculuklar dedi sadece.Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
Zannetmem otobusle gıdecek olanlar ıcındır muhtara bılgı verme mesela ıstanbulda bu adrese gıdıyorum ne zaman doneceksın vs. Suan sızlık bır durum yok bence. Ayrıca yerını terkedenler akıllıca davranıp özel araclarıyla dırek evlerıne gıtseler yıne yayılmaz temassız ızole etseler gıttıklerı yerde de 15 gun evden cıkmasalar sorun yok zaten. Bıxımkıler gıdıyor koylere yazlıga mılletle cay ıcıp türkü soyluyor.Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
Böyle böyle okb ye doğru gidiyoruz, bu salgın işi geçsede paket yıkamayı bırakabilir miyim bilmiyorum
Alışveriş olay haline geliyor resmen, evde taşınırken on ay önce eşimin iş yerinden getirdiği eski gazete kağıtları var, bir koli kadar, mutfak masasına seriyorum, aldıklarımı boşaltıyorum, tek tek yıkıyorum, sebzeleri yıkayıp buzluk poşetlerine koyuyorum, paketli gıdalar yıkanıyor, un paketlerini kolonya ile siliyorum. Virüsün 17 gün canlı kalmasının bir önemi yokmuş, Mehmet Ceyhan ı dinlemiştim( bu karmaşa da bir tek onu dinliyorum) canlı kalabiliyor ama hasta etme özelliğini kaybediyormuş, biraz içim rahatladı öğrenince. Kilerim ve balkonum çarşamba pazarına döndü resmenşimdi biraz daha iyiyim, montları ayakkabıları balkonda havalandırıyorum, ertesi gün balkonu çamaşır suyuyla siliyorum, iki de bir silmekten vazgeçtim. Sonuçta eşim işe gidiyor ne kadar temizlesem de. Bu salgın bana yeni alışkanlıklar kazandırdı, en başta ekmek yapmak bir daha hazır almam herhalde. Tüm alış veriş poşetlerini atmak, paketleri yıkamak günlük rutinim olacak gibi.
Bu olay şunu yedi bunu yedi olayından farklı bir olay. Yarasa yemişler de olayını aşıyor. Çünkü bu adamlar 3-5 bin yıl öncesi tarihi kayıtlarında da yarasa yendiği yazmakta. Nitekim Türkiye de ıspanak pırasa veya koyun etinden de çıkabilirdi. Burda örtülü bir saldırı var.Zikkimin kokunu yesinler,de onlara etki etmez bunca pislikten sonra:/
Sağlık çalışanlarının işi gerçekten çok zor, hepsi risk altında, ki epey enfekte olan hemşire doktor vb varmış
Başka zamanlarda dilediğimiz kadar benmerkezci olabiliriz ama şimdi herkes herkesi düşünerek hareket etmeli.
Doğrusu doktorun yaptığı, umarım hepsi hastalanmadan atlatır bu salgın günlerini, hepsinin halka emeği çok, fedakarlıkları asla unutulmamalı, unutmamalıyız bence.
Çok zor gerçektenSağlık çalışanlarının işi gerçekten çok zor, hepsi risk altında, ki epey enfekte olan hemşire doktor vb varmış
Başka zamanlarda dilediğimiz kadar benmerkezci olabiliriz ama şimdi herkes herkesi düşünerek hareket etmeli.
Doğrusu doktorun yaptığı, umarım hepsi hastalanmadan atlatır bu salgın günlerini, hepsinin halka emeği çok, fedakarlıkları asla unutulmamalı, unutmamalıyız bence.
Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
Kazen Abi bi ankette aşı için olabilir belki.
Aşı bulunsa ülkeye gelse yaptıran olur mu merak ediyorum.
O özür dilerim ama muhtarın lakaytlığı, hükümet şehirlerarası gidiş geliş kısıtlaması açıklaması yaptığı günden beri burada camiden bangır bangır duyuru yapılıyor, Kaymakamlıklara emir gitmiş, Corona virüs kapsamında başka yerlerden gelen kişiler mutlaka muhtara isim soyad adres ve geliş tarihini bildirmek zorunda duyurusu yapıyorlar bizde, siz 15 gün evden çıkmadıysanız sorun olmaz sanırım, ki bundan sonrada aynı biz yerleşiklerin yaptığı gibi zaruri bir ihtiyacınız olmadan dışarı çıkmayın çünkü açıklandığı üzere virüs her yerde, bulaşmayan görülmeyen il/ilçe/kasaba/köy kalmadı ve bu virüsün kimden bulaşacağı meçhul.Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
dünyanın tümörüler resmen. dünyanın en pis ülkesi hindistanla beraber.Valla butun ulkeler birlesip çine bu konuda saglam bir dayatma yapacaklar baska care yok.yada bombaliyacaklar pazarlarini
acimiyorum artik bunca ölüme ragmen zehir zıkkım yesinler.
Bana felaket tellağı komplo teoristyeni derler. Varsın desinler. Neler neler değişmeyecek. Kağıtve madeni para, akşam ev oturmaları, sanal camiler, bayram ziyaretleri, iftar davetleri hepsi bitecek. En kötüsü de üretim artık komple değişecek.Alisveris te disari cikmak ta buyuk bir problem haline geldi gercekten. Yarin markete gidecegiz suyumuz ve yumurtamiz bitti ama gidesim yok. Eskiden ne cok severdim markete gitmeyi ahh ahh
Kesinlikle bana da yeni aliskanliklar kazandirdi bu salgin... Hersey normale donse bile bir daha asla disaridayken yuzume dokunacagimi sanmiyorum.
Muhtemelen bundan sonra grip mevsiminde kalabalik ortamlarda da maske takarim.
Ben de hafta sonu ekmek yapmayi deneyecegim.. insallah basarili olurum.
Biz cok fazla ekmek tuketmesekte arada aliyorduk. Salgin yuzunden coook uzun suredir almadik.. Resmen ekmegi ozledim..
Muhtarlığı numarası bellidir, arayıp haber verdiğinize dair bir kanıt olabilir arama kaydı.Sevgili dostlar. Bir sorum var. Hepimizin şu anda eleştirdiği konu yazlıklara köylere gitmek konuşu. Kendi durumumu izah etmek istiyorum. Biz son 2 yıldır zamanımızın çoğunu bulunduğumuz şehirin bir ilçesindeki yazlık evimizde geçiriyoruz. Yani kışın da kalıyoruz. Sehirdeki evimiz home ofis tarzında devam ediyor ve sadece sehirde işlerimiz olduğunda gidiyoruz yani gidiyor idik. Resmi evrak ve yazışmalar ikamet adresine gönderildiği için de ikametimizi şehirden bulunduğumuz ilçeye aldırmadık. Ben 8 martan beri yazlık evimizde kalıyorum, eşim ise o tarihte şehirdeydi Türkiye'de henüz ilk vaka çıkmamış ve" evde kalmak" gündemde değildi. Gündeme geldiğinde ise ya benim eşimin yanına gitmem ya da eşimin benim yanıma gelmesi gerekiyordu ve öyle de yaptık şu an 13 marttan beri yani 15 günü aşkın süredir eşimle beraber yazlık evde karantinadayız. bu süreçte sadece iki kez buradaki markete gittik, kimse ile temasımız olmadı. Muhtara bilgi verilmesi konusu da o tarihte gündemde olmadığı için biz herhangi bir bilgi vermedik. Bulunduğumuz ilçenin belediyesinin bu yönde bir karar açıklaması üzerine bugün ben köyün muhtarını aradım ve durumu anlattım, evimizin adresini de söyledim. Adam "iyi niye arıyorsunuz ikametinizi buraya mı almak istiyorsunuz?" dedi Hayır dedim "bu virüs yüzünden böyle bir zorunluluk varmış onun için size bilgi vermem gerekiyormuş" dedim. Adamın sanki böyle bir uygulamadan hiç haberi yokmuş gibi "niye beni arıyorsunuz ki" gibi bir hali vardı. "tamam siz virüsile ilgili kurallara uyduğunuz sürece sorun yok" dedi. Ne ismimi sordu ne eşimin ismini, hiç bir kayıt da almadı. Ben telefonun başında ismimi söyledim ama adamın aklında bile kalmamıştır, Tamam ben görevimi yaptım muhtara haber verdim de haber verdiğimi nasıl ispat edeceğim adam ne ismimizi aldı ne kaydetti ne bir şey? Yarın öbür gün sorun olur mu?
Ya cnm Allah aşkına profilini değiştir vallaha takılıp kalıyorum yorumlardan bişi anlamıyorumHani fiyatlar denetlenecekti onu diyorum ben.. Şu an maskeye ulaşamıyorum, hastaneye gitmek zorundayım kontrollerime, maskesiz gideceğim mecburen..
o bilinen sayı yani o 30 kişide kimbilir kimlere...1 kişi 30 kişiye bulaştırmış.
onu örnek olarak verdi bence ve yanlış anlaşıldı. İlk sırada diyabet, kronik kalp ve akciğer hastalıkları. Bunlara hipertansiyon da eşlik ediyor gerçi ama yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden korkuyorum "benim tansiyonum yok bana bişey olmaz" gibisinden.aha patladık hiper tansiyon ! ilk sırada
o bilinen sayı yani o 30 kişide kimbilir kimlere...
onu örnek olarak verdi bence ve yanlış anlaşıldı. İlk sırada diyabet, kronik kalp ve akciğer hastalıkları. Bunlara hipertansiyon da eşlik ediyor gerçi ama yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden korkuyorum "benim tansiyonum yok bana bişey olmaz" gibisinden.
Sağlık çalışanlarının işi gerçekten çok zor, hepsi risk altında, ki epey enfekte olan hemşire doktor vb varmış
o bilinen sayı yani o 30 kişide kimbilir kimlere...
onu örnek olarak verdi bence ve yanlış anlaşıldı. İlk sırada diyabet, kronik kalp ve akciğer hastalıkları. Bunlara hipertansiyon da eşlik ediyor gerçi ama yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden korkuyorum "benim tansiyonum yok bana bişey olmaz" gibisinden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?