bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Geçecek bugünler eminim, umarım daha fazla can kaybı olmaz. En çok annemi babamı özledim 3. haftaya giriyorum onlardan uzak oysa ki aramızda 20 dk var eskiden eve gidince annem gel yanımızda otur derdi bende koşa koşa nette takılırdım film izliyim diye. Gerçekten ağlamak istiyorum, onlara gidememek çok kötü bir duygu... Bu durum geçerse ilk işim ablamı annemlere çağırmak olucak, kek yapsın (ben onun gibi kek yapmayı beceremiyorum)3 kız oturup kek ve çay eşliğinde sohbet edelim. İkinci olarak , uzun uzun yorulana kadar bayılana kadar yürüyüş yapmak olacak geçen yıl bahar ayında ne yürüyüşler yapmıştım mis gibi doğayı içime çeke çeke off ya.

İlginç bir araştırma okudum şimdi biraz kafamız dağılsın burada da paylaşayım istedim. İngilizce bilenler için link:

Verem aşısını rutin olarak uygulamış ülkelerde COVID-19'un bulaştığı görülse de bağışıklık sisteminin etkisini artırdığı ve bu sebeple de o ülkelerde hastalığın daha yavaş seyredeceğine dair bir hipotez var. Aşıyı uygulamayı bırakmış ya da uygulamamış ülkelerde daha kritik seyrediyor diyor. Verem aşısı mesane kanseri tedavisinde de immünoterapi olarak uygulanıyormuş. Ülkemizde de verem aşısı düzenli uygulanıyor diye biliyorum, eğer bu doğruysa cidden çok ilginç.

Bu kesinliği olan bir şey değil, tekrar belirtmek istiyorum. Sadece olasılığı olabilecek bir şey.

sizce bu virüsün bugün bulaşmasıyla 1 ay sonra bulaşması arasında bir fark var mı?
Bi yazı okumuştum, 1 ay sonra öldürücü etkisi daha az olacak diye ama yazıyı bulamadım gerçekliğinden de emin olamıyorum

dünya özellikle de avrupa'nın kökten değişeceğini düşünuyorum. avrupa birliği ciddi manada sallantiya girecektir bence. serbest dolaşım çok ciddi sorun avrupada.

Arkadaşlar ilk kez buraya yazıyorum şuana kadar çok soğukkanlıydım ama bugün rakamlardan sonra korkum fazlaca arttı iş yerimiz home office geçti sadece markete çıkıyorum ve bakıyorum marketler çok dolu . haliyle korkmaya başladım bir tek gittiğim yer orası olurda ordan geçerse aileme taşırsam naparım diye . Sizin önlemleriniz var mı neler yapıyosunuz bu konuda

Şu an o kadar üzülüyorum ki, aylardır deniz havası almadım belki sene oldu vapura binmedim. Siz söyleyince nasıl özlediğimi farkettim.

Bunu BirTutamMutluluk20 sormuştu bana Azerbaycan da kendisi doğru mu acaba

Markete sabah ilk açıldığında gidin yoğun olmayan marketi seçin ve nakit kullanmayın

milliyetin internet sayfasinda okudum gecen gün. ilk vakanın çinde kasım ayında ortaya çıktığı ancak çinin aralık ayı sonunda dünya sağlık örgütüne bildirdiği yazıyordu.
Evet bende öyle olduğuna inanıyorum şahsen dünya altust oldu birakmayacaklardir pesini.birakirlarsa başımızı bu virüslerden alamayiz zaten biri biter biri başlar savaşlar böyle yapilir

Öyle ama iste haber kanallari veriyor bakan konsurken görmemiş olabilir, netten aldığı fotoğrafla söyledi insallah çoğunluk tvde dinlemiştir ve bakanın ne demek istediğini anlamıştır.
Valla maalesef herkes anlamak istediği gibi anlayacak dünden bugüne sayı yanlış olabilir ama özel aracıyla şehir dışına çıkmak isteyen 177 bin civarı vatandaşa ateş ölçümü yapılmış, akın akın yurdun dört bir yanına dağılıyorlar, gerek ümreden gerek yurtdışından dönüp 14 günlük karantinası sona erenlerde memleketlerine gitmek için otobüs terminallerine gitmişler, terminaller kalabalık alanlar, sosyal mesafeye uyulmuyor ve karantina sonrası virüsü oralarda kapabilirler, bizim sonuçlarımız negatif çıktı deyip memleketlerinde dikkat etmezlerse yayılım daha da artar, ki Sağlık Bakanı önümüzdeki haftalarda vaka sayılarının 30 bine ulaşacağını tahmin ediyorum dedi, belki daha fazlası bile olacak.

Demek ilk sirada diyabet
Aslında annemin doktorunun dediği gibi hepsi birbirine bağlı. Kalp damar hastalıklarına çoğunlukla hipertansiyon da eşlik ediyor, kontrol altına alınmayan diyabet de uzun vadede kalp damar hastalıklarına vb...

Twitter da paylaşım yapan bir astrolog kadın var. 2018 yılında bir kaç yıl içinde dünya da toplu ölümlerin yaşanacağı bir virüsün çinde nehir ile denizin birleştiği yerde ki bir tortudan türeyeceğini ve dünya da toplu insan ölümlerinin olacağını yazmış. Şu anki yazısı da mayıs ayından eylüle kadar azalacağı Eylül de yeniden artacağı ve ekim de birden bire ortadan kaybolacağı yönünde.

Felaketlerin 2024 e kadar devam edeceğini falan yazmış. Farklı farklı öngörüleri de var tarih vererek.

Off inanmam böyle şeylere ama acaba mı diyor insan

Pnömokok aşısıyla ilgili olduğunu söyleyen doktorlarda var. Hatta her sene grip aşısı olanlar şanslıymış

elbette var vardır. ne hinlikler dönüyor kimbilir.
dolara karşı rusya ve türkiye aralarında bir anlaşma bile yapmıştı hatırlayanlar vardır belki tüm ticarette tl ve ruble kullanılacak diye. sonra pat suriyede askerlerimiz vuruldu abd yanlışlıkla oldu dedi. biz anlaşmadan vazgeçtik dolara devam.
sağlamlaştırmaya çalıştı abd para basıcam dedi ama hala dolar 6,60 larda normal şartlarda o kadar para arzından sonra 4,5 lara bile inmeliydi. piyasalardan istediği tepkiyi alamadı henüz. bakalım gelecek günler ne gösterecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…