bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Inanma ya, bende bugünlerde kuran-i kerim meali okuyorum. Ne bileyim biraz rahatliyorum ama sonra aynen devam

Pnömokok aşısıyla ilgili olduğunu söyleyen doktorlarda var. Hatta her sene grip aşısı olanlar şanslıymış

Evet bu hastalık da ciğerleri etkilediği için zatürre aşısının yapılması hem COVID hem zatürreye yakalanarak ciğerleri toptan bitirme riskini ortadan kaldırıyor. Bu da yeni yayınlanmış bir makale, ülke bazında etkilediğini söylediği için ilgimi çekti çok.

Evet bende öyle olduğuna inanıyorum şahsen dünya altust oldu birakmayacaklardir pesini.birakirlarsa başımızı bu virüslerden alamayiz zaten biri biter biri başlar savaşlar böyle yapilir
Çin ne kadar gizlemeye çalışsa da bu duyulur. Ama birçok ülkenin Çin de ki istihbarat ateşeleri uyumuş.
Türkiye de olayın ilerleyişine bakarsanız umrecilere tam izolasyon sağlanamayışı hatta daha Arabistan da tedbirlerin alınamayışı çok acı oldu. Zemzem suyu bütün virüsleri öldürür gibi hurafeler de bunda etken mi acaba?

Verem aşısı tezi doğru olsa dahi bir aşının koruyuculuğu kaç yıl? Benim zamanımda bir doğduğunuz zaman bir de ilkokula başlarken yapılıyordu, bende çift verem aşısı var ama son verem aşısı tarihim 1978, 42 yıl mı geçmiş? Duamı okuyup toprağı üzerime atın:)))

Verem aşısı oldum mu bilmiyorum, asilarim tam mi 84 doğumluyum , birde verem aşısı mesela kac sene koruyor insanlari

Astrologun ismini verebilir misiniz?

Adres olan :) bende baska alıntıdan okudum bulamadım tek onu yazidniz sandim. Adres bildirme diye duymuştum
teşekkürler, eşime söyleyim o bir ilgilensin o zaman. Yani herhalde bu vakitten sonra "siz pis yazlıkçılar" diye bizi evden atmazlar herhalde Benimki de gereksiz evham, şimdi herkes ikamet adresine dönecek deseler Covid o zaman cirit atlar.

evet kaç yıl acaba?
hepimiz çocukken olduk sonuçta..

Bize de en son ilkokulda yapılmıştı. :) Şimdi verem aşısı için makalede yapıldıktan sonraki yıl ardından bağışıklık sisteminde artış görülüyor demiş. Aşı çocuklukta yapılıyorsa vakaların görülme sıklığı ile çok alakalı olmaması lazım. "Aşılıyız biz dışarı çıkalım o zaman" denecek bir durum değil tabi, bunu bastıra bastıra söylüyorum. Kesin değil şu an. Sadece varsayım, olabilir deniyor ama olmayabilir de. Çünkü kimse bu virüs hakkında kesin bir şey bilmiyor.

Verem aşısı oldum mu bilmiyorum, asilarim tam mi 84 doğumluyum , birde verem aşısı mesela kac sene koruyor insanlari

Makalede yapıldıktan sonraki yıl demiş, önceki yıllara bakılmamış. O yüzden kesinliği olan bir şey yok burada. Sadece varsayım. COVID'i engeller demiyor zaten, daha sakin seyretmesini sağlayabilir deniyor.

evet kaç yıl acaba?
hepimiz çocukken olduk sonuçta..
Net bir bilgiye ulaşamadım ama aşının 5 hadi 10 yıl koruduğunu varsayalım ki o kadar yıl koruyuculuğu var mı meçhul, ben gittim o zaman :))) 42 yıl geçti koruyuculuğu gitmiştir ama izi var, ilkokula başlarken kızlarda omza erkeklerde dirsek hizasına yapıyorlardı, neden bilmem o zaman öyleydi, hain doktor amca dirseğime yaptı, o kadar mı erkeğe benziyordum bende uyuzum ya aşı yerime sinir oldum kurcaladım kocaman bir iz var şimdihain doktor amca :)))

Bence çok mantıklı. Ülkemizde her ne kadar aşı karşıtları çok olsada önemseyen kesimde çok. Hatta şuanki genç nüfusun neredeyse çoğu aşılı bu yüzden gençlerin çok etkilenmediğini savunuyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bebeklere zaten ilk bir yıl yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…