bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Virüs belirtileri 14 gün sonra mı ortaya çıkmaya başlıyor, yoksa o 14 günde hiç belirti vermeyip 15. gün mü ishal öksürük vs. ortaya çıkıyor.

Merhaba herkese ,eski tanidik isimlerde gelmiş bugün sohbete bende bir merhaba demek istedim son günlerde aklima takilan bir konu var covit19 suda yaşayabiliyormu bu konuda hiç açiklamaya raslamadım rasltayan varmı ? Tv lerde uzmanlar çikiyor birçogunu takip edemedim genelde ayni şeylerden bahsediyorlar kafamda deli sorular evinde veya hastanede karantinada olanların atiklari kanalizasyona karişiyormu yoksa ayri biryerdemi toplaniyor dışkıları ki hiç zannetmiyorum eger kanalizasyon a karişirsa oradan birşekilde su döngüsü ne girermiÇokmu paranoyak ca oldu

Merhaba, 3 gündür akşamları kuru şekilde öksürüyorum aralıklarla. 17 gündür sadece 1 kez markete çıktım. 1 haftadır sigarayı bıraktım. Acaba ondan mı öksürüyorum ateşim yok bu arada. Ama inanılmaz korkuyorum. Hastaneye gidip kapmakta var işin ucunda Allah korusun.

Yasaga uymazlar diye yasak konulmamasi kadar sacma bir durum yok. Aksine yasak olmadigi icin millet daha rahat davraniyor.
Evet herkese bulasacak ama ne kadar gec olursa o kadar kontrol edilebilir olur...

Şu an en tehlikeli bölgeler hastaneler
Kronik bi rahatsızlığınız yoksa hiç bulaşmayın derim ki zaten pozitif çıksa bile sıkıntılı olmayan durumlarda yine ev karantinası veriyorlar
Bol bol su için hepimiz en ufak şeye takılır olduk geçmiş olsun

Hayır koruyor , yeni bir makale yayınlandı. Eskiden ortalama 10-15 sene koruyuculuğu olduğu düşünülüyormuş , ama sürenin en az 20 yıl olduğu düşünülüyor. Yani bilinenden bayağı uzun süre. Ama öyle olmasa bile çocukluk çağındaki veremi bile engellemesi önemli..
Dünyada evet var ciddi anlamda veremden ölüm ama bu nerelerde, gelişmişlik düzeyiyle ilişkili. Vakaların çoğu gelişmekte olan ülkelerde ne yazık ki.UK de 35 yaşına kadar aşıyı olabılıyorsunuz özellikle riskli işiniz varsa.

o yüzden mi yaşlılar etkileniyor acaba daha çok. iyice vücuttan çıkmış oluyor.
benimki omuzla dirsek arası damga gibi
şimdiki çocuklar da belli bile olmuyor.
Şimdi bu mesajı direkt dümdüz mü anlayayım yoksa mune yaşlısın anacım mı diye anlayayım, hangisi
Benim kızınki de omuzda belli belirsiz, ya eşimin verem aşısı bile pek belli değil ama benimki dirsek altında çıkıntılı mıkıntılı, 42 yıl sonra doktor amcayı bulasım geldi :))))

Allah korusun şu an için virüs kapmış olsanız bile eve geri gönderirler büyük ihtimal nefes darlığı olmadığı için. Riske atmaya gerek yok bence Hastaneye hangi durumda gitmek gerekir acaba, nefes darlığı olduğu an gidilse geç mi kalmış olunur kafamda deli sorular

Bir haberde kalıntıları dışkıda bulundu ama metanol konağa ihtiyacı var virüsün. Her Konak'ta yaşayamaz. Merak etme yani. Fazla panik olmuşsun rahatla.

No: mesajına yanıt vermezsem şaşırma uyarı gelmiyor farketmıyorum.

65 yaş üstü değilseniz
Her hangi bir kronik rahatsızlığınız yoksa beklemek gerekiyor nefes darlığı ve düşmeyen inatçı ateş durumunda doktora gitmeliyiz
Ama kronik bir rahatsızlık varsa ilk hissedilen belirti ile hemen hastaneye başvurulmalı erken tedavi için

Yasaga uymazlar diye yasak konulmamasi kadar sacma bir durum yok. Aksine yasak olmadigi icin millet daha rahat davraniyor.
Evet herkese bulasacak ama ne kadar gec olursa o kadar kontrol edilebilir olur...
Avrupada bı adam agac kılıgında cıkmıs dısarı düşünün işte. Aynen gec olması lazım ama bılmıyorum dusunmuyorum cok yoruldum yoruldu ınsanlar. Suan benım uyumam lazımdı bebegıme bakmam lazm ama olmuyor. Telefonu atsam cozum olurmu 8 aydır karantınadym zaten

Acaba hem 65 yaş üstü hem kalp hastası olan, yani en riskli gruptan iyileşen oluyo mudur hiç.
annemi düşüne düşüne takıntı yaptım iyice

Acaba hem 65 yaş üstü hem kalp hastası olan, yani en riskli gruptan iyileşen oluyo mudur hiç.
Benim annem de şeker hastası hepimizde aynı korkular var
Erken müdahele hayat kurtarır dikkat edeceğiz
Rabbim bizleri ve sevdiklerimizi korusun

Merhaba philly bazi virüs ve bakteriler suda yaşayabiliyor aslinda ..
Tarım orman bakanligının genelgesini buldum şimdi onu okuyordum hepsini okuyomadım ama şöyle bir not düşmüsler hastane atık suları incelenmiş en fazla ikigün yaşayabiliyormuş sulara bulaşma ihtimali çok düşük deniyor yinede atiksu aritma tesisleri için dış ortama dejarz öncesi daha fazla klorlama önerilmiş vs vs yaziyordu inceliyecegim yaziyi:)

Amerika’da, sanırım 101 yaşında bir adam kalp krizi geçirdiği için hastaneye götürüyorlar ve korona çıkıyor. Adam iyileşmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…