Bende böyle bir soru soracaktım kronik rahatsızlığı olupta atlatabilen var mı acaba?? Annem tansiyon+astım babam karaciğer+diyabetAcaba hem 65 yaş üstü hem kalp hastası olan, yani en riskli gruptan iyileşen oluyo mudur hiç.
annemi düşüne düşüne takıntı yaptım iyice
Acaba hem 65 yaş üstü hem kalp hastası olan, yani en riskli gruptan iyileşen oluyo mudur hiç.
annemi düşüne düşüne takıntı yaptım iyice
100 yaş üstü iyileşenler var ama kronik hasta olup iyileşen var mı bilinmiyor sanırımBende böyle bir soru soracaktım kronik rahatsızlığı olupta atlatabilen var mı acaba?? Annem tansiyon+astım babam karaciğer+diyabet
O cicek asisi Munecanim,az daha yukarisini yokla,hani şoyle beyaz tatli ufak bir lekecik:)Şimdi bu mesajı direkt dümdüz mü anlayayım yoksa mune yaşlısın anacım mı diye anlayayım, hangisi
Benim kızınki de omuzda belli belirsiz, ya eşimin verem aşısı bile pek belli değil ama benimki dirsek altında çıkıntılı mıkıntılı, 42 yıl sonra doktor amcayı bulasım geldi :))))
Hayır koruyor , yeni bir makale yayınlandı. Eskiden ortalama 10-15 sene koruyuculuğu olduğu düşünülüyormuş , ama sürenin en az 20 yıl olduğu düşünülüyor. Yani bilinenden bayağı uzun süre. Ama öyle olmasa bile çocukluk çağındaki veremi bile engellemesi önemli..
Dünyada evet var ciddi anlamda veremden ölüm ama bu nerelerde, gelişmişlik düzeyiyle ilişkili. Vakaların çoğu gelişmekte olan ülkelerde ne yazık ki.UK de 35 yaşına kadar aşıyı olabılıyorsunuz özellikle riskli işiniz varsa.
TB vaccine BCG effective for twice as long as previously thought – study
Benefits of world’s only vaccine against tuberculosis were underestimated as new findings reveal it protects against the disease for at least 20 yearswww.theguardian.com
Ahhaaa buldum,ufacik tefecik sporcuk bir kadinim diyordun,X kromozomunu farketmemislerNet bir bilgiye ulaşamadım ama aşının 5 hadi 10 yıl koruduğunu varsayalım ki o kadar yıl koruyuculuğu var mı meçhul, ben gittim o zaman :))) 42 yıl geçti koruyuculuğu gitmiştir ama izi var, ilkokula başlarken kızlarda omza erkeklerde dirsek hizasına yapıyorlardı, neden bilmem o zaman öyleydi, hain doktor amca dirseğime yaptı, o kadar mı erkeğe benziyordumbende uyuzum ya aşı yerime sinir oldum kurcaladım kocaman bir iz var şimdi hain doktor amca :)))
Evet bende aynı şekildeyim tamam evdeler oturuyorlar ama eninde sonunda herkes yakalanacak dendiğinde bitiyorum ben kendimde hamileyim eşim sigara içiyor ne kadar çok risk var...ama Allah var tabi hakkımızda hayırlısı neyse o olacak biz tedbirimizi alalım gerisi Allaha kalmış yoksa kafayı yeriz100 yaş üstü iyileşenler var ama kronik hasta olup iyileşen var mı bilinmiyor sanırım
annemi her gördüğümde içim gidiyor son günlerimiz mi diye. dışarı çıkmıyoruz ama bu gidişle herkes enfekte olacakmış deniliyor
Ahhaaa buldum,ufacik tefecik sporcuk bir kadinim diyordun,X kromozomunu farketmemisler
Katlanarak gidecek bu boyle. Hafta basinda 20 bini geceriz.. Boyle yazinca kiziyorlar ama durum bu.
Belki fark etmeden elini yuzune goturmusturYa benim yine umudum tükendi, elimizi yikamak vs bunlar herlade uydurma geliyor artik sunu okuyunca calisan eş heryerden alacak anlamına geliyor
Havayla bulasiyor sanirm ama maske yok muydu? Ya bilmiyorum kesinlikle hastayla olmasada illa ki dokunduğu bir yerde olabilir. Hiç-bir sey korumuyor mu acabaBelki fark etmeden elini yuzune goturmusturYoksa havayla da bulasiyor demektir.
Valiliğe gitsin yani su durumda sokakta kalacak değil allah yardim etsinHanımlar hayırlı geceler bir şey sormak istiyorum sizlere. Bi tanıdığımız var şu virüs sebebi ile işten çıkartıldı işyeri karantinaya alınmış. Yeni girmişti zaten. Kalacak yeri de yok bi galasında bi ablasına kalıyordu. Eniştesi evden kovmuş. Arkadaşının arasında kalıyor bu gece. Sonrası Allah kerim de ne yapılabilir acaba. İstanbuldayız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?