bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İstanbul belediyesi evsizlere yardım ediyordu sanırım. Bir bakın. Geçmiş olsun.

Arkadaşlar.
Ne yapacağız ya, bu saate kadar uyumadım, daha ne kadar devam edecek? Daha ne kadar sürecek. Daha ne kadar bu şekilde yaşayacağız. Belirsizlik yorucu değil mi?
Meğerse sinemaya gitmek, sokakta yürüyüş yapmak, sahile gidip günbatımını izlemek ne büyük nimetmiş kıymetini bilememişiz.

Nolur sakin olun calisiyormusunuz cocuk varmi. Vakitsizlikten yapamadiklariniza odaklanin haberlerden uzak durun. Moral cok onemli.

Nolur sakin olun calisiyormusunuz cocuk varmi. Vakitsizlikten yapamadiklariniza odaklanin haberlerden uzak durun. Moral cok onemli.
Teşekkür ederim desteğiniz için.
Hayır evli bile değiliz, kardeşimle beraber gün boyu evdeyiz ama annem işe gidiyor sürekli. Evde kronik ya da ağır hastalığı olmayan bir tek ben varım. Bilmiyorum moral çok önemli ama böyle belirsiz yaşamak yoruyor insanı. Keşke imkan olsa da böyle olmasa. Siz neler yapıyorsunuz? Moralimizi yüksek tutmamız önemli ama vakalar açıklandıkça ülkece ne tadımız kalıyor ne tuzumuz.

Aman Allah korusun. Çok geç alındı bazı önlemler. İlk vaka çıkmadan önce de bilmeden enfekte olanların olma olasılığı bana yüksek geliyor. Bilmiyorduk. Biz 13 martta kapattık kendimizi buraya ama ondan önce de enfekte olabilirdik, ve bilemezdik. Şimdi düşündükçe deşhete kapılıyorum. Haftasında bazı pozitif vakalar ile ilgili bildirimler geldi bizim ilçeden de. Sizin verdiğiniz örnekte de hastalığın inkübasyon süresi düşünülürse ilk vakanın tespit edilmesi üzerinden daha 20 gün gibi bir süre geçmişken koca bir köyün enfekte olması düşündürücü Evet bir kişi de yeter tüm köyü enfekte etmek için ama o kişi nereden kaptı? Ankarada birisinden mutlaka, bir de o kişinin inkübasyon süresi de var. Çok geç kaldık, geç anladık bazı şeyleri, hala anlamayanlar da çok.
Bu arada o pis yazlıkçılar lafı espriydi, burada böyle espri yapan yerleşikler var da (yani istemiyorlar yazlıkçıları) oradan gelen bir esprili ifade bu, yanlış anlaşılmıştır, ayıp oldu utandım sonra yazdığıma. Özür diliyorum herkesten,

Bıgünler de bitecek elbet. Sabır en önemlimşey. Sonrasında yapacaklarınızı hayal edin onun sevinciyle yaşayın. Tv haber çok izlemeyin sonuçta onlar insanın psikolojisini bozuyor. Pozitif bakmaya çalışın. İnsan zamanla bu yaşam şekline de alışır

Yok yaşam şeklinde sıkıntı yok. Normal zamanlarda da yeri geliyor haftalarca evden çıkmıyor veya tek başıma yaşıyordum. Şuan durum farklı, önümü göremiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu da gelir geçer biz yine iyi olalım, mutlu olalım.

Katlanarak gidecek bu boyle. Hafta basinda 20 bini geceriz.. Boyle yazinca kiziyorlar ama durum bu.
Cok hizli ilerliyor.
...
Kızılacak bir şey yok, görünen köy kılavuz istemez, bizden önce salgın başlayan ülkeleri göz önünde bulundurursak, virüsün yayılma hızı da hesap edilince vaka sayılarının daha da artması doğal. Vakalar katlanarak artacak gibi görünüyor ama önemli olan ölen insanlarımızın çoğalmaması
Havayla bulasiyor sanirm ama maske yok muydu? Ya bilmiyorum kesinlikle hastayla olmasada illa ki dokunduğu bir yerde olabilir. Hiç-bir sey korumuyor mu acaba
Maske çok da koruyucu değil aslında, doktor, hemşire tüm hastane personeli kapalı bir alanda sonuçta, virüsün kapalı alanda yayılması daha kolay, muayene sırasında güvenli mesafe de korunamıyordur.
Dün bir tv programında 4 profesör konuktu, isimleri aklımda değil ama bir tanesi sağlık çalışanlarının covid19'a yakalandığını söyledi üzüntüyle ve hastaneler bu virüsün yayılmasında en merkezi yerlerdir gibi bir cümle kurdu ve sağlık çalışanlarının ne kadar risk altında olduğunu anlattı, hatta halktan sorular da sorulabiliyordu programda, bir hemşire hanımın eşi soru sormuş, hemşire hanım hipertansiyon hastasıymış ve Corona servisinde çalışıyormuş, risk altında mı diye sormuş eşi, profesörlerden biri kesinlikle risk altında, durumunu rapor edip başka servise alınmasını talep ederse daha iyi olur diye cevapladı.

Ya benim yine umudum tükendi, elimizi yikamak vs bunlar herlade uydurma geliyor artik sunu okuyunca calisan eş heryerden alacak anlamına geliyor

Devamlı hastanede olan insanlar bu kişiler. Virüs taşıyan insanlara dokunmasa bile gün içinde insanın aksırdığı tıksırdığı pek çok yere dokunuyor olabilir. Viral yük çok fazla. Siz en fazla markete çıktığınızda 2-3 insan görüyorsunuzdur o da uzaktan. Bu insanlar günde 100-150 hasta baktıkları bir ortamdalar. Asansör düğmesine dokunup istemsiz burnunu kaşısa o bile yeter enfekte olmasına.

Benim eşim de sağlıkçı ve nöbet tutuyor yoğun bakımda. Ben de çok endişeliyim ama eşim sağlıkçı olduğu için ona bir şey olacak diye endişeliyim. Evde kalıp hijyeninize dikkat ettiğiniz sürece sizler için ciddi risk olduğunu düşünmüyorum. Hastane ortamıyla kendinizi bir tutmayın. Bu yoğun kaygılar yüzünden bağışıklık sisteminiz çökecek bu gidişle. Sakin kalın biraz, herkese söylüyorum.

Yok yok tamam geldi geçti, ya sağlıkçi kuzenlerim var doktor,hemşire onlar içinde endiselndim bir an, birde gün icinde bu umutsuzluk yükseliyor iniyor elde değil. Mesela burda chp mv nin herşeye dikkat ettiğini ama olduğunu paylaştığını yaziyordu ben onu görüncede ayni kaygiya kapıldım ama oda bağlandığı yayinda marketten aldıklarıma cok özen göstermedim dedi belki başka unutulan alanlarda da olabilir yani benim kafam geliyor gidiyor. Ben çocuğumdan kaygılıyim bize birşey olsa napacak, hastaneye yatmak zorunda kalsak kimse.yok yanimizda cocugum ne olacak. Biz onla hic çıkmadık bu süreç başlayalı ama esim gidiyor. Evde asansör kullanmasa olur ama mahkemede mecbur biniyor tek korkum çocuğum aslinda

Sizde kalsin

Ben gayette anlamistim espriyi,herkeste anlamistir şeyyapmayin:)

Yani ne bileyim dikkat eder de bunlar anlık şeyler. Şüpheli bir yere dokunur sonra istemsiz ağzına burnuna götürür bitti yani. Ya önünde sonunda kapacağız ama ne kadar geç kaparsak tedavi imkanlarından o kadar daha fazla yararlanırız, virüs iyi yönde mutasyona uğrarsa hafif atlatma olasılığımız artar. O yüzden zorunlu olmadıkça evimizde kalıyoruz, dışarıya çıkıyorsak da dışarıda maske ya da siperlik takarak gereksiz el yüz dokunmalarından, insanlardan uzak durmaya çalışıyoruz ve eve gelince iyice temizleniyoruz. Şu an yapabileceklerimiz bunlar. Önce tedbir sonra tevekkül demişler.

Kızlar bugün banyoda 1 dk körlük yaşadım gözümü açtım kapadım açtım kapadım düzelmedi içimden saydım açtım yine düzelmedi en son çığlığı basacaktım biri gelsin beni banyodan alsın diye geçti inanılmaz bi korku yaşadım. Banyoya girdiğimde bulantımda vardı. İnternette baktım ama göremedim bu yaşadığım koronadan kaynaklı bi durum olabilir mi yani korona belirtisi olabilir mi? Ateşim vs yok. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum.

Kişisel koruyucu donanımlarından köpegime sahibimmm koronavirüş aşısı yaptirmişiz seneler önce. Karnesinde farkettim
Bu beni aşiri rahatlatiyor. Başka birseye ihtiyaç duymuyorum böylece

Cok ilginc,saskinlikla esime anlatiyordum simdi

Kedilerde Korona (Corona) Virüsü
Dünyayı etkisi altına alan Korona (Corona) virüsü kedilerin sıklıkla karşılaştığı bir virüstür. Mutasyona uğramadan öldürücü olma riski neredeyse yok gibidir. Virüs kediden kediye temas yoluyla geçer, yayılma yoluysa genelde dışkıdır.

İleri seviyelerde öldürücü sonuçlara neden olan dünya gündeminde yer alan corona virüsü insanlar haricinde kedilerde de görülebiliyor. Coronaviridae ailesi içinde yer alan corona virüsü başlıca dört türde sınıflandırılıyor. Evcil ve yabani hayvanlarda da görülen corona virüsü bazı belirtilerle kendisini gösterebiliyor.

Şu açıklamayı bulabildim, aslında o corona ile Covid19 un alakası yok demek istedim, bizim şu an uğraştığımız şey yıllardır kedilerde köpeklerde ve diğer hayvanlarda olabilen coronavirusun mutasyona uğramış yeni tipi anladığım kadarıyla. Karıştırılıyor sanırım

Cok ilginc,saskinlikla esime anlatiyordum simdi

Burada daha detaylı anlatılmış, "Bu aşı köpeklerin enterik (yani bağırsakta yaşayan) corona virüsüne karşı etkilidir. COVID-19'a karşı çapraz koruma sağladığına dair herhangi bir veri yoktur. Bu aşı insanları etkileyen mevcut salgın durumunda köpeklerde COVID 19'a karşı koruyucu etki de göstermez" yazıyor okuyabilirsiniz ilginizi çekerse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…