bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Anladim,cocuklarin izledigi bazi programlarda gormustum,adeta yanar doner gibi kılıktan kılığa giriyordu,aynen boyle bence.
Bu virusu arastirmadim bakmadim Allah biliyor ya,bazi seyleri bilmek daha da telaslandiriyor insani.
Serinkanlilikla tedbirli davraniyor ve aileme uygulattiriyorum o kadar.

Korona değil de gebe olma ihtimaliniz var mı :)

Bilemiyorum ki korunuyorum aslında ama 3-4 güne regl olmam gerekli gecikirse olabilir tabi ama geçici körlük olur mu gebelikte
Ben onu göz kararması olarak algıladım :/ geçici körlük sanmıyorum.. bi doktora danışın öyleyse ciddi bişi olmasın Allah korusun

Ülke TV'de Kadriye Kart Yaşar isimli bir enfeksiyon hastalıkları profesörünü dinliyorum şimdi ve sadece helal olsun diyebiliyorum. Gerçekten TV'deki uzman adıyla saçmasapan konuşan, eksik ya da çarpıtılmış bilgi vererek insanları kaygıya ve paniğe sürükleyen şeyler söyleyen insanların hepsini gayet bilimsel verilerle çürüttü ve inanın söyledikleri şeylerin neredeyse hepsi benim makalelerde okuduklarım ve burada paylaştıklarım. İnternette bulabilirseniz ya da şimdi izleyebilirseniz mutlaka seyretmenizi öneririm. İlk defa televizyonda bu kadar aklı selim konuşan birini dinliyorum.

Bu korona belasından dolayi gündüz çalışan eşimi gece yol uygulamasina verdiler(polis olduğu için) ,evde tekim bu şehirde tanıdık yakın akrabam yok(olsa bile kimse kimseye gidemiyor zaten) hamileyim ve gördüğüm kötü ruyalardan dolayı bu saatte kalktım muhtemelen eşim gelene kadar uyayamayacagim( 9 da gecelek)

Sırf düşüncesiz kacisan insanlardan dolayı birileri sabaha kadar çalışmak zorunda,en son aksam yatmadan konuştuğumda abartmadan onlarca yüzlerce özel aracın İstanbul'dan çıktığını söylüyordu eşim,bu durumda sağlık calisanlarini hiç dusunemiyorum, sırf birileri keyiflerine gezip hastalığı daha hızlı bulastirdiklari için çok daha fazla çalışmak zorundalar,üstelik hastalık kapma ihtimalinin ve riskin en yüksek olduğu iş kolunda olmalarına rağmen

Ya çok mu zor insanların kıçını kırıp evde oturmalari ,ya da çok mu zor özel araçla dahi olsa en azından şehir giriş çıkışlarınin kapatilmasi

Kıyamam ya uykusu kaçan tek ben değilmisim herşey geçecek Allahın izniyle. İstanbul fellik fellik kaçıyor günlerdir ve buna kimse dur demiyor yayıldıkça yayılacak oysaki en başta önlem almak ne kadar kolaydı şimdi çok geç bazı şeyler için

Kapaklı lokumluk şekerlik tarzı birşeye koyabilirsiniz sorun oluşacağını zannetmiyorum ama içinize sinmiyorsa bir süre almayın bence. Diğer yiyeceklere de çok dikkat etmelisiniz özellikle meyve ve sebzelere. Paketli ürünlerin dışını yıkamadan dolaba koymayın. Bu ömür boyu edinilmesi gereken bir alışkanlık aslında kuyruk sıkışınca yapıyoruz hep :)

Sa
Sağlık çalışanlarının evinde şu an gösterdikleri gayretin ve mücadelenin ötesinde bir dram yaşanıyor aslında ama olayın vehametinden konu oraya gelmiyor bile. Çoğunluğu evinden düzeninden ayrılıp bekar hayatı yaşamaya başladı. Kendi sağlıklarını düşünmüyorlar ama ailelerine karşı vicdan muharebesi içindeler. Ya bulaştırırsam ? Bu sorumluluk çok ağır. Küçücük çocuklarından ayrı düşenler var ne kadar süreceği belli değil. Benim eşim de doktor çocuklarını uzaktan görüp gidiyor dokunamıyor sevemiyor ama söz konusu dahi etmiyor bunu ve tutamadığı her nöbet için sorumluluk hissediyor. Hastanede giydikleri kat kat kıyafetlerin içinde nefes almakta zorlanırken insanları kurtarmaya çalışıyorlar. Hepimiz zor bir süreçten geçiyoruz muhakkak ama sağlık personeli yükün çoğunu sırtlanmış durumda yapmaları gereken de bu işleri bu çünkü.

Bu başlığa ilk kez yazıyorum ve çok korkuyorum.5 buçuk aylık kızım var.Esim ve ben 2 sene önce verem yaşadık.Ben 8 ay , o da 6 ay tedavi gördü.Bu hastalık bizi bulursa akcigerlerimiz zaten tahrip olmuş diye daha mı fazla zarar görürüz sizce?
Kızım adına,olası bir karantinaya alınma durumunda onu bırakmak zorunda olurum diye tüm korkum.Ve annem babam için, fazlasıyla tedirginim...

Su zamana azalır gibi bir tarih verdi mi ?

italya'yı örnek alalım deniyor ama orada da herkes milano'dan çevre illere, kasabalara kaçtığı için salgın büyüdü. burada da aynısı var. millet hemen bodrum-çeşme-kuşadasında yazlıklarına kaçtı, hem de burası yarımada buraya virüs gelmez diye bence resmen dalga geçerek.
sonuç ortada.
en azından özel araçlarla giriş-çıkışları durdursunlar. sadece uçak-otobüs iptal etmek yetmez.

İl il acıklanması iyi mi oldu bilemedim. Burada sadece 11 vaka varmış. İnşallah insanlar buna güvenip rehavete kapılmazlar. :/

Bakanin dun gosterdigi haritada bulunduğum ilde 24 vaka oldugu yaziyordu. Ama burda aciklanan 143. Supheliler mi pozitifler mi bilmem. Ama bence kimse vaka azmis deyip rahatlik yapmasin.

bu arada dün vefat eden prof. dr. cemil taşçıoğlu annemin doktoruydu. erken taburcu etmek gibi bir hata yapmış olsa da ağırlaşıp tekrar gittiğimizde en azından hatasını kabul etmişti. aylarca gerçekten yapabildiği kadar ilgilendi.
kısacası 3. kez tanıdığım biri vefat etmiş oldu.
liseden çok sevdiğim bir arkadaşımın eşi ise (yaş 33) halen yoğunbakımda.
bedenen şükür ki sağlıklıyım ama ruhum yaşlandı.
çok üzgünüm.

60 yaş üzeri çıkmak yasak yazmış da arkadaş onun mesajını bulamadım siz alıntılamışsınız o yüzden size yazıyor gibi oldu da 65 yaş 60 mi çekildi

60 yas ustu diye bir konusma gecti ama yasagi 60 yas üstü olarak mi degistirdi tavsiye mi verdi tam anlayamadim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…