O kadar kızıla ak bir mesaj değildi ki sizin yazdığınızAcaba başka şeye mi kızdı
S seviyorsa demek
Muhteşemse niye banlandı diye içimden geçiyor da, tabii sormayacağımO mesaja güldüm ben cunku kazen muhteşem diye emoji koymus.
Ters koseli emoji bu ama kabul edin en hos emoji de bu.Muhteşemse niye banlandı diye içimden geçiyor da, tabii sormayacağım
Peki üsluphakaret etmeden yazmış dilediği gibi eleştirir.
İşte onu düşündüm ben deEntübeli hastanın geri dönmesi de çok zor yani
Yoğun bakımda yatan hasta için durum ne acabaEntübeli hastanın geri dönmesi de çok zor yani
Yoğun bakımda geri dönüş olabiliyor,Bknz. BenYoğun bakımda yatan hasta için durum ne acaba
Nick stokçusu gibi :)S seviyorsa demek
O da zor ama en azından oradan çıkanların sayısı daha fazla açıkçası ondan umut var 18 gun kalıp yaşayanlarda varYoğun bakımda yatan hasta için durum ne acaba
1 alana 1 bedavaysa belki :))Nick stokçusu gibi :)
Koronadan yatmakla aynı mıdır kiYoğun bakımda geri dönüş olabiliyor,Bknz. Ben
Değildir tabii,ama dereceleri farklıdır . Her yoğun bakımda yatan vefat etmiyorKoronadan yatmakla aynı mıdır ki
Yoğun bakımda yatan hasta için durum ne acaba
Gençlere takın deyip solunum cihazını kabul etmediğini okumuştum.Bunu ben de tam olarak bilmek istiyorum. Bir de serviste yatmak var. Orada da solunum cihazları kullanılıyor çünkü.
Şey çok zor ya. Bu hastalık bulasici oldugu icin hastaya ne kadar yaklasabilirsin, ne kadar tedavi uygulayabilirsin. Bknz. gozu kara prof. Cemil tascioglu.Yakalanmasinda ekipman eksikligi /ihmali var miydi acaba?
Yoğun bakım çeşitli ilaçlarla, özel bir odada tedavi süreci. Entübe bunun bir üstü. Tek başına nefes alamıyor. Bir makineye bağlı. Solum makinesine. Kayınbabam kalp ameliyatı oldu sonrası yoğun bakımda birgün tutulup odaya alındı . Yani malesef entübe son aşama gibi duruyorYoğun bakım hastası daha ağır
Entübe solunum cihazına bağlı olması yanılmıyorsam
Ciddi abartılı bir yazı olmuşBiraz ağır olmuş ama durum budur okumanızı isterim amacım asla polemik yaratmak dini inançları malzeme etmek değildir. Yazı diyanet müfettişine aittir. Sadece bir de bu tarafından bakmanızı sağlamaktır.
Diyanet müfettişi, Ömer Sağlam yazmış:
İSLAM DİN BARONLUĞU TARİH OLURKEN
Virüs salgını sebebiyle, Kâbe'nin ve peygamberin kabrinin ziyarete kapatılması, UMRENİN ve muhtemelen HACCIN yasaklanması, camilerin CUMA dahil toplu namazlara yasaklanması, yaklaşan Ramazan sebebiyle TERAVİHLERİN ve toplu İFTARLARIN yasaklanacak olması, abuk subuk İFTAR çadırlarının kurulmayacak olması, uydurma KANDİL günlerinin kutlanmaması, hem gerçek (indirilmiş) İSLAMIN yeniden keşfi, hem de yobazın elindeki din enstrümanının alınması bakımından kesinlikle hayra alamettir.
Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.
Çünkü insanlar, din bezirganlarının savunageldiği birçok şeyin aslında terk edilebilir olduğunu, dolayısıyla dinden bir parça olmadığını, insan sağlığının her şeyin ve bu arada ibadetlerin de üstünde olduğunu görmüş oldular.
Ya da görmüş olmalılar!
Yani, haccın, umrenin, cumanın, bayramın, toplu namazın, toplu iftarın, gerektiğinde terk edilebilir olduğunu gördü insanlar.
Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Din ve din adamları da eskisi gibi etkili olmayacak toplumsal hayatta.
Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.
Dini söylemler eskisi gibi etkili olmayacak ve din siyaseti de bundan nasibini alacaktır.
LAİK demokrasiler daha da güçlenecektir.
Dün, "İçinde alkol var. Abdestim bozulur" diyerek eline kolonya sürmeyenlerin bile bugün neredeyse kolonya ile banyo yapacaklarını, kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkol ithalatındaki gümrük vergisini sıfırladıklarını gördükçe düşüncelerim kökünden sarsılıyor!
Cübbeli, cübbesiz din baronları, şarlatanlar ve ekran bülbüller eskisi gibi ötemeyeceklerdir bundan sonra.
Tarikat şeylerinin ve cemaat liderlerinin otoriteleri kökünden sarsılacak, inandırıcılıkları ve etkileme güçleri azalacaktır.
Bilim adamlarının, rakı ve şarabın koronanın ilacı olduğunu söylemeleri halinde, pek çok tarikat şeyhinin, cemaat liderinin ve sair din adamının içki içmeye başlayacağına, üstelik bunu besmele çekerek yapacaklarına, sonunda da "Afiyeti şifa olsun" diyeceklerine kesin inanıyorum artık!
Özetle; korona salgını "Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize...
31.03.2020
Ömer Sağlam
Esra Erol izleyip bir de Esra'yı sevmesine şaşırdımKazen de insan onun da sinirlerini gidip gelebilir bence bu zamanlar
bende birgün önce herkese metanetli olun derken ertesi güne aglamakli ruh haline girebiliyorum
maf ettin bizi corona
Muhteşemse niye banlandı diye içimden geçiyor da, tabii sormayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?