bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yoğun bakımda yatan hasta için durum ne acaba

Bunu ben de tam olarak bilmek istiyorum. Bir de serviste yatmak var. Orada da solunum cihazları kullanılıyor çünkü.

Şey çok zor ya. Bu hastalık bulasici oldugu icin hastaya ne kadar yaklasabilirsin, ne kadar tedavi uygulayabilirsin. Bknz. gozu kara prof. Cemil tascioglu. Yakalanmasinda ekipman eksikligi /ihmali var miydi acaba?

Gençlere takın deyip solunum cihazını kabul etmediğini okumuştum.
Çok uğraşmış bu illetin çözümü için.

Yoğun bakım hastası daha ağır
Entübe solunum cihazına bağlı olması yanılmıyorsam
Yoğun bakım çeşitli ilaçlarla, özel bir odada tedavi süreci. Entübe bunun bir üstü. Tek başına nefes alamıyor. Bir makineye bağlı. Solum makinesine. Kayınbabam kalp ameliyatı oldu sonrası yoğun bakımda birgün tutulup odaya alındı . Yani malesef entübe son aşama gibi duruyor

Ciddi abartılı bir yazı olmuş
Bir Cumhuriyet kadını olduğum kadar müslümanım da ve İslamın bazı kaideleri vardır, cemaatle namaz kılmak, camiye gitmek vss
Sonradan bidat olan ya da geleneklerle gelen bir sürü davranış var , kırk mevlitleri, toplantılar vs... işin özünü bilen farzı, sünneti, bidat ı ayırabiliyor zaten ve işin özünde olan bazı değerleri bu şekilde yerden yere vurmak kimsenin haddi değil hele de diyanet gibi cılkı çıkmış bir kurumda
Laiklik her zaman savunduğum, olmasını istediğim bir şey ama ülkemizde hiç bir zaman tam anlamıyla olamadı çünkü halk bunu istemedi. Bugün dini kullanan, kurallarını çarşamba pazarına çevirenler mantar tarlasında bitmediler bu milletin içinden çıktılar. Atatürk’ e olan hayranlığımı ayrı tutarak solun dinden kaçmayı abarttığını sol=dinsizlik algısını yıllarca pompaladığını, sağ görüş=yobazlık algısınında yıllarca pekiştirildiğini yaşayarak gördüm. Çok acıdır ki bu ülkede Atama en büyük zararı Atatürkçüyüz diyenler verdiler. Velhasıl çok uzun bir mevzu, bizim toplumda daha bir yüzyılı var. Ama herkes şunu anlasın isterim; Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve müslüman olunabiliyor. Her birini sadece anlamak lazım hepsi bu

Arkadaslar bugün persembe ve 3 aylardayiz rabbim şu mübarek günlerin hürmetine tüm insanliga yardimci olsun şifa kaynagini versin insallah. Kimse sevdiklerinin acısını yasamasin. Amin

Astoria kumaşlarımı karıştırdım bugün
Maske yapılabilecek çok kolay ulaşılan bir kumaş buldum, mermerşahi
Bu kumaş %100 pamukludur, tülbentten bir tık kalındır, bebeklere el bezi falan yaparlar eskiden namaz örtüsü yapılırdı kenarları oyalanıp. Bugün baktım tek kat ya da çift kat gayet rahat maske olur, metresi 5-6 lira civarı ve yüksek ısıda yıkanabilir, sende bak istersen kumaş alacaksan

Son düzenleme:
Kazen de insan onun da sinirlerini gidip gelebilir bence bu zamanlar

bende birgün önce herkese metanetli olun derken ertesi güne aglamakli ruh haline girebiliyorum

maf ettin bizi corona
Esra Erol izleyip bir de Esra'yı sevmesine şaşırdım Ben bile sevmiyorum o kadını. Bu saçma salak programların furyası onla başladı. Kazenin sevmesine şaşırdım. Dedim acaba bir yakını (kadın olan ) falan mı yazıyor bunları.

Muhteşemse niye banlandı diye içimden geçiyor da, tabii sormayacağım

Erkek diye diğer 3 hesabı kapanmış bize ulaşsın diye ama ulaşmamış.

kontrolü geçerse açacağım hesabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…