- 8 Mart 2018
- 1.386
- 1.833
- 63
- 28
Etmesinde zaten bu şekilde yapacaksaHadi ilk ay yatirdilar diyelim. Bu virus olayinin eylule kadar surme ihtimali var dedi avrupali bilim adamlari var.
Boyle birseyi hic bir devlet o kadar ay idare edemez.
Esra Erol izleyip bir de Esra'yı sevmesine şaşırdımBen bile sevmiyorum o kadını. Bu saçma salak programların furyası onla başladı. Kazenin sevmesine şaşırdım. Dedim acaba bir yakını (kadın olan ) falan mı yazıyor bunları.
Bir şeyi merak ediyorum. Hastalığı bugün kapan birisinde belirtiler 14 gün sonra mı gösteriyor? Yoksa ikinci üçüncü gün kendini belli ediyor mu az çok
kimisinde 2 günde kimisinde 14 gün içerisinde çıkıyormuş belirtiler.kişiye göre değişen bir durum muş.Bir şeyi merak ediyorum. Hastalığı bugün kapan birisinde belirtiler 14 gün sonra mı gösteriyor? Yoksa ikinci üçüncü gün kendini belli ediyor mu az çok
Tvde bir dr en çok 7-8 günlerde kendisini gösteriyor dediBir şeyi merak ediyorum. Hastalığı bugün kapan birisinde belirtiler 14 gün sonra mı gösteriyor? Yoksa ikinci üçüncü gün kendini belli ediyor mu az çok
ben en son okudugumda ortalama 5. gunde cikiyor yazilmisti ama kisiye gore degisiyordue budaBir şeyi merak ediyorum. Hastalığı bugün kapan birisinde belirtiler 14 gün sonra mı gösteriyor? Yoksa ikinci üçüncü gün kendini belli ediyor mu az çok
Ciddi abartılı bir yazı olmuş
Bir Cumhuriyet kadını olduğum kadar müslümanım da ve İslamın bazı kaideleri vardır, cemaatle namaz kılmak, camiye gitmek vss
Sonradan bidat olan ya da geleneklerle gelen bir sürü davranış var , kırk mevlitleri, toplantılar vs... işin özünü bilen farzı, sünneti, bidat ı ayırabiliyor zaten ve işin özünde olan bazı değerleri bu şekilde yerden yere vurmak kimsenin haddi değil hele de diyanet gibi cılkı çıkmış bir kurumda
Laiklik her zaman savunduğum, olmasını istediğim bir şey ama ülkemizde hiç bir zaman tam anlamıyla olamadı çünkü halk bunu istemedi. Bugün dini kullanan, kurallarını çarşamba pazarına çevirenler mantar tarlasında bitmediler bu milletin içinden çıktılar. Atatürk’ e olan hayranlığımı ayrı tutarak solun dinden kaçmayı abarttığını sol=dinsizlik algısını yıllarca pompaladığını, sağ görüş=yobazlık algısınında yıllarca pekiştirildiğini yaşayarak gördüm. Çok acıdır ki bu ülkede Atama en büyük zararı Atatürkçüyüz diyenler verdiler. Velhasıl çok uzun bir mevzu, bizim toplumda daha bir yüzyılı var. Ama herkes şunu anlasın isterim; Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve müslüman olunabiliyor. Her birini sadece anlamak lazım hepsi bu
Ve gülerek anlatıyorlar emin olun gram pişmanlık yokInsanlara karşı nefretim giderek artiyor. Antalya'da sokakta 51 genc parti verip dansoz oynatmış. Bu vicdansizlari kim yetiştirdi? Nasil bir ulkede yaşıyor olduk? Hayata devam etmek bu mu şimdi?
392 lira para cezası kesilmis. Hayir efendim bunlari hastaneye goturup ekipmansiz hastaneyi temizleteceksin.
Biraz ağır olmuş ama durum budur okumanızı isterim amacım asla polemik yaratmak dini inançları malzeme etmek değildir. Yazı diyanet müfettişine aittir. Sadece bir de bu tarafından bakmanızı sağlamaktır.
Diyanet müfettişi, Ömer Sağlam yazmış:
İSLAM DİN BARONLUĞU TARİH OLURKEN
Virüs salgını sebebiyle, Kâbe'nin ve peygamberin kabrinin ziyarete kapatılması, UMRENİN ve muhtemelen HACCIN yasaklanması, camilerin CUMA dahil toplu namazlara yasaklanması, yaklaşan Ramazan sebebiyle TERAVİHLERİN ve toplu İFTARLARIN yasaklanacak olması, abuk subuk İFTAR çadırlarının kurulmayacak olması, uydurma KANDİL günlerinin kutlanmaması, hem gerçek (indirilmiş) İSLAMIN yeniden keşfi, hem de yobazın elindeki din enstrümanının alınması bakımından kesinlikle hayra alamettir.
Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.
Çünkü insanlar, din bezirganlarının savunageldiği birçok şeyin aslında terk edilebilir olduğunu, dolayısıyla dinden bir parça olmadığını, insan sağlığının her şeyin ve bu arada ibadetlerin de üstünde olduğunu görmüş oldular.
Ya da görmüş olmalılar!
Yani, haccın, umrenin, cumanın, bayramın, toplu namazın, toplu iftarın, gerektiğinde terk edilebilir olduğunu gördü insanlar.
Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Din ve din adamları da eskisi gibi etkili olmayacak toplumsal hayatta.
Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.
Dini söylemler eskisi gibi etkili olmayacak ve din siyaseti de bundan nasibini alacaktır.
LAİK demokrasiler daha da güçlenecektir.
Dün, "İçinde alkol var. Abdestim bozulur" diyerek eline kolonya sürmeyenlerin bile bugün neredeyse kolonya ile banyo yapacaklarını, kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkol ithalatındaki gümrük vergisini sıfırladıklarını gördükçe düşüncelerim kökünden sarsılıyor!
Cübbeli, cübbesiz din baronları, şarlatanlar ve ekran bülbüller eskisi gibi ötemeyeceklerdir bundan sonra.
Tarikat şeylerinin ve cemaat liderlerinin otoriteleri kökünden sarsılacak, inandırıcılıkları ve etkileme güçleri azalacaktır.
Bilim adamlarının, rakı ve şarabın koronanın ilacı olduğunu söylemeleri halinde, pek çok tarikat şeyhinin, cemaat liderinin ve sair din adamının içki içmeye başlayacağına, üstelik bunu besmele çekerek yapacaklarına, sonunda da "Afiyeti şifa olsun" diyeceklerine kesin inanıyorum artık!
Özetle; korona salgını "Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize...
31.03.2020
Ömer Sağlam
bu yazıyı sizin yazmanıza paylaşmanıza hiç sasirmadim..
yönetici olarak dine inanca saydıran safsatanın alasını yazmış birinin yazısını paylaşmak ne kadar da yöneticiye uygun..
başka din üzerinden böyle bir yazı yazılmış olsa eminim paylaşırdın..
paylasani "dini içerik insanların inançlarını küçümseme vs vs" deyip banlardınız..
ama konu islam ise savunanlar banlanır..
yazık.
Bu kumasin arasina elektrik supurgesi torbalari var ya bez gibi ondan koyup dikilebilir daha koruyucu olur.@Astoria kumaşlarımı karıştırdım bugün
Maske yapılabilecek çok kolay ulaşılan bir kumaş buldum, mermerşahi
Bu kumaş %100 pamukludur, tülbentten bir tık kalındır, bebeklere el bezi falan yaparlar eskiden namaz örtüsü yapılırdı kenarları oyalanıp. Bugün baktım tek kat ya da çift kat gayet rahat maske olur, metresi 5-6 lira civarı ve yüksek ısıda yıkanabilir, sende bak istersen kumaş alacaksanEki Görüntüle 2613134 Eki Görüntüle 2613135
keşke sonrasında ki yorumları ve yazının başında ki mesajı da okusaydınız.
Lütfen gözleriniz ile değil beyniniz ile takip edin siteyi
kendinize de aynı tavsiyede bulunun..
ben gözlerimle de beynimle de takip ediyorum..
hakaret boyutuna girince zeki olmuyorsunuz hatırlatayım..
yönetici..
yıllardır takip ediyorum kimin neye saldırdığını nerden vurduğunu da az çok anlıyorum rahat olun..
Görünen oki okuduğunuzu da anlamıyorsunuz. Siz beni din düşmanı gibi gösterip aklınız sıra hedef gösteriyorsunuz ama herkesi kendiniz gibi bilmeyin. Bunlardan beslenenler ortada.
başka yazılarınızda görelim nötr müsünüz işinize gelen yazıları mi paylaşıyorsunuz?..
ben yada herhangi bir üye paylaşmış olsa dini içerik polemik deyip ban' i yerdik..
paylaştığınız yazıyı beğenmedim.
bırakın da beğenip beğenmeme karşıt fikir söyleme hakkım olsun yoksa sitenin ne anlamı kalır değil mi ?..
Banada az kaldı :)Çinde virüsten sonra insanlar mahkemeye kosmuslar..bosanmak icin.. acaba Turk halkinin durumu ne olacak. Hazir korona morona demisken su herifi bende bosicam bence arada kaynasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?