geçmiş olsun ateş veya başka bir şey yoksa gitmeyin hastaneye. Sigarayı bırakmanıza çok sevindim. Sigarayı bıraktıktan sonra öksürük oluyormuş.Merhaba, 3 gündür akşamları kuru şekilde öksürüyorum aralıklarla. 17 gündür sadece 1 kez markete çıktım. 1 haftadır sigarayı bıraktım. Acaba ondan mı öksürüyorumateşim yok bu arada. Ama inanılmaz korkuyorum. Hastaneye gidip kapmakta var işin ucunda Allah korusun.
Diyanet müfettişi de kim? Ne ise yarar. Ona bakarsan ZB diye ilahiyatçının (!) biri var. Yapmadığı şey kalmadı.Biraz ağır olmuş ama durum budur okumanızı isterim amacım asla polemik yaratmak dini inançları malzeme etmek değildir. Yazı diyanet müfettişine aittir. Sadece bir de bu tarafından bakmanızı sağlamaktır.
Diyanet müfettişi, Ömer Sağlam yazmış:
İSLAM DİN BARONLUĞU TARİH OLURKEN
Virüs salgını sebebiyle, Kâbe'nin ve peygamberin kabrinin ziyarete kapatılması, UMRENİN ve muhtemelen HACCIN yasaklanması, camilerin CUMA dahil toplu namazlara yasaklanması, yaklaşan Ramazan sebebiyle TERAVİHLERİN ve toplu İFTARLARIN yasaklanacak olması, abuk subuk İFTAR çadırlarının kurulmayacak olması, uydurma KANDİL günlerinin kutlanmaması, hem gerçek (indirilmiş) İSLAMIN yeniden keşfi, hem de yobazın elindeki din enstrümanının alınması bakımından kesinlikle hayra alamettir.
Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.
Çünkü insanlar, din bezirganlarının savunageldiği birçok şeyin aslında terk edilebilir olduğunu, dolayısıyla dinden bir parça olmadığını, insan sağlığının her şeyin ve bu arada ibadetlerin de üstünde olduğunu görmüş oldular.
Ya da görmüş olmalılar!
Yani, haccın, umrenin, cumanın, bayramın, toplu namazın, toplu iftarın, gerektiğinde terk edilebilir olduğunu gördü insanlar.
Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Din ve din adamları da eskisi gibi etkili olmayacak toplumsal hayatta.
Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.
Dini söylemler eskisi gibi etkili olmayacak ve din siyaseti de bundan nasibini alacaktır.
LAİK demokrasiler daha da güçlenecektir.
Dün, "İçinde alkol var. Abdestim bozulur" diyerek eline kolonya sürmeyenlerin bile bugün neredeyse kolonya ile banyo yapacaklarını, kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkol ithalatındaki gümrük vergisini sıfırladıklarını gördükçe düşüncelerim kökünden sarsılıyor!
Cübbeli, cübbesiz din baronları, şarlatanlar ve ekran bülbüller eskisi gibi ötemeyeceklerdir bundan sonra.
Tarikat şeylerinin ve cemaat liderlerinin otoriteleri kökünden sarsılacak, inandırıcılıkları ve etkileme güçleri azalacaktır.
Bilim adamlarının, rakı ve şarabın koronanın ilacı olduğunu söylemeleri halinde, pek çok tarikat şeyhinin, cemaat liderinin ve sair din adamının içki içmeye başlayacağına, üstelik bunu besmele çekerek yapacaklarına, sonunda da "Afiyeti şifa olsun" diyeceklerine kesin inanıyorum artık!
Özetle; korona salgını "Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize...
31.03.2020
Ömer Sağlam
benimde aklima o geldi oyle bisey olsa sosyal mesafe falanda kalmaz afet toplanma alanlarina herkes hucum edecekAA aben hiç hissetmedim. Eve kapan kapan ah birde deprem olsun hadi bakalım. Benim bünyeöede çok fazla bu
Bacım emekli olunca yine dışarı çıkarlar falan. Adam şimdi 7,24 evde.biktim.ne kahve içmesi bitti ne yemek faslı. Ben evde yalnız kalınca adeta boş batarya gibi şarj olan bi insanım.kac gündür batarya uyarısı veriyorum düşün.Hepimiz için yazdım
Ama ileri yaşta erkekler gördüğüm kadarıyla daha yapıcı oluyor.
Yok gerenlerin ipleri kesildi:)Yaaa benim melek kalblim ,datlim ,kiymetlim
Niye gergin gene kim gerdi
Kesiverelim iplerini
Benim eşimde 1 haftadır evde .Ben eve alışkınım,evde vakit geçirmeyi seviyorum.Aynı şekilde devamlı mutfak işi oluyor.Ama eşim tam tersi hiç sevmez,çok sıkılıyor.Onlar için de kolay değil.Bacım emekli olunca yine dışarı çıkarlar falan. Adam şimdi 7,24 evde.biktim.ne kahve içmesi bitti ne yemek faslı. Ben evde yalnız kalınca adeta boş batarya gibi şarj olan bi insanım.kac gündür batarya uyarısı veriyorum düşün.
Ben bununla ilgili bişey paylaşmıştım bazı arkadaşlar saçma bulmuştu. Türkiyede mart ayında denenmeye başladı.Wuhanda kapatıldı çünkü hastalığı tetiklediği anlaşıldı.bu arada almanyada bu virus ortaya ciktigi zamanlar internetimiz kesilmisti evde bir iki gün.
geldiginde 5g ye gecis yaptigimizi gördüm..
cinde de öyle mi baslamis veya ayni anda mi ne..
komplo teori mod on
türkiye 5g ye gecis yaptimi acaba merak ettim?
gerci pek de önemi yok bence.. olanlar oluyor sonucta..
bana suan bag bahce, meyve agaclari ve bir kedi lazim
Benimki tüm gün evde değil çalışıyor ama arkasını toplamaktan çok bıktım. Anahtarıyla eve giren adamı giremesin diye kapının arkasına anahtar takarak elimde sprey şişesiyle karşılar oldum. Ceplerini boşaltır herşey makinaya gireceği için cüzdanına kadar ne çıkarsa artık fıs fıs yaptığım yetmez gibi balkonda orda burada bıraktığı bardakları toplamam cabası birde evde kalsa bilmiyorum ne olur. Ne zaman mutfağı toplasam 5 Dk sürmez acıkır kendileri o yüzden 24 saat çok ağır gelir bize.Benim eşimde 1 haftadır evde .Ben eve alışkınım,evde vakit geçirmeyi seviyorum.Aynı şekilde devamlı mutfak işi oluyor.Ama eşim tam tersi hiç sevmez,çok sıkılıyor.Onlar için de kolay değil.
Çok geçmiş olsun, kabul eder sanırım sonuçta tüm dünyayı etkileyen bir salgın var ve hem hastaların hem doktorların riske girmemesi için bu gibi sağlık sorunlarında bir alternatif olmalı.Oğlumun gözü şişti, zaten oluyordu. Belli zamanlarda gittiğimiz goz doktoru yağ kanallari tıkanıyor dedi, fazla yag ürettiğinden bu ara abur cubur yağlı seyler yiyor sanirim etkiliyor. Ilaci antibiyotikli damlalar eczaneden alamiyorz doktoru arayacam muayne ücretini havale ile kabul ederse o şekilde yapmasını ve ilacı yazmasını rica edeceğim. Inşallah eder
Çok geçmiş olsun bende kabul edeceğini düşünüyorum malum durum.Oğlumun gözü şişti, zaten oluyordu. Belli zamanlarda gittiğimiz goz doktoru yağ kanallari tıkanıyor dedi, fazla yag ürettiğinden bu ara abur cubur yağlı seyler yiyor sanirim etkiliyor. Ilaci antibiyotikli damlalar eczaneden alamiyorz doktoru arayacam muayne ücretini havale ile kabul ederse o şekilde yapmasını ve ilacı yazmasını rica edeceğim. Inşallah eder
Aaa çok geçmiş olsun. Umarım negatif çıkar sonuçlarınız.Iyi aksamlar arkadaşlar ben pek konu açan yorum yaZan biri degilim ama. Malum konu ciddi deneyimimi paylaşayım 2 haftadir hic cikmiyoruz dışarı 1.kez migros sanal marketten toplu sipariş verdik.gecen hafta...neyse bugun aksam saadetlerinde bir.telefon geldi sağlık mudurlugunden e iste size migros sanaldan ürün getiren kuryede corona pozitif cıktı 14 Gun evde kalın semptomunuz varsa 112 yi arayın bendede 1 haftadır acayip nefes darlığı var astımım.var ona baglamistim.beni aldı bir korku 15 dakika sonra aradim 112 yi geldiler götürdüler test kan tomografi cektiler negatif eve gönderdiler en son sürüntu aldilar onun sonucu belli degil. Yarın göğüs hast.klinigine gel.dediler.diyecegim o hic hic online alisveris yapmayın gida vs ne.olursa olsun körün taşı gibi gelip bulabilir.
Biraz ağır olmuş ama durum budur okumanızı isterim amacım asla polemik yaratmak dini inançları malzeme etmek değildir. Yazı diyanet müfettişine aittir. Sadece bir de bu tarafından bakmanızı sağlamaktır.
Diyanet müfettişi, Ömer Sağlam yazmış:
İSLAM DİN BARONLUĞU TARİH OLURKEN
Virüs salgını sebebiyle, Kâbe'nin ve peygamberin kabrinin ziyarete kapatılması, UMRENİN ve muhtemelen HACCIN yasaklanması, camilerin CUMA dahil toplu namazlara yasaklanması, yaklaşan Ramazan sebebiyle TERAVİHLERİN ve toplu İFTARLARIN yasaklanacak olması, abuk subuk İFTAR çadırlarının kurulmayacak olması, uydurma KANDİL günlerinin kutlanmaması, hem gerçek (indirilmiş) İSLAMIN yeniden keşfi, hem de yobazın elindeki din enstrümanının alınması bakımından kesinlikle hayra alamettir.
Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.
Çünkü insanlar, din bezirganlarının savunageldiği birçok şeyin aslında terk edilebilir olduğunu, dolayısıyla dinden bir parça olmadığını, insan sağlığının her şeyin ve bu arada ibadetlerin de üstünde olduğunu görmüş oldular.
Ya da görmüş olmalılar!
Yani, haccın, umrenin, cumanın, bayramın, toplu namazın, toplu iftarın, gerektiğinde terk edilebilir olduğunu gördü insanlar.
Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Din ve din adamları da eskisi gibi etkili olmayacak toplumsal hayatta.
Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.
Dini söylemler eskisi gibi etkili olmayacak ve din siyaseti de bundan nasibini alacaktır.
LAİK demokrasiler daha da güçlenecektir.
Dün, "İçinde alkol var. Abdestim bozulur" diyerek eline kolonya sürmeyenlerin bile bugün neredeyse kolonya ile banyo yapacaklarını, kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkol ithalatındaki gümrük vergisini sıfırladıklarını gördükçe düşüncelerim kökünden sarsılıyor!
Cübbeli, cübbesiz din baronları, şarlatanlar ve ekran bülbüller eskisi gibi ötemeyeceklerdir bundan sonra.
Tarikat şeylerinin ve cemaat liderlerinin otoriteleri kökünden sarsılacak, inandırıcılıkları ve etkileme güçleri azalacaktır.
Bilim adamlarının, rakı ve şarabın koronanın ilacı olduğunu söylemeleri halinde, pek çok tarikat şeyhinin, cemaat liderinin ve sair din adamının içki içmeye başlayacağına, üstelik bunu besmele çekerek yapacaklarına, sonunda da "Afiyeti şifa olsun" diyeceklerine kesin inanıyorum artık!
Özetle; korona salgını "Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize...
31.03.2020
Ömer Sağlam
İyi ne güzel artık uyuyamamda ben. Eşimde kaç gündür baş ağrısı var üstüne 2 gündür şirkete her girdiğinde ateşini ölçüyorlardı o da 37 çıkıyormuş. Offfffİtalya'dan kötü haberler var
Rus askeri doktorlar, bazı tuhaf ölümleri rapor etti.
Moskovskiy Komsomolets gazetesinin haberine göre, aralarında İtalyan meslektaşlarına koronavirüs salgınıyla mücadelede yardım eden Rus askeri doktorlarının da bulunduğu Lombardiya bölgesinde hastalığın bazı yeni etkileri görüldü.
UYKUYA DALIP BİR DAHA UYANMIYORLAR
Bergamo'nun yaklaşık 35 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Gromo kentinde koronavirüslü bazı kişilerin uykuya daldığı ve sonrasında uyanamadığı ortaya çıktı. Bununla birlikte ölmeden önce bu kişilerde hastalığın ciddi belirtilerinin görülmediği kaydedildi.
'TUHAF' HASTALARDAN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gazete, aralarında Rus doktorlarının da bulunduğu gönüllü sağlık uzmanlarının çalıştığı pansiyonlardan birinde bir günde bu 'tuhaf' hastalardan en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.
Bu ne şimdi
Ben bununla ilgili bişey paylaşmıştım bazı arkadaşlar saçma bulmuştu. Türkiyede mart ayında denenmeye başladı.Wuhanda kapatıldı çünkü hastalığı tetiklediği anlaşıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?