bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Zahmet olmazsa tekrar paylaşır mısınız ,bulamadım
Tabi tabi yazayımda hemen.Bu 5g ilk olarak Wuhanda denenmeye başlanmış.Ve daha sonra bu salgın hastalık görülmüş.Aslında virüs var ama bu 5g etkilerini arttırıyormuş.İtalya da bu coronanın çıktığı ilk yerde bu 5g kuruluymuş.Zaten italya 5g yi kullanan ilk avrupa ülkesiymiş.Türkiyede de mart ayında denenmeye başlanmış tam da vakaların görüldüğü ay.Şuan imza falan toplanıyor Türkiyede istenilmiyor yani.Trabzonda da alt yapısı kurulmuştu geçen aylarda şuan orda da çok vakalar ve karantinalar var sanırım

Aslında okuduğunu anlamak anlamamak mesele değil de, her okuduğunu paylaşmak mesele burada, neyse... :)

Ya büyükler olarak biz dikkat ediyoruz ama çocuklar bunu anlamıyor ne yazikki 3,5 yaşında oğlum sürekli gidip babaya sirnasiyor eşim dikkat ediyor ama çocuk alışmış yani engellesekte gidip yapışıyor

Ay gitsek bir dert online söylesek bir dert cidden çok bunaldım.

Kazen abi paylaşacak biz sadece biğinmidim diyebilecekmişiz.

Aslında okuduğunu anlamak anlamamak mesele değil de, her okuduğunu paylaşmak mesele burada, neyse... :)

Doğru aslında haklısınız okuduğunu anlamayan bir kitle olduğu için bunu paylaşmak sakıncalı.

Şimdi anladım haklısınız, okuduğunu anlamayanları atlamışım bir anda ...

çok özür dilerim ...

Doğru aslında haklısınız okuduğunu anlamayan bir kitle olduğu için bunu paylaşmak sakıncalı.

çok özür dilerim ...

çok özür dilerim ...

Yardım almak için PTT ye gelenler hastalığı nasıl daha hızlı yayabiliriz diye düşünmüşler heralde. Birçok şehirde benzer görüntüler var
Bu yardımı bi tek ben anlamadım zaar herkese mi veriliyor neye göre kime göre veriliyor cehaletten ölcem

Ama öyle olsa bu kişilerin kalp hastası olduklarını belirtmezler miydi ?
Ya bilinmiyorsa? Miyorkardi mi diyorlardı tam emin değilim, geçmişte ateşli hastalık geçiren bazı insanlarda görülüyormuş, kalp kaslarında kapakçıklarında gevşeme mi oluyormuş sağlıkçı arkadaşlar doğrusunu anlatırsa sevinirim, misal ben çocukken çok ateşli hastalık geçirdim ama zaman zaman check-up yaptırdığımda ailede kalıtsal bir kalp sorunu olmadığından detaylı bir kalp taramasından geçmedim ekg çekilirdi yalnızca, kalp kaslarımda veya kapakçıklarda hafif bir deformasyon varsa bunu hissetmiyorsam?
Uykuda ölüm olması aklıma ilk ani kalp durmasını getirdi, bilmiyorum bir varsayım ama bazı covid19 vakalarında virüsün kalp kaslarına da iltihap yaptığı saptanmış, o yüzden tedavisi ve mücadelesi zor bir salgın, ateş belki düşürülebilir ama virüs iltihap yapıyor ve iltihap yayılabiliyor, maalesef virüsle savaşan antikorlarımızı da hasta ediyormuş, bilim insanlarının tıkandığı noktada burası iltihabı nasıl kontrol altına alacaklarını bulur antikorlarımızın virüsten etkilenmemesini sağlayacak bir aşı, ilaç, tedavi yöntemi bulurlarsa bu virüsü yeneriz.

Dini hiç bir konu paylasilmayacak diye kural koyan sizlersiniz. Öyleyse bu tür yazilar paylasmakta polemiğe kapı aralamiyor mu ?

Hac , umre v.s gerektiğinde terk ediliyor diye yazarak çok fena gaflete düşmüş bunu yazan şahıs.

Can söz konusu olduğunda islam zaten bir çok konuda esneklik göstermiş.

Kolonyadan bile söz etmiş.

Gerçekten baştan sona ne dediği belli olmayan boş sözler bunlar.

Saçma sapan iftar çadırı dediği de kaç evsiz insana sıcak yemek veriyor.

Nereden tutarsam elimde kalıyor yazı.

Sizin gibi kaliteli idrak süzgeci olan bir kişinin " birde burdan bakın " demesi şaşırttı beni.

Islama sıcak bakmayan biri olsaydım da " yuh ya ne boş atıp tutmuşsun , bari kaliteli yazsaydın da kafaları biraz karistirsaydin. Yeni bir pencere açıp, aydinlatsaydin " derdim.

Amin inşallah Rabbim hepimizi korusun.
İki üç apartman aşağıda annemler oturuyor. Bebeği alıp orada kalın diyor ama ona da cesaret edemiyorum ya bize bulasmissa ve mikrobu oraya da goturursek diye gidemiyorum. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal Kabus gibi herşey

Zaten boyle devam ederse biz bu sureci kisa zamanda atlatamayiz. 2 hafta icinde dususe gecer diyenler var ama ben 2 ayda dususe gecse sukredicem.
ben biteceğine inanmıyorum. Kayınvalidemler (uzak bir ilde oturuyorlar) Hazirana bitermiş inşallah geliriz, özledik sizi diyorlar. O kadar yolu güvenli bir şekilde nasıl gelecekler? Burada hastane bile yok nereye geliyorlar? Neyse daha hazirana çok var da. Bitti dense bile ben güvenemem. Gidişat ortada, Dünya daha piki görmedi. Dünyadan temizlenmeden Türkiye'den de temizlenmez gibime geliyor. Hazirana kadar da zor biter.

ben izah edemiyorum !

mesajın altında ki 2. yorumumu okuyun diyorum ama yok anlamıyorsunuz.

Anlattığımı da anlamıyorsunuz.

Yorum açık bir konu değil diyorum bunu da anlamıyorsunuz. Yazıya gidip beğeni filanda koymuyorum ama

yok anlamıyorsunuz...

yok yahu kesin anlamıyorsunuz....

bu kadar kişi anlayamadığına göre sorun bende ....

ya da hemen altında ki mesajı okumadan kuruldular ... zaten kimsenin okuma alışkanlığı yok böylesi daha kolay geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…