Aynı aynı çok dağınık biri kahve kupaları heryerde.full evden çalışıyor şimdi. Hızını alamamış fumualBenimki tüm gün evde değil çalışıyor ama arkasını toplamaktan çok bıktım. Anahtarıyla eve giren adamı giremesin diye kapının arkasına anahtar takarak elimde sprey şişesiyle karşılar oldum. Ceplerini boşaltır herşey makinaya gireceği için cüzdanına kadar ne çıkarsa artık fıs fıs yaptığım yetmez gibi balkonda orda burada bıraktığı bardakları toplamam cabası birde evde kalsa bilmiyorum ne olur. Ne zaman mutfağı toplasam 5 Dk sürmez acıkır kendileri o yüzden 24 saat çok ağır gelir bize.
Ayni versiyon daha beteri ve günlerdir full evde.gumuslugun ıçine bile ıvır zivir koymuş.Benimki tüm gün evde değil çalışıyor ama arkasını toplamaktan çok bıktım. Anahtarıyla eve giren adamı giremesin diye kapının arkasına anahtar takarak elimde sprey şişesiyle karşılar oldum. Ceplerini boşaltır herşey makinaya gireceği için cüzdanına kadar ne çıkarsa artık fıs fıs yaptığım yetmez gibi balkonda orda burada bıraktığı bardakları toplamam cabası birde evde kalsa bilmiyorum ne olur. Ne zaman mutfağı toplasam 5 Dk sürmez acıkır kendileri o yüzden 24 saat çok ağır gelir bize.
Geçmiş olsun.Iyi aksamlar arkadaşlar ben pek konu açan yorum yaZan biri degilim ama. Malum konu ciddi deneyimimi paylaşayım 2 haftadir hic cikmiyoruz dışarı 1.kez migros sanal marketten toplu sipariş verdik.gecen hafta...neyse bugun aksam saadetlerinde bir.telefon geldi sağlık mudurlugunden e iste size migros sanaldan ürün getiren kuryede corona pozitif cıktı 14 Gun evde kalın semptomunuz varsa 112 yi arayın bendede 1 haftadır acayip nefes darlığı var astımım.var ona baglamistim.beni aldı bir korku 15 dakika sonra aradim 112 yi geldiler götürdüler test kan tomografi cektiler negatif eve gönderdiler en son sürüntu aldilar onun sonucu belli degil. Yarın göğüs hast.klinigine gel.dediler.diyecegim o hic hic online alisveris yapmayın gida vs ne.olursa olsun körün taşı gibi gelip bulabilir.
Zahmet olmazsa tekrar paylaşır mısınız ,bulamadımBen bununla ilgili bişey paylaşmıştım bazı arkadaşlar saçma bulmuştu. Türkiyede mart ayında denenmeye başladı.Wuhanda kapatıldı çünkü hastalığı tetiklediği anlaşıldı.
5g baz istasyonlarıyla bagisikliklar baskilanmaya baslanmis. Merkez ussu wuhan diyorlar.Zahmet olmazsa tekrar paylaşır mısınız ,bulamadım
2,5 lt boş kola şişesi inadım yüzünden balkonda bir sağa bir sola gittide adam yine eğilip alıp bir çöpe atmadı ya...Aynı aynı çok dağınık biri kahve kupaları heryerde.full evden çalışıyor şimdi. Hızını alamamış fumual
Ayni versiyon daha beteri ve günlerdir full evde.gumuslugun ıçine bile ıvır zivir koymuş.
Hiç kimseyi korkutmak istemem ama covid-19'un akciğerlerde iltihaba yol açtığı kadar kalp kası hastalığı olan bazı hastalarda kalp kaslarında da iltihap yaptığı söylendi uzmanlar tarafından, iltihaplanan kalp kası kasılmayı bırakıyormuş ve kalp duruyormuş, belki Rus doktorların başına gelen böyle bir şeydir.İtalya'dan kötü haberler var
Rus askeri doktorlar, bazı tuhaf ölümleri rapor etti.
Moskovskiy Komsomolets gazetesinin haberine göre, aralarında İtalyan meslektaşlarına koronavirüs salgınıyla mücadelede yardım eden Rus askeri doktorlarının da bulunduğu Lombardiya bölgesinde hastalığın bazı yeni etkileri görüldü.
UYKUYA DALIP BİR DAHA UYANMIYORLAR
Bergamo'nun yaklaşık 35 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Gromo kentinde koronavirüslü bazı kişilerin uykuya daldığı ve sonrasında uyanamadığı ortaya çıktı. Bununla birlikte ölmeden önce bu kişilerde hastalığın ciddi belirtilerinin görülmediği kaydedildi.
'TUHAF' HASTALARDAN 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Gazete, aralarında Rus doktorlarının da bulunduğu gönüllü sağlık uzmanlarının çalıştığı pansiyonlardan birinde bir günde bu 'tuhaf' hastalardan en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.
Bu ne şimdi
bana turkiyede de oyle videolar geldi wp uzerinden ama bende ciddiye almadim acikcasiBen herseye acigim acikcasi.
Olabilir yani. Almanyada da bunlara inanan büyük bir kesim var.
Ama ben kendimi yipratmak istemiyorum bunlari fazla icsellestirerek.
Aklima da cinde patir patir düsen insanlar geldi az önce.. malum vaka sayimiz cini de gecti almanyada..
Yani Allah korusun yinede ama ben burda öyle birsey görmedim simdiye dek. Sosyal medyada da görmedim.
O düsme olaylari yalandir bence.. cesitli zaman dilimlerinden farkli farkli videolar ortaya atmislar bence. Korkutma amacli.
Aynı aileden ama kedi köpekteki corona virüs ile bu corona virüsün hiç bir alakası yok. Lütfen ona güvenmiyorum.Kişisel koruyucu donanımlarından köpegime sahibimmmkoronavirüş aşısı yaptirmişiz seneler önce. Karnesinde farkettim
Bu beni aşiri rahatlatiyor. Başka birseye ihtiyaç duymuyorum böylece
Biraz ağır olmuş ama durum budur okumanızı isterim amacım asla polemik yaratmak dini inançları malzeme etmek değildir. Yazı diyanet müfettişine aittir. Sadece bir de bu tarafından bakmanızı sağlamaktır.
Diyanet müfettişi, Ömer Sağlam yazmış:
İSLAM DİN BARONLUĞU TARİH OLURKEN
Virüs salgını sebebiyle, Kâbe'nin ve peygamberin kabrinin ziyarete kapatılması, UMRENİN ve muhtemelen HACCIN yasaklanması, camilerin CUMA dahil toplu namazlara yasaklanması, yaklaşan Ramazan sebebiyle TERAVİHLERİN ve toplu İFTARLARIN yasaklanacak olması, abuk subuk İFTAR çadırlarının kurulmayacak olması, uydurma KANDİL günlerinin kutlanmaması, hem gerçek (indirilmiş) İSLAMIN yeniden keşfi, hem de yobazın elindeki din enstrümanının alınması bakımından kesinlikle hayra alamettir.
Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.
Çünkü insanlar, din bezirganlarının savunageldiği birçok şeyin aslında terk edilebilir olduğunu, dolayısıyla dinden bir parça olmadığını, insan sağlığının her şeyin ve bu arada ibadetlerin de üstünde olduğunu görmüş oldular.
Ya da görmüş olmalılar!
Yani, haccın, umrenin, cumanın, bayramın, toplu namazın, toplu iftarın, gerektiğinde terk edilebilir olduğunu gördü insanlar.
Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Din ve din adamları da eskisi gibi etkili olmayacak toplumsal hayatta.
Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.
Dini söylemler eskisi gibi etkili olmayacak ve din siyaseti de bundan nasibini alacaktır.
LAİK demokrasiler daha da güçlenecektir.
Dün, "İçinde alkol var. Abdestim bozulur" diyerek eline kolonya sürmeyenlerin bile bugün neredeyse kolonya ile banyo yapacaklarını, kolonya ve dezenfektan yapımında kullanılan etil alkol ithalatındaki gümrük vergisini sıfırladıklarını gördükçe düşüncelerim kökünden sarsılıyor!
Cübbeli, cübbesiz din baronları, şarlatanlar ve ekran bülbüller eskisi gibi ötemeyeceklerdir bundan sonra.
Tarikat şeylerinin ve cemaat liderlerinin otoriteleri kökünden sarsılacak, inandırıcılıkları ve etkileme güçleri azalacaktır.
Bilim adamlarının, rakı ve şarabın koronanın ilacı olduğunu söylemeleri halinde, pek çok tarikat şeyhinin, cemaat liderinin ve sair din adamının içki içmeye başlayacağına, üstelik bunu besmele çekerek yapacaklarına, sonunda da "Afiyeti şifa olsun" diyeceklerine kesin inanıyorum artık!
Özetle; korona salgını "Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize...
31.03.2020
Ömer Sağlam
Deliricez en sonunda valla size de çok geçmiş olsunİyi ne güzel artık uyuyamamda ben. Eşimde kaç gündür baş ağrısı var üstüne 2 gündür şirkete her girdiğinde ateşini ölçüyorlardı o da 37 çıkıyormuş. Offfff
Ama öyle olsa bu kişilerin kalp hastası olduklarını belirtmezler miydi ?Hiç kimseyi korkutmak istemem ama covid-19'un akciğerlerde iltihaba yol açtığı kadar kalp kası hastalığı olan bazı hastalarda kalp kaslarında da iltihap yaptığı söylendi uzmanlar tarafından, iltihaplanan kalp kası kasılmayı bırakıyormuş ve kalp duruyormuş, belki Rus doktorların başına gelen böyle bir şeydir.
çok çeşit corona virüs var. Kedilerde görülen corona virüs mutasyon ile FİB hastalığına neden oluyor. Bu FİB hastalığı insanlarda görülen AİDS gibi bir hastalık. İnsandan kediye kediden insan bulaşan bir şey değil. Bu COVİD 19 corona virüsü yabani hayvan kaynaklı olsa bile tamamen farklı bir tür.Kedilerde Korona (Corona) Virüsü
Dünyayı etkisi altına alan Korona (Corona) virüsü kedilerin sıklıkla karşılaştığı bir virüstür. Mutasyona uğramadan öldürücü olma riski neredeyse yok gibidir. Virüs kediden kediye temas yoluyla geçer, yayılma yoluysa genelde dışkıdır.
İleri seviyelerde öldürücü sonuçlara neden olan dünya gündeminde yer alan corona virüsü insanlar haricinde kedilerde de görülebiliyor. Coronaviridae ailesi içinde yer alan corona virüsü başlıca dört türde sınıflandırılıyor. Evcil ve yabani hayvanlarda da görülen corona virüsü bazı belirtilerle kendisini gösterebiliyor.
Şu açıklamayı bulabildim, aslında o corona ile Covid19 un alakası yok demek istedim, bizim şu an uğraştığımız şey yıllardır kedilerde köpeklerde ve diğer hayvanlarda olabilen coronavirusun mutasyona uğramış yeni tipi anladığım kadarıyla. Karıştırılıyor sanırım
Bir kez daha okudum da bu adam her kimse ehli sünnet değil. Vahabi ağzıyla konuşuyor. Peşine düşüp yazıları paylaşılacak biri değil. Diyanet bilmemnesi olması sizi yanıltmasın. Laik, sömürü vs kelimelerini de kullanarak insanları ayrıştırmak istemiş, böyle oyunlara gelmeyin.
adamı tanımıyorum sadece yazı geldi bana kim olduğuna şimdi baktım bir yerde kaymakam demişler bir yerde müfettiş nedir bilmiyorum ama yazı yukarıda.
Tercihim ve ricam yazıya yorum yapmamanız, okuyup emoji ile duygularınızı paylaşmanız yönündedir. Zira dinlerin bu sitede konulara malzeme yapılmaması gerektiğini hep savunduk.
Aynen bence de cok kotu olup ates oksuruk olmadikca gitmeyin.Ben yakınlarıma bunu oneriyorum.Evde izole olun.Erken tedavi diye birsey yokmus zaten.geçmiş olsun ateş veya başka bir şey yoksa gitmeyin hastaneye. Sigarayı bırakmanıza çok sevindim. Sigarayı bıraktıktan sonra öksürük oluyormuş.
çok çeşit corona virüs var. Kedilerde görülen corona virüs mutasyon ile FİB hastalığına neden oluyor. Bu FİB hastalığı insanlarda görülen AİDS gibi bir hastalık. İnsandan kediye kediden insan bulaşan bir şey değil. Bu COVİD 19 corona virüsü yabani hayvan kaynaklı olsa bile tamamen farklı bir tür.
Çok haklısınız korkmakta. Ancak bir arkadaşımın yakını yakalandı 8 saat birlikte idiler yakalandığını öğrenmeden bir kaç gün önce. Sosyal mesafeyi korudukları için arkadaşımda çıkmadı. Olan kişi de iyileşti. Yani nasıl olur bilmem tabi ama bu süreçte dışarı ile teması olan kişi ile sosyal mesafeyi korumak gerekli. Tabi eşiniz çok zor bilemiyorum. Bir an evvel bu kötü günlerin bitmesi dileği ile.Ya kizlar ben ücretsiz izindeyim calismiyorum
Bebeğim yeni bir yaşına geldi. Eşim ise gidip geliyor ki çalıştığı ortam da kalabalık bir yer. Metro kullanıyor alışveriş vs de o yapıyor ben önemli birşey olmadığı sürece çıkmıyorum dışarı. Allah korusun eşime bulasacak bize de bulastiracak diye aklım çıkıyorBenim akciğerim zaten rahatsız, bebeğim de küçük daha napariz dusunmek bile istemiyorum Allah'ım korusun hepimizi.
Birşeyi merak ediyorum şimdi diyelim Ali birinden yeni virüs kaptı. Ali' de henüz hiçbir belirti görünmedi. Ali bu virüsü kapar kapmaz başkalarına da bulastiriyor mu yoksa uzerinden biraz zaman mi geçmesi lazım ?
15 dk önce alıntı ile gördüm mesajı ve orjinalini bulmakta zorlanacak gibiyim.siz okuduğunuzu anlıyor musunuz ?
bakın o mesajın altında da
böyle bir şey yazmışım değil mi ?
demişim ki adam kimdir belli değil bir yerde müfettiş yazıyor bir yerde kaymakam.
ne olduğu belli değil. Yazıya yorum değil emoji kullanın demişim. yazıda beğenmedim emojisi kullanırsınız olur biter ama sizin derdiniz ortalığı germek ise yanlış yapıyorsunuz.
Israrla ikidir alnımı kaşıyorsunuz ? şu hakareti sileyim de atarken haksız olmayayım !
Allah korktuğunuza uğratmasın sizi bizi hepimizi inşallahYa kizlar ben ücretsiz izindeyim calismiyorum
Bebeğim yeni bir yaşına geldi. Eşim ise gidip geliyor ki çalıştığı ortam da kalabalık bir yer. Metro kullanıyor alışveriş vs de o yapıyor ben önemli birşey olmadığı sürece çıkmıyorum dışarı. Allah korusun eşime bulasacak bize de bulastiracak diye aklım çıkıyorBenim akciğerim zaten rahatsız, bebeğim de küçük daha napariz dusunmek bile istemiyorum Allah'ım korusun hepimizi.
Birşeyi merak ediyorum şimdi diyelim Ali birinden yeni virüs kaptı. Ali' de henüz hiçbir belirti görünmedi. Ali bu virüsü kapar kapmaz başkalarına da bulastiriyor mu yoksa uzerinden biraz zaman mi geçmesi lazım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?