bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Yok şiş değil. Coronodan dolayık değil. Yani evet stresimin nedenlerinden biri o ama şuanki ağrı tamamen farklı. Geçmek bilmiyor birkaç saat öncesine kadar kendi kendime geçecek diye bekliyordum ama şuan fayda etmiyor bir şey. Bitki çayı içtim, ilaç da alayım, işe yarar umarım. Teşekkür ederim.

Tekrarını izliyorum.

Maske kesinlikle takılmali
2-3 hafta izole olmayi basarirsak salgini 3 ayda kontrol etmeyi basarabiliriz ama yapamazsak cok daha uzun ve uzucu bir sürec bizi bekliyor.
3 ayda sadece kontrol altina mi alincakmis yani
O da izolasyon sağlanırsa öyle mi

Niye ya ne zararı var adamların size? Biz eşimle 12 marttan beri dipdibeyiz, daha hiç sıkılmadık
Bizde de öyle, hiç sıkılmadık. Ama Market günleri dışında. Markete gitmek market dönüşü bizim için kabus. Onu elledin, bunu dejenfekte ettin, etmedin. o oraya değdi, buraya değdi, Çok kötü kavga ediyoruz.

Tekrarını izliyorum.

2-3 hafta izole olmayi basarirsak salgini 3 ayda kontrol etmeyi basarabiliriz ama yapamazsak cok daha uzun ve uzucu bir sürec bizi bekliyor.
italya bile karantina ilan ettiğinde bizdeki kadar vaka sayısı yoktu. Şuan habertürkteki adam iyileşen hastaların akciğer fonksiyonlarında %20/30 azalma var ileride ne olur belli değil diyor tam muamma herşey

Tekrarını izliyorum.

Bence adamlar söylenebilecek herşeyi söyledi.Oldukça aydınlatıcı bir program olmuş.

Hepimiz için yazdım
Ama ileri yaşta erkekler gördüğüm kadarıyla daha yapıcı oluyor.
yok ya çok huysuz oluyorlar. Hele çalışma düzeninden ev hayatı düzenine geçerken bocalıyorlar. Bu günler emeklilik günlerin bir fragmanı gibi oldu aslında. Ama haksızlık etmeyim bugünlerde çok stres altında herkes.

Ben karantinaya alışıyorum artık. Hatta hastalık korkusuna bile alışıyorum. Sanırım birsüre yeni “normalimiz” bu olacak.
Hiçbir pandemi sonsuza kadar sürmemiş. Bu da Bitecek elbet. Ama birsüre normal yaşantımız bu olacak. Buna alışmam lazım.
Hiçkimse zarar görmesin istiyorum. En kısa sürede bu durumdan kurtuluruz umarım.

3 ayda sadece kontrol altina mi alincakmis yani
O da izolasyon sağlanırsa öyle mi
Su an durum oyle maalesef. Vakalar cok artti cunku. Gerekli önlemleri zamanında almadık, sokaklarda parti yaptık, misafirlige gittik, mangal yaptik, düğün yaptık . Bir saat bile aleyhimize ilerliyor. Hala farkinda olmayan bir kesim var.

Bence adamlar söylenebilecek herşeyi söyledi.Oldukça aydınlatıcı bir program olmuş.
Bence de. Ben artik herkesi dinlemiyorum. Beynim akiyor:)

Bcg aşısı mantıklı bencede ya bilim kurulu araştırıyormuş aşıların önemi için büyük bir adım olur :) yarında antikor tedavisi denenmeye başlıyor güzel haberler gelecek inşallah yakında.

Aynı fikirdeyim..insan nasıl
aynen öyle ne hikmetse prens charles bi ayağı çukurda bir adam yani buna rağmen 5 günde iyileşiyor . Yersen

Bugün test sayısı artmasına rağmen pozitif vaka sayımız bugün için de, toplam olarak da düştü. Ölüm oranı ise düne göre düşük, ancak genel toplamda yüksek.

Oranlar şu şekilde (imiş):

Yoğun bakım hastası: %6.5 (artmış)
Entübe hasta: %4.3 (azalmış)
Ölüm: %1.96 (artmış)
İyileşme: %2.3 (artmış)

Uzmanlara göre matematiksel tablo şunu gösteriyor, bu hafta pozitif vaka oranı azalmaya devam ederse, ölüm oranları da bir sonraki haftadan itibaren azalmaya devam ederse, test sayımız da kademeli bir şekilde artarak 30 binleri bulursa Almanya gibi pozitif vaka sayısının yüksek ancak ölüm oranlarının düşük olduğu bir tablo yakalamak mümkün.

Haydaa, yarın sanal marketten siparişim gelecek bunu görmem pek iyi olmadı Size de geçmiş olsun, umarım hasta değilsinizdir. Markette de başımıza gelebilir, her yer riskli artık maalesef ki.

Çok geçmiş olsun. Benim siparişim pazar gelecek. Hangi şehirdesiniz . Gerçi tüm şehirler tehlike altında.
sağolun bizimle paylaştığınız için.

online alisverisi kessek markete gitmek zorundayiz bu kdr hizli bulasan bir virusden kacmak imkansiz gibi sanki ya o sebeple cogu kisinin farketmeden gecirmia olabilecegine inaniyorum soylenildigi gibi insanlari aldigi herseyi sabunlu sularla yikatacak kadar bulasici bir virus bir yolunu bulur da girer vucuda

Söylediklerinize çok katılıyorum. Ama bu ölümlerin tek bir kentte görülüyor olması (acaba başka yerde de görülmüş mü?) ve aynı pansiyonda kalan 5 kişinin aynı günde bu şekilde vefat etmesi ilginç. Benim aklıma acaba bunlar uyku ilacı vb içip intihar mı ettiler? sorusu geliyor. Gerçi intihar olsa otopside anlaşılır, intihar denirdi ama bilemedim çok mu senaryo yazdım?

Geçenlerde bir doktor ve kocası pozitif çıkmış .22 yaşındaki oğullarına da test yapmışlar ondada pozitif çıkmış ama çocukta hastalığın hiç bir emaresi yokmuş .Zaten bakan diyor ya vakaların yarısı hayalet diye hiç bir belirti yok .

Günaydın herkese :)

arkadaşlar bu virüs yayılma hızının çok olması kadar sabuna dayanıksızlığı ile de meşhur. elbette en önemli şey dışarısı ile minimum temas ama temastan sonra elleri, yüzü çok hızlı ve etkili şekilde dezenfekte etmek yakalanma ihtimalini sıfıra indiriyor.
sanal alışveriş yapmazsak markete gitmek zorundayız ki bana göre markete gitmek daha tehlikeli. çünkü orası daha kalabalık ve virüs damlacık yolu ile bulaşıyor.
ben önlem olarak
dışarıdan gelen poşetleri eve mümkün mertebe sokmuyorum. sebze, meyve, vs poşetleri eve sokmadan hemen bir tasa doldurup sonra içerisine direkt sirke ve su koyup bekletiyorum. eve girmesi gereken her paketi kapının önünde sabunlu ıslak mendille siliyorum. kapının yanında temiz bir yüzeyde bu sildiklerimi diziyorum. kapıyı kapamadan önce de dış ve iç tarafından kapının en çok tutulan yerlerini siliyorum. ve en son ellerimi bol sabunla yıkıyorum. bu süreçte elimi hiçbir şekilde ağzıma burnuma yaklaştırmıyorum. hiçbir yere değdirmiyorum. sildiğim şeyleri bundan sonra yerlerine yerleştiriyorum.
bir alışveriş rutinim böyle.

bir de almak zorunda olduğum bir kargo vardı, y.içi önce mesaj atıp bir kod yolladı, kesinlikle imza atmayın bu kodu verin diye. yani dışarıdan market veya kargo siparişleri gelirken o adamlar çok daha özenli. getir'i de çok kullandım. gelince telefon ediyo, apartman kapısının önünde diyor, inip alıyosun. bence adamın kapıya gelip ne olursa olsun yaklaşmasından daha mantıklı.

ilk vakayi biliyoruz sadece zaten bu ilk vaka olmayabilir demislerdi cok onceye gitmeyede gerek yok subat sonu mart basi kimse grip olmadimi cogu kisi korona daha yok ulkede koroma olmamisimdir diye evde bile gecirmistir belkide tabi birde dediginiz semptom vermeyenlerde var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…