bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Açıkçası yakin zamanda bitecegine ben de inanmıyorum.
Temmuzda annemler gelecekti yalan oldu Almanya'dalar.
Kayinvalidemler Turkiye'nin obur ucunda. Gelmeye kalkarlar diye aklim cikiyor. Gerci ucuslar falan iptal. Kayinpeder 65 ustu olduğu icin çıkamıyor.
Yani dediginiz gibi bitti de dense ben de inanacagimi zannetmiyorum.

Aynen o guven coktan zedelendi malesef. Bitti artik deseler de inanmayacak duruma geldik.
Artik panik yapmama degil panik yapma zamani bence. Artik su panik yapmayanlar da bi yapıp evde dursunlar.

Yine market dönüşü yine pert bir ben.. Ve sadece kendimizi pakladım henüz alışverişin tümü balkonda bekliyor silinmeyi yerleştirilmeyi.. Ne hallere düştük inanamıyorum yaa.. Bu tempoya daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Hele bebek gelince imkansız gibi..

evet ben de anlamıyorum bunu. yani biz iyi durumda olsak avrupa'ya gönder, görsünler gücünü ve yardımını. ama burada ihtiyaç varken yollamak bana mantıklı gelmiyor. bu her ülkenin önce kendini düşünmesini zorunlu kılan bir süreç.

acaba biz de salgını yaşadığımız halde güçlüyüz imajı çizmek için mi bu ?

Disaridan gelince kendimi bi dezenfekte oluyoruz dus alıyoruz ama ben posetleri veya alinanlari temizlemedim hic. O sekilde bulasmanin cok mumkun olmadigini söylüyorlar.

Bence orta dusunce diye birsey var.., vatandasa hic deger vermiyor diyorsun o zaman sen avrupa ulkelerini takip etmiyorsun. Dogru mu? Adamlar cogu ab ulkesindede yasak ilan etmedi .. halbuki olum sayisi turkiyeye bakarak daha hizli ilerliyor. Yatak cihaz yetersizligi var.. yaslilari bildigin olume terk ediyolar. Birak test yapmayi.. olme raddesine gelmeden hastane cagrilmiyolar bile.. evde kendinizi karantinaya alin deniyor. Yaslilardan kurtulmak istiyolar bildigin cunku para yiyolar, onlara gore. Devlet olarak bakarsan dogru ama insani bir durum mu bu? Birde kalkip fransa korona ilaclari afrikalilar uzerinde denensin once diyor. Turkiyede bu konuda yasli genc ayrimi var mi? Adamlar kapidan gelip siparis aliyolar. yani bence biraz haksizlik ediyorsun.

Daha once yazmstm. Devletler bugunluk plan yapmazlar. Bugun birsey yapiyolar kokusu yillar sonra cikabilir. Banada cok mantiksz geliyor eger Turkiyenin bu konuda skntisi varsa, once kendim demeli.

Disaridan gelince kendimi bi dezenfekte oluyoruz dus alıyoruz ama ben posetleri veya alinanlari temizlemedim hic. O sekilde bulasmanin cok mumkun olmadigini söylüyorlar.
Kimisi de kendine öyle bulaştığını iddia ediyor, bilemedim. Her ihtimale karşı ben kolonyayla siliyorum paketleri.. Meyve sebzeyi de sirkeli suda bekletiyorum, sirke işe yaramıyor diyorlar ama onları da başka bir şeyle temizleyemem ki..

Doğru söylüyorsunuz bizler uzun yazıları okumayı sevmeyen bir milletiz. İtiraf edeyim ben de okumaya başladım sonra içim şişti okumadım hepsini, zaten uykusuzdum, onun da etkisi var. Sonra bu sabah sizin bu mesajınızdan sonra döndüm geriye buldum yazıyı ve hepsini satır satır sonuna kadar okudum. Beğendiğim kısımları söylemem gerekirse ve bende özet olarak kalacak olan:

"Yobazın din enstrümanını öttürmesi ve din üzerinden Müslümanları sömürmesi bundan sonra hiç de kolay ve inandırıcı olmayacaktır artık.

Din ferdileşecek, vicdanileşecek, yani olması gereken yere, Tanrı ile kul arasına yerleşecektir.

Özetle; korona salgını "Her şerde bir hayır vardır" sözünü bir kere daha apaçık göstermiştir bize..."

Şimdi asıl tartışılan konuya geleyim. Sizler burada dini içerik paylaşmayı yasaklarken sizin dini bir içerik paylaşmış olmanız konusu. Neden? Şimdi öncelikle konu BDV’deyken yasak olan siyası içerikli yorumların yoğunluğu sebebiyle konu siyaset bölümüne taşındı. Olacak tabi. Bu virüs bizi her alanda derinden etkilemiş bulunmakta, siyasi, dini düşüncelerimiz, inançlarımız, cinsel hayatımız, aile hayatımız, ebeveynliğimiz, ekonomimiz, iş hayatımız, psikolojimiz, ruh sağlığımız her alanda etkiledi bizi. Ve bizler her konuda konuşma ihtiyacındayız aslında. Buna dini konular da dahil. Şu an en dindarımızdan en ateistimize kadar hepimiz bu yaşadıklarımızı anlamlandırma çabası içerisindeyiz. Bu bizim özümüzde var. Bir arkadaşımıza buradan Viktor Frankle’ın “İnsanın anlam arayısı” isimli kitabını önermiştim. Frankle’ın kitabında da söz ettiği ve başlatığı logoterapi akımının özeti, insanın ruh sağlığı için elzem olan yaşadıklarını bir şekilde anlamlandırabilmesidir, ve bu arayışın bizim özümüzde olduğudur. Gerek dini, gerek felsefi, gerek bilimsel olarak anlamlandırma çabası var. Elbet bu sancılı arayış içerisinde sohbetlerimiz siyasete de kayabilir, dine de, felsefeye de, hata çok kez yaptığımız gibi mizaha da (bu da bir baş etme mekanizması). Dolayısıyla ben sansürden ve yasaktan çok yana değilim ve küfür hakaret, çirkin üslup içermediği sürece ve kendi dini inancını karşısına empoze etme, “sen cennete gideceksin, sen cehennemde yanacaksın” benzeri fetvaları içermediği sürece her türlü dini düşünce ifadesine saygım sonsuzdur.

Aynen o guven coktan zedelendi malesef. Bitti artik deseler de inanmayacak duruma geldik.
Artik panik yapmama degil panik yapma zamani bence. Artik su panik yapmayanlar da bi yapıp evde dursunlar.
Zaten bi taraf cok rahat diger taraf cok takintili.. biri rahatliktan oluyo digeri kalpten

Daha once yazmstm. Devletler bugunluk plan yapmazlar. Bugun birsey yapiyolar kokusu yillar sonra cikabilir. Banada cok mantiksz geliyor eger Turkiyenin bu konuda skntisi varsa, once kendim demeli.

her ne kadar pandemi olsa da işin içerisinde politika muhakkak dönüyordur. sonuçta çin ve rusya italya'ya yardım gönderdiler. bu bir güç savaşı da olabilir elbette.

ben siliyorum. çünkü yüzeylerin türüne göre de belirli sürelerde canlı kalabiliyor. ama asıl önemlisi o yüzeye temas ettikten sonra eli yüze, ağıza, burna götürmemek ve hemen yıkamak.
ben içim rahat etsin diye silip direkt çöp yapıyorum ve ev kapısının dışında tutuyorum.

her ne kadar pandemi olsa da işin içerisinde politika muhakkak dönüyordur. sonuçta çin ve rusya italya'ya yardım gönderdiler. bu bir güç savaşı da olabilir elbette.
Cin sanirim almanyaya maske gonderirken son anda amerika satin almis mesela. Cin’in hollandaya gonderdigi maskeler standartlara uygun degilmis toplattirmislar. Daha onceden biliyoruz baska bi ulkeye cin’in yolladigi test kitleri bozuk cikmis. Yani hastaliga odaklanamiyo millet donen entrikalardan.

Marketten sonra bir ben mi rahatim bilemedim.Markette maksimum dikkat ediyorum zaten,gelince de ellerimi yikayip ustumu degistiriyorum.Aldiklarimi yerlestirip tekrar ellerimi yikiyorum,bitti.
Zaten aldiklarimin neredeyse tamamini hemen o an kullanmadigim icin bekledikleri yerde virus varsa da olür diye düşünüyorum.

balkonda açık havada bekletmek de yeterli diyorlar.

Gecen bi unlu diyordu peyniri yikamis poseti yirtikmis cunku

aynen, dün haberlerde anlatıyorlardı bu maske olayını.
valla bilemiyorum ki bozukta çıkabilir, iğrenç bir espri olacak ama çin malı diyip beğenmediğimiz ve dandik çıkan bir sürü şey olmadı mı bu olaylardan önce de ?

bendee boyle yapiyorum..zaten esim aksam eve geldiginde oglumu tutmam imkansiz kapi girisinde ust bas degistir falan mumkun degil yapisiyor aninda babasina herseyi titizlikle yapabilenleri tebrik ediyorum:))

Yap deyin yapsın ya o kadar ince düşünmeyin, erkeklerin çoğu böyle galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…