- 5 Mayıs 2013
- 33.893
- 41.513
- 798
ben biteceğine inanmıyorum. Kayınvalidemler (uzak bir ilde oturuyorlar) Hazirana bitermiş inşallah geliriz, özledik sizi diyorlar. O kadar yolu güvenli bir şekilde nasıl gelecekler? Burada hastane bile yok nereye geliyorlar? Neyse daha hazirana çok var da. Bitti dense bile ben güvenemem. Gidişat ortada, Dünya daha piki görmedi. Dünyadan temizlenmeden Türkiye'den de temizlenmez gibime geliyor. Hazirana kadar da zor biter.
Insanlarda panik olusmasin diye soylemiyolardir belki ama seffaf olunmamasida guveni zedeler. Gerek burda konusuldugu gibi bakanimiz adina gerek saglik sektorune karsi..
bi ulkenin bu tarz birseye hazirliksiz olmasini anliyorum gerek yatak gerek malzeme ama..tum ulkelerde yetersiz zaten.. insanlar dinlemedikcede cogalacak zaten hasta sayisi. neden baska ulkelere yardim veriyoruz? Bunu cozemiyorum
Insanlarda panik olusmasin diye soylemiyolardir belki ama seffaf olunmamasida guveni zedeler. Gerek burda konusuldugu gibi bakanimiz adina gerek saglik sektorune karsi..
bi ulkenin bu tarz birseye hazirliksiz olmasini anliyorum gerek yatak gerek malzeme ama..tum ulkelerde yetersiz zaten.. insanlar dinlemedikcede cogalacak zaten hasta sayisi. neden baska ulkelere yardim veriyoruz? Bunu cozemiyorum
Yine market dönüşü yine pert bir ben..Ve sadece kendimizi pakladım henüz alışverişin tümü balkonda bekliyor silinmeyi yerleştirilmeyi.. Ne hallere düştük inanamıyorum yaa.. Bu tempoya daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorum. Hele bebek gelince imkansız gibi..
Bence orta dusunce diye birsey var.., vatandasa hic deger vermiyor diyorsun o zaman sen avrupa ulkelerini takip etmiyorsun. Dogru mu? Adamlar cogu ab ulkesindede yasak ilan etmedi .. halbuki olum sayisi turkiyeye bakarak daha hizli ilerliyor. Yatak cihaz yetersizligi var.. yaslilari bildigin olume terk ediyolar. Birak test yapmayi.. olme raddesine gelmeden hastane cagrilmiyolar bile.. evde kendinizi karantinaya alin deniyor. Yaslilardan kurtulmak istiyolar bildigin cunku para yiyolar, onlara gore. Devlet olarak bakarsan dogru ama insani bir durum mu bu? Birde kalkip fransa korona ilaclari afrikalilar uzerinde denensin once diyor. Turkiyede bu konuda yasli genc ayrimi var mi? Adamlar kapidan gelip siparis aliyolar. yani bence biraz haksizlik ediyorsun.Kendi vatandaşına bu kadar değer vermeyen başka ülke var mıdır? Sanmıyorum.Millet can derdinde birileri show yapma peşinde.Senin ülkende ki sağlık personelinin hiç birşeye ihtiyacı yoktur belki o zaman bu yaptığının bir mantığı olur.Şu davranışa bakarak bile zihniyeti anlamak zor değil.Daha öncede yazmıştım virüs mevzusunda işler ters giderse sağlık bakanı bu işin günah keçisi olacak oysa ki sadece emir kulu.
Daha once yazmstm. Devletler bugunluk plan yapmazlar. Bugun birsey yapiyolar kokusu yillar sonra cikabilir. Banada cok mantiksz geliyor eger Turkiyenin bu konuda skntisi varsa, once kendim demeli.evet ben de anlamıyorum bunu. yani biz iyi durumda olsak avrupa'ya gönder, görsünler gücünü ve yardımını. ama burada ihtiyaç varken yollamak bana mantıklı gelmiyor. bu her ülkenin önce kendini düşünmesini zorunlu kılan bir süreç.
acaba biz de salgını yaşadığımız halde güçlüyüz imajı çizmek için mi bu ?
Kimisi de kendine öyle bulaştığını iddia ediyor, bilemedim. Her ihtimale karşı ben kolonyayla siliyorum paketleri.. Meyve sebzeyi de sirkeli suda bekletiyorum, sirke işe yaramıyor diyorlar ama onları da başka bir şeyle temizleyemem ki..Disaridan gelince kendimi bi dezenfekte oluyoruz dus alıyoruz ama ben posetleri veya alinanlari temizlemedim hic. O sekilde bulasmanin cok mumkun olmadigini söylüyorlar.
Doğru söylüyorsunuz bizler uzun yazıları okumayı sevmeyen bir milletiz. İtiraf edeyim ben de okumaya başladım sonra içim şişti okumadım hepsini, zaten uykusuzdum, onun da etkisi var. Sonra bu sabah sizin bu mesajınızdan sonra döndüm geriye buldum yazıyı ve hepsini satır satır sonuna kadar okudum. Beğendiğim kısımları söylemem gerekirse ve bende özet olarak kalacak olan:ben izah edemiyorum !
mesajın altında ki 2. yorumumu okuyun diyorum ama yok anlamıyorsunuz.
Anlattığımı da anlamıyorsunuz.
Yorum açık bir konu değil diyorum bunu da anlamıyorsunuz. Yazıya gidip beğeni filanda koymuyorum ama
yok anlamıyorsunuz...
yok yahu kesin anlamıyorsunuz....
bu kadar kişi anlayamadığına göre sorun bende ....
ya da hemen altında ki mesajı okumadan kuruldular ... zaten kimsenin okuma alışkanlığı yok böylesi daha kolay geldi.
Zaten bi taraf cok rahat diger taraf cok takintili.. biri rahatliktan oluyo digeri kalptenAynen o guven coktan zedelendi malesef. Bitti artik deseler de inanmayacak duruma geldik.
Artik panik yapmama degil panik yapma zamani bence. Artik su panik yapmayanlar da bi yapıp evde dursunlar.
Daha once yazmstm. Devletler bugunluk plan yapmazlar. Bugun birsey yapiyolar kokusu yillar sonra cikabilir. Banada cok mantiksz geliyor eger Turkiyenin bu konuda skntisi varsa, once kendim demeli.
Disaridan gelince kendimi bi dezenfekte oluyoruz dus alıyoruz ama ben posetleri veya alinanlari temizlemedim hic. O sekilde bulasmanin cok mumkun olmadigini söylüyorlar.
Cin sanirim almanyaya maske gonderirken son anda amerika satin almis mesela. Cin’in hollandaya gonderdigi maskeler standartlara uygun degilmis toplattirmislar. Daha onceden biliyoruz baska bi ulkeye cin’in yolladigi test kitleri bozuk cikmis. Yani hastaliga odaklanamiyo millet donen entrikalardan.her ne kadar pandemi olsa da işin içerisinde politika muhakkak dönüyordur. sonuçta çin ve rusya italya'ya yardım gönderdiler. bu bir güç savaşı da olabilir elbette.
Marketten sonra bir ben mi rahatim bilemedim.Markette maksimum dikkat ediyorum zaten,gelince de ellerimi yikayip ustumu degistiriyorum.Aldiklarimi yerlestirip tekrar ellerimi yikiyorum,bitti.
Zaten aldiklarimin neredeyse tamamini hemen o an kullanmadigim icin bekledikleri yerde virus varsa da olür diye düşünüyorum.
Gecen bi unlu diyordu peyniri yikamis poseti yirtikmis cunkuMarketten sonra bir ben mi rahatim bilemedim.Markette maksimum dikkat ediyorum zaten,gelince de ellerimi yikayip ustumu degistiriyorum.Aldiklarimi yerlestirip tekrar ellerimi yikiyorum,bitti.
Zaten aldiklarimin neredeyse tamamini hemen o an kullanmadigim icin bekledikleri yerde virus varsa da olür diye düşünüyorum.
Cin sanirim almanyaya maske gonderirken son anda amerika satin almis mesela. Cin’in hollandaya gonderdigi maskeler standartlara uygun degilmis toplattirmislar. Daha onceden biliyoruz baska bi ulkeye cin’in yolladigi test kitleri bozuk cikmis. Yani hastaliga odaklanamiyo millet donen entrikalardan.
Gecen bi unlu diyordu peyniri yikamis poseti yirtikmis cunku
bendee boyle yapiyorum..zaten esim aksam eve geldiginde oglumu tutmam imkansizMarketten sonra bir ben mi rahatim bilemedim.Markette maksimum dikkat ediyorum zaten,gelince de ellerimi yikayip ustumu degistiriyorum.Aldiklarimi yerlestirip tekrar ellerimi yikiyorum,bitti.
Yap deyin yapsın ya o kadar ince düşünmeyin, erkeklerin çoğu böyle galiba.Tanidik geldi bana bu
Esim ayin 13 unden beri evden calisiyor. Normal sartlarda batmayacak hareketleri batmaya basladi.
Mesela banyoda kagit havlu kullaniyoruz oyuzden cop kovasi hemen doluyor. Gecenlerde baktim ellerini kuruladiktan sonra baska cope atiyor peceteyi. Dur dedim bosaltmayacagim bakalim nekadar surdurecek bunu.
2 oldu, 3 oldu dayanamadim. Cingar cikarttim resmenHemen degistirdi oyle olunca.
Bir sabah dustan ciktim kedim ile konusuyor. Anne gelince vericek mama diye.. Kedi miyavliyor mama istiyor yavrum. Ama esim benim vermemi bekliyor. Ogunden beri her gun ona verdiriyorum kedinin mamasini.
Boyle bir suru sey oldu ayin 13 unden beri.. Allahtan ben kizinca yap dedigimde falan itiraz etmiyor. Ama neden ben yap diyeyim ki kendiliginden yapsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?