Iyi aksamlar arkadaşlar ben pek konu açan yorum yaZan biri degilim ama. Malum konu ciddi deneyimimi paylaşayım 2 haftadir hic cikmiyoruz dışarı 1.kez migros sanal marketten toplu sipariş verdik.gecen hafta...neyse bugun aksam saadetlerinde bir.telefon geldi sağlık mudurlugunden e iste size migros sanaldan ürün getiren kuryede corona pozitif cıktı 14 Gun evde kalın semptomunuz varsa 112 yi arayın bendede 1 haftadır acayip nefes darlığı var astımım.var ona baglamistim.beni aldı bir korku 15 dakika sonra aradim 112 yi geldiler götürdüler test kan tomografi cektiler negatif eve gönderdiler en son sürüntu aldilar onun sonucu belli degil. Yarın göğüs hast.klinigine gel.dediler.diyecegim o hic hic online alisveris yapmayın gida vs ne.olursa olsun körün taşı gibi gelip bulabilir.
Biz de gideceğiz birazdan, 10da açılıyormuşBizde de öyle, hiç sıkılmadık. Ama Market günleri dışında. Markete gitmek market dönüşü bizim için kabus. Onu elledin, bunu dejenfekte ettin, etmedin. o oraya değdi, buraya değdi, Çok kötü kavga ediyoruz.
Ben de Almanyadayim, bizim burda kasiyerler eldivenli ama maske yok kimsede. Bende de yok hic almadim. Burda insanlar birbirlerine cok mesafeli. Ayrica disarda cok az insan var. Ben de haftada bir iki alisveris icin cikiyorum o kadar. Bir de burdaki marketlerde maya disinda hersey var.Bizim almanyada maske kitligi var suan.
Ama yerli sirketler üretime basladi sükür.
Annem gecen yil umreye gitmisti birkac maske vermislerdi giderken..bugun alisveris yapmak zorundaydim ve kullandim.
Kasiyerler cok mutlu oldu ve bazi kullanmayan kisilerin utandigini gördüm..
Gerci devlet verse kullanilirdi eminim. Ama suan bizim eyalet kendiniz de dikebilirsiniz önerileri verdi gecici süreligine
Baya vaktimiz vardi, yani avrupanin.. önlem almak icin .. niye hersey böyle yavas ilerliyor anlamiyorum gercekten.
Cogu kasiyerlerin hala maskesi yok. Eldivende kullanmiyorlar.. zaten eldivenlerde bulunmuyor artik nerdeyse..
Netten maske siparisi vermistim gecen gün ama iptal edilmis kalmamis. Dün aksam tekrar siparis verdim ..50tanesine 35€ harcadim mecburen artik.
Halimiz trajikomedi valla..
Birbucuk hafta sonra da ilk defa iki paket tuvalet kagidi bulabildim ve satin alabildim kizlar
Insan buna sevinirmi.. sevinebiliyormus.. bu günleri de görebiliyormusuz
benim cevremdeki marketlerde eldivenli maskeli calisanlar esim dun yolda birini gormus 5lt pet siseden kendine siper maske yapmis:))
Ben direk balkona koyup ertesi gün siliyorum sonra duruluyorum meyve sebzeleri gelince karbonatlı sirkeli suya basıyorum aslında bunlar normal hayatımızada endekslememiz gereken şeylermiş ben büyük ihtimal aynı devam ederimGünaydın herkese :)
arkadaşlar bu virüs yayılma hızının çok olması kadar sabuna dayanıksızlığı ile de meşhur. elbette en önemli şey dışarısı ile minimum temas ama temastan sonra elleri, yüzü çok hızlı ve etkili şekilde dezenfekte etmek yakalanma ihtimalini sıfıra indiriyor.
sanal alışveriş yapmazsak markete gitmek zorundayız ki bana göre markete gitmek daha tehlikeli. çünkü orası daha kalabalık ve virüs damlacık yolu ile bulaşıyor.
ben önlem olarak
dışarıdan gelen poşetleri eve mümkün mertebe sokmuyorum. sebze, meyve, vs poşetleri eve sokmadan hemen bir tasa doldurup sonra içerisine direkt sirke ve su koyup bekletiyorum. eve girmesi gereken her paketi kapının önünde sabunlu ıslak mendille siliyorum. kapının yanında temiz bir yüzeyde bu sildiklerimi diziyorum. kapıyı kapamadan önce de dış ve iç tarafından kapının en çok tutulan yerlerini siliyorum. ve en son ellerimi bol sabunla yıkıyorum. bu süreçte elimi hiçbir şekilde ağzıma burnuma yaklaştırmıyorum. hiçbir yere değdirmiyorum. sildiğim şeyleri bundan sonra yerlerine yerleştiriyorum.
bir alışveriş rutinim böyle.
bir de almak zorunda olduğum bir kargo vardı, y.içi önce mesaj atıp bir kod yolladı, kesinlikle imza atmayın bu kodu verin diye. yani dışarıdan market veya kargo siparişleri gelirken o adamlar çok daha özenli. getir'i de çok kullandım. gelince telefon ediyo, apartman kapısının önünde diyor, inip alıyosun. bence adamın kapıya gelip ne olursa olsun yaklaşmasından daha mantıklı.
Evet 5G ile ilgili ingilizce bir video izledim tuylerim urperdi. Wuhan sehri de bu arada 5G nin test edildigi sehir.bu arada almanyada bu virus ortaya ciktigi zamanlar internetimiz kesilmisti evde bir iki gün.
geldiginde 5g ye gecis yaptigimizi gördüm..
cinde de öyle mi baslamis veya ayni anda mi ne..
komplo teori mod on
türkiye 5g ye gecis yaptimi acaba merak ettim?
gerci pek de önemi yok bence.. olanlar oluyor sonucta..
bana suan bag bahce, meyve agaclari ve bir kedi lazim
Siz gondermistiniz demek linki. Tesekkür ederim. Türkiyede Mart ayinda mi denenmeye basladiBen bununla ilgili bişey paylaşmıştım bazı arkadaşlar saçma bulmuştu. Türkiyede mart ayında denenmeye başladı.Wuhanda kapatıldı çünkü hastalığı tetiklediği anlaşıldı.
Aynen 71 yaşında adam 5 günde iyileştiaynen öyle ne hikmetse prens charles bi ayağı çukurda bir adam yani buna rağmen 5 günde iyileşiyor . Yersen
Dün akşam bakan sağlıkçıların durumunu anlatırken tıkandı gözleri doldu,ilk defa üzüldüm bakana.
Bunu bende anlamiyorum. Yaw saglik personelinden duydum bizzat. Maske yok onluk yok eldiven diyor. Turkiye napiyor italyaya tibbi yardim malzemesi yolluyo. Yaw amerika almanya hepsi birbirinin satin aldigi maskesine sununa bununa el koyarken nedir bu ya? Sen icerdeki adamini dusunsene elin hamur kafasina yardim ediyorsunBen üzülmedim abla. Samimi bulmuyorum pek.
Ama şunu anlamıyorum.
Bakan ısrarla her hastane için maskemiz ve korunma materyallerimiz var. Sosyal medyaya inanmayın diyor.
Fakat ekşi sözlükte ve diğer platformlarda doktorlar ve diğer sağlık çalışanları maskelerinin olmadığını, maske olsa bile normalde tek kullanımlık olan maskeleri imza karşılığı alıp bir gün boyunca kullandıklarını ve bunun gibi durumlarını anlatan yazılar yazıyorlar.
Amerika'ya o kadar maske sattık. Bizim şimdi kendi halkımız için maskemiz var mı yok mu?
600 sağlık çalışanı ne demek? Doktorlar savaştaki askerler konumunda. Onları kaybedersek halka ne olacak?
Öncelik yurt dışına dezenfektan ve maske satmak olmamalıydı bence.
Hala kalacak yeri olmayan ve ailesinin yanına dönen doktorlar var.
Koç Holding otelini güya açtı ama doktorlar diyor ki oteli arıyoruz öyle bir uygulamamız yok diyor.
Sağlık çalışanlarını daha fazla korumamız lazımdı.
Bu halkın sağlık çalışanlarına saygı göstereceğini düşünmüyorum. Annesi babası coronadan öldü diye doktoru öldürmeye yeltenecek binlercesi var bu ülkede. Daha geçenlerde bir güvenlik görevlisi hasta yakınını karantina odasına almadı diye bıçaklandı.
Hastanelerde yeterince polis var mı doktorları korumak için, orası da muamma
Ben üzülmedim abla. Samimi bulmuyorum pek.
Ama şunu anlamıyorum.
Bakan ısrarla her hastane için maskemiz ve korunma materyallerimiz var. Sosyal medyaya inanmayın diyor.
Fakat ekşi sözlükte ve diğer platformlarda doktorlar ve diğer sağlık çalışanları maskelerinin olmadığını, maske olsa bile normalde tek kullanımlık olan maskeleri imza karşılığı alıp bir gün boyunca kullandıklarını ve bunun gibi durumlarını anlatan yazılar yazıyorlar.
Amerika'ya o kadar maske sattık. Bizim şimdi kendi halkımız için maskemiz var mı yok mu?
600 sağlık çalışanı ne demek? Doktorlar savaştaki askerler konumunda. Onları kaybedersek halka ne olacak?
Öncelik yurt dışına dezenfektan ve maske satmak olmamalıydı bence.
Hala kalacak yeri olmayan ve ailesinin yanına dönen doktorlar var.
Koç Holding otelini güya açtı ama doktorlar diyor ki oteli arıyoruz öyle bir uygulamamız yok diyor.
Sağlık çalışanlarını daha fazla korumamız lazımdı.
Bu halkın sağlık çalışanlarına saygı göstereceğini düşünmüyorum. Annesi babası coronadan öldü diye doktoru öldürmeye yeltenecek binlercesi var bu ülkede. Daha geçenlerde bir güvenlik görevlisi hasta yakınını karantina odasına almadı diye bıçaklandı.
Hastanelerde yeterince polis var mı doktorları korumak için, orası da muamma
Ben direk balkona koyup ertesi gün siliyorum sonra duruluyorum meyve sebzeleri gelince karbonatlı sirkeli suya basıyorum aslında bunlar normal hayatımızada endekslememiz gereken şeylermiş ben büyük ihtimal aynı devam ederim
Bunu bende anlamiyorum. Yaw saglik personelinden duydum bizzat. Maske yok onluk yok eldiven diyor. Turkiye napiyor italyaya tibbi yardim malzemesi yolluyo. Yaw amerika almanya hepsi birbirinin satin aldigi maskesine sununa bununa el koyarken nedir bu ya? Sen icerdeki adamini dusunsene elin hamur kafasina yardim ediyorsun
saglik bakanini hala cok takdir ediyorum buarada..adam sahsi olarak elinden geleni yapiyor belli.. ama bu is tek basina olan birsey degil.. isin icinde isler vardir buna eminim.
Üzerine basa basa söyledi bakan, malzeme sıkıntısı yaşayanlar, bizzat bize ulaşsın çünkü sıkıntımız yok, bunları bize belirtsin hemen temin edelim diye.Bunu bende anlamiyorum. Yaw saglik personelinden duydum bizzat. Maske yok onluk yok eldiven diyor. Turkiye napiyor italyaya tibbi yardim malzemesi yolluyo. Yaw amerika almanya hepsi birbirinin satin aldigi maskesine sununa bununa el koyarken nedir bu ya? Sen icerdeki adamini dusunsene elin hamur kafasina yardim ediyorsun
saglik bakanini hala cok takdir ediyorum buarada..adam sahsi olarak elinden geleni yapiyor belli.. ama bu is tek basina olan birsey degil.. isin icinde isler vardir buna eminim.
Kendi vatandaşına bu kadar değer vermeyen başka ülke var mıdır? Sanmıyorum.Millet can derdinde birileri show yapma peşinde.Senin ülkende ki sağlık personelinin hiç birşeye ihtiyacı yoktur belki o zaman bu yaptığının bir mantığı olur.Şu davranışa bakarak bile zihniyeti anlamak zor değil.Daha öncede yazmıştım virüs mevzusunda işler ters giderse sağlık bakanı bu işin günah keçisi olacak oysa ki sadece emir kulu.Bunu bende anlamiyorum. Yaw saglik personelinden duydum bizzat. Maske yok onluk yok eldiven diyor. Turkiye napiyor italyaya tibbi yardim malzemesi yolluyo. Yaw amerika almanya hepsi birbirinin satin aldigi maskesine sununa bununa el koyarken nedir bu ya? Sen icerdeki adamini dusunsene elin hamur kafasina yardim ediyorsun
Insanlarda panik olusmasin diye soylemiyolardir belki ama seffaf olunmamasida guveni zedeler. Gerek burda konusuldugu gibi bakanimiz adina gerek saglik sektorune karsi..liseden bir arkadaşım doktor, istanbulda bilinen üniversite hastanelerinden birinden -devlet. ve evet yokluk çekiyoruz yazıyor bizim whatsapp grubuna da. ayrıca yatak sayılarını bu gidişle türkiye'ye yetmeyeceğini de ekliyor - özellerin dahil olmuş olmasına rağmen.
Bilmiyorum sorun iletisim kurulmamasindan mi kaynakli sence?Üzerine basa basa söyledi bakan, malzeme sıkıntısı yaşayanlar, bizzat bize ulaşsın çünkü sıkıntımız yok, bunları bize belirtsin hemen temin edelim diye.
Sonuçta yasal prosedürler çok uzun süre alıyor, yaşayanlar elbet var ama sistem kurbanı olmamak adına iletişimi direkt yapmalarını istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?