bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Markete çıkmıyorum ben, getiren kuryeyle de muhatap olmuyorum kapıda bıraktırıyorum. 2 saat sonra içeri alıp (Esin hoca açık havada 2 saat bekletmek yeterli olur demişti, ona güveniyorum) aldıklarımı sabunlu suyla silip yerleştiriyorum. Normalde de silip koyardım buzdolabına. Yani bulaşacaksa her yerden bulaşacak, market için dışarı çıkıyorsun sonuçta orada önlem almak eve getirilmesine kıyasla daha zor. Sosyal mesafe korunduğu sürece ben de poşetten vs. bulaşmasına çok imkan vermiyorum. Yine de uzmanları dinleyerek elimden geldiğince riski minimuma indirmeye çalışıyorum.

Yeminle aklimizdan geceni yazdin. Bu adamlar marulun bile cakmasini yapiyolar, nasil guvenilirki bunlarin maskesine ilacina. Allah verede aşı bulduk diye milleti bi daha zehirlemeseler bizdeki denize dusen yilana sarilir

yaa onedio da efsane şeyler var. paraları ütüleyenler, küveti doldurup içine marketten aldığı kutuları koyanlar, damacanıyı duşa sokanlar ahahaha
ay damacanayi bizde dusa sokuyoruz:) marketten aldigimiz paketleri de yikiyoruz:) para utulemedim neden? cunku yok

Yeminle aklimizdan geceni yazdin. Bu adamlar marulun bile cakmasini yapiyolar, nasil guvenilirki bunlarin maskesine ilacina. Allah verede aşı bulduk diye milleti bi daha zehirlemeseler bizdeki denize dusen yilana sarilir
"6 nisanda ilk covid19 spesifik immun plazma 12 hastanin tedavisi için bir klinik calisma kapsaminda kullanılmaya başlıyor. Bakanlık projemize onay verdi. Üretim başladı. Kahramanlarımı öpüyorum" diyerek duyurdu...
cinlilere kalmadan bizimkiler halleder umarim..

Balkondayim sokaklar eskiye nazaran daha boş sanırım insanlarimiz dikkat etmeleri gerektigini anlamaya basladilar.Bu olumlu bir gelisme.Bu gunlerin gececeginin bir sinyali.Yalniz dusunmeden edemedigim bir sey var.Biz bu virusu atlatsak bile bu dunyanin gidisati hic iyi degil.Yerine yenisi gelecek ve her sey sil bastan tekrar baslayacak gibi geliyor.Evde oturmayi hayati evden surdurmeyi öğrenmek gibi bir öğreti var bu durumun icinde sanki.Bir video izlemistim dijital caga geciyor oldugumuz teorisini anlatan.Sanirim en dogru teori bu.Korktuk.Ev en ve tek guvenilir alanimiz oldu bunu ogrendik.Oglum laptopun basindan kalkamiyor habire ders test video oyun hatta dinleyebilecegi yada indirebilecegi kitaplar bulup okumak hepsi dijital.Esim alisveris siparisi veriyor akilli telefonundan.Faturalar vs zaten onlari ogrenmistik.Neyse.Bende bunaldim sanirim.kafamdan bu evi sev baska caren yok sesleri gelirken yazdim bunlari.

alman devleti bir app uygulama getirecegiz derken bundan bahsettiler sanirim.. gazamiz mubarek olsun türkiyeye de gelir muhtemelen.. önümüzdeki haftalari cok merak etmeye basladim..
süper bir sistem. Ama evet adam sarıysa karısı da sarı olmalı biraz karışık.

ya bu konu da çok karışık. bi yandan çoğu kişi de çin'in kapitalizmin yeni merkezi olacağını, büyük güç olacağını söylüyor. dandik şeylerle nereye kadar.

Oyle bulastigindan nasil emin oluyorlar ki? Ben disardan aldigim hicbir seyi silmedim oyle dendigi icin.
Sirke bakterileri olduruyormus. Karbonatli suda bekletiyorum diye okudum bir yerde. Her ne kadar onu da yapmasam da :) Ha bir de bulasik deterjaniyla kopurterek yikayanlar var ki bunu asla anlamicam. Tavsiye etmiyorum.

Dunyadaki ulkeler de komik.kendi içlerinde temizleyecekler, o kadar kayip verecekler hoopp coronali biri daha gelecek sil bastan. Sinirlar ne kadar kapatilacak ki?

Yapılmasi gereken Çin in en basta sınırlarını kapatmasiydi. O tam aksini yapti baska ulkelere bulastiracagi kadar bulastirdi. Simdi de biz hallettik siz gelmeyin. Size bir de bozuk mal gönderelim zamanınızı calalim. Onlarin ki tamamen bizim ekonomimiz sekteye ugradiysa sizinkide ugramali uzerine planli bir calismaydi.

Virüsün insan eliyle yapıldığına inanmıyorum ancak insan eliyle dunyaya dağıtmayı başardık. Isteselerdi şak diye bitirirlerdi ama bitirmemek işlerine geliyor çünkü onlar icin insan hayatının bir önemi yok. Varsa yoksa guc savaslari.

Buradaki fark, covid 19 sars'tan daha bulaşıcı ve daha çok yayılıyor o nedenle o kadar hızlı bir şekilde bitmez gibme geliyor. şehir değiştirme konusuna kesinlikle katılıyorum.

Evet aynen.Sebzeleri tek tek sabunla yikayan da okudum burda.Bilemiyorum o şekilde psikoloji falan kalmaz bende.Önlem almak onemli evet ama,fiziki sagligimiz kadar ruh sagliğimiz da önemli.

ben hep olması gerektiği gibi karbonatlı veya sirkeli suda bekletiyorum sebze meyveleri. o kadar.

Bu yuzeylerde yasama konusunda farkli spekülasyonlar var.
Biri cansiz yuzeyde yasamiyor diyor. Biri 4 saat diyor. Bir digeri olayi iyice ucurup 17 gun diyor.
Ben fazla paranoyak olmak istemiyorum. Bir de onlari silmeye kalkarsam iyice aklimi oynatirim gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…