- 20 Mart 2008
- 142.079
- 214.218
- 1.423
- 60
ahaha çok şirin bişi aslında :)
Bu yuzeylerde yasama konusunda farkli spekülasyonlar var.
Biri cansiz yuzeyde yasamiyor diyor. Biri 4 saat diyor. Bir digeri olayi iyice ucurup 17 gun diyor.
Ben fazla paranoyak olmak istemiyorum. Bir de onlari silmeye kalkarsam iyice aklimi oynatirim gibi geliyor.
benim de, Prens Charles ve İngiltere başbakanının virüse yakalanması bir oyun mu?, diye aklımdan geçmedi değil.Ben tamamıyla insan elinden çıktığına inaniyorum , ne İngiltere başbakanı, ne de prens Charles dedikleri gibi bu virüse yakalanmadılar . Ulaşmak istedikleri bir sonuç var . Ona ulaştıklarında bu virüsün ilacını ilan edecekler .
bende damacanayi direk kapida camasir sulu bezle siliyorum
benim de, Prens Charles ve İngiltere başbakanının virüse yakalanması bir oyun mu?, diye aklımdan geçmedi değil.
Bu yuzeylerde yasama konusunda farkli spekülasyonlar var.
Biri cansiz yuzeyde yasamiyor diyor. Biri 4 saat diyor. Bir digeri olayi iyice ucurup 17 gun diyor.
Ben fazla paranoyak olmak istemiyorum. Bir de onlari silmeye kalkarsam iyice aklimi oynatirim gibi geliyor.
Her kafadan ses çıkınca kafayı yemekte bize kalıyor maalesef.
Damacanların eli yüzü açılıyor yıkanınca:))
Doğal hedef oldular aslında hangi salgın, hangi hastalık olursa olsun yaşlı nüfus daha çok etkilenecek zatenYaşlıları öldürmek ana hedef değil aslında.ama dünya ekonomisini kökten sarsacak, güç odaklarını değiştirecek bir virüsün ölümcül etkisi olacaktı. Bunu yaparken de bu etkinin yaşlıları hedef alması daha tercih edilir bsydi birilerine göre. Çünkü yaşlıların yani aslinda calismayan emekli nufusun ulke ekonomisine kulfeti var,maliyeti var
Şimdi ben de onu düşünüyordum. Kapıdan aldıklarımı balkona götürsem götürene kadar bi şey olur mu acaba? Açık havada 1-2 gün tutup deterjanla temizliyorum her şeyi. Ama mesafe beni korkuttukapıyla balkon arasında baya mesafe var :) o yüzden güvenemedim, belki de paranoya :)
ama virüsü kapmaktan iyidir. zaten ehr gün birşey alınmıyor. haftada 1-2. onda da yapıveriyorum.
Ay valla aynen ablacim.
Dun esim galiba atesim cikiyor dedi paranoyak oldum.
Gelirken islanmis sucuk gibiydi. Atesi olsa bile usutmekten olacakti muhtemelen.
Sanirim kirk defa atesini olcmusumdur. Temassiz atesolcerde 37.1 cikti. Koltuk altindan olcen manuel cihazla 36.2 ama aklimk aldi yani.
ahah dimi ya, bi de güzel havluyla sarılır :)
aslinda uzmanlarin dedigine gore evet yasiyor ama hastalik yapacak gucte olmuyor kalanlar o yuzden yikamaya gerek yok diyorlar. baslarda bende yikamiyodum sonra esim sagolsun agir okb liydi evlendigimizde tam atlatmisti adam bu olayla yine hortladi muzu bile fairy ye yikatti banaBu yuzeylerde yasama konusunda farkli spekülasyonlar var.
"Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu (ECMO) hayatı tehdit eden kalp ve akciğer yetmezliği durumlarında, bu organların görevini üstlenen bir makinedir. Amaç büyük bir damardan kanülasyon aracılığı ile kanı makineye alıp, oksijenizasyonunu sağlayıp yine büyük bir damar yolu aracılığı ile kanı tekrar hastaya vermektir".Bir de ecmo cihazı var. O senin dediğin mi acaba? Sayi olarak kisitli.
Ah keşke öyle olsa .bu market olayı çok yordu beni. Bunu bilsek emin olsak zaten normalde evi seven bazı haftasonlari hiç çıkmayan bir insandımDisaridan gelince kendimi bi dezenfekte oluyoruz dus alıyoruz ama ben posetleri veya alinanlari temizlemedim hic. O sekilde bulasmanin cok mumkun olmadigini söylüyorlar.
Evet degilmis dun ogrendim. Son asamada akciğerin görevini ustleniyormus."Ekstrakorporal membran oksijenizasyonu (ECMO) hayatı tehdit eden kalp ve akciğer yetmezliği durumlarında, bu organların görevini üstlenen bir makinedir. Amaç büyük bir damardan kanülasyon aracılığı ile kanı makineye alıp, oksijenizasyonunu sağlayıp yine büyük bir damar yolu aracılığı ile kanı tekrar hastaya vermektir".
Sayıları kısıtlıdır ama bu değil bence solunum cihazı diye kastedilen.
Hepimiz öyle olduk birazcık.
Geçende eşim aynıydı,ateşim var diyor ölçüyor bakıyoruz bişey yok.
Evde kaç tane vitamin var oysaki,dün yine aynıydı dedim bişry yok rahat ol .
Sonrada kurutulur:))
Kese de atınahah dimi ya, bi de güzel havluyla sarılır :)
Evet benim de okuduguma gore tek virua degil virus toplulugu hasta olmamiza sebep oluyormus. Yani bizi hasta etmesi icin virusun yogun bulunmasi gerekiyormus.aslinda uzmanlarin dedigine gore evet yasiyor ama hastalik yapacak gucte olmuyor kalanlar o yuzden yikamaya gerek yok diyorlar. baslarda bende yikamiyodum sonra esim sagolsun agir okb liydi evlendigimizde tam atlatmisti adam bu olayla yine hortladi muzu bile fairy ye yikatti bana
Benimki de makine bozuk diye tutturdu. Bu surec sonunda saglam delirmis olucaz korkarim :)
Ah keşke öyle olsa .bu market olayı çok yordu beni. Bunu bilsek emin olsak zaten normalde evi seven bazı haftasonlari hiç çıkmayan bir insandım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?