bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Haydaa, yarın sanal marketten siparişim gelecek bunu görmem pek iyi olmadı Size de geçmiş olsun, umarım hasta değilsinizdir. Markette de başımıza gelebilir, her yer riskli artık maalesef ki.
Gelen koliyi bence eldivenle hemen balkonda falan dejenfekte edip bir kaç gün orada bekletmek. Sonra el, üst baş herşeyi yıkamak. Bir kaç gün sonra koliyi eldivenle vb açıp içindekileri de dejenfekte ederek bir süre daha bekletip öyle tüketmeli. Bozulacak bir şey varsa artık Allaha emanet. Ama canımızdan kıymetli değil. Bu şekil bir önlem alınırsa kargocu ile de sıfır temas olursa güvenli olabilir. Sonuçta markete gitmek de riskli, marketten alınan ürünler de aynı işlemden geçecek zaten.

oğlumu okullar kapanır kapanmaz yolladım babamın yanına riske atmak istemedim çünkü eşimde bende çalışıyoruz üstelik ben akaryakıt istasyonunda çalışıyorum iş ortamım çok riskli oğlum epilepsi hastası kullandığı ilaç bağışıklığını düşürüyor o paranoya ile yaşayamazdım ve onu evde tek başına da bırakamazdım biz işteyken içim kurudu hasretinden ama yapacak birşey yok
marketten aldığım ürünlerin paketlerini falan yıkamıyorum ben sadece balkona atıyorum orda duruyorlar 2 saat kadar zaten çoğunu hemen kullanmıyorum
korunmak adına yaptığımız şeyler işten gelir gelmez üzerimizdekileri makineye atıp dayanabileceğimiz sıcaklıkta suyla duş almak elimizi yüzümüze sürmemek vs bilinen şeyler
eşim dışında hiçbir sevdiğimi ailemi haftalardır görmüyorum ara ara gözlerim doluyor dudaklarım ti,triyor ağlamıycam deyip çalışmaya devam ediyorum bol dua ediyorum ve akıl sağlığımı korumak için çok ta düşünmemeye çalışıyorum

Birkaç gün bekletmeye gerek yok ya, birkaç saat yeterli. Zaten virüs varsa da konağa ihtiyaç duyduğu için enfekte edecek virüs sayısı da azalacaktır o süreçte.

Bilmiyorum sorun iletisim kurulmamasindan mi kaynakli sence?
E tabi ki öyle, şuan vakko bile üretim departmanını gerekli teçhizat için devlete sunuyorsa, eksikliği söz konusu olabilir mi?
Tek bir meslek lisesinde günde 100bin üzeri maske üretiliyor.
Ama dağılım ve prosedürlerden ihtiyaç bölgelerine ulaşamıyordur diye düşünüyorum.
Bunlar kordine olma meselesi ve maalesef bırakın devlet yönetimini, bizler kendi hayatlarımızda 10 kişi buluşmaya karar versek ne yere ne saate anlaşamıyoruz.

Evet benim de okuduguma gore tek virua degil virus toplulugu hasta olmamiza sebep oluyormus. Yani bizi hasta etmesi icin virusun yogun bulunmasi gerekiyormus.
Ay deterjanla yikamayin bu sefer de kimyasala maruz kaliyoruz ki bu daha kotu
Daha geçen dinledim 10 virüs falan olması lazım dedi. Ben her şeyi yıkıyorum, poşetleri atıyorum ama karşıdaki insanın konuşma ihtimali de var isstediğin kadsr yıka enfekte biri iyi akşamalr dese o mesafeden bulaşması çok olası sanki
Gün olarak baz alındığında türkiyeden hızlı ilerleyen var mı? Atıyorum 10. Gün verilerş vs gibi.

Ben pylastim zaten 1 haftaya kadar biseyler cikacak, ayyildiztim paylasti bunu.

Türkiye’de yaşlı genç ayırımı var mı?onu görebilmek için onlarla aynı hasta sayısına ve hastahane doluluk oranına ulaşmak gerekli.İnsana olağanüstü değerin verildiği ülkemizde hala sokağa çıkma yasağı yada karantina olmadığı için görmemiz yakındır zaten.Biz daha yolun başındayız,başındayız derken listenin de başlarındayız dünya genelinde de 8.sıradayız ve şu halde bile hastahane yoğun bakımlarında doluluk oranı %63 ve maske sıkıntısı yaşayan sağlık personelleri var.Kapıdan sipariş almakla sağlık sistemini şu anda ayakta tutan sağlık personelini hasta olmaktan hatta belki ölmekten kurtarabilecek maske arasında oldukça fark var.Sapla samanı ayırt edebilmek lazım.Ayrıca 65 yaş üstüne yasak geldiyse ya o siparişi alacaksın yada o insanlara alternatif sunacaksın yani bu bir lüks değil.Ülkende ki sağlıkçının ihtiyacı varken maskeyi başka ülkeye göndermek şu an ki durumda gayet güzel bi insani değer örneği bence normal bir zamandan bahsetmiyoruz o insanların çalıştığı şartlar belli.Ayrıca ben Avrupa iyidir,mükemmeldir yazmadım biz onların durumuna gelirsek onu o zaman konuşuruz.

benim de, Prens Charles ve İngiltere başbakanının virüse yakalanması bir oyun mu?, diye aklımdan geçmedi değil.
Biz sade vatandaşlar bile , enfekte olmamak icin bu kadar temkinli davranıp dikkat ediyoruz. O kadar önlemler alıyoruz ki, onların aldığı önlemler kimbilir nasıldır .İnsanın inanası gelmiyor .

Biz sade vatandaşlar bile , enfekte olmamak icin bu kadar temkinli davranıp dikkat ediyoruz. O kadar önlemler alıyoruz ki, onların aldığı önlemler kimbilir nasıldır .İnsanın inanası gelmiyor .
Bir de 5 gün sonra çıkıyor Prens Charles ekranlar karsına "enfekte oldum ama iyiyim" diyor. 71 yaşında adam gayet de kanlı canlı sağlıklı görünüyor.

Evet aynen.Sebzeleri tek tek sabunla yikayan da okudum burda.Bilemiyorum o şekilde psikoloji falan kalmaz bende.Önlem almak onemli evet ama,fiziki sagligimiz kadar ruh sagliğimiz da önemli.
o sabunla yıkayan bendim. İyice duruluyorum sonra sabun falan kalmıyor. Daha önce de marketlerden aldığımız sebze ve meyvelerde kalan zirai ilaç kalıntıları konusunda uyarılmıyor muyduk? O zirai ilaç artıklarını iyice arıtmak gerekmiyor mu? Onlar sabundan daha zararlı değil mi? Sabun ne ki durulayınca gidiyor, zirai atık daha zararlı, bildiğin zehir.

bence beynimiz nasıl rahat olacaksa öyle davranmalı bu dönemde beden sağlığını korumanın yanında ruh sağlığıda çok önemli çünkü mesela o kadar detaylara inmek benim beynimi aşırı yoruyor psikolojim çöküyor bu da bağışıklığımı çökertiyor benim kendimi biliyorum artık o yüzden yapmıyorum herkes farklı birbirinden ben kimseyi asla yadırgamıyorum nasıl rahat hissediyorsanız öyle yapın arkadaşlar başkalarının sağlığını tehdit etmediğiniz sürece tabii

İzleyenler vardır mutlaka ama ben yeni gördüm
. Filmler videolar herşey 2020 öncesi neymiş bu yapımcılar kahin mi? Bizi eğlendirmek için izlettikleri şeyler bugün öldürüyor. Nasıl bir saçma bir hal içindeyiz. Nasıl bir plan programdır bu? Hepsi tesadüf mü yani... İnanması çok güç... Dün bir hocanın paylaşımına baktım. Hepimize bulaşacak en şanslılarımız en geç bulaşanlarımız olacak diyordu. Bu izole süresi sağlık sistemi çökmesin diye var. Ne kadar geç bulaşırsa evet o kadar şanslıyız belki bir tedavi belki bir mutasyon belki ilgilenebilecek daha az hasta ve daha çok doktor. Bu süreçte hastalara şifa, doktorlarımıza güç sağlık dilemekten ve kendimizi izole etmekten başka birşey gelmiyor elimizden.

Ya sebze alamaz oldum ben kirmizi pancar var duruyor psoetini değiştirmstim ama o gun yıkamadım 1 hafta oalck dolapta onu nasil yıkayım ya once deterjanli suya koyup dışını fircalasam mi??

Ya sebze alamaz oldum ben kirmizi pancar var duruyor psoetini değiştirmstim ama o gun yıkamadım 1 hafta oalck dolapta onu nasil yıkayım ya once deterjanli suya koyup dışını fircalasam mi??
Ben sabun ile değilde sirkeli su ile yıkıyorum. O etkilemiyor mu acaba.

sakın öyle bişi yapmayın bence deterjanlı suya konmaz o zehirlersiniz kendinizi corona olmayalım derken kanser olacağız b u gidişle Allah korusun

sebzeleri ben yapmadan evvel sirkeli suda bekletiyordum hep su asamada da oyle yapiyorum oldurur mu oldurmez mi bilmem devamli farkli bilgiler ne dogru ne yanlis karisti zaten fiziksel sagligi koruyalim derken psikolojik olarak sarsiliyoruz buda cok kotu

Ben sabun ile değilde sirkeli su ile yıkıyorum. O etkilemiyor mu acaba.
Sirkeli su virüsleri öldürmez. Bakterilerde işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…