bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ya sebze alamaz oldum ben kirmizi pancar var duruyor psoetini değiştirmstim ama o gun yıkamadım 1 hafta oalck dolapta onu nasil yıkayım ya once deterjanli suya koyup dışını fircalasam mi??
deterjan kullanmayın. kımyasal bir şey kullanmayın, uzun süre geçmiş üzerinden, virüs varsa da etkisizdir artık. İlla bir şey kullanacaksanız deterjan değil doğal sabunlu su yapın orada yıkayın sonra iyice durulayın. Kabuklarını da soyun.

Sirkeli su virüsleri öldürmez. Bakterilerde işe yarar.
Ne olacak o zaman aldığım yeşil soğanı yada ne biliyim maydonozu falan sabunla mı yıkayacağım? Acaba onaltun üstünde virüs ne kadar kalıyor. Yıkayıp dolapta beklersem mesela.

Ne olacak o zaman aldığım yeşil soğanı yada ne biliyim maydonozu falan sabunla mı yıkayacağım? Acaba onaltun üstünde virüs ne kadar kalıyor. Yıkayıp dolapta beklersem mesela.
Hiçbir şey olmaz. Korkmayın. Bi süre balkonda açık havada bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp kurutup buzdolabına koyun. Sabunla yıkamayın sebzeleri, virüsten korunacağız derken sindirim sistemimizi bozacağız

benim de, Prens Charles ve İngiltere başbakanının virüse yakalanması bir oyun mu?, diye aklımdan geçmedi değil.
politikte olabilir bu haberler.
kendilerini karantinaya almak adina
yoksa halk soracak nerede bu baskanlar prensler gibisinden

Arkadaşım eşinizi çok iyi anlıyorum ama bu sabuna 20 saniye dayanmayan üfürükten bir şey aslında. Kimyasal şeyler kullanmayın, bulaşık deterjanını yiyeceklerde kullanılmaz. Deterjanla yıkanan bulaşıkları bile doğru düzgün durulamadan kullanmayın. Meyve sebze illa dezenfekte edilecekse deterjan değil, doğal sabun kullanın sonra iyice durulayın, tüketeceğinizde kabuklarını soyun.. Ay benden beterleri de varmış bu arada, sabunla yıkadım diye eleştiriliyordum :).

O değil de sadece konusmasiyla yani nefes yolu ile bulasir mi ki? Ben hep tukuruk vs yoluyla diye düşündüğümden

Doğal sabunumda yok:)) ben önce sirke ve karbonatli suyla bekletiodun ama faydası yokmus genelde yapıyodum. Ama birde 4 derece en sevdiği isi deniliyor valla kafayı yedik iyi mi

Bulaşık makinesine koyun tam olsun:)

Doğal sabunumda yok:)) ben önce sirke ve karbonatli suyla bekletiodun ama faydası yokmus genelde yapıyodum. Ama birde 4 derece en sevdiği isi deniliyor valla kafayı yedik iyi mi
açıkta beklet bir kaç saat. pancar vb şeyler öyle hemen bozulmaz, illa buzdolabına koymak gerekmez. beyaz sabun yok mu evde?

Beyaz sabun var yesil sabun var ben pancari turşu yapacaktım. O gun poseti değişip dolaba koydum genelde zaten balkonda duruyordu. Simdi alışverişe gidecek esim taze soğan , turp,lahana aldiracaktim ama lahana almasak mi onu hic yapamam. Pırasa
alsak ayni valla kafam iyce gitti ne sebze ne meyve yiyebiliruz.
[/QUOTE="gul2016, post: 63344975, member: 967840"]
açıkta beklet bir kaç saat. pancar vb şeyler öyle hemen bozulmaz, illa buzdolabına koymak gerekmez. beyaz sabun yok mu evde?
[/QUOTE]

Ben sabun ile değilde sirkeli su ile yıkıyorum. O etkilemiyor mu acaba.
sirke bakterilere ve gözle görülmeyen küçük böcek yumurtalarına karşı etkili, virüse karşı değilmiş. Denemedim ama yağlı bir şeyi sirkeyle yıkayıp bir bakmak lazım hemen çözülüyor mu yağlar, yağı çözen herhangi bir şey mantıken virüsü de parçalar.

Evcil hayvan sahiplerini hedef almış hayvan sevmez biri bence. Üstüne vazife değil benim evcil hayvanimla ilgili açtığım konuda , verdiğim cevaplara basmış beğenmedim ikonunu. Çok üstüne gitmeyin muhtemelen sorunlu , sevgisiz cinlinin teki.

muzu da kabuklarini soyuyoruz diye yikadim:) zaten bu surecte sebze almiyoruz hem marketlerde kalmamis oluyor hem de 15 gunde bir filan cikiyoruz alisverise, paketli seyleri de yikiyorum sabunlu suyla.

ben esimin aksine cok rahat bir insandim. elindeki yiyecegi yere dusurse ogluma ufleyip ye vitamin o vitamin derdim evin icinde. ama suan bende esim sayesinde piskopat oldum. allah sonumuzu hayir etsin

dışarıda bekletin, zaten yeşil soğan hemen bozulmaz, belki yeşil sapları biraz pörsür o kadar. Ben maydanoz almıyorum artık iyice huylandım.

[/QUOTE]
virüs varsa zaten yüzeyinde olacak içlerine kadar girecek değil ya, yüzeyini arındırmak yeterli. Bence bu sebzelerin hiçbirini almanızda bir sakınca yok.

St. Andrews Üniversitesi'de enfeksiyon hastalıkları ve virüs uzmanı Dr. Müge Çevik hocanın COVID-19 bulaş yolları özeti:

Arkadaşlar bu bir solunum yolları virüsü. Siz yemek yerken soluk borunuz kapanıyor zaten ola ki inse bile mide asidiyle zaten ölüyor. Dolayısıyla GIDA İLE BULAŞMA OLASILIĞI YOK. Hiçbir veri yok bununla ilgili. En önemlisi insan-insan teması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…