Canim ama mesela elimize alıyoruz ya urunu yıkıyoruz filan ama pişince atıyorum zaten ısıyla ölür. Ama elimizden agizimza gelirse:) neyse sakinlik diliyorum kendime yine geldi benim saatim. Suanda cok endişeliyim esim markete ve eczaneye gidecek, doktora gitmeden oğlumun göz doktoruyla ilaci yazdırdık Sağolsunlar ama simdi alma asamasi var:))Arkadaşlar bu bir solunum yolları virüsü. Siz yemek yerken soluk borunuz kapanıyor zaten ola ki inse bile mide asidiyle zaten ölüyor. Dolayısıyla GIDA İLE BULAŞMA OLASILIĞI YOK. Hiçbir veri yok bununla ilgili. En önemlisi insan-insan teması.
Canim ama mesela elimize alıyoruz ya urunu yıkıyoruz filan ama pişince atıyorum zaten ısıyla ölür. Ama elimizden agizimza gelirse:) neyse sakinlik diliyorum kendime yine geldi benim saatim. Suanda cok endişeliyim esim markete ve eczaneye gidecek, doktora gitmeden oğlumun göz doktoruyla ilaci yazdırdık Sağolsunlar ama simdi alma asamasi var:))
Degse bile hastalık yapacak kadar virus almıyorsunuz.Canim ama mesela elimize alıyoruz ya urunu yıkıyoruz filan ama pişince atıyorum zaten ısıyla ölür. Ama elimizden agizimza gelirse:) neyse sakinlik diliyorum kendime yine geldi benim saatim. Suanda cok endişeliyim esim markete ve eczaneye gidecek, doktora gitmeden oğlumun göz doktoruyla ilaci yazdırdık Sağolsunlar ama simdi alma asamasi var:))
Artık herşeye o kadar şüpheyle bakıyoruz ki kendim dahil kimseye bu konuda senaryo yazıyoruz abarttık diyemem, hem sonuçta beyin fırtınası yapıyoruzSöylediklerinize çok katılıyorum. Ama bu ölümlerin tek bir kentte görülüyor olması (acaba başka yerde de görülmüş mü?) ve aynı pansiyonda kalan 5 kişinin aynı günde bu şekilde vefat etmesi ilginç. Benim aklıma acaba bunlar uyku ilacı vb içip intihar mı ettiler? sorusu geliyor. Gerçi intihar olsa otopside anlaşılır, intihar denirdi ama bilemedim çok mu senaryo yazdım?
o sabunla yıkayan bendim. İyice duruluyorum sonra sabun falan kalmıyor. Daha önce de marketlerden aldığımız sebze ve meyvelerde kalan zirai ilaç kalıntıları konusunda uyarılmıyor muyduk? O zirai ilaç artıklarını iyice arıtmak gerekmiyor mu? Onlar sabundan daha zararlı değil mi? Sabun ne ki durulayınca gidiyor, zirai atık daha zararlı, bildiğin zehir.
muzu da kabuklarini soyuyoruz diye yikadim:) zaten bu surecte sebze almiyoruz hem marketlerde kalmamis oluyor hem de 15 gunde bir filan cikiyoruz alisverise, paketli seyleri de yikiyorum sabunlu suyla.
ben esimin aksine cok rahat bir insandim. elindeki yiyecegi yere dusurse ogluma ufleyip ye vitamin o vitamin derdim evin icinde. ama suan bende esim sayesinde piskopat oldum. allah sonumuzu hayir etsin
Dunyada butun ulkeler kendi caplarinda biseyler yapmaya calisiyolar. Ulkemizde 65 yas ustu kisiler genelde ya oglunun yanindadir ya kizinin. Sen insana deger verilmiyi dedigin icin soyledim bunu ayrica.Türkiye’de yaşlı genç ayırımı var mı?onu görebilmek için onlarla aynı hasta sayısına ve hastahane doluluk oranına ulaşmak gerekli.İnsana olağanüstü değerin verildiği ülkemizde hala sokağa çıkma yasağı yada karantina olmadığı için görmemiz yakındır zaten.Biz daha yolun başındayız,başındayız derken listenin de başlarındayız dünya genelinde de 8.sıradayız ve şu halde bile hastahane yoğun bakımlarında doluluk oranı %63 ve maske sıkıntısı yaşayan sağlık personelleri var.Kapıdan sipariş almakla sağlık sistemini şu anda ayakta tutan sağlık personelini hasta olmaktan hatta belki ölmekten kurtarabilecek maske arasında oldukça fark var.Sapla samanı ayırt edebilmek lazım.Ayrıca 65 yaş üstüne yasak geldiyse ya o siparişi alacaksın yada o insanlara alternatif sunacaksın yani bu bir lüks değil.Ülkende ki sağlıkçının ihtiyacı varken maskeyi başka ülkeye göndermek şu an ki durumda gayet güzel bi insani değer örneği bence normal bir zamandan bahsetmiyoruz o insanların çalıştığı şartlar belli.Ayrıca ben Avrupa iyidir,mükemmeldir yazmadım biz onların durumuna gelirsek onu o zaman konuşuruz.
dışarıda bekletin, zaten yeşil soğan hemen bozulmaz, belki yeşil sapları biraz pörsür o kadar. Ben maydanoz almıyorum artık iyice huylandım.
Gun olarak bi grafik var mi ben bulamadim, ancak toplam vaka sayilari yaziyor. Eger Turkiye Italya gibi can kaybi yasarsa bu insanimizin vurdumduymazligindan olacak. Sokak ortasi parti nedir Allah askina? Nerde duydunuz gordunuz?Daha geçen dinledim 10 virüs falan olması lazım dedi. Ben her şeyi yıkıyorum, poşetleri atıyorum ama karşıdaki insanın konuşma ihtimali de varisstediğin kadsr yıka enfekte biri iyi akşamalr dese o mesafeden bulaşması çok olası sanki
Gün olarak baz alındığında türkiyeden hızlı ilerleyen var mı? Atıyorum 10. Gün verilerş vs gibi.
Konuşmayla da mikrotanecikle falan bulaşabiliyormuş. Yani konuşurken de aslınds tükürük saçıyoruzO değil de sadece konusmasiyla yani nefes yolu ile bulasir mi ki? Ben hep tukuruk vs yoluyla diye düşündüğümden
O zaman bidi bidi yapmayacak saglik sektoru ve isteyecek diyebilir miyiz?E tabi ki öyle, şuan vakko bile üretim departmanını gerekli teçhizat için devlete sunuyorsa, eksikliği söz konusu olabilir mi?
Tek bir meslek lisesinde günde 100bin üzeri maske üretiliyor.
Ama dağılım ve prosedürlerden ihtiyaç bölgelerine ulaşamıyordur diye düşünüyorum.
Bunlar kordine olma meselesi ve maalesef bırakın devlet yönetimini, bizler kendi hayatlarımızda 10 kişi buluşmaya karar versek ne yere ne saate anlaşamıyoruz.
Geçen bir grafik gördüm, türkiye grafikte en hızlı yükselen ülke.Gun olarak bi grafik var mi ben bulamadim, ancak toplam vaka sayilari yaziyor. Eger Turkiye Italya gibi can kaybi yasarsa bu insanimizin vurdumduymazligindan olacak. Sokak ortasi parti nedir Allah askina? Nerde duydunuz gordunuz?
Bu defada kimyasaldan egzamadan olcez vallaTeyzemin bir komşusu var, bu coronadan bile çok önce kadın eve giren her şeyi beyaz sabunla yıkıyormuş. Meyve sebzeyi bile.. Şimdi ne haldedir kim bilir..
Ya mesela fasulye, nohut,et,köfte tarzında ilerliyor . Kisin hic yaz sebzesi almam, pirasa, karnabahar gibi givi ama cok yenilmiyordu, iste domates sosu varsa bizimde az kaldi kiymali menemen ,kurutulmus taze fasulye vardi oda bitti gibi oldu onu yaptım. Pizza yaptım bu arada. Pilav genelde her yemek yanında oluyor bizde, bulgur,pirinç ve yesil mercimek pilavı yaptim. Tavuk normalde almayiz ama bu süreçte bir kere yedik.yumurta bir gezen tavuk alıyorum hamur işlerine, normal yemeyede organik aliyorum. Ya çok zor oluyor yemek işi aslnda yemeyen çocuğum var.bu arada patates yemeğide yapmazdm ama onu da düşünüyorm bu aradaSirf meraktqn soruyorum. Sebze almiyorsaniz ne yiyorsunuz? Benim sebzeyle cok aram yok. Bircok sebzeyi agzima surmem. Ama hic sebzesiz de ne yemek yapilir ki surekli?
Bende once amerika saldi virusu diye dusunmustum. Bir rivayete gore oyle ve cin bunlari ters kose yapmis. Diger rivayette cin’ in kendisi cikarmis hatta asisi hazirmis.ya bu konu da çok karışık. bi yandan çoğu kişi de çin'in kapitalizmin yeni merkezi olacağını, büyük güç olacağını söylüyor. dandik şeylerle nereye kadar.
Oyunun parçasıBir de 5 gün sonra çıkıyor Prens Charles ekranlar karsına "enfekte oldum ama iyiyim" diyor. 71 yaşında adam gayet de kanlı canlı sağlıklı görünüyor.
Italya cin’i gecti bizde italyayi bu hiza bakilirsa.. italya nufusu yasli o yuzden cok hizli gitti deniyor.. o da bir sebep ama ana sebep insanlarin ciddiye almamasi italyada ve salginin nerde oldugu soylenince insanlarin baska sehirlere akin etmesi. Bu bizim ulkede onlenmeye calisildi yer belirtmeyerek, ama Turk insanida yeterince ciddiye almiyor ne yazikkiGeçen bir grafik gördüm, türkiye grafikte en hızlı yükselen ülke.Eki Görüntüle 2613641
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?