- 27 Ekim 2008
- 5.991
- 2.463
- 723
Italya da düşüşe geçse ne olur ki artık ne anlamı varitalya da gunluk vaka artis orani yuzde 8 e inmis gectigimiz haftalarda yuzde 20 imis
Yarasa kesin mi acaba bu arada bu zamana kadar nasil kuduz olmamislar acabamahlukatın biri dünyanın öbür ucunda yarasa yedi diye tüm dünya bir araya gelip pisliği temizleyemiyoruz. nefret ediyorum beee
Aynen bende katılıyorum hic mi düşünemiyorlar. Istanbulda tekirdağdaki yazliklarina akin ettiler. Allah hayirlisini versin ne diyelim
virüsün çıkış noktası yarasa, yarasadaki virüs ile corona virüs %98 benzerlik göstermiş. yarasayı ya da yarasanın enfekte ettiği bir hayvanı yediklerinde veya satarken kaptıkları düşünülüyor ki, bu hayvan da pangolin denilen bir hayvan. bunlar dünyanın çöp kovası resmen.Yarasa kesin mi acaba bu arada bu zamana kadar nasil kuduz olmamislar acaba
bende 1.5 aydır aynı şekilde rahatsızım tek farkı akciğerde batma hissi yok ama ben ne olduğunu biliyorum farenjit im var benim kronik ve alerjik her mevsim dönüşümünde nükseder ve doktora gitmeden antibiyotik almadan asla geçmez doktora gidemedim virüs kaparım korkusundan da boğazım yanıyor acıyor bazen nefes alamıyorum ve en beni deli edeni sanki boğazımın ortasında bi bilye gibi bişi ver her yutkunmamda hissettiğim antibiyotik te bulamıyorum bekliycem artık bu şekilde yapacak bişi yokKarantina dan önce başlayan,bir türlü gitmeyen 20 kusur gündür ara ara boğazı tıkayan,acıtan,nefes almada güçlük yapan, akciğerde batma yapan garip birşeyle rahatsızım.Ates ve oksuruk yok,inatçı bişey.Cene altında başlangicta şişlik vardı,geçti.Aynilarini eşim de yaşıyor ve uzun zamandır izoleyiz
virüsün çıkış noktası yarasa, yarasadaki virüs ile corona virüs %98 benzerlik göstermiş. yarasayı ya da yarasanın enfekte ettiği bir hayvanı yediklerinde veya satarken kaptıkları düşünülüyor ki, bu hayvan da pangolin denilen bir hayvan. bunlar dünyanın çöp kovası resmen.
Kaç yaşındasınki:)Okb başladı bende..artık kendimden bile şüphe ediyorum..az önce burnumu sildim sonra ellerimde virüs varsa banada bulaşır diye düşündüm,buraya dikkat "banada"yani benden bana..tövbe ya..
Bütün gün temizlik yapıyorum bazen öylesine havaya bile dezenfektan spraylerden sıkıyorum.
Markete gitmem gerek ama gitmeye korkuyorum.
Bu aralar gençlik zamanlarımda dinledigim bir şarkıyı mırıldanıyorum sık sık. Sanki bu güne özel yazılmış.
Sakın çıkma patika yollara
O dağlara,kırlara,o karlı ovaya
Yenik düşüyor herşey zamana
Biz büyüdük ve kirlendi dünya..
Baya neşeli melodisi olan bir şarki bu, ama beni hüzünlendiriyor şimdi.
Elma portakal limon ne varsa deterjanla yıkamıştım nasılsa kabuklarını soycaz diyedeterjan kullanmayın. kımyasal bir şey kullanmayın, uzun süre geçmiş üzerinden, virüs varsa da etkisizdir artık. İlla bir şey kullanacaksanız deterjan değil doğal sabunlu su yapın orada yıkayın sonra iyice durulayın. Kabuklarını da soyun.
Şu dönem ruhen 100 yaşında olmam mümkün:))Kaç yaşındasınki:)
Bendede midem fena talıyorum biraz ama gidemem hastaneye sanırım
Hepimiz aynı durumdayız. OKB tavan. Market alışverişi benim için korkunç bir kabus. Eşimle sürekli kavga ediyoruz bu konuda. Ben gitmeyelim diyorum o da "eninde sonunda bir gün gideceğiz" diyor, Evde sütümüz azaldı, sebze azaldı, katı sabun bitmek üzere. Ben gireyim hemen 1 kg domates, biraz süt ve sabun kapıp zombilerden kaçarcasına çıkayım hemen diyorum eşimse uzuuuun bir alışveriş listesi yapmış, kalbime sancılar giriyor. Bir de bizim bulunduğumuz ilçe, küçük yazlık bir ilçe sadece bir tek migros var herkes istisnasız oradan alışveriş yapıyor virüslüsü virüssüzü. Bir de İstanbul ve İzmirden deli gibi akın başladı. Onlar doldurmadan burayı biran evvel çıksak aradan çıkarsak mı (o zaman da aldığımız sebzeler çürüyecek, yine çıkmak gerekecek) yoksa elimizden geldiğince ertelesek mi onu düşünüyorum. Gerçekten iyi değilim.Okb başladı bende..artık kendimden bile şüphe ediyorum..az önce burnumu sildim sonra ellerimde virüs varsa banada bulaşır diye düşündüm,buraya dikkat "banada"yani benden bana..tövbe ya..
Bütün gün temizlik yapıyorum bazen öylesine havaya bile dezenfektan spraylerden sıkıyorum.
Bu aralar gençlik zamanlarımda dinledigim bir şarkıyı mırıldanıyorum sık sık. Sanki bu güne özel yazılmış.
Okb başladı bende..artık kendimden bile şüphe ediyorum..az önce burnumu sildim sonra ellerimde virüs varsa banada bulaşır diye düşündüm,buraya dikkat "banada"yani benden bana..tövbe ya..
Hepimiz aynı durumdayız. OKB tavan. Market alışverişi benim için korkunç bir kabus. Eşimle sürekli kavga ediyoruz bu konuda. Ben gitmeyelim diyorum o da "eninde sonunda bir gün gideceğiz" diyor, Evde sütümüz azaldı, sebze azaldı, katı sabun bitmek üzere. Ben gireyim hemen 1 kg domates, biraz süt ve sabun kapıp zombilerden kaçarcasına çıkayım hemen diyorum eşimse uzuuuun bir alışveriş listesi yapmış, kalbime sancılar giriyor. Bir de bizim bulunduğumuz ilçe, küçük yazlık bir ilçe sadece bir tek migros var herkes istisnasız oradan alışveriş yapıyor virüslüsü virüssüzü. Bir de İstanbul ve İzmirden deli gibi akın başladı. Onlar doldurmadan burayı biran evvel çıksak aradan çıkarsak mı (o zaman da aldığımız sebzeler çürüyecek, yine çıkmak gerekecek) yoksa elimizden geldiğince ertelesek mi onu düşünüyorum. Gerçekten iyi değilim.
Off gerçekten birgün alışveriş yapmanin bile kabus gibi olacağını söyleselerdi ne diyorsun ya sen derdim..gerçekten kâbus gibi günler yaşıyoruz.Hepimiz aynı durumdayız. OKB tavan. Market alışverişi benim için korkunç bir kabus. Eşimle sürekli kavga ediyoruz bu konuda. Ben gitmeyelim diyorum o da "eninde sonunda bir gün gideceğiz" diyor, Evde sütümüz azaldı, sebze azaldı, katı sabun bitmek üzere. Ben gireyim hemen 1 kg domates, biraz süt ve sabun kapıp zombilerden kaçarcasına çıkayım hemen diyorum eşimse uzuuuun bir alışveriş listesi yapmış, kalbime sancılar giriyor. Bir de bizim bulunduğumuz ilçe, küçük yazlık bir ilçe sadece bir tek migros var herkes istisnasız oradan alışveriş yapıyor virüslüsü virüssüzü. Bir de İstanbul ve İzmirden deli gibi akın başladı. Onlar doldurmadan burayı biran evvel çıksak aradan çıkarsak mı (o zaman da aldığımız sebzeler çürüyecek, yine çıkmak gerekecek) yoksa elimizden geldiğince ertelesek mi onu düşünüyorum. Gerçekten iyi değilim.
Ben alışverişimi migrostan yaptım sanal olarak. Evime getirdiler zaten çok yakındı. Öyle bi şansınız yok mu acaba sanal market tarzı.Hepimiz aynı durumdayız. OKB tavan. Market alışverişi benim için korkunç bir kabus. Eşimle sürekli kavga ediyoruz bu konuda. Ben gitmeyelim diyorum o da "eninde sonunda bir gün gideceğiz" diyor, Evde sütümüz azaldı, sebze azaldı, katı sabun bitmek üzere. Ben gireyim hemen 1 kg domates, biraz süt ve sabun kapıp zombilerden kaçarcasına çıkayım hemen diyorum eşimse uzuuuun bir alışveriş listesi yapmış, kalbime sancılar giriyor. Bir de bizim bulunduğumuz ilçe, küçük yazlık bir ilçe sadece bir tek migros var herkes istisnasız oradan alışveriş yapıyor virüslüsü virüssüzü. Bir de İstanbul ve İzmirden deli gibi akın başladı. Onlar doldurmadan burayı biran evvel çıksak aradan çıkarsak mı (o zaman da aldığımız sebzeler çürüyecek, yine çıkmak gerekecek) yoksa elimizden geldiğince ertelesek mi onu düşünüyorum. Gerçekten iyi değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?