- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Valla öyle. Bu beladan kurtulunca hepimiz psikiyatri kliniklerini dolduracağız galiba ))dün burnumu silince aynısını yaptım. çok iyi anlıyorum. temiz temiz deliriyoruz.
Kimisi 1 ay diyor. Kimisi aralığa kadar devam.Artık yükselen vaka sayılarına şaşırmıyorum, daha da yükseleceğini düşünüyorum ve çok üzülüyorum.
Ne kadar daha devam edecek
Başkaları da aynı şeyi düşünüyorsa yığılma olur açılış saatinde. Ama dediğiniz gibi yapayım. Yığılma varsa döneriz, gerçi eşimi dönmeye ikna edemem ama...migrosa sabah en erken saatte açılır açılmaz gitseniz ?
baklagiliniz varsa bol bol onlardan pişirin, zaten bağışıklık için çok öneriliyor.
sebze biz de haftada 1 normal pazar alışverişi gibi alıyoruz.
tek şansımız çok yakında bir sürü market var.
Iptal durumu mecburi olacak zaten..otelin ödediğiniz parayı size geri iade etmesi gerek.Kimisi 1 ay diyor. Kimisi aralığa kadar devam.
Benim de en merak ettiğim şey bu. Belirsizlik virüsten kötü
Balayı için otel bile tutmuştuk, boşuna onun parasını ödüyoruz. Ekonomik olarak da kötüye gidiyoruz ben bi de ona üzülüyorum
Evet ya.Gitmek gibi bir niyetim yok durumumda yokŞu dönem ruhen 100 yaşında olmam mümkün:))
Ama gerçek yaşım 45..
Bencede gitme hastaneye hem çok riskli hemde doktorları oyalamış olursun.yani çok acil durumlar hariç gitmemek gerek.
Nane limon içebilirsin belki faydası olur
difrizde onceden alip ayiklanmis dondurulmus bezelye biber dolmasi ispanak enginar filan vardi oblari kullaniyorum, onun disinda makarna pilav bulgur baklagiller et tavuk kofte patates yemekleri filan yapiyorumSirf meraktan soruyorum. Sebze almiyorsaniz ne yiyorsunuz? Benim sebzeyle cok aram yok. Bircok sebzeyi agzima surmem. Ama hic sebzesiz de ne yemek yapilir ki surekli?
Herkes özel aracıyla geliyor. Bir de bizim ilçenin facebook sayfasında yazlıkçılara gelmeyin dendi diye ne kavgalar koptu ne benciliğimiz kaldı ne "orası sizin tapulu malınız mı?" lar kaldı. "Siz orada keyf çatarken sırf size bir şey olmasın diye biz apartman dairelerine mi tıkılalım" lar. Ne keyf çatıyoruz ya. Hastane bildiğiniz sağlık ocağı gibi geçen sene ben kestane çizerken avucuma bıçağı sapladım. Çok basit bir şeydi "arter parçalanmış, burada dikemeyiz şehirdeki üniversite hastanesine git" dediler. Ama millet akın ediyor. Tek bir migros var dediğim gibi, herkes mutlaka oraya gidiyor. Bir de semt pazarı kurulmadı diye şikayet edenler var sayfada, buranın halkı da çok tedbirlere uyan insanlar değil.Off gerçekten birgün alışveriş yapmanin bile kabus gibi olacağını söyleselerdi ne diyorsun ya sen derdim..gerçekten kâbus gibi günler yaşıyoruz.
Bence gitmek lazım önce en acil ihtiyaçları almalı ekmek süt ve sebze gibi..çok miktarda almayın dediginiz gibi çürüyor ben almıştım maalesef bir kaçı çöpe gitti.
Hâlâ başka şehirlerden gelenler oluyormu,hani yasaktı?
Bizim burada sanal uygulama yok. Belediye ve polis 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların alışverişini yapıp getiriyormuş ama bilmiyorum hangisi daha güvenli. Biz 65 yaş üstü değiliz ama eşim KOAH ve benim de araba kullanacak ehliyetim yok. Yani öyle bir durumda eşimi arabadan çıkarmayacağım ben gireceğim markete ama bana bulaşırsa zaten eşime de bulaşır.Ben alışverişimi migrostan yaptım sanal olarak. Evime getirdiler zaten çok yakındı. Öyle bi şansınız yok mu acaba sanal market tarzı.
Markete gitmektense daha güvenli sanki. Asansöre bırakıp gidiyorlar
Off gerçekten ne kadar cahil bir milletiz ya..ne demek keyif çatmak..hepimiz evlere tıkıldik ne fark eder ki nerede olduğu?))Herkes özle aracıyla geliyor. Bir de bizim ilçenin facebook sayfasında yazlıkçılara gelmeyin dendi diye ne kavgalar koptu ne benciliğimiz kaldı ne "orası sizin tapulu malınız mı?" lar kaldı. "Siz orada keyf çatarken sırf size bir şey olmasın diye biz apartman dairelerine mi tıkılalım" lar. Ne keyf çatıyoruz ya. Hastane bildiğiniz sağlık ocağı gibi geçen sene ben kestane çizerken avucuma bıçağı sapladım. Çok basit bir şeydi "arter parçalanmış, burada dikemeyiz şehirdeki üniversite hastanesine git" dediler. Ama millet akın ediyor. Tek bir migros var dediğim gibi, herkes mutlaka oraya gidiyor. Bir de semt pazarı kurulmadı diye şikayet edenler var sayfada, buranın halkı da çok tedbirlere uyan insanlar değil.
çevrede uzak da olsa bakkal vs yok mu ? biz biraz daha küçük esnafa yöneldik.Başkaları da aynı şeyi düşünüyorsa yığılma olur açılış saatinde. Ama dediğiniz gibi yapayım. Yığılma varsa döneriz, gerçi eşimi dönmeye ikna edemem ama...
Ben Ingilteredeyim artık burda da öyle sanal alışveriş sadece yaşlı ve kronik hastalığı olanlar için yapılabiliyor.Bizim burada sanal uygulama yok. Belediye ve polis 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların alışverişini yapıp getiriyormuş ama bilmiyorum hangisi daha güvenli. Biz 65 yaş üstü değiliz ama eşim KOAH ve benim de araba kullanacak ehliyetim yok. Yani öyle bir durumda eşimi arabadan çıkarmayacağım ben gireceğim markete ama bana bulaşırsa zaten eşime de bulaşır.
Biz bugün carrefoura açılış saatinde gittik boştu. Bizden başka 2 ya da 3 kişi vardı, reyonlarda denk gelmedik bile.. Ayrıca tüm ürünler fulldü. Eksik hiçbir şey yoktu.Başkaları da aynı şeyi düşünüyorsa yığılma olur açılış saatinde. Ama dediğiniz gibi yapayım. Yığılma varsa döneriz, gerçi eşimi dönmeye ikna edemem ama...
bu yazlıklara akın ilk başladığında, işte buralar yarımada, buraya virüs gelmez, o yüzden kaçtık diyenler vardı. ben o muhaberin yerinde olsam senden ala virüs olmaz derdim. sonra da işten kovulurdum :)Herkes özel aracıyla geliyor. Bir de bizim ilçenin facebook sayfasında yazlıkçılara gelmeyin dendi diye ne kavgalar koptu ne benciliğimiz kaldı ne "orası sizin tapulu malınız mı?" lar kaldı. "Siz orada keyf çatarken sırf size bir şey olmasın diye biz apartman dairelerine mi tıkılalım" lar. Ne keyf çatıyoruz ya. Hastane bildiğiniz sağlık ocağı gibi geçen sene ben kestane çizerken avucuma bıçağı sapladım. Çok basit bir şeydi "arter parçalanmış, burada dikemeyiz şehirdeki üniversite hastanesine git" dediler. Ama millet akın ediyor. Tek bir migros var dediğim gibi, herkes mutlaka oraya gidiyor. Bir de semt pazarı kurulmadı diye şikayet edenler var sayfada, buranın halkı da çok tedbirlere uyan insanlar değil.
Ben ıspanağı direkt dondurulmuş alıyorum marketten.. Hem temizlenmiş, hem doğranmış, oldukça pratik oluyor.Eşim ispanak almış hemde iki bağ, sebzeleri balkona poşetleri çıkarıp leğenlere koydum,yarina kadr dursun yarin iyice yıkayıp doğrayıp buzluğa atmayi düşünüyorm hafta ici yaparsam çıkarırım diye düşündüm
Meyve ve sebzeleri balkon yada boş odada cam açık havalandırın ardından yıkayıp karbonatlı suda bekletin sonra sirkeli suda durulayın (bekletmeyin) başka birşey yapmanıza gerek yok. Yiyecekler deterjanla yıkanmaz zehirlenirsinizElma portakal limon ne varsa deterjanla yıkamıştım nasılsa kabuklarını soycaz diye
Keşke sirke de etkili olsaydı
Okb başladı bende..artık kendimden bile şüphe ediyorum..az önce burnumu sildim sonra ellerimde virüs varsa banada bulaşır diye düşündüm,buraya dikkat "banada"yani benden bana..tövbe ya..
Bütün gün temizlik yapıyorum bazen öylesine havaya bile dezenfektan spraylerden sıkıyorum.
Markete gitmem gerek ama gitmeye korkuyorum.
Bu aralar gençlik zamanlarımda dinledigim bir şarkıyı mırıldanıyorum sık sık. Sanki bu güne özel yazılmış.
Sakın çıkma patika yollara
O dağlara,kırlara,o karlı ovaya
Yenik düşüyor herşey zamana
Biz büyüdük ve kirlendi dünya..
Baya neşeli melodisi olan bir şarki bu, ama beni hüzünlendiriyor şimdi.
Kimi psikiyatri servisine, kimi diyetisyene, kimi de kadın doğumcuyaValla öyle. Bu beladan kurtulunca hepimiz psikiyatri kliniklerini dolduracağız galiba ))
Eldiven dışında hiçbirşeyim yok..maske bulamadım ben zaten. Dışarda dikkat ettiğim herşeye farkına varmadan evde de dikkat ediyorum okb dememin nedeni o isteBu eli yüze götürme konusunda ben sadece ev disinda dikkat ediyorum acikcasi.
Okadar evham yapmaya gerek yok.
Birde önlemlerini aldiktan sonra rahat olmali insan bence. Ben herseyimi halledikten sonra rahatim baya.
Dün alisveris yaptim mesela maske ve eldivenlerle.
Alisverisi eve getirdikten sonra bir gece boyunca balkonda biraktim herzamanki gibi ve bugun dolaplara yerlestirdim.
Eldivenleri ve maskeleri sadece ayi posetlere koydum üzerini bagladim ve cöpe attim.
Meyve sebzeleri de en fazla sirkeli suda yikiyoruz ama bu herzaman yaptigimiz birseydi zaten.
Sabundur detarjandir aman kizlar yiyeceklere olmaz .. zehirlenmeyin yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?