Eldiven dışında hiçbirşeyim yok..maske bulamadım ben zaten. Dışarda dikkat ettiğim herşeye farkına varmadan evde de dikkat ediyorum okb dememin nedeni o iste
Ya bende rahat olayım istiyorum da artık ipin ucu kaçtı bende elimde değil.
Marketten aldığım herseyin üstüne pakette ise dezenfektan spray sıkıyorum sonra bekletip siliyorum.sebzeleri ve meyveleri bol suyla yıkayıp ayrıca temiz bir poşete koyup buzdolabına kaldırıyorum orda bekletiyorum filan.
bence bildirirseniz sizin de alışverişinizi yaparlar çünkü eşiniz risk grubunda benim de babam KOAH kalbim daralıyor artık. Nerede oturuyordunuzBizim burada sanal uygulama yok. Belediye ve polis 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanların alışverişini yapıp getiriyormuş ama bilmiyorum hangisi daha güvenli. Biz 65 yaş üstü değiliz ama eşim KOAH ve benim de araba kullanacak ehliyetim yok. Yani öyle bir durumda eşimi arabadan çıkarmayacağım ben gireceğim markete ama bana bulaşırsa zaten eşime de bulaşır.
Sebzeleri sabunla yıkayan mı var burada? ABD'de yapanlar çokmuş, zehirlenme vakaları artmış bilginiz olsun. Doktorlar uyarı yapıyorlardı sabunla sebze meyve yıkamayın diye. Takıntı haline getirip sağlığınızdan olmayın. Sabun sadece el ve cilt yıkamak içindir, sabun kalıntısı alırsınız bir şekilde birikir birikir zehirler. Gıdadan bulaştığına dair hiçbir veri yok. Gıdanın üstünde varsa bile (hadi var olduğunu düşünelim) inanın sizi hasta edecek düzeyde değildir, belli bir sayıda virüs kapınca enfekte oluyorsunuz. İnsan-insan bulaşı var en çok.
Katiliyorum.
Gidalarin üzerinde virus kalsaydi ki ozaman ben suan yasiyor olmamaliydim. Almanyada daha cok vaka var biliyorsunuz.
Dedigim gibi acik havada balkonda bekletiyorum alisverisimi en fazla.. okadar.
Cin de yasayan bir türk de böyle acik havada bekletmis ve kendisi de hala hayatta.
Bende ondan duyarak böyle uyguluyorum.
Lütfen korku ve panikle abartarak kendinize zarar vermeyin bilincsizce kizlar.
GGerçektenmi.oh
Ben dun aldigim elmalardan birkacini cocuklar yemek isteyince cabucak az sabunladigim elimle yikadim.Kalanini karbonatli suya koydum.Sebzeleri sabunla yıkayan mı var burada? ABD'de yapanlar çokmuş, zehirlenme vakaları artmış bilginiz olsun. Doktorlar uyarı yapıyorlardı sabunla sebze meyve yıkamayın diye. Takıntı haline getirip sağlığınızdan olmayın. Sabun sadece el ve cilt yıkamak içindir, sabun kalıntısı alırsınız bir şekilde birikir birikir zehirler. Gıdadan bulaştığına dair hiçbir veri yok. Gıdanın üstünde varsa bile (hadi var olduğunu düşünelim) inanın sizi hasta edecek düzeyde değildir, belli bir sayıda virüs kapınca enfekte oluyorsunuz. İnsan-insan bulaşı var en çok.
Ispanakta kalacagi varsa da kalmaz,o kadar kendini yikatan bir sebze ki,temizlenene kadar eriyor:)Eşim ispanak almış hemde iki bağ, sebzeleri balkona poşetleri çıkarıp leğenlere koydum,yarina kadr dursun yarin iyice yıkayıp doğrayıp buzluğa atmayi düşünüyorm hafta ici yaparsam çıkarırım diye düşündüm
Zaten yıkamaktan nefrer ettiğim bişeydi:)) ya dedik lahana alalim aman boşver dedi lahananın dışı cikar kalirdi bize kendi, pırasa dedim almamis:) ala ala bunu almis .Ispanakta kalacagi varsa da kalmaz,o kadar kendini yikatan bir sebze ki,temizlenene kadar eriyor:)
Maske ben de bulamamıştım, Ebay den siparis ettim iki hafta once bugün geldi o da bikac tane siyah bezden daha etkili olabilmesi için içine ne koysam acaba ? Ped falanEldiven dışında hiçbirşeyim yok..maske bulamadım ben zaten. Dışarda dikkat ettiğim herşeye farkına varmadan evde de dikkat ediyorum okb dememin nedeni o iste
Ya bende rahat olayım istiyorum da artık ipin ucu kaçtı bende elimde değil.
Marketten aldığım herseyin üstüne pakette ise dezenfektan spray sıkıyorum sonra bekletip siliyorum.sebzeleri ve meyveleri bol suyla yıkayıp ayrıca temiz bir poşete koyup buzdolabına kaldırıyorum orda bekletiyorum filan.
Verdiğiniz örnek sağlık personelinin maskesi olmaması ile kıyas yapılabilecek bir örnek değil zaten.Haklısınız bence de 40 fırın ekmek yemek yetmez bu kadar cahil işine gelmeyen her konuda aklını kullanamayıp karşı tarafı suçlamayıp hain ilan eden bir kesim varken.Dunyada butun ulkeler kendi caplarinda biseyler yapmaya calisiyolar. Ulkemizde 65 yas ustu kisiler genelde ya oglunun yanindadir ya kizinin. Sen insana deger verilmiyi dedigin icin soyledim bunu ayrica.
buarada yazilarimda italyaya tibbi malzeme yardimini dogru bulmadigimi defalarca soyledim.
Icerde bu kadar hain varken 40 firin ekmek yemekte yetmez avrupa ulkelerinin cogu gibi olamaya Turkiye. Bu da ayri bi konunun icerigi
Hepimiz aynı durumdayız. OKB tavan. Market alışverişi benim için korkunç bir kabus. Eşimle sürekli kavga ediyoruz bu konuda. Ben gitmeyelim diyorum o da "eninde sonunda bir gün gideceğiz" diyor, Evde sütümüz azaldı, sebze azaldı, katı sabun bitmek üzere. Ben gireyim hemen 1 kg domates, biraz süt ve sabun kapıp zombilerden kaçarcasına çıkayım hemen diyorum eşimse uzuuuun bir alışveriş listesi yapmış, kalbime sancılar giriyor. Bir de bizim bulunduğumuz ilçe, küçük yazlık bir ilçe sadece bir tek migros var herkes istisnasız oradan alışveriş yapıyor virüslüsü virüssüzü. Bir de İstanbul ve İzmirden deli gibi akın başladı. Onlar doldurmadan burayı biran evvel çıksak aradan çıkarsak mı (o zaman da aldığımız sebzeler çürüyecek, yine çıkmak gerekecek) yoksa elimizden geldiğince ertelesek mi onu düşünüyorum. Gerçekten iyi değilim.
Konuşmayla da mikrotanecikle falan bulaşabiliyormuş. Yani konuşurken de aslınds tükürük saçıyoruz
Ya mesela fasulye, nohut,et,köfte tarzında ilerliyor . Kisin hic yaz sebzesi almam, pirasa, karnabahar gibi givi ama cok yenilmiyordu, iste domates sosu varsa bizimde az kaldi kiymali menemen ,kurutulmus taze fasulye vardi oda bitti gibi oldu onu yaptım. Pizza yaptım bu arada. Pilav genelde her yemek yanında oluyor bizde, bulgur,pirinç ve yesil mercimek pilavı yaptim. Tavuk normalde almayiz ama bu süreçte bir kere yedik.yumurta bir gezen tavuk alıyorum hamur işlerine, normal yemeyede organik aliyorum. Ya çok zor oluyor yemek işi aslnda yemeyen çocuğum var.bu arada patates yemeğide yapmazdm ama onu da düşünüyorm bu arada
difrizde onceden alip ayiklanmis dondurulmus bezelye biber dolmasi ispanak enginar filan vardi oblari kullaniyorum, onun disinda makarna pilav bulgur baklagiller et tavuk kofte patates yemekleri filan yapiyorum
Ispanak "pazardan aldim pek cok,tencereye baktim hic yok"bilmecesi olabilir:))Zaten yıkamaktan nefrer ettiğim bişeydi:)) ya dedik lahana alalim aman boşver dedi lahananın dışı cikar kalirdi bize kendi, pırasa dedim almamis:) ala ala bunu almis .
Sars haziran ayında sönümlenmiş covitte sarsa çok çok benzediği için mayıs sonu haziran başı sönümlenecekmiş ismini hatırlamıyorum ama bir proftu bunu anlatan tvde. İşin şanslı kısmı sarstan daha dayanıksız olması ve dışarıda Ve yüzeylerde çok fazla dayanamayacak olması. Ben yazdan umutluyum. Sadece kışa doğru tekrar gelebilme riskli korkutuyor
Çamaşır suyu başınızı agrıtmış olabilir bende de oluyor kokusu mahvediyorBaşım çok ağrıyo bugün, boğazımda da gıcık var. çamaşır suyuyla kapı kollarını, asansörü falan silmiştim ondan olabilir mi acaba
En ufak belirtide kaptım mı acaba diye düşünüyorum, hadi ben önemli değilim de evdekilere geçiririm diye korkuyorum. Yıldım vallaÇamaşır suyu başınızı agrıtmış olabilir bende de oluyor kokusu mahvediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?