bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Benim bir akrabam işe İstanbul dan Kocaeli'ne gidiyordu. Onu kapsar mı acaba? Yoksa işsiz mi kalacak?
İstanbul-kocaeli İzmir-manisa ankara-kırıkkale arası işe gidiş geliş yapan binlerce insan var. Özel aracıyla gidenler için izin falan çıkarılır herhalde. Başka türlü nasıl olacak bilmiyorum.

Kizlar südyenlerin icinde slikon varya aslinda onuda kullanarak maske yapabiliriz gibi geliyor. Sanki naylon miktari arttikca koruyuculugu artarmi

Filtreleri maskeler de varmis. Onlar birkerelik degilmis..

Neyse bence elinize gecen maskeleri alisveriste kullanin arkadaslar.
iki haftada bir alisverise ciksin aileden biri. ve toplu alisveris yapin. öyle öyle idare edilir bence..

Ben en az şekilde hesapladım, hani günde 1 maskeden.
Dediğiniz gibi değişen ortamla birlikte maskeninde değişmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Yani dar gelirli bir insan bunun altından mümkün değil kalkamaz. Ya devlet dağıtacak ya da vatandaş sigorta üzerinden indirimli olarak alacak.. Başka çaresi olduğunu sanmıyorum.

Eşime iş yerinden verilen maske yıkanıp tekrar kullanılabiliyor. Üzerinde yazıyor.

Bence çoğu yıkayıp yıkayıp kullanır
Korunmak için takan alır yenisini, yasak olduğu için takan önemsemez.

Filtreleri maskeler de varmis. Onlar birkerelik degilmis..

Neyse bence elinize gecen maskeleri alisveriste kullanin arkadaslar.
iki haftada bir alisverise ciksin aileden biri. ve toplu alisveris yapin. öyle öyle idare edilir bence..
Filtreli maskelerden bende var. Ama ben genelde 3 katlı maskelerden kullanıyorum, annemler onların üretimini yapıyor, evde yığınla var.
Peki aynı aileden 2 işe giden varsa ne olacak?
Yani bunları da hesap etmek gerekli.
Ama bence maske zorunluluğu geldiyse televizyonlarda bir kamu spotu falan yayınlanması.. Açıkçası çoğu insanın maske ya da eldiveni nasıl kullanmayı bildiğini düşünmüyorum. Ben bizzat gözünle şahit oldum mesela adam hapşuracağı sırada maskeyi aşağı çekip hapşuruyor sonra maskeyi tekrar yukarı kaldırıyor.. Hele arada sırada hava almak için maskeyi aşağı indirip geri yukarı çeken insanlardan bahsetmiyorum bile. Eldiven, maske gibi tıbbi atıklar sokağa atılmaz, bunları da bilmeyip sokağa sağa sola fırlatıyorlar. Ne anladım bu önlemden.

Bu arada bu mavi ameliyat maskelerini birkerelik olanlari kullandim. Cok cabuk nemleniyor. Kore de veya cinde yasayan bir üyemiz vardi.. maskenin icine pecete koyun ve degistirin arada demisti. iyi fikir bence.. bende öyle yapacagim birdaha muhtemelen.

Bende yıkanabilen maskelerden var. Daha hiç kullanmadım ama acaba işe yarıyor mu yıkayıp ütüleyip tekrar tekrar kullanılabiliyomuş

maddi yetersizliğimizin sonuçlara.. dönüp dolaşıp bunu yazmak istemiyorum ama insanların maddi korkusu olmasa herkes evinde oturabilecek.

İmkanım olsa ben de gitmisn olurdum . Bana göre İstanbul en riskli şehir.

Tedavi gormeyi degil de, yakalanmamayi baz alırım ben.
Bende öyle düşünüyordum. Ama gerek annemin gerek sevgilimin işleri dolayısıyla bir süre daha buradaydık. Ama yasak geldi artık gidemeyiz sanırım.. Bilemiyorum şuan ne olacak. İstanbulda da kendimizi izole edeceğimiz bir yer yok ki.
Umarım daha da ilerlemez salgın, tek temennim bu. :/

maddi yetersizliğimizin sonuçlara.. dönüp dolaşıp bunu yazmak istemiyorum ama insanların maddi korkusu olmasa herkes evinde oturabilecek.
Aynen öyle.
Zar zor geçinen bir aileye nasıl evinizde oturun, çıkmayın denilebilir ki.
Yani ne olacak belirsiz. Keşke olmasaydı böyle.

hapsurma konusunu gözlerim acik okudum

ama bu arada hava alma konusunu bende yaptim dogrusu.. magazalardan ciktim etrafimda kimse yok iken indirdim veya aynisini arabama oturdugum zaman yaptim. nefes almakta zorlanmistim birde cok cabuk nemleniyor.. önerileriniz varmi acaba nem konusunda?

Astım hastası ya da nefes darlığınız falan mı var? Ben genelde zorlanmıyorum ama annem astım hastası aşırı zorlanıyor nefes alamıyorum diyor. Birde maske çeşidininde önemi var. Mesela bende 3 katlı maskelerde çok daralıyorum nefesim yetmiyormuş gibi geliyor ama filtreli maskede böyle bir problemle karşılaşmadım. Onların önü daha geniş olduğu için sanırım. :) onu tavsiye edebilirim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…