Benim daha erken dönemlerde olmuştu ilk hamileliğimde ondan bunu hamileliğe yormamıştım pek ama bu haftalarda olduysa sizin benimde öyledir muhtemelenCanım senin haftalarındayken ben baş ağrısından ağlıyordum, gözlerimi tülbentle sarıyordum en ufak bi ışık huzmesine bile tahammülüm yoktu. O haftalar geçmek bilmedi. Sebepsiz baş ağrıları.. İlaç olarak da zaten bir parol içebiliyordum, hiçbir şey içmesen daha çabuk atlatırsın o derece etkisiz bir ilaç.. Yani bence senin oldukça normal.. Kafana takma..
Ölçüyorum hemen şimdiye kadar hiç yükselmedi hep düşük ama kontrol etmekte fayda var teşekkürlerCoronayı bilmem de tansiyonunuzu takip edin ani baş ağrısı gebelikte istenen bir durum değil
Tabi takibi elden bırakmamak lazım ama dediğim gibi benim de şiddetli baş ağrılarım oldu o haftalarda.. Benim kusmalarım da 5 buçuk ayda bitti meselaBenim daha erken dönemlerde olmuştu ilk hamileliğimde ondan bunu hamileliğe yormamıştım pek ama bu haftalarda olduysa sizin benimde öyledir muhtemelenteşekkür ederim takip etcem yinede
Gözde zonklama da baş agrısının uzun sürmesınden olabılır genelde benım bas agrıma eslık ederdı gozun arkasından dayanılmayacak bır acı tansıyon dusuklugude yapabılır.Yok hastaneye gitmem zaten emin olmadan. Ben olduğunu da düşünmüyorum zaten çünkü sadece bende olmazdı gibi geliyor ve başka bişey yok bunların haricinde. Ben sadece merak ettim burda illaki duyan olurdu aaa evet böyle belirtilerde olabiliyormuş diyen birileri olur diye düşündüm. Yoksa haberde o kadını görene kadar hiç korona mıyım gibi bi düşüncem yoktu :)
Yanıltmak istemem, ama hamilelikte benim de o haftalar da baş ağrım olmuştu acayip derece de, vücutta ki kan miktarı arttığı için oluyormuş. Su içmeyi arttırın.hanımlar merhaba bişey danışmak istiyorum sizlere. Özellikle doktor tanıdığı olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. 2 3 gündür bel ağrım vardı bugün sabah kalktığımda tek gözüm sanki patlayacakmış gibi,içerden kesik atılıyormuş gibi ağrımaya başladı. Baya şiddetliydi. Sonra baş ağrısı eklendi şiddetli yine. Normalde bunları koronaya yormazdım belirtilerinde yok diye biliyodum lakin haberlerde taburcu olan bi kadını gösterdiler. “Bende herhangi bi belirti yoktu hastaneye yattıktan 2 3 gün sonra bel ağrısı,baş ağrısı ve halsizlik başladı” dedi. Arkadaşı pozitif çıktığı için yaptırmış testi ve pozitif çıkmış. Öyle aynı belirtiler olunca bi acaba mı ? dedim. Dışarı çıkmıyoruz sadece market alışverişi. Onu da olabildiğince az yapmaya çalışıyoruz ama evde küçük çocuk olunca çok az olamıyor o market alışverişi. Aldıklarımızın temizliğine de dikkat ediyoruz. Ev halkında benim haricimde bişey yok. Böyle bişey duyan,bilen var mı aranızda ? Ağrı kesici aldım etki etmedi baş ağrısına. Göz ağrımda hafiflese de devam ediyor. Ateş,öksürük vs yok. Bilemedim
Rica ederimÖlçüyorum hemen şimdiye kadar hiç yükselmedi hep düşük ama kontrol etmekte fayda var teşekkürler
Gecmis olsun,insallah cabuk gecer,camasir suyu kokusu dokunmadi mi rahatsizken? diyorum ve derken de anliyorum aslinda seni,hep ayni konumdayiz,once annelikEşinin çok da fazla dikkat etmeyeceğini düşünüyorsan senin gitmen daha iyi olur, elleri sık sık yıkamak önemli, bu konuda Dünya Sağlık Örgütü de kişisel hijyen, insanların yakın temastan kaçınmaları gerektiğini söylüyor ama sık sık el yıkamak cildin yağ dengesini bozduğundan ellerin mutlaka nemlendirilmesi gerektiğini söylüyorlar zira hem sabunların hem dezenfektanların çok kullanılması cilt problemlerine de yol açıyor.
Havluları ayırın evet, mümkünse kağıt havlu kullanın, değilse herkesin havlusu ayrı olsun çünkü şu sıra mevsimsel hastalıklarda var ve covid19'a benzer semptomlarınız oluyor, misal ben 4 gündür hastayım sesim kısık, bronşlarım doldu öksürmeye başladım ama covid değilim, benim ki terlemeye bağlı üşütme :))) ona rağmen evde ağzımı burnumu bağlayıp virüsün eşime ve kızıma bulaşmasını engelledim çünkü başlangıçta çok hapşırdım, her yeri seyreltilmiş çamaşır suyuyla sildim vs vs.
Suyu israf etmeden elleri 20 saniye yıkamak mümkün, sabunlarken musluğun foşur foşur akmasına gerçek yok, bu arada dışarıdan gelince yalnızca elleri değil ağız burun içi ve yüzü de iyice yıkamakta yarar var bence.
Alışveriş esnasında maske takmaya başlayın derim, Sağlık Bakanı'nın da önerisi bu yönde artık, alışveriş yaptığınız marketlerde jet kasalar varsa onları tercih edin, alışveriş bitince aldıklarınızı masa vb yerlere koymayın silebileceğiniz bir yere koyup tüm malzemeleri seyreltilmiş çamaşır suyuyla ıslatılmış bir bezle silin, sebze meyveleri sirkeli suda bekletin, deterjan, şeker, çay vb ürünleri sildikten sonra hemen paketlerinden çıkarıp kapaklı kaplara koyun ve bu işlemler sırasında asla ellerinizi yüzünüze sürmeyin, bu arada bulaşık deterjanı da elleri veya aldıklarınızı dezenfekte etmekte iyi bir üründür.
Herkesin yapabilecegi bir maske
Türkiye de de bu durumu Şubat da geçirmiş olabilir miyiz Şubat da zatürre oldum ölü gibi 10 gün yattimEki Görüntüle 2614014
Bu adam doktor. Kisacasi ozet geceyim; ocak ayinda cok hastalanmis. Gribe benzerdi ama daha kotusuydu diyor. Bugun coronavirus antikor testi yaptirmis ve sonuc pozitif cikmis. Yani adamin kaninda coronaya karsi antikorlar varmis. Muhtemelen ocak ayinda gecirdigi hastalik coronaydi. Yarin testi tekrarlayacakmis.
olabılırTürkiye de de bu durumu Şubat da geçirmiş olabilir miyiz Şubat da zatürre oldum ölü gibi 10 gün yattim
olabılır
benım babam 65 yasında 3 ay once ınanılmaz hasta oldu bır odadan dıgerıne gecemıyordu nefes nefese kalıyordu ter ıcındeve yuksek ates
hatta hastanede yogun bakıma aldılar rontgen cektıler hafıf bır golge gorduler ne oldugunu anlayamadılar 1 hafta yogun bakımda kaldı 1 ay evde bır turlu ıyılesemedı cok agır gecırdı doktorlar cok agır grıp olmussun cıgerını usutmussun dedıler bır zature dedıler doktorlarda tam anlamadı hatta bır cıger usutmesı boyle mı yapar dedık bızde bızı bıle yanına almadılar babamın
bızde bunu konustuk telefonda bugun babamla acaba o yasadıgı grıp dedıklerı sey bu muydu dıye
cunku bu yasıma kadar hıc boyle olmamıstım bu baskaydı dedı babam
cok dınc bır adamdır bu arada gorsenız 65 demezsınız saglıgına cok dıkkat eder bu sebeple hayatda kaldı bence 1 hafta gozetım altında hastanede tutmuslardı cok zordu
tesaduf o donem annem sehır dısındaydı ben evlıyım babam evde tek kaldı kendı işi arada bır ugruyor pek evden cıkmadı ben yemek yaptım goturdum arada bır ugradım evını temızledım yardımcı oldumBabanizdan sonra, babanizin temas ettigi kisilerde hastalandimi? Virus bulasiciligi ile meshur oldugu icin merak ettim.
Biz de yaptıralım belki şansa cikar da işkenceden kurtuluruz.Eki Görüntüle 2614014
Bu adam doktor. Kisacasi ozet geceyim; ocak ayinda cok hastalanmis. Gribe benzerdi ama daha kotusuydu diyor. Bugun coronavirus antikor testi yaptirmis ve sonuc pozitif cikmis. Yani adamin kaninda coronaya karsi antikorlar varmis. Muhtemelen ocak ayinda gecirdigi hastalik coronaydi. Yarin testi tekrarlayacakmis.
tesaduf o donem annem sehır dısındaydı ben evlıyım babam evde tek kaldı kendı işi arada bır ugruyor pek evden cıkmadı ben yemek yaptım goturdum arada bır ugradım evını temızledım yardımcı oldum
bana bırsey olmadı cunku kucuk cocuklusun sana grıp bulasmasın dıye benıde hep uzak tuttu hatta hastaneye gıtmıs benım haberım yok yogun bakıma almıslar soylemedı bıle bana tesaduf nasılsın dıye aradıgımda ogrendım hastaneye gıttım yanına almadılar benı
1 hafta sonra eve cıktı
hala o gunden berıdır nefesım eskısı gıbı degıl dıyor sımdı ıyı ama hala tam olarak eskısı gıbı dınc degıl
maalesef aynen oyle tum dunya tez zamanda sifasına kavusur ınsallahCok gecmis olsun ya. Allah hepimizi korusun. Gercekten dunya cok zor gunler geciriyor.
Türkiye de de bu durumu Şubat da geçirmiş olabilir miyiz Şubat da zatürre oldum ölü gibi 10 gün yattim
Olabilir çünkü bir doktordan okuduğum Çin de Kasım ayında başladığı.Bilmiyorum gecirmis olma ihtimalimiz var. Ama buna guvenipte tedbiri elden birakmamak gerek..
Ben de ocak ayinin basinda Turkiye'ye geldim. Ucakta arkamdaki adam oksuruyordu ama onemsemedim Cunku corona diye birsey duyulmamisti ozaman.
Geldikten 1 hafta-10 gun kadar sonra hastalandim. Ki evden dogru duzgun disari da cikmadim.
Yasadigim sey garipti gercekten.. Grip gibiydi ama grip degildi sanki. Ates ve bas agrisi gectikten sonra gunlerce durdugum yerde terledim. Belki 1 hafta boyunca surdu bu terleme durumu. Ve agri degil ama asiri yorgunluk vardi. Oturunca bile rahatsiz olup uzanmak istiyordum.. Oksurugum ise daha yeni gecti. 10 gun falan olmustur.. insan acaba mi diyor.
canım çok teşekkür ederim.Zaman zaman aynı psikolojiye giriyorum bende ama bitmeyecek bir sorun değil Allah’ın izniyle
Bu günleri de ne günlerdi diyerek konuşacağız
Sizin yazılarınız attığınız fotoğraflar kendi adıma bana iyi geliyor mesajlarınızı sürekli görmek isterim ❤
Beğenmediğimiz yazılarımız da muhakkak ki olacak insanız sonuçta zaman zaman fikir ayrılıkları da yaşayacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?