neresi? Bu hangi şehirler için geçerli ben kaçırdım galiba? Pardon yurt dışı mı?5 nisandan itibaren bizim burda disariya cikarken smsle izin alicaz.o da bazi konularda izin var sadece
Azerbaycanneresi? Bu hangi şehirler için geçerli ben kaçırdım galiba?
Helal olsun yazmak, konuşmak böyle anlarda hepimizi rahatlatıyorcanım çok teşekkür ederim.Sizler de benim moral kaynağımsınız. Ben de sizi hep görmek istiyorum.
Bugün biraz hezeyanlarımla boğdum. İşte kedi kaçtı, saatlerce bulamadık, Bahçe dışına mı kaçtı coronalı yerde mi gezdi, nerede belli değil, O arada birisi inkübasyon süresi 49 gün oldu diyor, tam sağlık bakanı konuşuyor, aynı anda kediyi arıyoruz, hava kararacak kedi yok, derken birisi de rakamlar tutmuyor birbirini deyince insan saçma sapan şeyler de yazıyor. Ne zaman kedi bulundu biraz rahatladım. Sonra hatırladım ki ben dün bütün gün uyumuşum sağlık bakanının dünkü konuşmasını kaçırdım, önceki günü dün zannediyorum falan. Kafa kalmadı ki. Sayılar elbette gerçek sayının çok altında neticede şu an hiç bilmeden gezen anormal sayıda insan var yapılan test sayısı ve inkübasyon süresi de hesaba katılınca bu çok doğal. Ancak ilerisi için de bu konuda şeffaflık şart; bu konuda şeffaflık olmaması da mümkün değil zaten çünkü herkes tekrar eski rahatına dönerse Allah göstermesin tekrar patlar. Bugün alınan önlemlere seviniyorum.
Ben ne kadar arada moralim bozulsa da , söz verdiğim gibi her sabah foto atacağım. ama gün içinde takibe biraz mola verebilirim, bazı şeyleri kaçırmayı da göze alabilirim çünkü sabah akşam virüsle uğraşmaktan iyice tırttım (gece uyurken de kabuslarım hep virüslü). Eşim "kansere davetiye çıkartıyorsun bu kadar stresle" diyor bana... çok üzün yazdım biraz iç dökme oldu. Hakkınızı helal edin.
Bugün tülbentten maske yapımını izledim bir videoda. Nasıl mutlu oldum. Annem çeyizime neden bu kardar tülbent koydu diye yıllarca kızardım şimdi çok mutluyum :)Evde tülbent tarzı bir şeyler var mı?
Yumuşak kumaş, örtü?
Paket lastiği?
Biz kendi maskemizi kendimiz yaptık eşimle.
Her kullanımdan sonra beyaz kalıp sabunla Yıkayıp ütüleyip temiz buzdolabı poşetinin içine kaldırıyoruz.
Almanya’da ırkçılar, koronavirüs bulaştırdıkları mektup ile Türk aileyi hedef aldı
Ne piskopat insanlar varmis bu dünyada, pes!
Cindeki asonserlere tüküren ruh hastalarin da baska versiyonu almanyada varmis...
Maske ve eldiven almıştık daha önce
Zaten ben alerji nedeniyledir kullanıyordum evde maskemiz vardı
Zamanında çok uzak dağ başı çok para harcıyorsun çok yoruluyorsun diye söylendiğimiz babamın kendi yaptığı eve geldik
Tam zamanında gelmişiz yasak başladı
Ebeveynler iyili varlar iyiki öngörüleri yüksek sayesinde çocuklarda bi rahat nefes aldı
En yakınımızdaki ev 2 km ötede
Evimiz ağı ne eteğinde
Bahçede dağda bayırda dolanıyoruz
Doğala döndük
Mecbur herşey ev yapımı
14 gün tamamlamadığımız için ilçeye alışverişe falanda gitmiyoruz
Evde ne varsa o pişiyor
Herşey en bir alternatif buluyoruz
Şu dönemde ihtiyacımız olmayan ne çok şey tükettiğimizi fark ettim
Yıllar sonra anne baba kardeşler yeğenler bir aradayız
Kendi aramızda sosyal mesafeyede dikkat ediyoruz tabi
Çocuklar zorlansada oyuna çevirdik iyice
Şu günleri sağ Salim atlatsak tüm insanlar icin rahat nefes alsa
Yaa süper bayıldım ne güzel maşallah Allah sağlık afiyetle bu kötü günleri atlatmayı nasip etsin hepimizeMaske ve eldiven almıştık daha önce
Zaten ben alerji nedeniyledir kullanıyordum evde maskemiz vardı
Zamanında çok uzak dağ başı çok para harcıyorsun çok yoruluyorsun diye söylendiğimiz babamın kendi yaptığı eve geldik
Tam zamanında gelmişiz yasak başladı
Ebeveynler iyili varlar iyiki öngörüleri yüksek sayesinde çocuklarda bi rahat nefes aldı
En yakınımızdaki ev 2 km ötede
Evimiz dağın eteğinde
Bahçede dağda bayırda dolanıyoruz
Doğala döndük
Mecbur herşey ev yapımı
14 gün tamamlamadığımız için ilçeye alışverişe falanda gitmiyoruz
Evde ne varsa o pişiyor
Herşey için bir alternatif buluyoruz
Şu dönemde ihtiyacımız olmayan ne çok şey tükettiğimizi fark ettim
Yıllar sonra anne baba kardeşler yeğenler bir aradayız
Kendi aramızda sosyal mesafeyede dikkat ediyoruz tabi
Çocuklar zorlansada oyuna çevirdik iyice
Şu günleri sağ Salim atlatsak tüm insanlar icin rahat nefes alsa
Bence ikisini birlikte takmakMerhaba ,
Hepinize sormak istediğim bir şey var,acaba fikrinizi benimle paylaşırmısınız,çünki konu hakkında çok kararsızım açıkçası.... Sizce siperlikler mi daha koruyucu olur yoksa maske takmak mı,sizin fikriniz ne acaba.... ?
Sadece Çin de yok ki. Türkiye de de sokaklara apartmanlara tükürenler var. Tükürecek onca yüz varken neden yerlere tükürüyorlar anlamıyorum.Almanya’da ırkçılar, koronavirüs bulaştırdıkları mektup ile Türk aileyi hedef aldı
Ne piskopat insanlar varmis bu dünyada, pes!
Cindeki asonserlere tüküren ruh hastalarin da baska versiyonu almanyada varmis...
Erkek dunyasinda yasiyoruz cunkuDünyada da biraz böyle. Biz sürekli yakınımızdakileri gördüğümüz için sadece burda var zannediyoruz.
arkadaşlık ilişkilerinde bile böyle. Eğer kız ve erkek arkadaş olursa ( kanka ) görüyorum. Erkek , kadınların doğasını aşağlayacak birsürü laf söylüyor. ondan sonra Arkadaşına dönüyor sen öyle değilsin. Sen farklısın (?) . Sen kendini geliştirmişsin gibi şeyler.
kadınlar bu işe şöyle kanıyorlar. Diğer kadınlarla Yarışma iç güdüsüyle beni diğer kızlardan daha özel buldu diye seviniyor. ( halbuki karşındaki jüri üyesi mi , diğer kadınlardan farkın ne olacAk , hepimiz kadınız aynıyız işte ) böyle kabaca bir örnek verdim ama bir sıralasam ne demek istediğimi daha iyi anlatırım.
yani anlayacağınız hem evlilikte hem arkadaş ilişkilerinde kadın kendinden veriyor. Kadınlık gururundan , hayatından veriyor . Hırpalanan eksilen kadın oluyor.
sosyal hayat kadınların bu sabrı , alttan alması olmasa yıkılır. Ne evlilik kalır , ne yeni nesil , ne arkadaşlık. Erkeler bunun farkında bile değiller.
Nasıl başedeceğimizi bilmiyorum. Tek bildiğim bu bizim kaderimiz değil.Bence bu duruma karşı direnmek lazım. Eskiden kadınların durumu daha kötüymüş. Mesela , Kız çocuk doğunca evde depresyon havası olurmuş . O günler biraz geride kaldı. Nasıl yaşıyorlarmış o günlerde.
Bir 100 yıl sonra, geleceğin kadınları bize kesin şunu diyecek . 100 yıl önce kadınların (bizler) durumu çok kötüymüş. Şimdi göremiyoruz içinde olduğumuz için ama acıyacaklar bize. Eminim.( gülüyorum ağlanacak Halimize )
bu yazınının Corona ile alakası aile içi şiddetin bu pandemi ile beraber çok artması. Çok üzücü ama öyle. Konu ordan çıkmıştı. Öyle böyle değil şikayetler tavan yaptı. Çok ciddi şiddet , cinayet haberleri geliyor. Bir de susup çekmek zorunda kalanlar var. Onları duymuyoruz bile.
erkekleri kötü göstermek gibi blr niyetim yok. Her insan gibi. İyisi de var. Kötüsü de. Ama içlerinden kötü olanları , binlerce yıllık kadınlara uygulanan zulümden sonra çok rahat sosyal imkan buluyorlar kötülüklerini saçmak için. Toplum tarafından kabul görüyorlar. Çünkü yılların davranışları , kültürü. Daha yeni yeni sorgulanıyor.
cok gecmis olsun.olabılır
benım babam 65 yasında 3 ay once ınanılmaz hasta oldu bır odadan dıgerıne gecemıyordu nefes nefese kalıyordu ter ıcındeve yuksek ates
hatta hastanede yogun bakıma aldılar rontgen cektıler hafıf bır golge gorduler ne oldugunu anlayamadılar 1 hafta yogun bakımda kaldı 1 ay evde bır turlu ıyılesemedı cok agır gecırdı doktorlar cok agır grıp olmussun cıgerını usutmussun dedıler bır zature dedıler doktorlarda tam anlamadı hatta bır cıger usutmesı boyle mı yapar dedık bızde bızı bıle yanına almadılar babamın
bızde bunu konustuk telefonda bugun babamla acaba o yasadıgı grıp dedıklerı sey bu muydu dıye
cunku bu yasıma kadar hıc boyle olmamıstım bu baskaydı dedı babam
cok dınc bır adamdır bu arada gorsenız 65 demezsınız saglıgına cok dıkkat eder bu sebeple hayatda kaldı bence 1 hafta gozetım altında hastanede tutmuslardı cok zordu
yuksek ıhtımal ... bu tarz durumları aynı sıkayetlerı cevremde de duyunca neden olmasın kı dedım burda da benzer cok durum var hepsının dedıgı aynı sey cunku grıp ama degıl cok agır seklınde ve genelde aynı sıkayetler olmuscok gecmis olsun.
kasim ayinda (cinden bile once sanirim bu tarih ama) benim de kayinpederim zaturre sebebiyle hastanede yatti. o kadar cok hasta oldu ki, ve nerde nasil o kadar usuttugunu anlamadi kimse. simdi dusunuyorum acaba onunki de mi boyle biseydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?