bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
biz şu an hastalığı hiç geçirmemek için mi uğraşıyoruz, geç geçirmek için mi. bazen umutsuzluğa düşüyorum bunu soruyorum kendime
Ben şubatta geçirdiğimi düşünüyorum ama test yaptırmadım. O yüzden yuzde yuz emin degilim. Hic geçirmemek herkesin ideali ama o da olmazsa gec gecirmek.

biz şu an hastalığı hiç geçirmemek için mi uğraşıyoruz, geç geçirmek için mi. bazen umutsuzluğa düşüyorum bunu soruyorum kendime

kesinlikle geç yakalanmak için. hem etkisi azalacak hem de hastanelerde ne kadar az hasta olursa hizmet o kadar iyi ve kaliteli olabilecek. yatak ve solunum cihazları o kadar yeterli olabilecek. zaten o nedenle hafif atlatanları eve gönderiyor ve karantinaya girin diyorlar.

Valla herkes geçirdik diyor ama birilerinede bulaşacak bu herkes mi kimseyi etkilemeden geçirdi. Eşimde oğluma.geçirdi diyor ama hic bize birşey. Olmadi . O zaman mutasyona uğradi.

Keşke test alinanlarda evde durmayı becerse arkadaşım asm de kac kisi test yaptırıp yok çocuğun boy-kilo ölçümüne gelen, yok korunma iğnesine gelenlerle dolu malesef bunlar pozitif cikmis. Insan az önemser kul.hakkina girmekten korkar ama nerde hala korunma iğnesinde akli

valla o noktada doktorların da bi git demesi ve işlem yapmaması lazım bence.
gerçi eminim çoğu diyordur da, bizim halkımıza sökmüyor.

Aaaa cok gecmis olsun. Peki bu hastaligi geciren bir daha gecirirmi acaba Yani gorevine basliyacak mi Tam olarak iyilesince bu arada tekrardan cook gecmis olsun

Çok geçmiş olsun eğer kendinizi daha kötü hissederseniz hastaneye gidersiniz ama bence şmd,l,k g,tmey,n, beslenmenize, uykunuza dikkat edin, bol su için, bence psikolojiktir. Corona olsanız ciddi bir şeyler olduğunu anlamamanız mümkün eğil bence. Ayrıca sigarayı bırakmanın ardından artan öksürük nöbetleri oluyormuş bir süre.

valla o noktada doktorların da bi git demesi ve işlem yapmaması lazım bence.
gerçi eminim çoğu diyordur da, bizim halkımıza sökmüyor.
Ya bilmiyorlar ki gelen kisi demiyor mecbur yaptirmasi lazim videoya çekiyorlarmış bakmıyor etmiyor diye. Hayir sen suphelendin test yapildi neden kirik dizini evinde oturmuyorsun gerçekten anlayamıyorum.

evet aynen öyle, test sonucu bekleniyor vakanın kesinleşmesi ve resmi kayıtlara yansıtılması için.

çok geçmiş olsun, evet eğer babanız test yaptırsa çıkan antikor sayısından anlaşılır geçirip geçirmediği ama bu aralar belirtisi yoksa test yapmazlar diye düşünüyorum.

çok geçmiş olsun, evet eğer babanız test yaptırsa çıkan antikor sayısından anlaşılır geçirip geçirmediği ama bu aralar belirtisi yoksa test yapmazlar diye düşünüyorum.
hmm anladım
yok suan bır belırtısı ama belırtı olmasa da test yapılamaması kotu olmus hanı bazıları farketmıyor bıle ayakta atlatan da var dıyor ya bazı doktorlar ... keske tum saglık ekıplerı ulkenın her bır yanından tek tek evlere gırıp test yapıp pozıtıf cıkan varsa evde karantınaya alsınlar
cunku farkında olmayanların bulastırma ıhtımalı cok yuksek bunun onune nasıl gecılecek

öyle değil.
ilk olarak hızlı test yapılıyor. o saatler içinde belli oluyor. hızlı da pozitif çıkanların rakamları onlar. ama anladığım bazen negatif çıkıyor ama hasta belirtileri gösteriyor yada yaşı gereği diğer testi uyguluyorlar. 3 günlük olan geçirip atlatmış olsan bile pozitif çıkıyor.

Hizli tani testi kitlerini kullaniyorlar. Hastanelere dağıtıldı. Benim de aklimi karistiran bu kitlerin Çinden gelmesi ve onların bozuk olduğunun söylentisi.
bozuk değilse de güvenilirlikleri düşük anladığım kadarıyla hızlı kitlerin, yani %30 ve %70 diye rakamlar telafuz ediliyor. %30 olsa çok berbat bir test demektir zaten işe yaramaz bu yüzden sanırım pozitif vakaların %70ini yakalıyordur, diğer pozitif vakalar (%30) negatif sonuç veriyor ve belirti varsa testin tekrarlanması gerekiyor.

Aaaa cok gecmis olsun. Peki bu hastaligi geciren bir daha gecirirmi acaba Yani gorevine basliyacak mi Tam olarak iyilesince bu arada tekrardan cook gecmis olsun

benim babam zaten virolog vs degil norosirurji uzmani, sadece pozitif vakalardan bazilarinin beyinlerinde de bazi sorunlar ciktigi icin gitmisti. tekrar cagirilacagini zannetmem ama cagirilirsa gider evde tutamayiz. ben bir makalede gecirenlerin tekrar gecirebileceklerini okumustum ama cok emin olarak konusuyorum dersem yalan olur.

Valla herkes geçirdik diyor ama birilerinede bulaşacak bu herkes mi kimseyi etkilemeden geçirdi. Eşimde oğluma.geçirdi diyor ama hic bize birşey. Olmadi . O zaman mutasyona uğradi.
O yüzden ben bu vakaların çoğunun covid 19 değil domuz gribi olduğunu düşünüyorum. Biz de geçirdik, kayınpederim ocakta geçirdi onunki domuz gribi değildi ve ne olduğu anlaşılmadı ama Covid 19 olsaydı bulaşırdı. Çinden zaten bulaşa bulaşa geldi, sonradan mutasyon geçirdi de bulaşıcılığı arttı diye düşünmüyorum; olsaydı bulaşırdı.

Ya bilmiyorlar ki gelen kisi demiyor mecbur yaptirmasi lazim videoya çekiyorlarmış bakmıyor etmiyor diye. Hayir sen suphelendin test yapildi neden kirik dizini evinde oturmuyorsun gerçekten anlayamıyorum.

bu süreçte olsak bile tabi ki bebeklerin gelişimini takip önemli ama yani ne biliyim, hastalık kapıp o yavruyu anasız babasz bırakma fikri daha kötü değil mi

Etkisi az olacak derken mutasyona uğrayacak anlamında mı. Ne kadar sürede azalır acaba etkisi. Domuz gribi zamanında hiç hatırlamıyorum ne zaman mutasyon olmuştu

Etkisi az olacak derken mutasyona uğrayacak anlamında mı. Ne kadar sürede azalır acaba etkisi. Domuz gribi zamanında hiç hatırlamıyorum ne zaman mutasyon olmuştu

insan vücuduna adapte olduğu zaman etkisinın azalması lazım. ama mutasyonu ne kadar sürer bilmiyorum. istatistik çalışan biyologlar, mikrobiyologlar falan var. onlar bilebilir belki aşağı yukarı zamanı, ama kesin verileri elde etmek salgın devam ederken mümkün olamaz bence. böyle şeylerde hastalık geçip vaka taramaları falan yapılınca bazı şeyler anlaşılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…