Bencede herkes birbirine tukursun adrenalin olurKökten çözümoturup koronayı beklemek çok sıkıcı zaten
mayo kumaşı demişti bir arkadaşımız. eski bir mayomuz vb varsa ben öyle yapmayı düşünüyorum. Etkili mi acaba? Yani bulunduğumuz yerde kesinlikle maske yok.
Yerinde olsam bende kararsiz kalirdim ama semptom gosterene kadar gecen surede bulastirma ihtimalinden dolayi netlestirmek ve kalan insanlari korumak icin giderdim. Ha kimseyle son 25 gunde gorusmedim disari cikmadim derseniz gitmeyin derim. Kronik hastaliginiz yoksa atlatacaksiniz zaten.Test yapıyorlar semptomlar varsa. Ama sonuc cıkana kadar hastanede tutuyorlar. Hızlı test kiti geldi mi hastanelere bilmiyorum. Grlmediyse hala 3 gün sürüyor sonuçların cıkması.
Uzman falan hikaye. Oytun erbas turkler hasta olmaz gen bilmem ne sayikladi bakarsan o da uzman, kelle paca diyen canan karatay da uzman ama bu is oyle degil.Bunun nedeni uzmanlar. Tv ye çıkıp yok plastikte bu kadar kalir, yiyecekte su kadar, giyecekte bu kadar. Insanlar panik olup ne yapacağını bilmiyor. Bastan herkes maske kullansın demediler. Deselerdi bu kadar hizli yayılmayacakti.
Sabunlu suyu bile kullanmiyorum sade su ama balkonda en az bir gun bekletiyorum.
bence stres te yapmissindir. ben 15 gun once nefes darligi icin (baska bulgu yok) saglik ocagina gittim, kalp carpintim vardi bana carpinti ilaci verdi bi de gerildigim icin kas gevsetici, 2 gun iyi geldiler givi ama nefes darligim bitmedi. sonra antidepresana basladim (doktor daha agir bisey yazmisti ama ben daha hafif bi doz aldim) suan daha iyiyim. kaldiki bende oksuruk var ama ates yok nefrs darliginin panik yaptigimda daha cok oldugunu fark ettim mesela. ve kalp carpintisi felaketti...3 gün önce oldu sadece 1 gün. Bacaklarım ve diz kapaklatım çok agrıdı. Sonraki gün ağrımadı.
Bilmiyorum inanki. Annemi götürdüğüm doktor 3 gün sürüyor sonuçlar demişti. Ona dayanarak söyledim. Hızlı tanı kitlerinden haberim yok dağıtıldı mı dagıtılmadı mı diye.
Öksürük hiç olmadı şua ana kadar. Biraz boğazımda balgam var ama öksürük hiç yok henüz. İlk boğaz agrım halsizliğim çarşamba günü başladı. Bugün 6. Gün oluyor bu durumda kaptıysam eğer. Kalp atışım şuan beni en çok rahatsız eden şey. Dakikada 120 cıkıyor. Dışarı fırlayacakmış gibi aşırı hissettiriyor kendini. Çok rahatsız edici.
... Ama ilk once salgını yönetmeyi devlet bilmeli sonra bireysel bakmaliyiz.Uzman falan hikaye. Oytun erbas turkler hasta olmaz gen bilmem ne sayikladi bakarsan o da uzman, kelle paca diyen canan karatay da uzman ama bu is oyle degil.
bizim ulkemizde kriz yonetimi bilen insan yok. Yetkililer soyle soyle diyor yine yapan yok. Bugun hala disarida insanlar. Biraz bireysel donup bakmaliyiz
Çok sağol, bünyem sağlamdır kolay hasta olmam, olursam da ayakta geçer gider, aksilik bu ya hasta olmadım olmadım tam salgında hasta oldumGecmis olsun,insallah cabuk gecer,camasir suyu kokusu dokunmadi mi rahatsizken? diyorum ve derken de anliyorum aslinda seni,hep ayni konumdayiz,once annelik
Ben de bu gece oyle dusundum maske hakkinda Mune.
Hasta olmayan takmasin diyor ama o surekli takmayi dusunen icin bence.
Ornegin en basit maske bile markette beni baskasinin,baskasini da benim tukuruk damlacigimdan koruyorsa az sey mi?
O iyi bu degil diyorlar,biz simdi asgari faydanin da pesindeyiz.
Ne kadar korunsak kar.
O paket yikamalari 2 hafta once de yaptim,seker paketine su kacirmisim:)
Ama yine yapacagim,o hafta gittigimde bile kac gun semptom aradim kendimde,insan rahat uyuyamaz yoksa.
Temiz havali ferah bir bolgedeyim ama hic guvenli degilim yine de,igne deligine de girsek Allaha emanetiz ancak,degilmi ki en basiti mecburen alisveris yapiyoruz.
@derin sularda nin verdigi ornek beni tedirgin etti,havanin oldugu heryerde bu lanet var belliki...
12 ve 15 derimCovid-19
Robert Sursock’dan:
COVID 19'un bize öğrettikleri:
1. Birleşik Devletler artık dünyanın lideri değil .
2. Çin füze filan göndermeden 3. Dünya Savaşını kazandı.
3. Vladímir Putin bir vizyoner.
4. Önlemek için çalışmak, son anda davranmaktan daha fazla hayat kurtarır.
5. Sağlık çalışanlarının artık futbolculardan daha değerli olduğu anlaşıldı.
6. Avrupalılar göründükleri kadar eğitimli, disiplinli değil.
7. Daha fazla hastane "ve daha az savaş" istediğimizde yanılmıyoruz.
8. Çocukların doğada daha ayrıcalıklı bir yer işgal ettiği anlaşıldı.
9. Tüketim azalıp bitti mi, petrol değersizdir.
10. Ölüm, ırkı, rengi veya toplumsal tabakaları ayırt etmez.
11. İnsanlar fiyatları yükseltirken, sosyoekonomik konumlarına bakılmaksızın fırsatçı ve aşağılıktırlar.
12. Tuvalet kağıdı yiyeceklerden daha önemlidir.
13. Sosyal ağlar bizi yaklaştırıyor, ama aynı zamanda panik yaratmanın da en iyi yolu.
14. Şimdi hayvanların hayvanat bahçelerinde nasıl hissettiklerini biliyoruz.
15. Bugünün çocukları artık internet veya TV olmadan nasıl oynayacaklarını bilmiyorlar.
16. Milyarlarca para kazanan ve insanlığa hizmet etmeyenler ortaya çıktı.
17. Sağlık çalışanları yalnız bırakılsa da, terkedilse de, unutulsa da yine asla vazgeçmezler.
18. Yardımların zenginleri mi fakirleri mi desteklediğini hep beraber gördük.
19. Hiçbir papaz / imam / rahip / haham bizi Covid-19’dan kurtaramıyor.
20. Dünyamız insanlar olmazsa daha hızlı bir şekilde yenileniyor.
21. Politikacılar halkı, halkları pahasına bile olsa rakiplerine üstün olmak için kullanırlar.
22. Gezeğenimizdeki gerçek virüsler insanlardır.
65 yaş 60'a çekildi diye biliyorum ama emin de değilim. İnsanlar uyarıları dikkate almıyorlarsa ne yapılacak ki kuzu?65 ustu ve 20 alti.. arada olanlar yirtti mi yanibana bu tarz yasaklar cok sacma geliyor. Sosyal kontrol denen birsey var. O onu gorecek disari cikarken, oteki digerini..yok yasli yok genc.. cok sacma buluyorum.. ya hep gelmeli ya hic
Gecen yil oyle bir grip gecirdim ki cigerlerim nefes aldikca kanadi sanki.O yüzden ben bu vakaların çoğunun covid 19 değil domuz gribi olduğunu düşünüyorum. Biz de geçirdik, kayınpederim ocakta geçirdi onunki domuz gribi değildi ve ne olduğu anlaşılmadı ama Covid 19 olsaydı bulaşırdı. Çinden zaten bulaşa bulaşa geldi, sonradan mutasyon geçirdi de bulaşıcılığı arttı diye düşünmüyorum; olsaydı bulaşırdı.
Bir ulkede kadinlar ve erkekler donusumlu cikabilecekmis alisverise:)Hangi ulke hatirlamiyorum simdi,uyku uyaniklik arasinda tvden duydum:)65 yaş 60'a çekildi diye biliyorum ama emin de değilim. İnsanlar uyarıları dikkate almıyorlarsa ne yapılacak ki kuzu?
Özellikle İstanbul'da sokakta dolaşan insan seviyesi istenilen düzeylere inmemiş, hala toplananlar gezenler olduğundan geldi bu yasak, herkese olduğunuz yerde kalın dediler millet akın akın farklı şehirlere gitti hatta köyler doldu, şimdi bazı köyler karantina altında.
Valla benim bildiğim karantina altındaki birkaç köy var acayip sinirlenmiş vaziyetteler şehir dışından gelenlere.
Hepimize yasak gelmesi için ekonomik olarak desteklenmemiz lazım, o da olamayacağına göre.
benim babam zaten virolog vs degil norosirurji uzmani, sadece pozitif vakalardan bazilarinin beyinlerinde de bazi sorunlar ciktigi icin gitmisti. tekrar cagirilacagini zannetmem ama cagirilirsa gider evde tutamayiz. ben bir makalede gecirenlerin tekrar gecirebileceklerini okumustum ama cok emin olarak konusuyorum dersem yalan olur.
Şehir hastanesi yada Zekai Tahirdir heralde hep onların adı geçti ama öyle bi durumda siz gelmeyin arayın diyenler var arayıp belirtileri söyleyip ne yapacağınızı sorsanız daha iyi Bilgi verirlerAnkarada korona testi yaptırmak için hangi hastaneye gitmek gerekiyor. Test yaptıran varsa nasıl bir yol İzleniyor test sonuçlanana kadar hastanede karantinada mı kalınıyor ?yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar bilenler varsa
Ben de 3 gece üstüste nefes darligi yasadim, sizin gibi. Ates olmadi, kirginlik, yorgunluk oldu. Biz de ailecek gecirdik diye düsünüyoruz. Iki cocugum birer gün ateslendiler gecti.Bende geçirdiğini düşenenlerdenim hastaneye maskeyle gittim ve iyileşmediğim için 2. Kez başka bir hastaneye gittim yine maske vardı bende fakat beni ilk muayene eden hekim maske kullanmadı ağzımın içine kadar girdi ona ne oldu bilinmez lakin grip bile olsa sonuçta bulaşacağı kesin maskesiz muayene etmesi tuhafıma gitmişti bu olay şubatta yaşandı o zamanlar korona Türkiye'de diye bir haber yoktu. Bu arada hatırladığım geceleri hafif bir nefes darlığı yaşamıştım hatta kızımın soğuk buhar makinasını yanı başımda çalıştırıp onla rahatlıyordum.
19 ve 22Covid-19
Robert Sursock’dan:
COVID 19'un bize öğrettikleri:
1. Birleşik Devletler artık dünyanın lideri değil .
2. Çin füze filan göndermeden 3. Dünya Savaşını kazandı.
3. Vladímir Putin bir vizyoner.
4. Önlemek için çalışmak, son anda davranmaktan daha fazla hayat kurtarır.
5. Sağlık çalışanlarının artık futbolculardan daha değerli olduğu anlaşıldı.
6. Avrupalılar göründükleri kadar eğitimli, disiplinli değil.
7. Daha fazla hastane "ve daha az savaş" istediğimizde yanılmıyoruz.
8. Çocukların doğada daha ayrıcalıklı bir yer işgal ettiği anlaşıldı.
9. Tüketim azalıp bitti mi, petrol değersizdir.
10. Ölüm, ırkı, rengi veya toplumsal tabakaları ayırt etmez.
11. İnsanlar fiyatları yükseltirken, sosyoekonomik konumlarına bakılmaksızın fırsatçı ve aşağılıktırlar.
12. Tuvalet kağıdı yiyeceklerden daha önemlidir.
13. Sosyal ağlar bizi yaklaştırıyor, ama aynı zamanda panik yaratmanın da en iyi yolu.
14. Şimdi hayvanların hayvanat bahçelerinde nasıl hissettiklerini biliyoruz.
15. Bugünün çocukları artık internet veya TV olmadan nasıl oynayacaklarını bilmiyorlar.
16. Milyarlarca para kazanan ve insanlığa hizmet etmeyenler ortaya çıktı.
17. Sağlık çalışanları yalnız bırakılsa da, terkedilse de, unutulsa da yine asla vazgeçmezler.
18. Yardımların zenginleri mi fakirleri mi desteklediğini hep beraber gördük.
19. Hiçbir papaz / imam / rahip / haham bizi Covid-19’dan kurtaramıyor.
20. Dünyamız insanlar olmazsa daha hızlı bir şekilde yenileniyor.
21. Politikacılar halkı, halkları pahasına bile olsa rakiplerine üstün olmak için kullanırlar.
22. Gezeğenimizdeki gerçek virüsler insanlardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?