bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
...
 

Eklentiler

  • IMG_20200404_142545.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 138
Covid-19
Robert Sursock’dan:

COVID 19'un bize öğrettikleri:
1. Birleşik Devletler artık dünyanın lideri değil .
2. Çin füze filan göndermeden 3. Dünya Savaşını kazandı.
3. Vladímir Putin bir vizyoner.
4. Önlemek için çalışmak, son anda davranmaktan daha fazla hayat kurtarır.
5. Sağlık çalışanlarının artık futbolculardan daha değerli olduğu anlaşıldı.
6. Avrupalılar göründükleri kadar eğitimli, disiplinli değil.
7. Daha fazla hastane "ve daha az savaş" istediğimizde yanılmıyoruz.
8. Çocukların doğada daha ayrıcalıklı bir yer işgal ettiği anlaşıldı.
9. Tüketim azalıp bitti mi, petrol değersizdir.
10. Ölüm, ırkı, rengi veya toplumsal tabakaları ayırt etmez.
11. İnsanlar fiyatları yükseltirken, sosyoekonomik konumlarına bakılmaksızın fırsatçı ve aşağılıktırlar.
12. Tuvalet kağıdı yiyeceklerden daha önemlidir.
13. Sosyal ağlar bizi yaklaştırıyor, ama aynı zamanda panik yaratmanın da en iyi yolu.
14. Şimdi hayvanların hayvanat bahçelerinde nasıl hissettiklerini biliyoruz.
15. Bugünün çocukları artık internet veya TV olmadan nasıl oynayacaklarını bilmiyorlar.
16. Milyarlarca para kazanan ve insanlığa hizmet etmeyenler ortaya çıktı.
17. Sağlık çalışanları yalnız bırakılsa da, terkedilse de, unutulsa da yine asla vazgeçmezler.
18. Yardımların zenginleri mi fakirleri mi desteklediğini hep beraber gördük.
19. Hiçbir papaz / imam / rahip / haham bizi Covid-19’dan kurtaramıyor.
20. Dünyamız insanlar olmazsa daha hızlı bir şekilde yenileniyor.
21. Politikacılar halkı, halkları pahasına bile olsa rakiplerine üstün olmak için kullanırlar.
22. Gezeğenimizdeki gerçek virüsler insanlardır.
 
mayo kumaşı demişti bir arkadaşımız. eski bir mayomuz vb varsa ben öyle yapmayı düşünüyorum. Etkili mi acaba? Yani bulunduğumuz yerde kesinlikle maske yok.

Benim onceden 1 kutu var ama ben pek güvenmiyorum. Kendim yapicam insallah.
 
Test yapıyorlar semptomlar varsa. Ama sonuc cıkana kadar hastanede tutuyorlar. Hızlı test kiti geldi mi hastanelere bilmiyorum. Grlmediyse hala 3 gün sürüyor sonuçların cıkması.
Yerinde olsam bende kararsiz kalirdim ama semptom gosterene kadar gecen surede bulastirma ihtimalinden dolayi netlestirmek ve kalan insanlari korumak icin giderdim. Ha kimseyle son 25 gunde gorusmedim disari cikmadim derseniz gitmeyin derim. Kronik hastaliginiz yoksa atlatacaksiniz zaten.
 
Uzman falan hikaye. Oytun erbas turkler hasta olmaz gen bilmem ne sayikladi bakarsan o da uzman, kelle paca diyen canan karatay da uzman ama bu is oyle degil.

bizim ulkemizde kriz yonetimi bilen insan yok. Yetkililer soyle soyle diyor yine yapan yok. Bugun hala disarida insanlar. Biraz bireysel donup bakmaliyiz
 
bence stres te yapmissindir. ben 15 gun once nefes darligi icin (baska bulgu yok) saglik ocagina gittim, kalp carpintim vardi bana carpinti ilaci verdi bi de gerildigim icin kas gevsetici, 2 gun iyi geldiler givi ama nefes darligim bitmedi. sonra antidepresana basladim (doktor daha agir bisey yazmisti ama ben daha hafif bi doz aldim) suan daha iyiyim. kaldiki bende oksuruk var ama ates yok nefrs darliginin panik yaptigimda daha cok oldugunu fark ettim mesela. ve kalp carpintisi felaketti...

panik atakmis benimkisi. sende suan hasta oldugun icin panik atak gibi geciriyor olabilirsin.
 
... Ama ilk once salgını yönetmeyi devlet bilmeli sonra bireysel bakmaliyiz.

Italya gibi laf dinlemeyecegimiz baştan belliydi. Turk toplumunun yapısını, nasil davranacağını bilmez mi insan.

Dunku yasaklar bastan gelseydi saglik calisanlarina daha az yuk binerdi. Hazırlanacak vakitleri olurdu. Hazirlik sureci bir cok kaybın verilmesine sebep oluyor. Madem solunum cihazi uretiyorduk,ocaktan başlasaydık.

Ve başta boyle olduysa kimbilir gelecek haftalar ne gosterecek. Daha salgının başındayiz.
 
Çok sağol, bünyem sağlamdır kolay hasta olmam, olursam da ayakta geçer gider, aksilik bu ya hasta olmadım olmadım tam salgında hasta oldum ateş yok, nefes darlığı yok, şiddetlenen bir öksürük yok ama sesim kısıldı ayarı kaçmış horoz ötmesi gibi çıkıyor :)))) hafif de öksürük var, valla ne olur ne olmaz diye ağzım burnum kapalı geziyorum, çamaşır suyu kokusu dokunsa da silmek zorundaydım, kızım eşim benden narinler, hemen bulaşır hasta olurlar, çamaşır suyu dokunmadı ama, çünkü öyle kötü değilim sesim garip çıkmasa gören hasta bile demez, benim ki terlemeye bağlı üşütme, zaten çok terleyen biriyim her gün kalkar kalkmaz daha yüzümü bile yıkamadan kapı pencere açıp havalandırdığımdan cereyanda kaldım ama yine de tedbir olsun diye genel durumumu takip ediyorum, bu arada ek bilgi vereyim covid19 testi ateş ve öksürük olanlara yapılıyordu, şimdi yalnızca öksürük olması da test yapmaya yeterli bir veriymiş, dün haberlerde alt yazı geçiyordu buna dair.

Azami dikkat etmemizde yarar var Deniz, evet iyileşen vakalar var hatta hafif atlatanlarda mevcut ama bağışıklık sistemlerimiz ne kadar güçlü tam emin değiliz, biz hafif atlatsak çoluk çocuğumuz eşlerimiz, sevdiklerimize bulaştırıp hastalığı ağır geçirmelerine sebep olabiliriz, o insanı vicdanen daha çok rahatsız ediyor.

Dün bir haber kanalının yazarlığını yapan bir gazeteci hanımın oğluyla alakalı video seyrettim, çocuk Fransa'da okuyormuş, anne Türkiye'de, genç delikanlı tabii bir şey olmaz deyip biraz umursamamış ve İtalya'dan gelen bir arkadaşıyla buluşmuş, 3-5 gün sonra arkadaşı covid-19 sonuçlarım pozitif çıktı diye telefon açmış, delikanlıya da bulaşmış, evde karantinaya alınmış o hafif atlatmış ama birlikte yaşadığı kız arkadaşı biraz daha ağır geçiriyormuş çünkü astımı varmış, çocuk vicdan yapmış buluşmasaydım böyle olmayacaktı diyor, anne oğul görüntülü konuşup duygusal anlar yaşadılar, bu hastalığın en kötü yanlarından biri de bu galiba, evladını bile göremiyorsun, o yüzden lütfen hepimiz çok dikkat edelim.
 
12 ve 15 derim
 
65 ustu ve 20 alti.. arada olanlar yirtti mi yani bana bu tarz yasaklar cok sacma geliyor. Sosyal kontrol denen birsey var. O onu gorecek disari cikarken, oteki digerini..yok yasli yok genc.. cok sacma buluyorum.. ya hep gelmeli ya hic
 
65 ustu ve 20 alti.. arada olanlar yirtti mi yani bana bu tarz yasaklar cok sacma geliyor. Sosyal kontrol denen birsey var. O onu gorecek disari cikarken, oteki digerini..yok yasli yok genc.. cok sacma buluyorum.. ya hep gelmeli ya hic
65 yaş 60'a çekildi diye biliyorum ama emin de değilim. İnsanlar uyarıları dikkate almıyorlarsa ne yapılacak ki kuzu?
Özellikle İstanbul'da sokakta dolaşan insan seviyesi istenilen düzeylere inmemiş, hala toplananlar gezenler olduğundan geldi bu yasak, herkese olduğunuz yerde kalın dediler millet akın akın farklı şehirlere gitti hatta köyler doldu, şimdi bazı köyler karantina altında.
Valla benim bildiğim karantina altındaki birkaç köy var acayip sinirlenmiş vaziyetteler şehir dışından gelenlere.
Hepimize yasak gelmesi için ekonomik olarak desteklenmemiz lazım, o da olamayacağına göre.
 
Ankarada korona testi yaptırmak için hangi hastaneye gitmek gerekiyor. Test yaptıran varsa nasıl bir yol İzleniyor test sonuçlanana kadar hastanede karantinada mı kalınıyor ?yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar bilenler varsa
 
Gecen yil oyle bir grip gecirdim ki cigerlerim nefes aldikca kanadi sanki.
Zaturreye dönmüş gribim.
Yattigim kanapenin kumasi bile islaniyordu terden,agrilar da cabasi.
Eger bu yil gecirsem kesin korona derdim.
Bu yil da evet grip olan agir gecirdi,ben de subatta 15 gun sureyle kalkamadim.
Fakat bulasiciligi yoktu,hep bundan korkuyordum ama cocuklarima bulasmadi.
Esime bulasti mi bilmiyorum,o zaten her kış hobi olarak hastalanir:)
 
Bir ulkede kadinlar ve erkekler donusumlu cikabilecekmis alisverise:)Hangi ulke hatirlamiyorum simdi,uyku uyaniklik arasinda tvden duydum:)
 

beyinlerinde ne gibi sorunlar cikmis?
 
Şehir hastanesi yada Zekai Tahirdir heralde hep onların adı geçti ama öyle bi durumda siz gelmeyin arayın diyenler var arayıp belirtileri söyleyip ne yapacağınızı sorsanız daha iyi Bilgi verirler
 
Ben de 3 gece üstüste nefes darligi yasadim, sizin gibi. Ates olmadi, kirginlik, yorgunluk oldu. Biz de ailecek gecirdik diye düsünüyoruz. Iki cocugum birer gün ateslendiler gecti.
 
19 ve 22
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…